Sicīlija. 3. daļa. Taormīna

27 Decembris 2020 Ceļošanas laiks: no 10 Maija 2018 ieslēgts 09 Septembris 2019
Reputācija: +1222
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sicī lija. 1. daļ a. Giardini Naxos >>>

Sicī lija. 2. daļ a. Katā nija >>>

Sestdien bija tirgus diena Giardini Naxos, netā lu no mū su viesnī cas, tad mē s vē l pastaigā jā mies pa pilsē tu pirms pusdienā m. Pē c pusdienā m un peldes baseinā devā mies uz Taormī nu. Ir pieejami bezmaksas transporta pakalpojumi no viesnī cas turp un atpakaļ , jums tikai iepriekš jā piesakā s reģ istratū rā . Var braukt arī ar pilsē tas autobusu, cena 1.3 eiro, brauciens aizņ em apmē ram 25 minū tes, jo autobusam ir daudz pieturu pa Giardini Naxos ielā m.

Daudzi uzskata, ka Taormī na ir Sicī lijas skaistā kā pilsē ta, ļ oti populā ra un dzī vī ga vieta. Pludmales atrodas apakš ā , tā pē c atpū tnieki tur vai nu ilgi dodas lejup un augš up pa ceļ iem-kā pnē m, vai pa troš u vagoniņ u (tur nez kā pē c sauc par “funikuli”). Maksa par braucienu vienā virzienā tad bija 3 eiro, ir nedē ļ as ceļ ojumu kartes.

Mū su transports atveda mū s pie pilsē tas vā rtiem,


Porta Catania ir ieeja vecpilsē tā . Vā rti ir datē ti ar 14. gadsimtu, tač u tie tika bū vē ti no senas ē kas akmeņ iem, kuras drupas redzamas netā lu.

Pa labi no vā rtiem, gar saglabā to cietokš ņ a sienas posmu, mē s izejam uz Palazzo Duca di Santo Stefano, Santo Stefano hercogu rezidenci, kas celta 14. gadsimtā .

Taormina ir maza pilsē ta, tajā ir maz ī paš u apskates vietu, tač u tā ir ļ oti gleznaina. Pā ris stundu laikā to apiet nav grū ti.

No Katā nijas ostas sā kas Taormī nas galvenā iela – Corso Umberto, kur atrodas laukumi, amatnieku veikali, veikali, kafejnī cas un restorā ni. Cenas tur, atklā ti sakot, nemaz nav cilvē cī gas. Tieš i pa š o ielu turpinā sim savu pastaigu pa Taormī nu. Galvenā s apskates un apskates vietas atrodas abā s tā s pusē s - vienkā rš i ejiet pa ielu un periodiski iegriezieties joslā s.

Virs baznī cas Chiesa del Carmine di Taormina:

Sv. Nikolaja katedrā le (Dom San Nicolò ), kas izskatā s pē c cietokš ņ a, atrodas Duomo laukumā . Katedrā le, kas celta 13. gadsimtā , ir viduslaiku arhitektū ras un baroka elementu sajaukums, kas tika pievienots oriģ inā lajai ē kai 17. gadsimtā .

Pretī katedrā lei Ponija strū klaka. Tā celta no Sicī lijas marmora 1635. gadā un ir viens no Taormī nas simboliem. Augš pusē ir kentaura statuja, bet ar sievietes rumpi.

Apbrī nojiet gleznainā s ielas gar Corso Umberto:

15.  gadsimta Vidē jie vā rti (Porta di Mezzo) sadala Corso Umberto. Vā rtu tornī ir lī stes un pulksteņ a tornis (Torre dell'Orologio). Pulkstenis, kas iebū vē ts sienā XII gadsimtā , gadu gaitā ir vairā kas reizes iznī cinā ts, bet ir pā rbū vē ts.

Vā rtu arkā ir Bizantijas Madonnas ikona, kas nav izgatavota ar rokā m. Viņ i saka, ka ikona tika atrasta tieš i pie sienas, zem krā sas un apmetuma slā ņ iem.

Aiz vā rtiem Taormī nas rosī gā kā vieta ir 9. aprī ļ a laukums (Piazza IX Aprile). Interesanti, ka pilsē tas iedzī votā ji devuš i š ā du vā rdu, uzzinot par Garibaldi karaspē ka desantē š anu Sicī lijā , lai gan patiesī bā š ī s baumas izrā dī jā s nepatiesas, viņ š izkā pa tikai mē nesi vē lā k.


Š eit ir skatu laukums ar skaistu skatu uz Etnu un Dž ardini Naksosu. Ž ē l gan,

ka pē cpusdienā Etnu biež i aizsedz mā koņ i.

Pludmale un Isola Bello sala ir redzamas jū rā :

Š is ir Daniela viesnī cas skats:

Skvē rā vienlaikus atrodas divas baznī cas: neliela 15.  gadsimta gotiskā Sv. Augustī na (San Agostino) baznī ca, kas mū sdienā s tiek izmantota kā bibliotē ka. . .

. . . un baznī ca, kas celta par godu 17. gadsimta Sv. Dž uzepei (San Giuseppe). Baznī ca celta 16. gadsimta beigā s – 17. gadsimta sā kumā baroka stilā .

Kalnā no augš as ir redzams krusts — tā ir Santuario Madonna della Rocca, Madonas baznī ca kalnos. Ir kā pnes ar skulptū rā m, kas atkā rto ainas no Krusta ceļ a.

Lē nā m virzoties tā lā k, skatoties uz augš u un uz leju:

Blakus Corso Umberto atrodas gleznaina, nobruž ā ta siena, kas celta Romas impē rijas laikā.1.  gadsimtā pirms mū su ē ras. Tas esot daļ a no arē nas, kur notika jū ras kaujas jeb "Numachia". Uz romieš u ē kā m tika uzceltas mā jas, kurā s dzī vo pilsē tas iedzī votā ji.

Ejot tā lā k pa Corso Umberto, mē s redzē sim vē l vienu senā s Romas pieminekli - Odeonu, kas ir neliela senā s Romas amfiteā tra paliekas, kas paredzē tas 200 cilvē kiem. Tā tika uzcelta pirms mū su ē ras pē c Augusta Oktaviā na pasū tī juma.

Tuvumā atrodas Sv. Katrī nas laukums (Piazza Santa Caterina), uz kura atrodas tā da paš a nosaukuma Chiesa di Santa Caterina baznī ca, kas celta par godu Lielajai moceklei Katrī nai no Aleksandrijas.

Nedaudz tā lā k atrodas Piazza Vittorio Emanuele. kur atrodas Korvajas pils (Palazzo Corvaja), XV gs. , kurā savulaik sē dē ja Sicī lijas parlaments. Tagad tur atrodas Sicī lijas Mā kslas un tautas tradī ciju muzejs. Ir arī informā cijas centrs, kurā var iegū t pilsē tas karti ar apskates vietā m.

Š ajā paš ā laukumā sā kas gleznainā Via Teatro Greco. . .

. . . kas ved uz sengrieķ u teā tri.


Teā tris tika uzcelts 3. gadsimtā pirms mū su ē ras. e. , teā tra diametrs, kas paredzē ts 1.000 skatī tā ju, bija 109 metri. 2017. gadā tur notika G7 vadī tā ju sanā ksme. Teā tra apmeklē juma maksa 10 eiro. Bet iekš ā negā jā m, cenu uzskatī jā m par augstu, skati uz apkā rtni un no Taormī nas ir skaisti, turklā t nesen Grieķ ijā redzē jā m vairā kus lī dzī gus teā trus. Lai pabeigtu attē lu, es ievietoju teā tra fotoattē lu no interneta. Blakus teā trim ir pilsē tas parks.

Pā rvietoš anā s pa Corso Umberto:

Mē s sasniedzā m vē l vienus viduslaiku pilsē tas vā rtus — Porta Messina.

Vā rti izskatā s kā augsta arka ar seno mū ru paliekā m sā nos.

Aiz vā rtiem pa labi ir iela, kas ved uz vagoniņ u uz jū ru un pludmalē m. Ziemā vagoniņ š nestrā dā , bet autobuss kursē .

S. Pancrazio laukums vā rtu priekš ā...

. . . kur var aplū kot izrakumus: vē stures pieminekli un veco baziliku – San Pancrazio baznī cu (Chiesa di San Pancrazio). Baznī ca nosaukta Taormī nas patrona svē tā mocekļ a Pankratiusa vā rdā , un tā celta 16. -17. gs.

Nā kamā ir autoosta, no kuras katru stundu kursē autobuss uz Kastelmolu, mazu pilsē tiņ u, kas atrodas pat augstā k par Taormī nu. Daž i entuziasti š o taku pā rvar ar kā jā m kalnā (4 km).

Patiesī bā tā ir visa Taormī nas pilsē ta. Mē s dodamies atpakaļ uz mū su shuttle.

Lē nā m mē s atgriezā mies Katā nijas ostā .

Bija arī tik krā saini tē li:

Pamatā Taormī na ir vieta pastaigā m, ballī tē m un nesteidzī gai laika pavadī š anai.

Jauka, skaista pilsē ta, kā ainavas filmai, bet mums bija tikai puse dienas.

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums