Divdesmit divas dienas viena brauciena. Astoņpadsmitā diena

18 Marta 2020 Ceļošanas laiks: no 18 augusts 2019 ieslēgts 18 augusts 2019
Reputācija: +4049.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā cietš eit >>>

Caur š iem "romieš u vā rtiem". . .

Roman Gate, Florence

. . . mē s drī z izbrauksim no Florences. Kamē r eju uz stā vlaukumu pē c maš ī nas.

Evakuators vienmē r ir jū su rī cī bā , un jums tas nav jā dara zvanī t

Š o konteineru mē rķ i nav grū ti uzminē t:

"Atkritne" itā ļ u valodā

Bet es vē los teikt vairā k: mazajā Vallekijā , Cinque Terre ciemos, Florencē un visur, kur es Itā lijā esmu apmeklē jis, ir pieteikts karš pret atkritumiem un cilvē ku atkritumiem. Organiskie atkritumi ir dalī ti, plastmasa (visas dzī vā s bū tnes ienaidnieks) tiek než ē lī gi atdalī ta un iznī cinā ta vai pā rveidota citā s formā s, arī tie nā k ar papī ra un stikla atkritumiem. Tas notiek nepā rtraukti, bez mazā kā s kavē š anā s,


neļ aujot atkritumiem sabojā t ne milimetru vidi. Pilsē tu ceļ malā s, atpū tas zonā s, ietvē s tie nepiegruž o, nu, gandrī z. Tū ristu skaits vietā m daž kā rt ir vairā kas reizes lielā ks nekā vietē jo - tur nereti ir izsmē ķ i un salvetes, š ī s izmaksas apmaksā paš i tū risti, un pilsē tas dienesti sakopjas. Tam viņ i sā ka pievē rst uzmanī bu pē c Sandž iminjā no, kad netā lu no ž elatē rijas kā da kundze sev pie kā jā m meta izsmē ķ i, un bruģ is bija nokaisī ts ar salvetē m, lai gan desmit metru rā diusā atradā s trī s atkritumu urnas.

Pat Venē cijā , kur nav kanalizā cijas mū su parastajā izpratnē , cilvē ku atkritumi un atkritumi nav manī ti, lai gan nebija laika to rū pī gi aplū kot. Jā , izcilie Venē cijas arhitekti bija arī izcili inž enieri, kuriem notekū deņ us no mā jā m bez cauruļ vadiem izdevā s izvadī t tik efektī vi, ka gandrī z nav ne smakas.

Vē l pavisam nesen Venē cijā nebija tekoš a ū dens, nebija iespē jams arī dabū t ū deni no pazemes, bet venē cieš i un pilsē tas viesi izslā pi nejuta.

Kad es ierados autostā vvietā , es neatradu nevienu cilvē ku. Atvē ru vā rtus (iedeva divas atslē gas), iekā pu, iedarbinā ju maš ī nu un piebraucu pie vā rtiem, atvē ru ar otro atslē gu, izbraucu no stā vvietas, vā rti aizvē rā s paš i, atgriezos iekš ā , atstā ju atslē gas norunā tajā vietā , izgā ja pa kreisajiem atvē rtajiem vā rtiem. Iekā pu maš ī nā , piebraucu pie sievas, kura gaidī ja ar mantā m viesnī cā . Viss ir vienkā rš i.

Milā nu var sasniegt trī s stundā s ar nelielu. . .

. . . bet ceļ a Florence - Boloņ a posms tiek remontē ts - zaudē jā m apmē ram stundu.

"Traks" ā trums uz maksas ceļ a

Uz Milā nu

Dzelzceļ a platforma netā lu no Boloņ as

Mē s atstā jā m maksas ceļ u aiz Boloņ as. . .

. . . un pamazā m ap pulksten 17 mē s ieradā mies Milā nā , viesnī cā Zara Milano. . .

. . . kur mē s pavadī sim divas naktis. Cena ir 65 eiro/nakts plus 15 eiro par stā vvietu/dienā . Pazemes autostā vvieta zem viesnī cas, trī sstā vu viesnī ca ar liftu, brokastis ir iekļ autas un tā s ir ļ oti, ļ oti labas. Galvenais, ka viesnī ca atrodas tā lā k no centra – ko es vienmē r izvē los, precī zā k – Milā nas Porta Nuovo devī tajā rajonā Abbadesse kvartā lā .

Tuvumā atrodas metro stacija, tramvaju pieturas. . .

Klusais tramvajs

. . . mums tas nav vajadzī gs, divdesmit minū š u gā jienā lī dz mā jai uz ielas. Kļ ū me, 14. . .

Adriano Č elentano dzimis š ajā mā jā.1938. gada 6. janvā rī

. . . kur nebija pietiekami daudz laika, lai nokļ ū tu,

firmas "Zara" galvenais birojs. . .

ZARA galvenais birojs


. . . mums tas arī nav vajadzī gs.

Iedzī vojā mies - tī rī ba (tī rī š ana katru dienu), visas preces ir pieejamas (š ampū ns, fē ns, tē jkanna u. c. ), draudzī gs un uzmanī gs personā ls, ķ ī nieš u darbiniece vienlaikus paķ ē ra visas somas un nogā dā ja istabiņ a, saņ ē ma 5 eiro.

Mē s nomazgā jā m ceļ a putekļ us, uzvilkā m labā ko (galu galā modes galvaspilsē ta) un pastaigā jā mies pa Isolas, Abbadezze, La Fontana ielā m. Mums netika ieteikts pā rvietoties uz ziemeļ iem un ziemeļ rietumiem no š iem kvartā liem, un mums pat nebija laika.

Pulksten 19-30 tika atvē rti ē dinā š anas punkti, un es pasū tī ju š o. . .

"Risotto"

. . . Milā nas risoto ar safrā nu, kas ir dā rgā ks par zeltu - 7 eiro. Atkal viņ š atzī mē ja itā ļ u prasmi, mā jā s tas tā nedarbojas, un pat Kijevā es viņ u satiku tikai attā linā ti pē c izskata.

apmaldoties nepazī stamā s ielā s, lī dz pulksten 22 izdevā s atrast viesnī cu. Š ajā s ielā s ir daudz jaunieš u, it ī paš i visu veidu meitenes...

Uzreiz sū tu nā kamo stā stu, kur gan fotogrā fija, gan vā rdi ar burtiem ir interesantā ki (man tā š ķ iet).

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Римские ворота, Флоренция
Эвакуатор всегда к вашим услугам, и звать не надо.
Бесшумный трамвай
Главный офис фирмы
В этом доме 6 января 1938 г. родился Адриано Челентано.
Железнодорожная платформа недалеко от Болоньи.
На Милан
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums