Itālijā, novembrī. Ar mašīnu.

28 augusts 2018 Ceļošanas laiks: no 09 Novembris 2017 ieslēgts 14 Novembris 2017
Reputācija: +123
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Itā lija. . . ir grū ti izvē lē ties, kurp š ajā valstī vē laties doties. Visa Itā lija ir viena liela atrakcija. Tā pē c mē rķ tiecī gi doties uz kā du jomu ir bezjē dzī gi! Vismaz tā es domā ju. Pē c ilgā m pā rdomā m es atradu risinā jumu. Automaš ī na! Lū k, kas atrisina manu problē mu.

Izvē le krita uz Volkswagen minivenu. Pilnī gi jauns, pagā juš ajā gadā . Tika nolemts doties uz Turī nu, bijuš o Itā lijas galvaspilsē tu, maģ iskā trī sstū ra pilsē tu un Jē zus Kristus Vanta sargā tā ju.

Pirms nokļ ū š anas Turī nā man bija jā maksā bezgalī gi daudz reiž u, lai samaksā tu par ceļ ojumu. Labi, ka bija karte. Daž os posteņ os automā ti skaidru naudu nepieņ ē ma.

Viesnī ca tika rezervē ta paš ā pilsē tas centrā . Bet tikt pie viņ a bija grū ti. Maš ī nu nā cā s atstā t pazemes stā vvietā , un koferi ripoja pa ietvē m. Tas bija mū su ceļ ojuma sā kums š ajā valstī .


 Mū su laba draudzene no Kijevas Maš a dzī vo Turī nā . Viņ a laipni piekrita bū t mū su gidi. Bija katedrā lē , kur atrodas apvalks. Viņ u nebija iespē jams redzē t, tač u varē ja nomest ceļ os stikla priekš ā , aiz kura viņ a atrodas.

Ir vē l viena atrakcija - Mole Antonelliana. Š is tornis ir tikpat vecs kā Eifeļ a tornis. 167.5 metri! Ir skatu laukums. Stundu stā vē juš i rindā , dzirdē jā m, ka laiks sā k pasliktinā ties un mā koņ i nolaidā s pā r pilsē tu. Turī nu nebija iespē jams redzē t no putna lidojuma. Bet tad mē s nonā cā m Ē ģ iptes muzejā ! Oho! Kas mani pā rsteidza Turī nā...daudz cilvē ku uz ielā m. Aizsē rē juš i veikali, kafejnī cas, restorā ni. Ī sti dzī ves svē tki.

Mē s nolē mā m doties uz Milā nu. Pasaules modes galvaspilsē ta. Degvielas uzpildes stacijā pie ieejas pilsē tā kasiere č eku neizsniedza. Un viņ š par dī zeļ a bā ku noplē sa 80 eiro. Tas ir domā ts jums, nevis Š veicei! Iepirkš anā s nebija iekļ auta ceļ ojuma plā nos. Nā kamajā dienā mē s devā mies uz Veronu.

Pajautā jiet jebkuram, un viņ š jums pateiks, ar ko š ī pilsē ta ir slavena! Neliels pagalms ar bronzas statuju un balkonu otrajā stā vā .

Un tomē r tur varat rakstī t un atstā t piezī mes, neticamā veidā piestiprinot tā s pie sienas. Lū dz mī lestī bu, laimi, labklā jī bu. Mā ja, kurā dzī voja Dž uljeta! 6 eiro ieeja, uz otro stā vu un balkonu. Nolē mu uzkā pt uz balkona akmens margā m. Tas izdevā s, bet apsargs kā no zemes piecē lā s un pieklā jī gi raidī ja. . . lejā .

Pastā v uzskats, ka, noglaudot Dž uljetas labo krū ti, vē lmes piepildī sies. Sakarā ar to pagalmā atrodas kopija, bet mā jā - oriģ inā ls. Ar noberztu caurumu, bronzas lā dē . Nabaga Dž uljeta, viņ ai apnicis piepildī t vē lmes!

Protams, ir daudz daž ā du suvenī ru. Atzī š os, ka mana sirds sitā s spē cī gi, kad speru pirmo soli pagalmā . Vai Romeo stā vē ja š ajā vietā , nav droš i zinā ms. Bet es ticē ju, ka JĀ ! Man ļ oti patika Verona, š eit var just Itā liju.

Tač u, iespē jams, slavenā kā s Itā lijas pilsē tas ir Roma un Venē cija. Balles, maskas, karnevā li. . . Sievietes, krā š ņ ā s elegantā s kleitā s, č aukst pa bruģ i. .


 Mē s rezervē jā m viesnī cu Villa Gasparini mazajā Dolo pilsē tiņ ā , kas atrodas 15 km attā lumā no Padujas. Tas atrodas pie upes, pa kuru kursē ekskursiju tvaikonis. Vieta mums tik ļ oti patika, ka nolē mā m palikt vē l vienu nakti. Venē cija atrodas 30 minū š u brauciena attā lumā . Netā lu no viesnī cas ir autobusu pietura, kas kursē uz Venē ciju. Bet mē s dodam priekš roku automaš ī nai.

Lasī ju, ka novembrī iespē jama vē tra ar stindzinoš u vē ju. Un pat plū di. Bet nē , laiks bija brī niš ķ ī gs un saulains.

Š ī ir maģ iska pilsē ta. Tas atvē sina dvē seli, moka iztē li un uzmundrina vē lmes. Ko es gribē tu ieteikt. Ja ir iespē ja labi iepazī t pilsē tu, vajag trī s dienas un ī rē t viesnī cu paš ā Venē cijā . Samaini naudu iepriekš , jo kurss tur ir izspiedoš s. Un izbaudi š o pilsē tu, elpo tā s gaisu, staigā pa š aurajā m ieliņ ā m, pasē di trokš ņ ainos restorā nos. Izmē ģ iniet vietē jos krabjus. Tie ir ļ oti mazi un gatavo brī niš ķ ī gi.

No Venē cijas rajona viņ i mums nosū tī ja naudas sodu par braukš anu. 240 eiro. Padujā . Lai gan, kur mē s pā rkā pā m noteikumus - nevarē jā m atcerē ties.

Itā lija, tā pat kā visa Eiropa, ir pilna ar kamerā m. Vienalga! Itā lija ir brī niš ķ ī ga valsts, kurā vē laties atgriezties atkal un atkal.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Семейный рыбный ресторан, в Турине. Встреча !
Турин
Плащаница
Морские деликатесы, в ресторане .  Турин
Милан. Ресторан « Hosteria Della musica”
Нет слов...
Верона
Не забудьте оставить записку!
Встреча с Джульеттой.
Балкон, на который глядел Ромео.
Лестница на второй этаж.
Соседний отель, в Dolo
Венеция
Этот наряд, можно арендовать
Маски
Ресторан  “La Patatina” в Венеции
Жареные крабы и кукурузный суп. Вкусно! Венеция
Какой- то ликер или водка. Не поняла.
Не желаете ли гондолу? В ноябре —70€ за двоих
Это здание — без комментариев. Внутри есть музей!
Милан
На закате
Villa Gasparini. Dolo. 8,7 отзывы.
Номер, в Вилле
День чудесный
Ждём гондольера
Красиво
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums