Indija: uz priekšu!!!

12 Maija 2010 Ceļošanas laiks: no 01 Janvāri 2010 ieslēgts 17 Janvāri 2010
Reputācija: +189.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Indija: uz priekš u!

“... “Astotais gads” daudziem bija grū ts, un, iespē jams, nav vē rts pie tā sī kā k iedziļ inā ties... ”, rakstī ju tieš i pirms gada, stā stot lasī tā jam par saviem Argentī nas piedzī vojumiem. ES kļ ū dī jos! – Š obrī d varu atzī ties – “devī tā ” sarež ģ ī tī bas un netrivialitā tes jautā jumos pā rspē ja visus rekordus. Vismaz manā dzī vē . Pajautā man pirms gada, piemē ram, par manu pamatdarbu. Es nevilcinoties atbildē tu: "Jā - esmu noguris, jā - ir garlaicī gi, jā - tas ir bezcerī gi, jā -)))". "Smaidiņ a" vietā ikviens lasī tā js var aizstā t savu "mī ļ ā ko" epitetu, raksturojot kolorī tā ko viņ a paš reizē jo darbu. Neapš aubā mi rodas jautā jums: “Ja viss ir tik “apmierinoš i”, kā pē c tu, draugs, sē di ar savu “piekto sajū tu” vieglā krē slā ? ". Es lietoju vā rdu "apmierinoš i", ņ emot vē rā to, ka tas var bū t daudzkā rt sliktā k!


Un pats interesantā kais ir tas, ka mana gudrā bezsamaņ a mierī gi un loģ iski atbildē ja uz š o dedzinoš o jautā jumu: “Nu, lū k - ir krī ze un viss, aug bezdarbs, bankrotē uzņ ē mumi utt. ”. Patieš ā m, tas izrā dī jā s labs attaisnojums "sevis maiņ ai". Jā , nevis onā nisms, bet "sevis maiņ a". Fakts ir tā ds, ka pirms daudziem gadiem, savos jaunos studentu gados, es kaut kā apsolī ju sev, ka strā dā š u tajā s vietā s, kur ir attī stī bas perspektī vas, neatkarī gi no man izmaksā to prē miju un peļ ņ as apjoma (es rakstu š os vā rdus, un Esmu pā rsteigts, cik dziļ i angloamerikā ņ u termini nacionā lajā interpretā cijā ir iekļ uvuš i krievu valodā ). Un vē l - vienmē r meklē š u ko jaunu un interesantu, ja apniks. Garlaicī ba man uznā ca pirms diviem gadiem. Un es turpinā ju sē dē t un "stulbi" meklē t citu attaisnojumu savam slinkumam ar bailē m atrast kaut ko jaunu.

Un pats mā nī gā kais ir tas, ka es lieliski zinā ju, ka metos tā dā strupceļ ā kā “Eiropas pē dē jais ekspresis” pirms Pirmā pasaules kara.

Lasī tā ji, kuri tomē r aplū koja lapu, cerot atrast noderī gu informā ciju par Indiju, es ļ oti iesaku izlaist pā ris rindkopas uz leju. Tie, kuriem manas filozofiskā s domas nekā dā gadī jumā nav pretī gas - uz priekš u, uz priekš u!  Vasarā , kad es kā man uzticē tā s struktū ras vadī bas vadī tā js to novedu lī dz rentabilitā tei, negaidī ti saņ ē mu ziņ as no sava priekš nieka, kurš ar ī paš u cinismu acī s pateica, ka pā rdod visu. aktī vus apmaiņ ā pret “saldu” vietu valsts struktū rā . Izlaidī sim detaļ as, kā viņ š plā noja iegū t š o vietu, iespē jams, tas jau sen nav bijis noslē pums - viss tiek pirkts Krievijā , jautā jums ir tikai par cenu. Tajā paš ā laikā bizness tika pā rdots nevis kopumā , bet gan pa daļ ā m. "Tik dā rgi! ", es dzirdē ju atbildi.

Kā dā brī dī es sapratu, ka astoņ us gadus ilga uzticī ga un veltī ta kalpoš ana savam "ģ enerā lim" bija praktiski veltī ga - viņ š "nopludinā ja" visu komandu bez sirdsapziņ as sā pē m un nož ē las par neskaidrajā m izredzē m strā dā t kaut kur "plkst. augš daļ a”.

Sā kumā kaut kā vardarbī gi reaģ ē ju uz visu notiekoš o. Un tad es nolē mu, ka viss, kas nav izdarī ts, patieš ā m ir uz labu. Vismaz mans "iekš ē jais "es" ir pā rstā jis ņ irgā ties par "izsē dē š anas" laiku. Es pat domā ju meklē t jaunu projektu savā dzī vē , bet sapratu, ka, ja es aizbē gš u, pa ceļ am, ņ emot lī dzi “kompensā ciju”, mē neš a laikā visi tiks atlaisti. Un tas ir vismaz simts cilvē ku, daudziem ir ģ imenes, bē rni, vecā ki vecā ki, aizdevumi, hipotē kas un pat ā rvalstu valū ta. Kopumā pilns sociā lo slogu kopums, kas var novest pie katastrofā m veselā m ģ imenē m. Un no mū su uzņ ē muma "mū ž ī gā s kustī bas maš ī nas" (tā mani sauca mani kolē ģ i) es pā rvē rtos par tā das paš as struktū ras "mū ž ī go bremzi".


Un viņ š visu darī ja vienkā rš a mē rķ a labā – bija jā dod iespē ja kolē ģ iem atrast cienī gu darbu. Interesantā kais ir tas, ka process mani aizrā va – no 2009. gada jū nija lī dz mū sdienā m struktū ra vē l nav izjaukta. Tiesa, pē dē jie darbinieki aizgā ja tikai pirms divā m dienā m, arī es. Un tas, ar ko jū s patieš ā m varat lepoties, ir iepriekš aprakstī to sociā lo katastrofu neesamī ba - katrs atrada vairā k vai mazā k cienī gu un piemē rotu darbu.

Tā nu "bremzē š anas" procesā kaut kā iedomā jos par Jaungada atvaļ inā jumu. Ilgu laiku izvē lē jos valsti, izstrā dā ju marš rutu. Un tad kaut kā nejauš i runā ja ar draugiem par Indiju, atcerē jā s indieš u restorā nu Parī zē , kura virtuve neļ ā va mū su pusei nomirt badā , un nolē ma doties uz Indiju. Tiesa, š oreiz ar nelielu grozī jumu - gribu sagaidī t Jauno gadu mā jā s, ģ imenes lokā un tad aizlidot.

Tam bija jē ga - mana mā te pagā juš ajā gadā bija smagi slima, bet, par laimi, viņ a atveseļ ojā s, manai mī ļ otajai spanielai Dž esikai Bekonovnai tika diagnosticē ts vē zis 4. stadijā...Manas dzī ves negatī vo mirkļ u sarakstu var turpinā t, bet ...Vispā r es sapratu ar miesu un dvē seli, ka Jauno gadu svinu mā jā s, punkts.

Izstrā dā jot ceļ ojuma marš rutu, sā ku ar vienkā rš u: Yandex meklē ju tū roperatorus Indijā un piezvanī ju visiem. Aptuveni sapratu cenu lī meni: piecu zvaigž ņ u viesnī cas + izvē lē tais marš ruts + biļ etes maksā s apmē ram 150 tū kstoš us rubļ u vienai personai. Dā rgi, ī paš i krī zes apstā kļ os. Tā pē c es gā ju pa veco un pā rbaudī to ceļ u - pats iegā dā jos biļ etes un rezervē ju viesnī cas. Sā ku tradicionā li ar Aeroflot - nopirku biļ etes uz 1. janvā ri uz Deli ar atgrieš anos 17. datumā . Pē c tam, izmantojot lasī tā jam zinā mo Aeroflot vietni, viņ š rezervē ja viesnī cas.


Starp citu, novembrī apguvu alternatī vo Aeroflot rezervē š anas sistē mu - tur daž kā rt cenas ir zemā kas, š oreiz gan ne. Es rezervē ju viesnī cas - Deli - Hyatt, Goa - Leela Kempinski, Mumbajā - Taj President. Nopirka arī apdroš inā š anu, jū s nekad nezinā t, ko. Radā s jautā jums par iekš zemes lidojumiem, tomē r, “pameklē jot” š o jautā jumu, iegā ju vietē jo aviokompā niju mā jaslapā s un rezervē š anas sistē mā s, kur iegā dā jos trū kstoš ā s biļ etes. Interesantā kais ir cena - tā izrā dī jā s diezgan "budž eta" vienai personai - 90 tū kstoš i (40 - biļ etes, 50 - viesnī cas). Ir viegli aprē ķ inā t, cik Krievijas tū risma aģ entū ras sev likvidē.

Es pastā stī š u vairā k par vietē jā m aviokompā nijā m. Viņ am izdevā s lidot ar Kingfisher Airlines, Jet Airlines un viņ as meitu Jet Light. Interesanti, ka lidojums Maskava-Deli-Maskava maksā ja 22 tū kstoš us, 13 tū kstoš us - Deli - Goa (apkalpo Kingfisher), un tikai 5 tū kstoš us - marš ruts Goa-Mumbaja-Deli.

Jet Airlines - otrā lielā kā Indijas aviokompā nija un pirmā privā tā Indijas aviokompā nija tiek uzskatī ta par atlaiž u lidmaš ī nu, tā pē c, ja rezervē jat agri, varat aplidot visu Indiju par minimā lu naudu. Vienī gais negatī vais ir tā s bā zes lidosta Mumbai, t. i. , lielā kā daļ a lidojumu tiek savienoti tā s lidostā , kas ne vienmē r ir ē rti ceļ otā jiem no Deli. Tā pē c es nopirku biļ eti uz Kingfisher, lai lidotu no Deli uz Goa bez pā rsē š anā s Mumbajā . Piebildu, ka š ajā marš rutā ir tikai trī s lidojumi dienā , divus no tiem veic Kingfisher Airlines.

Rezervē jis ceļ ojumu, jau atkal biju iegrimis darbā "izrā vienā ". Un tad es uzzinā ju tī klā , ka ceļ oš ana uz Agru (Taj Mahal) un Dž aipuru ir ļ oti nogurdinoš a, un bū tu jauki dabū t krieviski runā još u gidu.

No sevis teikš u, ka brauciens ar labu maš ī nu ir normā ls, un bez krievvalodī ga gida var iztikt bez grū tī bā m, bet toreiz es par to nezinā ju.

Izlasot atsauksmes par tū roperatoriem, apmetos uz Indigo Tour. Un es to izvē lē jos tikai ar "poke" metodi. Nolē mu caur viņ iem izsniegt vī zu un samaksā t par ekskursiju uz Agru un atpakaļ . Birojs, kas atrodas netā lu no metro stacijas Begovaya, man š ķ ita drū ms. Pie ieejas galvenā grā matvede sē dē ja aiz aizslietņ a un aktī vi pieņ ē ma skaidru naudu, nepā rkā pjot č eku. Aiz tā , pie loga, direktora galds bija atdalī ts ar starpsienu – viņ u sauc Sergejs, sirms pusmū ž a onkulis, kurš apvienoja š ī vienkā rš ā biznesa direktora un ī paš nieka funkcijas. Mē s nesapratā m uzreiz – viņ š sā ka kurnē t uz mani, kad es runā ju pa telefonu. Pretī es viņ u nosū tī ju bez sirdsapziņ as sā pē m, par ko viņ š ļ oti apvainojā s.


Citā istabā pie rakstā mgaldiem sē dē ja trī s menedž eri — divas divdesmit gadus vecas meitenes ar Sibī rijas akcentu balsī . Tā lā kajā stū rī sē dē ja pusmū ž a tukla dā ma – Elena, kura organizē ja ekskursijas. Viņ a man piedā vā ja pilsē tas apskates ekskursiju + braucienu uz Agru privā tajā maš ī nā ar krieviski runā još u gidu (2 dienas) tikai par 11 tū kstoš iem no cilvē ka. Ī paš i gandarī ts par vā rdu "viss". Samaksā ju, uzskatot, ka bez gida netikš u galā . Tiesa, vē lā k viņ š nož ē loja, ka nav gā jis saviem spē kiem un stipri pā rmaksā jis. Bet vairā k par to zemā k.

Elena izsniedza talonus, pieņ ē ma naudu bez č eka, atsaucoties uz kases aparā ta trū kumu, iedeva man č eku, bet pē c nedē ļ as - pases ar vī zu un talonus ekskursijā m un viesnī cai Agrā . Kopumā gatavoš anā s braucienam tika pabeigta.

Vecgada vakaru pavadī ju mā jā s ar sev tuviem cilvē kiem. Nedē ļ u iepriekš , 25. -26. decembrī , biju komandē jumā uz Ivanovu.

Un tur viņ š vakariņ oja vienā no pilsē tas kafejnī cā m. Mani no sirds iepriecinā ja uzraksts uz š ķ ī vjiem, kas rotā ja galda sveč turus - “Dā rgie draugi! 31. decembrī kafejnī ca … ir slē gta, jo mē s svinam Jauno gadu mā jā s. Š ie ir ģ imenes svē tki, sviniet tos kopā ar draugiem un radiem mā jas siltuma un komforta atmosfē rā . Un priecā simies jū s redzē t 1. janvā rī no plkst. 18.00. Ar cieņ u, jū su administrā cija. Izlasot š o, sapratu, ka izdarī ju pareizo izvē li, aizlidojot atvaļ inā jumā pē c jaunā gada.

Un jau 1. pie Š eremetjevo-2 biju pie pilna prā ta un piedzē ries atmiņ ā . Atzī mē ju, ka š ajā dienā vienī gais sastrē gums Maskavā bija tieš i š ī s lidostas rajonā - daudzi "zagļ i" ar mirgojoš ā m gaismā m uz jumta un numuriem "EKX" vai "AMR" bloķ ē ja ieejas lidostā . lidostā , gaidot savus priekš niekus, kuri vai nu aizlidoja, vai ielidoja . Starp citu, lidostas administrā cija ar š o problē mu cī nā s jau ilgu laiku, tač u lī dz š im, acī mredzot, bez panā kumiem.


Lidosta bija pā rpildī ta, tač u visi reisi izlidoja pē c grafika. Reģ istrē joties ieraudzī ju bildi, kas pazī stama no Sheremetyevo-2 un Aeroflot starptautiskajiem lidojumiem - lielai lidmaš ī nai ar 200-300 pasaž ieru ietilpī bu ir tikai 2-3 reģ istrā cijas galdi. Likumsakarī gi, ka 1. janvā ris nebija izņ ē mums š ā dai un pasaž ierim noteikti ē rtai (pē diņ ā s) tradī cijai - reisu uz Deli apkalpoja 3 letiņ i, un viens bija stingri biznesa klasei. Rindas ekonomiskajā klasē izcē lā s lī dz pat pirmslidojuma zonai, un 1-3 pasaž ieru apkalpoš ana prasī ja 5-8 minū tes. Ā tri to sapratusi, nostā jos 2 cilvē ku rindā pie biznesa klases letes, kuru apkalpoja Aeroflot darbiniece vā rdā Elena. Kamē r viņ a apsprieda pā ris "biznesa klasi" "ekonomiskajā " zonā , izcē lā s skandā ls, kur noteikta cilvē ku grupa, gaidī bu nogurdinā ta, izcē lā s uz konfliktu ar aviokompā nijas pā rstā vjiem.

Viens no saš utuš iem atmeta frā zi, sak, ejam aplenkt biznesa klases leti, un pē c minū tes man aiz muguras zumē ja 30 cilvē ku pū lis. To redzot, jau tā aizkaitinā tā meitene Jeļ ena mē ģ inā ja noorganizē t “izskatī š anu” un kaut kā sakā rtot rindu. Iniciatī va ir sodā ma - viņ a par velti tika izsista, pē c kā viņ a kategoriski atteicā s apkalpot ekonomiskā s klases pasaž ierus pie savas letes. Un pirmais, kā jū s atceraties, biju es.

"Bara mentalitā te, " es teicu, ejot pie letes. "Kas? Lī na pā rsteigta jautā ja. "Bara sajū ta, " es atkā rtoju, "mū su valstī cilvē kiem ir viena ļ oti labi attī stī ta sajū ta - bara sajū ta. Droš i vien padomju pagā tne liecina! ". Viņ a pasmaidī ja un jautā ja: “Tu esi no mā jkalpotā jas? ". Saņ ē musi apstiprinoš u atbildi, viņ a kaut kā negribī gi paņ ē ma biļ etes, lū gdama izklī dinā t pū li vismaz pie letes.

Tiku galā ar uzdevumu – pē c minū tes vieta bija brī va no nepiederoš ā m personā m, un cilvē ki lē nā m sā ka stā ties sakā rtotā rindā . Meitene man iedeva papī ra lapu un palū dza uzrakstī t viesnī cas nosaukumu un tā s adresi, kur mē s apmetī simies. Viņ a skaidroja, ka rindas uz reģ istrā ciju ir saistī tas ar to, ka Indijas valdī ba pieprasa pā rsū tī t datus par dzī vesvietu to teritorijā katram pasaž ierim. Tā pē c reģ istrā cijas laikā š ie dati tiek ievadī ti sistē mā un nodoti Indijas policijai. Saņ ē musi iekā pš anas kartes, pateicos Elenai un devos uz imigrā cijas kontroli.

Arī š eit bija rinda, saš utusi pamanī ju. Uzmanī ba uzreiz krita uz stendu ar uzrakstu "Diplomā tiem", kur nebija rindas. Ieslē dzis “krū zi ar ķ ieģ eli”, devos tieš i tur.

Cita jauka meitene formas tē rpā jautā još i paskatī jā s uz mani, klusē jot paņ ē ma pasi, noskenē ja, uzlika atzī mi par izbraukš anu no valsts un atdeva. Visa mū su ballī te pagā ja š ā di.


Tā lā k - vē l jautrā k. Personiskā apskate. Un arī rinda. Neraugoties uz moderno skeneru klā tbū tni, pasaž ieru pā rbaudes dienesta darbinieki pieprasī ja novilkt apavus (piemē ram, Domodedovā , kur uzstā dī ti tā di paš i skeneri, tas jau sen nav prasī ts). Tas viss notika ļ oti mazā telpā , kur bija grū ti nostā vē t, nemaz nerunā jot par ē rtu. “Krū ze ar ķ ieģ eli” - es nodomā ju un uzkā pu kaut kur rindas sā kumā , pē c kura pā rbaude ā tri pagā ja. Viņ š vē rsa uzmanī bu uz sievieti ar lauztu kā ju uz kruķ iem, kurai acī mredzami bija grū ti pā rvietoties. Klusē ju par ratiņ krē slu trū kumu uzgaidā majā zonā , bet gan varē tu nodroš inā t bagā ž as ratiņ us, jo ī paš i tā pē c, ka rokas bagā ž a tā lajos lidojumos ne vienmē r ir viegla.

Tā nu než ē lī gā formā policisti un inspekcijas dienests pieprasī ja uzlī mē t kruķ us uz lentes, bet sievietei “izlē kt” (tas ir citā ts!!! ) caur skeneri. Izcē lā s skandā ls, un viņ i tomē r atļ ā va viņ ai nest kruķ us, bet sakiet, lū dzu, vai tieš ā m nav iespē jams cilvē cī gā k izturē ties pret cilvē kiem un nodroš inā t minimā los apstā kļ us ē rtam ceļ ojumam? Starp citu, š o jautā jumu ar situā cijas aprakstu nosū tī ju Š eremetjevas lidostas direktoram un Aeroflot ģ enerā ldirektoram. Abi saņ ē ma vē stuli, bet atbilde joprojā m kavē jas...

Par laimi beznodokļ u zonā bija mierī gi. Nopirkā m divas š ampanieš a pudeles un mierī gi sā kā m gaidī t. Mē s ilgi negaidī jā m - pē c 20 minū tē m viņ i paziņ oja par nosē š anos. Lidojumu Maskava - Deli apkalpo Boeing-767, kur es sē ž u krē slā . Neslē pš u, aviokompā nijas draugs “izlauzā s cauri” labā m sē dvietā m.

Pacelš anā s, kā pš ana un citas lidojuma procedū ras noritē ja raiti.

Seš u stundu lidojuma laikā gan barota tikai vienu reizi. Un es arī atzī mē ju, ka spilveni tika izņ emti no Aeroflot ekonomiskā s klases. Priekš kam? ? ? Nacionā lā gaisa pā rvadā tā ja ekonomika? ? ? Tas ir smieklī gi, ja ne absurdi.

Lidojuma laikā es labi gulē ju un pat izlasī ju Indijas ceļ vedi. Tieš i tajā s minū tē s es sā ku saprast, ka ceļ vedi var viegli atrast uz vietas par "piecā m kapeikā m".

Č etrdesmit minū tes pirms nosē š anā s komandieris sazinā jā s un pastā stī ja par laikapstā kļ iem: "Plus divpadsmit, migla. " Tad viss izskatī jā s kā parasti - nolaiš anā s, apspalvoš anā s, š asijas utt. Interesanti, ka logā redzē ju tikai spā rna pamatni un gaismu no turbī nas apakš as, un viss bija pamatī gā dū makā . Monitorā augstums nepā rtraukti kritā s, un lidojuma ā trums "karā jā s" ap 270 km/h. Man kļ uva nervozs, kad ieraudzī ju 200 metru augstumu – zemi zem mums nepamanī ju. Simt piecdesmit — simts astoņ desmit...Mē s gā jā m lejup, un akli!


; Brī di vē lā k lidmaš ī na pacē la degunu un pieskā rā s virsmai, un tad sā ka samazinā t ā trumu atpakaļ gaitā . Tikai tad es ieraudzī ju zem mums skrejceļ a bā lā s gaismas. Viss bija miglā tī ts, pasaž ieri nevarē ja redzē t spā rna galu. Naktī apsē dā mies pie 50-70 metru redzamī bas. Augstā kā klase ekipā ž ai. Tajos brī ž os es nenož ē loju, ka lidoju ar “nacionā lo gaisa pā rvadā tā ju”. Interesanti, ka daudzi nepamanī ja, cik sarež ģ ī ti laika apstā kļ i bija nosē š anā s laikā.

Piecpadsmit minū tes braukā jā m pa lidostu. Redzamī ba bija gandrī z nulle, lidmaš ī na kustē jā s lē ni, un komandieris gandrī z neredzē ja skrejceļ a robež as. Deli no decembra lī dz februā rim ir ļ oti miglains, un bija gadī jumi, kad migla neizklī dē ja dienā m ilgi. Neapš aubā mi, tas ļ oti sarež ģ ī ja Indiras Gandija lidostas un autobraucē ju dzī vi. Bet tad mē s vē l nezinā jā m, cik ļ oti migla sabojā s mū su uzņ ē muma atvaļ inā jumu.

Kad mē s apstā jā mies, no miglas iznira teleskopiskas kā pnes.

Pasaž ieri devā s uz izeju. Migrā cijas kontrolē rinda bija tikai ā rvalstu pilsoņ iem, tač u to nevar salī dzinā t ar “Š eremetjevas sastrē gumu”. Mē s atkal izcē lā mies ar oriģ inalitā ti un piegā jā m pie letes "Indijas pilsoņ iem". Onkulis pie letes paņ ē ma pasi, atzī mē ja migrā cijas karti un iespieda zī mogu par ieraš anos. Ļ oti iesaku samainī t 200 dolā rus izdevumiem. Bagā ž as saņ emš anas zonā darbojas vairā kas bankas. Valū tas kurss visiem ir vienā ds, tā pē c pā rbaudiet komisijas lielumu, tas svā rstā s no 5 lī dz 11%. Starp citu, naudu ir vē rts samainī t uzreiz pē c migrā cijas kontroles, jo pē c bagā ž as saņ emš anas 150 mū su tautieš u organizē ti devā s samainī t savus ī paš umus pret vietē jo valū tu, likumsakarī gi, veidojot rindu arī š ajā zonā . Vispā r Indijā naudu labā k samainī t "maiņ os" pie "huksteriem" - tur kurss augstā ks un komisijas maksa nav.

Pat ja valū tas maiņ as kurss ir vienā ds ar bankas kursu, jums joprojā m bū s jā maksā komisijas maksa. Jebkurš taksometra vadī tā js zina labu valū tas maiņ as punktu š ajā rajonā , un taksometra cena ir ļ oti zema. Un nemainiet naudu viesnī cā s - valū tas maiņ as kurss ir par 5% zemā ks nekā oficiā lais, un komisija daž ā s viesnī cā s sasniedz 20%.


Saņ ē muš i savu bagā ž u, devā mies uz uzgaidā mo telpu, kur ar zī mē m gaidoš o cilvē ku pū lis meklē ja savus atbraucoš os pasaž ierus. Viens no viņ iem mū s gaidī ja - jauns vī rietis baltā kreklā aktī vi kratī ja uz galvas papī ra lapu ar mū su vā rdiem. Viņ š pasniedza mums apsveikuma vainagu no oranž iem ziediem, un pē c 5 minū tē m mē s jau bijā m uz ielas un gaidī jā m savu maš ī nu. Migla, starp citu, tikai pastiprinā jā s. Pē c mū su lidojuma ieraš anā s lidosta tika slē gta pacelš anā s un nolaiš anā s dē ļ miglas dē ļ.

Deli es izvē lē jos Hyatt Hotel ar divvietī gu numuru 120 USD.

Tas atradā s uz "Ring Road" - vienī gā apvedceļ a Deli - vienkā rš s Maskavas "treš ā gredzena" analogs. Ceļ š no lidostas sliktas redzamī bas apstā kļ os mums prasī ja 30 minū tes. Indijā braukš ana ir kreiļ a un haotiska – tas man atgā dinā ja pirmos gadus Š rilankā , kur brauc vē l sliktā k un pret ceļ iem nav nekā das cieņ as. Indijā viss ir pa vecam - ja viņ i dungo, tas nozī mē "nejauc - es esmu ceļ ā ", ja viņ i mirkš ķ ina lukturus, tad arī - "es esmu ceļ ā "  Tajā paš ā laikā , ā rpus automaš ī nu satiksmes cilvē ki ir ā rkā rtī gi cieņ ā viens pret otru. Paradokss, vai ne?

Kamē r braucā m, puika kā dam piezvanī ja, un tad iedeva telefonu man. Tas bija mū su topoš ais gids – Vikas. Viņ š brī dinā ja, ka sagaidī s mū s pulksten 8, kamē r tika izsludinā ts "Indigo Tour", un vauč erī bija rakstī ts, ka tū res sā kuma laiks ir 11:00. Ilgi strī doties ar gidu pa telefonu, 9 no rī ta vienojā mies par atzī mi.

Strī ds bija objektī vs - iereģ istrē joties viesnī cā pulkstenis rā dī ja 3 naktis pē c vietē jā laika, ziniet, pē c Vecgada vakara un garā lidojuma gribē jā s gulē t.

Pie ieejas viesnī cā ir apsargi ar lož metē jiem, pie ieejas skeneri, ar personī go mantu č eku apseko visus ienā koš os. Tas notika pē c teroraktiem Mumbajā pirms diviem gadiem. Viesnī ca skaista, dā rga apdare, pieklā jī gs personā ls. Reģ istrē joties radā s problē mas - nepā rtraukti sabojā jā s datori, atslē gta elektrī ba. Indijā , ī paš i naktī s, biež i tiek atslē gta elektrī ba, tā pē c labas telpas ir aprī kotas ar lukturī š iem. Viesnī cas teritorijā ir divi restorā ni - galvenais (kur tiek ieturē tas brokastis un vakariņ as) ar Eiropas un Indijas virtuvi, kā arī papildu, kur pē c iepriekš ē ja pasū tī juma tiek gatavoti tikai Indijas ē dieni. Brokastis pirmajā restorā nā maksā.20 USD, bufetes vakariņ as bez dzē rieniem maksā.35 USD.


Kā pieredzē jis tū rists ļ oti iesaku paņ emt lī dzi aptieciņ as paplaš inā to versiju – iekļ aujiet jodu, pā rsē ju, vati, dezinfekcijas lī dzekli, antibiotikas, anaboliskos lī dzekļ us, kuņ ģ a-zarnu trakta lī dzekļ us, odu atbaidī š anas lī dzekļ us, pretvī rusu un pretsaaukstē š anā s lī dzekļ us. , vī rieš u daļ a pulcē jā s pie "varoņ darbiem" - protams prezervatī vi. Vietē jā s zā les ir sliktas un grū ti pieejamas, jo lielā kā daļ a aptieku ir atvē rtas no 8 (9) lī dz 17 (19).

Kā du dienu mums bija bufetes tipa vakariņ as Hayata restorā nā . No ē dienu daudzveidī bas tū ristus piesaistī ja karaliskā s garneles. Piesaistī ja ne velti - viņ u stinguma smaka nesa tā lu cauri zā lei. To pamanī jusi, par notikuš o ziņ oju administratorei un laipni piedā vā ju noš ņ aukt garneles. Viņ š atteicā s, piezvanī ja š efpavā ram un pē c ā tras sarunas ar viņ u vietē jā valodā nolika visu ē dienu aizmugurē jā istabā.

Ž ē l par ko citu - par tā diem atgadī jumiem tā da lī meņ a viesnī cā s mums vajadzē ja vismaz pavakariņ ot par brī vu, bet te, Deli, kungi pat neatvainojā s. Un velti es jau aizsū tī ju komentā ru š ī s viesnī cu ķ ē des menedž erim ASV.

Biznesa centrs viesnī cā labs - tomē r regulā ri izmantoju tikai internetu. Interesanti, ka pa dienu, kad kā ds zē ns strā dā ja biznesa centrā , man regulā ri iekasē ja 200 rubļ us par internetu (cenas uzreiz pā rrē ķ inu lasī tā jam pazī stamā s vienī bā s), bet vakarā , kad meitene pā rņ ē ma vadī bu, pakalpojums kļ uva bezmaksas.

Droš i vien ir vē rts runā t par mū su ceļ ojuma uz Deli iezī mē m. Nelaipnais otrā janvā ra rī ts mū s pamodinā ja 8.00. Es biju vienī gā , kura nolē mu iet brokastī s - mana apetī te bija brutā la. Kā izrā dī jā s, brokastis viesnī cā nav iekļ autas numura cenā . Tajā paš ā laikā.90% viesnī cu Indijā strā dā š ā di; rezervē jot par zemu cenu, brokastis nav iekļ autas.


Starp citu, puisim ir tikai 24 gadi un augstskolu viņ š vē l nav beidzis. Gids uzreiz noskaidroja, vai vajadzī gā s lietas paņ ē mā m, jo ​ ​ pilsē tas apskates ekskursijas beigā s uzreiz dosimies uz Agru. Paņ ē muš i mantas, dž emperi un siltu jaku, devā mies uz pilsē tu. Laikapstā kļ i nelutinā ja – aukstums nemaz nav tik slikts, tač u nakts laikā neizklī doš ā migla varē ja izjaukt ekskursiju plā nus. Mē s gandrī z nefotografē jā mies, un fotogrā fiju fonā ir tikai balta dū maka. Saglabā ju manu profesionā lo Canon, ko draugi man uzdā vinā ja manā pē dē jā dzimš anas dienā . Un lī dz pusdienas laikam migla joprojā m zaudē ja spē ku, un es atvedu kameras iemū ž inā tā s emocijas no ceļ ojuma uz Deli.

Gids izrā dī jā s nē . Viņ š praktiski neko neteica, klusē ja, neko nezinā ja par Indijas vē sturi un kultū ru, samazinā ja ekskursiju programmu un visu laiku vē lē jā s agri doties ceļ ā uz Agru.

No 10 Indigo Tour deklarē tajā m apskates vietā m mē s gandrī z neredzē jā m 5-6. Tajā paš ā laikā , kad sacē lu skandā lu, Vikas teica, ka, ja turpinā sim ceļ ojumu pa Deli, tad uz Agru nebrauksim, jo ​ ​ satumst, un viņ am nepatī k ceļ ot, kad ir tumš s. Tajā paš ā laikā vadī tā js klusī bā grieza stū ri un neuzdeva liekus jautā jumus, un privā tā sarunā ar mani pat paziņ oja, ka viņ am ir vienalga, cikos izbraukt, ja vien mē s kā tū risti esam ē rti. Bet gids mums 4 reizes rā dī ja savu institū tu un 10 reizes pastā stī ja par Indijas studenta grū to dzī vi. Viņ š stā stī ja, kā kļ uvis par gidu - kopš bē rnī bas kolekcionē jis padomju militā ro lidmaš ī nu modeļ us - un kā du dienu, kad Vikas bija bez darba, tē vs teica - mā cies krievu valodu un ej strā dā t par gidu, tur vismaz kaut ko maksā . Un viņ š to iemā cī jā s un devā s strā dā t. Mū su ieraš anā s brī dī viņ a pieredze bija aptuveni 8 mē neš i.

Tagad par to, ko redzē t Deli.


Sā ciet no prezidenta pils, parlamenta nama, sekojiet valsts ceļ am uz Indijas vā rtiem. Noteikti apskatiet Qutab Minar - vecā s Deli drupas, visu reliģ iju templi Lotosa zieda formā - man ļ oti atgā dinā ja Sidnejas teā tri. "Cilvē ka kaps" - milzī gs ebreju templis, lielā kais Indijā , apmeklē jiet dzelzceļ a muzeju, kas pirmdienā s ir slē gts. Ceļ ojuma ceļ vedis ir ļ oti noderī gs pavadonis, ceļ ojot pa Indiju. Nopirku sev no National Geographic biezu bukletu, ko sarakstī jis kā ds angļ u autors un ne vienmē r veiksmī gi tulkots krieviski, bet tomē r noderī gs no vā ka lī dz vā kam. Kopumā labā kais veids, kā ceļ ot pa pilsē tu, ir braukt ar taksometru. Atgriež oties Deli no Agras, tā arī darī jā m - par skaitī tā ju maksā jā m 400 rubļ u dienā (aprē ķ ins ir š ā ds: satiksme uz kilometru 4 rubļ i + stunda gaidī š anas maksā.25 rubļ i).

Lū k, kam jā pievē rš uzmanī ba Maskavas amatpersonā m – mū su valstī tikai oligarhi var atļ auties visu dienu braukt ar taksometru par 650-1100 rubļ iem stundā . Bred, vā rdu sakot!

Un mē s atgriež amies pie mū su "pā rskata" par 11 tū kstoš iem rubļ u vienai personai. Pē c 2 tempļ u izrā dī š anas un pusdienu atcelš anas Vikas devā s mums lī dzi uz Agru. 200 km posmu nobraucā m 4 stundā s - Indijā ceļ i labi, bet satiksme haotiska, visi brauc lē ni. Neskatoties uz to, 16 dienu laikā mē s neredzē jā m nevienu negadī jumu. Vikas arī š eit izcē lā s - izdzē ra 4 bundž as alus, aizmiga, apdomī gi pieliekot kā jas uz priekš ē jā paneļ a. Ī paš i priecē ja "svaiguma" smarž a (atkal pē diņ ā s), kas brī numainā kā rtā pie mums nā ca no viņ a ekstremitā tē m.

Indigo Tour mums rezervē ja Clarks-Shiraz Hotel — č etrzvaigž ņ u viesnī cu, kas atrodas glī tā Agras centrā starp divā m galvenajā m apskates vietā m – Tadž mahalu un Sarkano fortu.

Viesnī ca nabadzī ga, bet numuriņ os ir viss nepiecieš amais - lī dz tē jai, kafijai un cepumiem. Priecē komplimenti - augļ i un lielas ū dens pudeles. Pē c reģ istrā cijas un Vikas apskates ar skatienu es nolē mu pā rbaudī t apetī tes attī stī bas pakā pi Indigo Tour un noskaidrot telpas izmaksas. Godī gi sakot, es nebiju pā rsteigts - tas maksā ja 2200 rubļ u dienā diviem. Domā ju, ka pat pirmklasnieks saprot, kurš ko un cik nopelnī jis...

Un vakaru pieticī gi pavadī jā m restorā nā augš ē jā stā vā ar skatu uz Sarkano fortu un Tadž mahalu. Tiesa, mē s tos neredzē jā m. Migla, sasodī ts. Kā saka vietē jie, labā laikā skats ir krā š ņ s.

Arī jaunā gada treš ā diena mū s sagaidī ja ar miglu. Pē c brokastī m par 8 dolā riem izrakstī jā mies no viesnī cas un kopā ar Viku un š oferi devā mies apskatī t Sarkano fortu. Atzī mē ju, ka brokastis viesnī cā ir pieļ aujamas, lī meņ a ziņ ā salī dzinā mas ar brokastī m Hyatt Delhi, bet par 2x zemā ku cenu.


Sarkanais cietoksnis ir cietoksnis, kas veidots no sarkana akmens, par kuru tas ieguva savu nosaukumu. Deli ir tieš i tas pats, tā pē c, ja esi skatī jies vienu, tad citu skatī ties nav jē gas. Apmē ram stundu pē tī jā m tā s dekorā cijas un centā mies piesaistī t tur mī toš o pē rtiķ u uzmanī bu. Gids visu laiku klusē ja un tikai retu reizi runā ja par Sarkano fortu. Bet, tiklī dz bija runa par suvenī riem, viņ š ar sportista degsmi finiš ā mē ģ inā ja mū s aizvest uz kā du it kā ekskluzī vu suvenī ru veikalu. Sapratuš i plā nu, pagā jā m malā , un es viņ am labā lē nā krievu valodā paskaidroju: “Vikas, tu atgriezī si mū su pirkumus, atdosi man visu nopelnī to naudu un uzzinā si arī , kas ir stiprā padomju dū re! ". Viņ š tikai smē jā s, acī mredzot nesapratis, ka es nejokoju. Un es tieš ā m nejokoju ...Bet vairā k par to zemā k ...

Tadž mahalā ieradā mies ap pusdienlaiku. Š ajā laikā tur uzkrā jā s liels skaits tū ristu.

Darba algoritms ir š ā ds - nopē rc biļ eti, iekā p autobusā un brauc 2 km lī dz vā rtiem, izej personī go apskati un esi iekš ā . Atgriež oties Sarkanajā fortā , Vikas mē ģ inā ja no mums dabū t 300 rū pijas - it kā "kukuli" vietē jiem gidiem, lai viņ i viņ u izlaiž cauri. Tad es š aubī jos par viņ a vā rdiem, bet iedevu naudu. Tadž mahalā mū su draugs atkal nolē ma palū gt 300 rū pijas. Tas mani brī dinā ja – tajā brī dī viņ š man š ķ ita pā rā k negodī gs. Aizgā ju pie kases, precizē t, uz ko, uz ...vī ģ es, par tā diem otkatiem. Pie kases viņ i tikai paraustī ja plecus un teica, ka tu nopē rc biļ etes un ej cauri, uz rokā m nav jā maksā . Sapratusi bū tī bu, es atkal pasaucu Viku malā un prasī ju savu naudu. Š is sī kais blē dis ilgi cī nī jā s pretī , atteicā s atdot 300 rū pijas no Sarkanā forta, bet uz Tadž mahalu devā mies bez papildus maksā jumiem – it kā viņ š piekrita "par mums" braukt bez naudas.

Personī gā s kratī š anas laikā pamanī ju, ka no somā m tiek konfiscē ts ē diens, ū dens, uzacu pincetes, nagu š ķ ē res un citi ceļ ojumam nepiecieš amie sī kumi. Ieslē dzis lasī tā jam jau zinā mo “seju ar ķ ieģ eli”, es nestā vē ju rindā - bet devos pa koridoru pē c personā la, iepriekš parā dot savu “ceļ a karti” apsargiem. Tomē r sertifikā ts ir lieliska lieta! Cik reizes tas man palī dzē ja ceļ ojumos, atcerieties tikai Kubu vai Ķ ī nu. Ja jū s nestrā dā jat mū su varonī gajos "ķ ermeņ os", tas nav svarī gi, parasts "studaks" apvienojumā ar personī go izdomu un š armu tiks iegū ts sertifikā tā . Galvenais, lai bū tu fotogrā fija, forš s zī mogs, un uzraksti krievu valodā . "Raš š ā nas politika, " es sacī ju, bakstī dams apsargam savu universitā tes apliecī bu. Viņ i paskatī jā s uz mani, tad uz “ksivu”, paskatī jā s viens uz otru un ļ ā va man iet uz priekš u. Soma, protams, tika pā rbaudī ta, tač u no neskaitā majā m pā rtikas precē m manā mugursomā nekas netika izņ emts.


Vienā suvenī ru veikalā neko nepirkā m - atklā ti sakot, mū s samulsinā ja brī niš ķ ī gā s simt gramu smagas tē jas cena par 250 rubļ iem (lasī tā jam vē lreiz citē ju cenas ekvivalentu saprotamā s mē rvienī bā s), kā vietē jā iedzī votā ja "tē rps" (bikses + krekls) "tikai" (pā rdevē ja man teica š o vā rdu skaidrā krieviski) par 2500 rubļ iem (tikš u priekš ā , teikš u, ka Mumbajā kaut ko nopirkā m lī dzī gi “tikai” par 300 rubļ iem). Sajū tot lomu, ā tri pagriezu savu karieti uz izeju, un mē s devā mies uz VIP veikalu - suvenī riem no vietē jā akmens. Kā jau gaidī ts, klasiskajā tū ristu apavu versijā vispirms tiek parā dī ts vietē jo “strā dnieku” smagais “darbs”. Mums parā dī ja trī s vī rieš us, kuri ar nepieredzē tu degsmi sejā s greb un krā so galda virsmu no akmens. Tad - kā jau pienā kas - mū s aizveda uz veikala galeriju, kur tiek pā rdots viss š is "labais".

Viņ i visi piedā vā ja kaijas, un kā da dā vana, kas mani gaidī ja pie izejas, pierunā ja vē lreiz apskatī t darbnī cu. Biju nesatricinā ma – stā vē ju kā "aste" viņ iem blakus. Vikas izrā dī ja ievē rojamu atjautī bu un nolē ma doties uz tualeti, un pā rdevē js laipni piekrita viņ u pavadī t (iespē jams, 50 braucienos viņ š nekad nav iemā cī jies ceļ u, vai varbū t ...ir kaut kas vairā k). Ierosinu tē mu slē gt ar “lielo” (uzsvaru liec pats). Tā pē c es nolē mu lauzt viņ u idilli un paliku treš ais. Un viņ š uzmanī gi vē roja, lai viņ i neiet kopā vienā kabī nē . Viņ i tieš ā m neriskē ja - viņ u sejā s bija liels jautā jums, kura bū tī ba bija, kā no manis atbrī voties. Paveicis visas nepiecieš amā s lietas, Vikas izgā ja no bodī tes, kur viņ u gaidī jā m es un pā rdevē ja.

Vienu brī di man likā s, ka viņ am jau ir nauda...Bet...pē c brī ž a pā rdomā m sapratu, ka š ī s divas “hronikas” nepā rprotami nepievilka pasaules č empionus atjautī bā...Tā tad, plkst. iziet, viņ i ļ ā va man iet uz priekš u. Durvī s nolaiž u galvu uz leju un strauji apgriež os...Un kā jū s domā jat...Es viņ us pieķ ē ru brī dī , kad uzmanī gi pā rvedu kaut ko mazu no pā rdevē jas Vikam, un pē dē jais apdomī gi paslē pa saini iekš ā . viņ a bikš u aizmugurē jā kabatā . “Aha!! ! ! - ES domā ju! Ar labo roku atgrū dusi pā rdevē ju, pieskrē ju pie Vikas prasot parā dī t kabatas saturu. Viņ š izlikā s bailē s un atteicā s. Ar labo roku piespiež ot viņ a rī kli un ar savu ķ ermeni piespiež ot pie sienas, ar kreiso roku es viegli izvilku š o saini no viņ a kabatas. Nē , tas nebija pā rdevē ja telefona numurs, kas glī ti uzrakstī ts uz papī ra, tas bija 500 rū piju papī rs, ko pā rdevē js iesaiņ oja kaut kā dā papī rā . "Ja es to atkal redzē š u, es izsitī š u visus zobus!

- dusmā s sacī ju un ieliku naudu kabatā . "Tas vē l nav noticis! ! ! ”- nepā rprotami briest uz pā rdevē ja lū pā m. "Ejam... " - pabiju Vikam un mē s abi devā mies mā jā s. Pa ceļ am piestā jā m restorā nā paē st pusdienas. Interesanti, ka, kad mē s aizgā jā m uz tualeti, mū su "brī niš ķ ī gais" gids atvē ra manas mugursomas galveno kabatu. Kad es viņ u noķ ē ru, viņ š apgalvoja, ka vienkā rš i aiztaisī ja rā vē jslē dzē ju atvē rtai kabatai. Ž ē l, ka nepagaidī ju vē l pusminū ti, tieš ā m bū tu pamats viņ u atstā t bez zobiem (dzī vē esmu mierī gs cilvē ks, nesaprotu, kas tad man sanā ca; ).


Atpakaļ ceļ š ne ar ko neatš ķ ī rā s no ceļ a uz Agru - Vikas dzē ra alu un gulē ja, periodiski vicinot trī s dienas svaigas zeķ es pā r instrumentu paneli, mē s arī snaudā mies. Pie ieejas Deli izveidojā s milzī gs sastrē gums – visu marš rutu izraka topoš ā Deli metro pamati. Interesanti, kā ir visā pilsē tā.

Pilsē tā ar 10 miljoniem iedzī votā ju ir ļ oti vā jš metro tī kls, un tā bū vniecī ba aktī vi uzsā kta tikai pē dē jos gados. Sastrē gumos, redzot, kā no visur “rā po” maš ī nas, pē kš ņ i sapratu, ka tieš i tā pietrū kst mū su “gejiem” - te sodus var izrakstī t jebkuram, nemaz nerunā jot par aprē ķ inu “uz vietas”. Kā vē lā k noskaidroju, Indijā vienkā rš i nav padomju ceļ u policijas analoga, policija veic tikai satiksmes regulē tā ju funkcijas, un viņ i to dara ne tuvu izcili. Ž ē l - laba barotava valstij ar miljardu cilvē ku tieš ā m ir tukš a. Es pat domā ju par š o jautā jumu uzrakstī t informatī vu vē stuli Indijas Transporta un sakaru ministrijai… Bet pagaidā m es tikai domā ju…

Pē c 5 stundā m no brī ž a, kad izgā jā m no restorā na, bijā m viesnī cā . Priecā jos – tā diena nebija viegla.

Vikas tikai sausi atvadī jā s un nobā lē ja, un es iedevu godī gi nopelnī tā s 500 rū pijas kā dzeramnaudu š oferim, kurš apzinī gi veica savus pienā kumus ekskursijas laikā . Biju vī lusies gidā , jo ar daudziem viņ a kolē ģ iem no citā m valstī m uzturu ne tikai cilvē ciskas, bet draudzī gas attiecī bas, un tad sū tu daudzus tū ristus pie uzticamiem cilvē kiem. Š oreiz tas neizdevā s - vī rietis bija "sapuvis". Ierodoties Maskavā , es, protams, “izvilku” vē stuli Indigo Tour, kur apkopoju “nacionā lo tū ristu maldinā š anas ī patnī bas ... ”. Elena man zvē rē ja, ka viņ a visu nosū tī s uz Indiju, viņ u partneri Sita Travels (www. sita. in) un visu sakā rtos sī kā k. Viņ ai tas izdevā s,

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums