Atpūtas diena viesnīcā LOT pie Nāves jūras

06 Jūlija 2015 Ceļošanas laiks: no 14 Jūnijs 2015 ieslēgts 14 Jūnijs 2015
Reputācija: +1346.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Izraē lā paaugstinā s gaisa temperatū ra, attiecī gi samazinā s tū ristu skaits no Krievijas. . . Un tā tas bū s lī dz septembra vidum, lī dz norims karstums un viesnī cu cenas atgriezī sies gada vidē jā lī menī (lielā kajā daļ ā viesnī cu). Izraē las kū rorta zonā s no jū lija septembra vidus lī dz augusta beigā m cenas pieaug un diezgan bū tiski). Sezona beidzā s un man radā s brī vais laiks, kuru nolē mu izmantot nelielai atveseļ oš anai – relaksā cijai un relaksā cijai pie Nā ves jū ras. .

Pirmo reizi devos organizē ti – izvē lē jos apmesties viesnī cā Ein Bokek kū rorta zonā . Otro reizi - patstā vī gi uz Kaliya pludmali, kas atrodas Nā ves jū ras ziemeļ u daļ ā . Š is stā sts bū s par nakš ņ oš anu viesnī cā LOT 4*.


Izbraukš ana uz "Atpū tas dienu" pie Nā ves jū ras ir agri, ap plkst. 7. Ceļ š ir garš , ar tehniskā m pieturā m degvielas uzpildes stacijā s un tū ristu pulcē š anos ceļ ā uz Nā ves jū ru. Ilgi stā vē jā m netā lu no SPA kompleksa Ein Gedi. . . Rezultā tā ieradā mies viesnī cā LOT ap 11:30.

Viesnī cas darbinieki ā tri visu izskaidroja un mū su grupa stā vē ja rindā pē c skapī š u atslē gā m (kastes drē bju un somu uzglabā š anai).

"Atpū tas dienas" cenā ir iekļ auta gan skapī š a, gan pludmales dvieļ u izmantoš ana. Bet jums ir jā atstā j depozī ts par skapī ti. Un daž iem tū ristiem bija problē mas ar š o lietu - viņ i neņ em naudu kā depozī tu viesnī cas LOT SPA. Un paņ em pases, autovadī tā ja apliecī bas, mobilos telefonus. . . Pat lū pu krā sa derē s. Š is, protams, nav dokuments, bet nez kā pē c ir citē ts : )

Saņ ē musi skapī š a atslē gu, devos uz ģ ē rbtuvi, kas atrodas netā lu no reģ istratū ras (ir arī tualetes un duš as). Pā rģ ē rbos, ieliku dokumentus un drē bes skapī un atgriezos reģ istratū rā pē c dvieļ a. Dodiet un mainiet tos bez maksas un bez ierobež ojumiem. Tieš i no reģ istratū ras es uzkā pu uz otro stā vu, lai ienirt baseinā ar Nā ves jū ras ū deni. Ū dens ir ļ oti silts. Gandrī z karsts.


Blakus baseinam ir dž akuzi, sausā pirts, procedū ru telpas, kā arī duš as un tualetes. SPA kompleksā ir arī hammam, bet tas ir maksas - 35 š ekeļ i. uz visu dienu, ieskaitot sū kļ a komplektu, ziepes utt. Manas ieraš anā s dienā tas nedarbojā s remonta dē ļ . Bet vasarā jū s ī sti nevē laties doties uz hammam. Blakus hammam ir sē rū deņ raž a baseins. Tā s izmantoš ana maksā.50 š ekeļ us par seansu - 20 minū tes paš ā baseinā + 20 minū tes relaksā cijas sauļ oš anā s krē slā . Man pietika ar pusstundu SPA viesnī cā LOT - 2 ī sas nirš anas baseinā.10 minū tes un 5 minū tes dž akuzi. Labos laikapstā kļ os ir labā k ā rā , tā pē c es atgriezos reģ istratū rā un devos ā rā . Viesnī cas teritorija nav liela, bet ļ oti ē rta. Ir ā ra peldbaseins ar sauļ oš anā s krē sliem aplī , bradā jamais baseins mazajiem viesnī cas viesiem, divi galdi galda tenisam, ē rti š ū puļ tī kli. . .


Pludmale atrodas minū tes gā jiena attā lumā no viesnī cas LOT izejas. Smiltis ir ļ oti karstas, tā pē c bez gumijas č ī bā m sasniegt jū ru ir ā rkā rtī gi grū ti. Arī skaisti celiņ i neglā bj – akmens arī labi uzsilst.



Pludmale ir lieliska! Jū rā zem kā jā m ir tik daudz sā ls, ka jū s saprotat, kā pē c Nā ves jū ru ebreju valodā sauc par "Sā ls jū ru". Tā arī ir - sā ls patiesī bā ir jū ra. . . Sā li ņ emat ar rokā m no apakš as ar veselā m saujā m! Un viņ a ir ļ oti jauka, nav liela. Pludmales č ī bas nav vajadzī gas, lai ieietu jū rā – staigā t pa sā li un smiltī m ir liels prieks. Sā ls pat pā rgā ja uz smiltī m pludmalē un rezultā tā izveidojā s sā ls josla, kas ierā mē jū ru apmales veidā . Apakš ā var atrast interesantas sā ls figū riņ as. Piemē ram, reiz ū denī peldē ja slapja salvete, kas bija apaugusi ar sā li un pā rvē rtusies par sā ls paplā ti.


"Atpū tas dienas" cenā iekļ autas pusdienas (no 12:30 lī dz 14:00). Daž i tū risti ieradā s 5 minū tes pirms beigā m un tika ielaisti bez problē mā m. Bufete ar lielu ē dienu izvē li apmierinā s gan bē rnu, gan pieauguš o izsalkumu. Zupas, salā ti, zivis, gaļ a, saldumi. Dzē rieni (tē ja, kafija u. c. ) nav iekļ auti pusdienu cenā , tač u tā nav problē ma – uz galda stā v karafe ar aukstu ū deni un citrona š ķ ē le.




Ja kā ds nevar iztikt bez vī na vai alus, tad var pajautā t oficiantiem un viņ i ā tri visu noorganizē s. Par maksu, protams. Gandrī z viss bija garš ī gi, daļ a no gaļ as un putnu gaļ as bija nedaudz skarba. . . Bet tā kā sortiments ir liels, tad tas netraucē ja. Kā rtī gi atspirdzinā jies, atkal pā rģ ē rbos un steidzos uz pludmali - lī dz izlidoš anai bija palikuš as tikai 2 stundas. Gaisa temperatū ra bija diezgan komfortabla, ap 38 grā diem. Ū dens nav daudz mazā k. Bet ne visur ir vienā di - vietā m karsts, un vietā m vē ss. . . ā rā nemaz negribē jā s iet, bet vajadzē ja - ilgā k par 15 palikt nav ieteicams -20 minū tes pē c kā rtas. Ū denī ir uzstā dī tas divas sē ņ u formas nojumes, radot ē nu. Pludmalē dubļ u nav, jo daž i tū risti viens otru smē rē ja ar pirktajiem dubļ iem no maisiem. Ū denī un pludmalē bija dzirdama tikai krievu un vā cu runa. Diena bija darba diena, jo š ajā viesnī cā bija ļ oti maz vietē jo iedzī votā ju. Tajā paš ā laikā visi vienā di izbauda dziedinoš o Nā ves jū ru, visi ir vienlī dz laimī gi. Viens tū rists skaļ i teica (un dzirdamī ba pie Nā ves jū ras ir laba): "Ak, cik labi..." un nez kā pē c dziedā ja "Ak, vernisā ž a, ak, vernisā ž a...". Atpū tai atvē lē tais laiks paskrē ja ā tri. Pā rā k ā tri. . . Izbraucā m no viesnī cas nedaudz vē lā k par 16:00. Mā jupceļ š ilga gandrī z 4 stundas - tehniskā s apstā š anā s, tū ristu izkā pš ana vairā kā s vietā s, sastrē gumi. . .

Es uzskatu, ka š ī s brī vdienas Nā ves jū rā ir piemē rotas tiem tū ristiem, kuri vē las atpū sties ar komfortu, jo ir:

* tieš a piekļ uve pludmalei (bez marš ruta autobusa, kā daž ā s viesnī cā s Ein Bokek un Neve Zohar, kā arī Ein Gedi Spa)

* skaista ieeja jū rā (bez akmeņ iem un greznā m sā ls struktū rā m, kas var sā pinā t kā jas).

Nā ves jū ra ir dabas brī nums! Ir vē rts to redzē t, noteikti ir vē rts tajā atpū sties...

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums