Jeruzaleme ir visnožēlojamākā galvaspilsēta, ko esmu apmeklējis

19 Oktobris 2018 Ceļošanas laiks: no 14 Septembris 2018 ieslēgts 15 Septembris 2018
Reputācija: +20
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Brī vdienas Ē ģ iptē bija brī niš ķ ī gas, ja neskaita mū su pē dē jo ekskursiju uz Jeruzalemi. Mē s apmetā mies TUI Club Magic Life viesnī cā , un mū su viesnī cas gids Noi Abu Lele ieteica vairā kas ekskursijas, par kurā m mē s bijā m sajū smā , tač u ne pē dē jā . Pats Noa visu neizstā stī ja, kas ir saprotams, viņ am svarī gā k ir pā rdot pē c iespē jas vairā k ekskursiju, un mē s bijā m ļ oti stulbi, kad nepajautā jā m, cik ilgs bū s mū su ceļ ojums uz Izraē lu.

Es neiesaku jums doties uz Jeruzalemi, ja vien, protams, neesat ļ oti reliģ iozs cilvē ks, jo tā ir tikai laika un naudas izš ķ ieš ana. Es devos kopā ar saviem vecā kiem, tā bija dā vana, samaksā ju nedaudz vairā k par 400 dolā riem, un tā izrā dī jā s sliktā kā ekskursija manā mū ž ā .


Sā ksim no paš a sā kuma – robež as š ķ ē rsoš anas. Mē s visi bijā m ap 300.132 personas netika ielaistas, nepaskaidrojot atteikuma iemeslus. Uz robež as nostā vē jā m 5 stundas, ne mazā k. Robež sargu attieksme bija vienkā rš i nogalinoš a, uz mums skatī jā s kā uz kaut kā diem zvē riem zoodā rzā , kas pats par sevi bija kaitinoš i. Vispirms mū s ielaida kaut kā dā bū rī , lika pacelt pases augš ā (neredzu š ajā loģ iku), tad bija nā kamā “kamerā ”, kur tev nav tualetes, nav krē slu vai plkst. vismaz soliņ i. Daudziem cilvē kiem bija daudz smagu somu, kas padarī ja lietas vē l grū tā kas. Metā la detektora pā rbaudi izgā jā m daudzmaz ā tri, bet pē c tam atkal cilvē ki sastā jā s lī kloč u rindā , atkal bez iespē jas aiziet uz tualeti un pasē dē t. Es nerunā ju par kafijas automā tu un stendiem ar sviestmaizē m un citā m uzkodā m. Kad bija intervijas laiks, viņ i pā rbaudī ja savus tā lruņ us, uzdeva neskaidrus jautā jumus (piemē ram, kā da bija mana disertā cijas tē ma vai mana darba biroja fotoattē ls), un, kā jau minē ju iepriekš , nedaudz mazā k nekā puse cilvē ku to nedarī ja. ielaists iekš ā . Mū su ģ imenei pietrū ka. Pē c piecu stundu nepā rtrauktas stā vē š anas mū s iesē dinā ja š ausmī gi neē rtos autobusos, kurus gaidī jā m vē l kā das č etrdesmit minū tes.

Mū s aizveda uz Nā ves jū ru, izlaida pie kafejnī cas un veikala ar Nā ves jū ras kosmē tiku, kuru pē rkot izskatī sies par 20 gadiem jaunā ka (skatos, ka Izraē lā dzī vo tikai skaistules). Mē s ar mammu nolē mā m iedzert kafiju, kas maksā ja 10$ (pieci katra), no konditorejas izstrā dā jumiem atteicā mies, nolemjot apē st sviestmaizi no savas sausā s devas, ko viesnī ca izsniedza. Vispā r mū s paē dinā ja reizi 32 stundā s un sausajā devā bija ū dens, mazs banā ns, divas sviestmaizes un viss! Lieliski.

Pē c kumosa mums tika dota apmē ram stunda, lai peldē tu. Pludmale, uz kuru mū s aizveda, bija nož ē lojams skats. Parasta tū rista ē rtī bā m tur nav nekā : nav veikalu, kur varē tu atstā t mantas, nav lietussargu, ar ko paslē pties no svelmes saules, tikai divas nelaimī gas ģ ē rbtuves un tualetes, kas pē dē jo reizi iztī rī tas, iespē jams, pirms simts gadiem.

Nā kamais galamē rķ is bija Jordā nas upe. Gids mums stā stī ja, ka nevar peldē t upē , ja tajā veikalā nepē rc kreklu par 10$, ir arī lē tā ki, bet acī mredzot bija daž i nepareizi krekli, un ar tiem nekas nedarbosies. Ar viņ u vē l neiespē jamā k! Pē c tam, kad ieraudzī ju kreklā ģ ē rbtu vī rieti, kuram uz kā jā m bija č ū las, mē s pē kš ņ i pā rstā jā m vē lē ties peldē ties brī numupē , un, ieraugot paš u upi, vispā r priecā jā mies, ka neko neesam nopirkuš i. Upe maza, š ausmī gi netī ra, nesaprotu, kā tur var peldē t!

Pē c tam mū s aizveda uz Betlē mi, kas atrodas Palestī nā . Vispirms devā mies uz nā kamo veikalu, lai iegā dā tos ī stā s ikonas, krustiņ us un komplektu "Lī cī tis", kā izteicā s kā ds "ticī gais". Ja esat skatī jies amerikā ņ u filmas, kurā s redzami Nigē rijas apgabali, varat iedomā ties lī dzī gu vietu, kur mū s aizveda: visur grafiti, daudz atkritumu, autovadī tā ji pat nedzirdē ja par ceļ u satiksmes noteikumiem.


Pē c visiem pirkumiem mū s gaidī ja baznī cas: Kristus Piedzimš ana un Svē tais kaps, kā arī programmas spilgtā kais punkts – Golgā ta. Vienā templī centrā lā daļ a bija nož ogota ar ģ ipš kartona plā ksnē m rekonstrukcijai, bet bija daudz cilvē ku, kuru dē ļ aizsmakums bija neticams! Tad pareizticī go priesteris vairā kas reizes kliedza uz cilvē kiem, un uz vienu grū tnieci, kura izņ ē ma telefonu, es domā ju, ka viņ š viņ u tur sitī s! Viņ i nolē ma mums pastā stī t stā stu par mozaī ku, kas ir vairā k nekā.1700 gadus veca, lai gan tā ir saglabā jusies, it kā tā bū tu uzlikta vakar. Tad templī iebrauca dī zeļ traktors, un mana ticī ba, ka es š eit ieraudzī š u vismaz kaut ko garī gu, pilnī bā pazuda. Tas ir tikai bizness, mazulī t. Ak jā , Golgā ta! Es vienmē r iedomā jos, ka tas ir kalns, bet nē , mē s vienkā rš i uzkā pā m otrajā stā vā un gids svinī gi ar elpu paziņ oja: “Draugi, esam uz Golgā tas! ”

Ceļ vedis ir atseviš ķ s jautā jums! Mums bija Igors, un likā s, ka viņ š bija ļ oti labs, bet viņ am pilnī gi pietrū ka sapraš anas, kam viņ š to visu stā sta un ar kā du mē rķ i. Radā s iespaids, ka viņ š lasa lekciju universitā tē , un studenti pieraksta, vai ziniet, viens Krievijas kanā ls Ren-TV, viņ iem patī k stā stī t "neticamos" stā stus un karinā t cilvē kiem ausī s nū deles, turklā t tā da balss, it kā viņ i atklā tu Visuma noslē pumus. Lū k, Igors runā ja lī dzī gā balsī . Bija deviņ desmit procenti nevajadzī gas informā cijas, ko cilvē ki aizmirsī s pē c daž ā m dienā m.

Pē c manas piezī mes par ā truma palielinā š anu gids uzmeta pā rsteigtu seju, un citi cilvē ki sā ka aizvainot par manu nepateicī bu. Kopumā krā pniecī ba bija veiksmī ga! Cilvē ki nesaprata, ka viņ i ir audzē ti par savu naudu.

Raudu mū ris iznā ca daudz ā trā k. Atceļ ā mū su autobuss tieš ā m salū za, un nā cā s gaidī t kā du pusstundu uz citu, kas atbrauca bija par divā m sē dvietā m mazā k, tā pē c mū su pavadoš ā Antoņ ina brauca uz kā pnē m! Lieliski.

Pati tū re ilgst apmē ram 17 stundas, tā pē c mums teica paš ā sā kumā . Es nezinu, kurš idiots to izdomā ja! Ja ņ emam vē rā , cik daudz laika pavadī jā m ceļ ā , tad iznā ks 32 stundas. Š ajā laikā praktiski negulē jā m, 17 stundas gā jā m kā jā m, 5 stundas stā vē jā m, pā rē jo laiku pavadī jā m neē rtos autobusos. Mē s ē dā m normā li tikai vienu reizi kaut kā dā gendelikā .

Jeruzaleme ir visnož ē lojamā kā galvaspilsē ta, kurā esmu bijis, un esmu bijis 10 Eiropas valstī s, tā pē c man ir ar ko salī dzinā t. Ebrejiem Jeruzaleme nav svē ta vieta, bet gan vieta, kur var nocirst vairā k nevis naudu, bet mī klu.

Neapmierinā tī ba ar š o ekskursiju ir milzī ga. Gidi varē tu saī sinā t ekskursiju, ja tik ilgi pavadī jā m pie robež as, bet tas viņ iem neienā ca prā tā . Galu galā ir rakstī ts, ka jā bū t 17:00, tā tad tas tā bū s, un, kad tū risti atgriezī sies tur viesnī cā un kā viņ i tajā paš ā laikā jū tas, tas nevienu neinteresē .


Varē tu cilvē kus sadalī t vairā kā s grupā s, svē tceļ ojumos atnā kuš ajos un vienkā rš i tū ristos, kuri vē las apskatī t vecpilsē tu, nofotografē t tempļ us un viss, nevis pusotru stundu klausī ties lekcijas. stundu.

Kopumā , cilvē ki, padomā jiet par to, vai jū s patieš ā m vē laties doties uz Jeruzalemi, vai jums š ī š ķ irš anā s ir vajadzī ga naudas dē ļ un ko jū s vispā r vē laties iegū t no š ī s ekskursijas.

Py. Sy. Es iesniedzu sū dzī bu Ukrainas Izraē las vē stniecī bā , jo mū su pilsoņ u apstā kļ i, š ķ ē rsojot robež as, vē las atstā t labā kos.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Мертвое море. Прекрасный пляж!
Чистая река Иордан.
Вифлеем. Вид напротив магазина.
Идем к храму рождества Христова, он собственно и виднеется, а еще другой прекрасный вид в центре города.
Местный Starbucks.
Вот тот священник, который на всех орал.
Вид на Иерусалим, как раз видно современная столица!
Līdzīgi stāsti
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums