Neaizmirstamas brīvdienas Bali

Rakstīts: 23 decembris 2008
Ceļošanas laiks: 4 — 18 novembris 2008
Kam autore iesaka viesnīcu?: Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
9.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 8.0
apkalpošana: 8.0
Tīrība: 9.0
Uzturs: 1.0
Infrastruktūra: 8.0
Bali sala – svē tku finansiā lā puse.
Lielā kā daļ a atpū tnieku, dodoties atvaļ inā jumā , aprē ķ ina savu naudu: cik daudz - kur un vai tas ir tā vē rts. Tā kā mū su ģ imene pieder pie vidusš ķ iras, tad arī mē s nodarbojamies ar š o nodarboš anos. Š ajā sakarā savā apskatā vē lē jos sī kā k izcelt ceļ ojuma uz Bali finansiā lo pusi, salī dzinot divus š ī gada braucienus.
1.  brauciens.

Man ir brā ļ ameita, kura, š okē ta par Bali skaistumu, 2008. gada 5. oktobrī devā s kopā ar savu draugu uz š o salu otro reizi. Bet ne uz biļ etes. Tā kā valstī ir praktiski bezvī zu rež ī ms - ieceļ ojot jā maksā.25 USD, viņ a nolē ma nesazinā ties ar ceļ ojumu aģ entū ru. Es atradu biļ etes TRANSAERO vietnē (ir daudzas citas vietnes) par USD 900 vienai personai turp un atpakaļ , un visu pā rē jo (transfē ru, viesnī cu, ekskursijas utt. ) viņ ai nodroš inā ja balieš u gide Buda, ar kuru viņ a satika viņ as pirmais ceļ ojums pagā juš ajā gadā .
Buda darbojas atseviš ķ i un nepieder nevienai vietē jai tū risma aģ entū rai. Viņ š brī vi pā rvalda krievu valodu, viņ am ir lielisks 5, praktiski jauns, kondicionē ts Toyotas. Viņ š organizē gandrī z jebkuras viesnī cas rezervē š anu, un daž ā s viņ am ir atlaides. Ekskursiju cenas Budas apkaimē ir daudz zemā kas nekā vietē jā s tū risma aģ entū rā s, tostarp tikš anā s ballī tes aģ entū rā s. Viņ š saprot spa, kuru cenas arī ir lē tā kas. Un vispā r viņ š ļ oti labi zina visu informā ciju par Bali, lī dz pat tiktā l, ka var rezervē t ē rtas sē dvietas (izņ emot biznesa klasi) transaero lidmaš ī nā s, kur var droš i atgā zties un izstiept kā jas, kas ir svarī gi garš lidojums.
Tā kā Budu pazī stu personī gi, varu viņ am dot tikai labu novē rtē jumu: viņ š ir godī gs un apzinī gs cilvē ks, strā dā.24 stundas diennaktī . Viņ š ļ oti mī l krievus, iespē jams, tā pē c, ka viņ i ir vienī gie cilvē ki, kas ierodas Bali jebkurā gadalaikā , pat lietainā kajā laikā . .
Beidzot piepildī jā s mans sapnis apmeklē t Indonē ziju. 2008. gada 4. novembrī mē s ar meitu devā mies ceļ ojumā uz Bali + Singapū ru (bū t Bali un neapmeklē t Singapū ru ir noziegums, jo ī paš i tā pē c, ka tas ir ceļ ā uz turieni un atpakaļ ).

Jo Esmu pensijas vecuma dā ma, tā pē c man nepatī k neskaidrī bas manā atvaļ inā jumā . Un tā pē c man vienmē r ir biļ etes turp un atpakaļ , viesnī ca, kurā dzī voš u utt. Un, protams, es vienmē r ņ emu vē rā savas meitas vē lmes. Tā kā viņ a nolē ma atvaļ inā jumā doties sē rfot, mē s rezervē jā m 3 zvaigž ņ u viesnī cu Jayakarta (Legian rajonā , netā lu no Kutas) 30 metrus no okeā na. Vieta, atklā ti sakot, ir specifiska: diena un nakts, traki viļ ņ i, 500 m paisums un bē gums, karsta, karsta saule un traki (iesā cē ju) sē rfotā ji. Viss kopā ir brī niš ķ ī gi, ņ emot vē rā , ka tā das lietas ne vienmē r var redzē t, ja nu vienī gi filmā s. Tā tad, gribu teikt tieš i visiem tiem, kas peld slikti: "Jums tur nav ko darī t. Bali ir daudz citu vietu, kas jums ir piemē rotas, mierī ga jū ra, nav paisuma un bē guma utt. " Nu ko, saņ ē mā m daudz prieka, adrenalī na un rosī bas. Tā pē c mā cies peldē t jau no bē rnī bas – noderē s tik un tā .
Vairā k par braucienu. Mē s lidojā m ar Singapore Airlines Boeing. Man ļ oti nepatī k rupjī bas, kas uzplaukst Krievijas aviokompā nijā s, saskaroties ar mū su stjuartē m. Nemaz nerunā jot par apkalpoš anu un pā rtiku.
Mū su lidojumā viss bija lieliski. Lidmaš ī nā visi ir merci, lū dzu. Viņ i visu laiku vienkā rš i baroja. Serviss - greznī ba.
Bet ir ļ oti liels mī nuss. Man tas bija pā rā k garš lidojums (apmē ram 16 stundas, ar pieturā m Dubaijā un Singapū rā ). Salī dzinot ar transaero (tieš ais lidojums 9 stundas), tad atš ķ irī ba ir 7 stundas. Un paš as biļ etes ir dā rgā kas (viņ iem nav č artera). Kopā : lidojums + transfē rs + viesnī ca 3 * ar brokastī m = $ 4400. Jā piebilst, ka pati viesnī ca ir laba, bet brokastis nav - uz tā m nedevā mies. Runā jot par ekskursijā m, Bali to ir neskaitā mas un gandrī z visas ir pelnī juš as uzmanī bu. Apmeklē t viņ us vienā vizī tē ir vienkā rš i nereā li. Galu galā ir arī makš ķ erē š ana, sē rfoš ana, viļ ņ i, saule...no kā nav iespē jams atteikties. Vajadzē ja kaut kā organizē t savu atvaļ inā jumu. Š eit mums vajadzē ja Budu, vienkā rš u balieš u puisi ar humora izjū tu, kurš zina, kā izveidot ekskursiju programmu minimā lam dienu skaitam, lē ti ē rti un atbilstoš i jū su vē lmē m.

Ī paš i gribu atzī mē t tū ri, kuru neatradī siet nevienā ceļ ojumu aģ entū rā - tas ir "Ī STS BALI" Buda pats to izdomā ja. Š is ir ceļ ojums pie viņ a vecā kiem, kuru ciems atrodas dž ungļ os. Viņ i savā dā rzā audzē ananā sus, siļ ķ es un citas eksotikas; kokosrieksti un banā ni dā rzā – un to visu vari izmē ģ inā t daž ā dā s versijā s pē c vietē jā m receptē m. No mā jputniem viņ iem ir kaujas gaiļ i. Pē c sā tī gā m pusdienā m un deserta pastaigā jieties pa dž ungļ iem (staigā jat kā botā niskajā dā rzā ) ar stā stiem par dabu, vietē jā m paraž ā m un daudz ko citu, ko neviens gids jums nestā stī s. Arī pā rē jā s ekskursijas ir ļ oti interesantas un skaistas (ī paš i Javas salā ). Neaprakstī š u, jo Es domā ju, ka tas ir jā redz, nevis jā dzird simts reizes.
Visas ekskursijas pie Budas ir par 20-30 dolā riem lē tā kas nekā ceļ ojumu aģ entū rā s. Un Java sala ir par 80-100 USD mazā k. Tagad reiziniet š o starpī bu ar 2 un ar ekskursiju skaitu (vismaz 8-10 no tā m) - tas ir ietaupī jums (vairā k nekā.300 USD)! Un, ja pievienojat š eit iegā dā tā s biļ etes + Budas rezervē to 4 * -5 * viesnī cu (brokastis + vakariņ as), tad pā rē jais kļ ū s vē l patī kamā ks: divas nedē ļ as 2 - (3500 USD + SPA + ekskursijas - 300 USD ietaupī jumi) = 4200 USD (bez restorā nu apmeklē š anas) ir manas brā ļ ameitas un viņ as drauga izmaksas. Mū su ceļ ojums maksā ja vairā k par 1000 USD.
Kopumā ar Budu ir ļ oti patī kami sazinā ties. Viņ š nekrā pjas un piedā vā labā ko Bali. Š eit, piemē ram, ir ekskursija pa ziloņ iem un ir ex-me raftings. Raftingu veic daž ā di uzņ ē mumi. Budā raftingu organizē Austrā lijas kompā nija AYUNG - labā kais Bali (moderns aprī kojums un ļ oti uzticami instruktori) Turklā t Buda parasti apvieno (ja neiebilst) š ī s abas ekskursijas kopā , kas ir daudz lē tā k. Starp citu, man personī gi š ī ekskursija ir pati labā kā : š aurs kanjons ar kalnu upi, stā vas sienas, viss liā nā s ar maziem pē rtiķ iem un spē cī ga tropiskā lietusgā ze - kopumā.33 prieki.
Kam interesē jū ras veltes vai kā da cita virtuve – Buda ar prieku pateiks tuvā ko restorā nu, ņ emot vē rā Jū su vē lmes.
Nobeigumā vē los teikt, ka Bali ir tā vieta, kur noteikti gribas atgriezties.
P. S. Mazliet par Singapū ru.

Pavadī ju divas dienas Singapū rā vienkā rš i super. Lieliska 4* viesnī ca, lieliskas brokastis un bezmaksas jumta baseins. Mū su apmeklē jums salā sakrita ar dienā m pirms Ziemassvē tkiem. Visa pilsē ta dzirkstī ja daudzkrā sainā s krā sā s un gaismā . Man Singapū rā patika viss, izņ emot tikš anā s ballī ti, kuru pā rstā vē ja mū su tautieš i, kuri daž ā du iemeslu dē ļ dzī vo š ajā pilsē tā . Viņ i piedā vā ja divas ekskursijas, kas mums izmaksā ja 300 USD diviem. Pā rskatu nav - skolē ni zina vairā k. Sintosas sala ir skaista, interesanta, bet dā rga. Kā vē lā k izrā dī jā s, to visu varē ja izbraukt paš i ar taksi un 3x lē tā k.
Viss pā rē jais ir labi, viss ir labi, nu, tikai labi!
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu