Pārsteidzoša Java

02 Janvāri 2015 Ceļošanas laiks: no 28 Oktobris 2014 ieslēgts 11 Novembris 2014
Reputācija: +227
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tā nu, izlasot atsauksmes par Bali (ne ī paš i pievilcī gu) un vairā k klaiņ ojot pa internetu, pieņ ē mu stingru lē mumu mocī t radus un doties uz Bali caur Java. Novembris...š ķ iet, ka visur ir nesezona, bet ī paš i lē tas biļ etes no Minskas nevar dabū t, tā pē c kā vienmē r lidojam ar Etihad caur Abū Dabī . Pē c 6 stundu klaiņ oš anas pa pazī stamo lidostu radā s doma doties uz lidostas viesnī cu un rezervē t numuriņ u atgrieš anā s tranzī tam (9 stundas galu galā naktī ). Par laimi, numuriņ i bija. . . nedaudz dā rgi 300ue. uz trim, bet es negribē ju pavadī t nakti uz grī das. No Abū Dabī.8 stundu lidojums uz Dž akartu. Un tad vē l 1.5 stunda lī dz Jogjakartai. Iepriekš sazinā jos ar š oferi no Bali un viņ š mū s sagaidī ja kopā ar partneri lidostā , ņ emot mū su goda vā rdu, ka ieradī simies kā garantiju, galu galā viņ am bija jā brauc 600 km no Bali. Viņ a izstrā dā ja savu plā nu, pateicoties atsauksmē m, par kurā m viņ a paziņ oja š oferim. Es gribu uzreiz pateikt, ka neviens no mums trī s nezina nevienu valodu, izņ emot krievu valodu. kas principā mū s nenomā ca)), izrā dī jā s, ka lieliski sazinā s uz pirkstiem))

Protams, neapmeklē jot Indonē zijas galvenos tempļ us, tas bū tu par daudz. . . Tā pē c savu ceļ u sā kā m no Jogjakartas. Vakarā iekā rtojā mies viesnī cā...Rezervē ju rezervā cijā pē c mū su š ofera ieteikuma Moliboro iepirkš anā s ielā . Rezultā tā veltī gi, jo apmetā mies vakarā un viss jau bija slē gts, un ir nepareizi brī vdienas sā kt ar iepirkš anos. . . Vakarā nolē mā m iziet pie cilvē kiem un kaut kur iekost. Cerams, ka visi zina, kas notiek. Java 140 miljoni cilvē ki dzī vo. . . es vē l nezinā ju. tas ir murgs. . . Sadevuš ies rokā s un izspiež oties cauri mopē diem, atradā m vietē jo kafejnī cu. . . Iekš ā bija diezgan pieklā jī ga ē dnī ca. . . Bet mē s zinā jā m, uz kurieni ejam. . . daudz lasī jā m, un pat mums sekoja pā ris eiropieš u. Tā pē c vietē jais "dzī vnieks" pat nebija pā rsteigts, un pirmā fotogrā fija tika veltī ta viņ am.


Starp citu, skatoties uz priekš u, viesnī ca Jogjakartā izrā dī jā s viena no labā kajā m visu uzturē š anā s laiku Indonē zijā...

No rī ta nolē mā m doties apskatī t Borobudur templi, maksā jot katrs par ieeju 20$ un saņ emot sarongus nomā š anai. Tiesa, nav skaidrs, kā pē c, jo, cik atceros, templī nevar ieiet ar kailiem ceļ iem un pleciem. Bet mē s nestrī dē jā mies...Mums bija pietiekami daudz laika templim . .

Pā rsteidzoš i, bet vietē jie uz mums visi skatī jā s kā uz citplanē tieš iem, lai gan likā s, ka tā ir tū ristu vieta. . . Tad sapratā m, ka ir nesezona. . . eiropieš u bija maz, un cilvē ki no visas Indonē zijas templis. Tā nu bijā m popularitā tes virsotnē un drosmī gā kie lū dza nofotografē ties ar mums. Nu kā var viņ iem pateikt nē ?

Java. . . musulmaņ u sala. . . ž ē l meitenes. Ir karsts, un viņ i ir ģ ē rbuš ies no galvas lī dz kā jā m. . .

No tempļ a lī dz automaš ī nai, lai iegū tu vē l vienu stundu. Izeja uztaisī ta tā , ka vajag noiet kilometru pa iepirkš anā s pasā ž ā m, kur tirgo vienu un to paš u. . . Pirmo pirkumu veicā m. . . vī ram t-kreklu par 4 dolā riem. .

Pē c tam uzreiz devā mies uz Prambananu. . . Tur mums patika vairā k. . . Papildus tempļ u kompleksam teritorijā atrodas liels valters ar plankumainajiem briež iem, kurus var pabarot, pē rkot zā les ķ ekaru par 1 dolā ru...Apkā rt ir arī ļ oti liels parks ar rotaļ u laukumu, nu un protams. . . tirdzniecī bas centri. . . kur viņ i veica ļ oti vajadzī gu pirkumu. . . Java karte. .

Tagad, pateicoties kartei, mē s vismaz kaut kā orientē jā mies reljefā . Tā kā.100 km distance...ir vismaz 3 stundu attā lumā , bijā m apmaldī juš ies gan laikā , gan distancē . Likā s, ka nobraukti vismaz 300 km, bet nekā .


Saskaņ ā ar plā nu mums bija jā apmeklē vismaz trī s pludmales apmē ram. Java. Atsauksmē s kā ds rakstī ja, ka Java nav labu pludmaļ u...tas ir ļ oti kļ ū dains viedoklis...Mums palaimē jā s apmeklē t piecas krā š ņ as pludmales. Patiesī ba ir viena. Š ī s pludmales ir paredzē tas tikai vietē jiem iedzī votā jiem. Satikt tur baltos starpsezonā...retums. Infrastruktū ra...nulle...Bet vispirms, lai nesatrauktu Barona un Kukupa pludmaļ u fotoattē lu - netā lu no Jogjakartas.

Tā tad par civilizā ciju. . . Pē kš ņ i sā ka satumst un atcerē jā mies, ka vajag kaut kur nakš ņ ot. . . Biju pā rliecinā ta, ka pludmalē vajadzē tu bū t daudz viesnī cā m. Par ko ļ oti kļ ū dī jos. . . Pludmales vakarā tukš as, bet ejam kā bomž i. . . meklē jam. . . Uz Kukupa redzam, , , rakstī ts kā viesnī ca. . . ieejam iekš ā . Priecī gais Madi (š is ir mū su krievvalodī gais š oferis) paziņ o, ka ir brī va istabiņ a un tā ir diezgan lē ta. . . tikai 25 dolā ri. par nakti...es jū tu Madi apkrā ptu un 25dol. izmaksas bija kopā ar viņ a numuru. Tajā paš ā istabā.2000. gadā es pavadī ju nakti komandē jumā Smoļ enskā viesnī cā "Centralnaya"...Š ausmas joprojā m ir tā s paš as...Bet mē s bijā m gandrī z gatavi tam...Dī vainā kā rtā kondicionieris darbojā s lieliski, Vaska (dē ls) nometa matraci uz grī das, tualete bija ar spaini, un duš a ar aukstu ū deni virs tualetes))...

Bet nav ko darī t, vajag kaut kur nakš ņ ot. . . izdzī vosim. . .

Pretī viesnī cai viena kafejnī ca izrā dī jā s atvē rta, lai redzē tu tur saimniekus un pā rnakš ņ otu. Labi uzkodā m trī s ar alu par 10 dolā riem...un brokastis par 3 dolā riem. uz trim...Lai jū s varē tu dzī vot...

No rī ta piestā jā m plā nā norā dī tajā Indrayarti pludmalē...ļ oti skaisti. Viena no skaistā kajā m Java pludmalē m. Vienkā rš i apbrī nojami, ka lī dz š im neviens nav investē jis infrastruktū ras attī stī bā . Mē s pludmalē bijā m vieni. Nav nevienas ē stuves, tuvumā ir bū diņ as ar vietē jiem, okeā nā bē gums un vietē jie krā ja aļ ģ es. Bija bē gums, pretē jā gadī jumā mē s, protams, bū tu nobijuš ies. . . Nā kotnē pē c izvē les ņ emiet lī dzi teltis un padzī vosim tur nedē ļ u. Klusums un miers


Mē s ejam tā lā k. Madi tikai pā rsteidz, kad es viņ u saucu par jaunu dzī vesvietu)). Kā mē s visi zinā m - paldies foruma lietotā jiem. Mū su tā lā kais ceļ š ved uz alā m. Atgriež oties Minskā , es uzrakstī ju mū su š oferim š ī s ekskursijas organizatora tā lruņ a numuru. Viņ š sazinā jā s un piekrita. Alas atrodas netā lu no Semanu pilsē tas. Plā ns bija apmeklē t Dž omblankas alu un caurules, ko manē jā vē lā k atteicā s. Gribu pakavē ties pie š ī s konkrē tā s alas, jo par š o tū risma marš rutu praktiski neviens neraksta. Mums tur bija jā bū t jau pulksten 10. No pludmalē m tikā m uz 2 stundā m, bet ainavas, ko redzē jā m apkā rt, protams, ir iespaidī gas. Apmē ram č etrdesmit minū tes braucā m cauri vietē jiem ciemiem, tad nogriezā mies uz grants ceļ a.

Nabaga maš ī na, ceļ u pat par grants ceļ u nevar nosaukt, kā pjot pā ri vulkā niskajiem akmeņ iem, pusstundā braucā m uz vietu. Jau iepriekš zinot, uz ko ejam, maš ī nā pā rģ ē rbā mies sporta tē rpos. Vieta izrā dī jā s diezgan gleznaina. Bija pat vairā ki bungalo tū ristiem – speleologiem. Mums nekavē joties atveda stundu ar niedru cukuru, lai sā ktu. Viss tika organizē ts vislabā kajā iespē jamajā veidā . Pieejamas tī ras tualetes un duš as. Mē s ieradā mies agri un gaidī jā m citu grupu, kas nolaidī sies alā . Drī z vien ieradā s pā ris austrā lieš u meitenes un divas vietē jā s tū ristes no Java ziemeļ iem – kopā.7 cilvē ki. Mums iedeva gumijas zā bakus. To zinot, paņ ē mā m lī dzi zeķ es, austrā lieš iem tā s bija jā liek basā s kā jā s. Pagā juš i no bungalo apmē ram 50 metrus, atradā m milzī gu bedri un nezinā mu sliež u konstrukciju. Ir jau zinā ms uztraukums. Mū s uzlika speciā lā ekipē jumā , sasē ja ar virvē m - sagatavojā mies ļ aunā kajam un nomierinā jā mies. Instruktori tikai smē jā s – tā dus kā mē s redz katru dienu, austrā lieš i sā ka dziedā t savu himnu (priecī gā s meitenes).

Mums bija jā kā pj pa virvē m lejā , man likā s simts metru, varbū t no bailē m.

Pirmā persona, uz kuru norā dī ja instruktors, ir mans vī rs. Viņ š kā vissmagā kais nolaidī sies pirmais. Piemē ram, mē s nevarē sim pā rbaudī t virves)). Nokā pā m pa divi, viens pret otru piespiež oties ar virvē m. . . Protams, adrenalī na pietika, bet tā ir ļ oti forš a sajū ta, kad ej lejā , nezinot, kas tevi tur sagaida. Lejā bija diezgan vē trains augā js, jo nav ī paš i karsts. Alā ir arī milzī ga bedre.

Nostaigā juš i 200 metrus tumsā , par laimi Vaskam bija telefons un vietā m bija izgaismoti lukturī š i, strā dā jot uz baterijā m, nokļ uvā m alas centrā . Saules stari krita no augš as, apakš ā pazemes upe, ap stoloktī ti. Uz tiem nevar stā vē t zā bakos, tikai basā m kā jā m. Rudens ir skaists, neparasts, ne katru dienu redzi.


Es negribē ju iet prom, visi fotografē jā s, mī cī ja netī rumus apkā rt ar basā m kā jā m, č ī kstē ja un dzenā ja prom č ū skas, kuras, acī mredzot, nejauš i nokrita no augš as. Kaut kur pē c stundas devā mies atpakaļ un arī pa virvē m, bet pa vienam mū s vilka augš ā . Virvi vilka vietē jie, kā di 10 cilvē ki, skats bija kā liellaivu vilcē ji pa Volgu. Viņ i visiem iedeva pusdienas, mē s iedevā m š oferim. Viņ i nevarē ja pierast pie sava ē diena. Š ī bija viena no labā kajā m ekskursijā m Indonē zijā . Mums tas izmaksā ja 450 tū kst. rū pijas uz cilvē ku, bet tas bija tā vē rts – neaizmirstams piedzī vojums. Bū tu š eit pavadī jis pā ris dienas, bet laiks ierobež ots, braucā m tā lā k.

Mū su ceļ š bija Pachitan pilsē tā un apskatī ja (tikai apskate)) vē l pā ris alas un pludmales. Bet tad es atcerē jos, ka mums beidzas rū pijas. Un plkst. e. š eit Java neviens neņ em. Man bija jā atgriež as tuvā kajā pilsē tā un jā meklē bankomā ti. Starp citu, apmainī tā ji Java ir tikai lielajā s pilsē tā s (Dž akarta, Jogjakarta, Surabaja). Tā mani izglā ba bankas karte - praktiski visur vairā k vai mazā k vidē jā s pilsē tā s var izņ emt naudu no kartes. Tad pē c izteikuma sapratu, ka vē l izdevī gā k ir ja maina valū tu (tas ir tikai Java, Bali izdevī gā k iet uz apmainī tā ju).

Ejam tā lā k. Saskaņ ā ar Gong Gong alas plā nu, Clayar Beach, Teleng Ria Beach. Š eit mē s nolē mā m bū t apdomī giem un vispirms meklē t viesnī cu un vē lams ar karstu ū deni. Viesnī ca tika atrasta netā lu no Teleng Ria pludmales, par 30 dolā riem. ar to paš u tualeti ar spaini (skat. Kukup pludmali augstā k) un ar karsto ū deni. Bet karstais ū dens duš ā nā ca no atseviš ķ a jaucē jkrā na. Tas ir, nebija iespē jams to apvienot dvē selē ))) Š eit jau bija dzī vī gā k, bija daudz cilvē ku, bija daudz ē stuvju. BET! Alus nav! Nekur. Tā joprojā m ir musulmaņ u sala. Mū su Madi, izgā juš i cauri vietē jiem veikaliem un paejot garā m vairā kā m kafejnī cā m, konstatē jā m, ka alu, kā arī citu alkoholu meklē t ir bezjē dzī gi. Tā pē c iesakā m iepriekš sagatavoties, ja che.

Pē c nakš ņ oš anas no rī ta apstā jā mies TenegRia pludmalē . Es nesaprotu, kā pē c cilvē ki š eit nepeld. Jā , saka strā va, bet tā lu nav jā iet. Ļ oti gleznaina un skaista, krā š ņ a plaš a un gara pludmale. Kā vē lā k izrā dī jā s, krastā ir pat labas viesnī cas un kafejnī cas, kas nedaudz atgā dina Dž imbaranas pludmali Bali, tikai, protams, nedaudz mež onī ga.


Ē dam Clayar Beach virzienā – š ī ir skaistā kā Java pludmale un, godī gi sakot, skaistā kā pludmale, kā du esmu redzē jusi Indonē zijā . Ceļ š uz pludmali ir tikko sā kts likt. Bet mū su š oferis saka, ka ar labu vadī tā ju nav sliktu ceļ u. Atkal dodamies uz grants ceļ u un 1.5 km. uz pludmali. Stā vi nobraucieni, kā pumi un esam pludmalē . Jā , es novirzos, uzņ ē mī gie indonē zieš i gandrī z visur ņ em naudu par ieeju pludmalē s - no 2-3 tū kstoš iem rū piju uz cilvē ku lī dz 30. maš ī nai.

Clayar Beach - daž as atmiņ as. Daž i vietē jie, daž as kafejnī cas vietē jiem, nav eiropieš u kā visā s pludmalē s. Labajā pusē kā piens uz klints - skats lejā satriecoš s, jū tams viss okeā na spē ks.

Kvadraciklu pludmalē s var par 50 tū kst. rū pijas brauc uz otru pludmales galu un atgriež as. Mē s to darī jā m. Pa kreisi no pludmales klintī s no zemes izlauž as ū dens strū klaka. Ja vilnis ir spē cī gs, strū kla ir augstā ka. Iespaidī gi. Ī paš i soļ i uz akmeņ iem, lai redzē tu š o brī numu. 30 minū tes ejot pa klinti. Jau redzu "uzņ ē mī gus indonē zieš us" stā vam pie kā pnē m un iekasē no vietē jiem tū ristiem 10 tū kstoš us rubļ u. rū pijas par ieeju klintī . Un galu galā viņ i maksā )) Mē s viņ us apietā m, lai netraucē tu darbam)).

Atceļ ā apstā jā mies pie Gong Gong alā m. 50 metrus augš ā pa kā pnē m viss ir izkopts. Apkā rt, kā vienmē r, iepirkš anā s centri))...Ieeja alā ir 30 tū kstoš i rū piju vienai personai. Tā tad, ieejiet, paskatieties, izstaigā jiet alu ar izgaismotiem stoloctī tiem-stolognī tiem. . . Iekš ā ir ļ oti karsts un mitrs, lai gan ir uzstā dī ti milzī gi ventilatori. Bet tie ī sti nepalī dz. Vispā rē jai attī stī bai ir vē rts apmeklē t, jo ī paš i tā pē c, ka mē s ī paš i neapmeklē jā m...

Pē c pā ris km nobraukš anas. atklā ja pamestu alu. Tā tika slē gta ceļ a remontdarbu dē ļ . Apstā jā mies, nokā pā m lejā...neparasti.


Nolē mā m nakš ņ ot Blitā rā . Kamē r braucā m, internetā Booking atradā m dā rgā ko viesnī cu š ajā pilsē tā , cerot, ka tur noteikti bū s karstais ū dens un vairā k vai mazā k normā li apstā kļ i nakš ņ oš anai)). Rezervē š ana nemeloja)) viesnī ca ir patieš ā m laba. Krā š ņ a teritorija, istabiņ a lieliska un galvenais - karsts ū dens un augļ u plate. Madi visu laiku prā toja, kā pē c tev to vajag, auksta duš a ir brī niš ķ ī ga. Bet es patieš ā m gribē ju labi mazgā t)). Vakarā pirmo reizi uz apm. Java pusdienoja ļ oti dā rgi - par trim 70 dolā riem. , Tieš ā m ļ oti garš ī gi. Viņ i vienkā rš i negribē ja iziet no viesnī cas, tā pē c tas ir dā rgi. Netā lu bija pietiekami daudz warungu, kur varē ja kaut ko uzkost - mū su Madi laikam tur vakariņ oja. Starp citu, viņ š bija ar partneri, viņ š saka, ka tev jā brauc ar kā du no Bali. Reizē m man š ķ ita, ka Madi vietē jie nesaprot. Tad izrā dī jā s, ka Java valodā ir ļ oti daudz dialektu, un balieš i ne vienmē r saprot Javas iedzī votā jus un otrā di.

Kondicionieris istabā nestrā dā ja labi, reģ istratū rā mē ģ inā jā m uz pirkstiem paskaidrot, ka "gaisa kondicionieri zinā t")), uz ko mums atbildē ja "ok, freon know? ")). Ī sā k sakot, pē c 10 minū tē m kondicionieris darbojā s, mums zvanī ja un prasī ja "frion ir ok", mē s atbildē jā m "ok". Kaut kā viņ i to salabo iekš ā - es joprojā m nesaprotu)).

No rī ta manam vī ram atnesa avī zes ar uzrakstu "preses kungs")). Protams, mē s pieņ ē mā m presi, bet nemē ģ inā jā m to lasī t)). Kopumā viesnī ca lieliska, ja kā dam vajadzē s, labprā t iedoš u koordinā tes. Uzreiz sapratā m, ka esam pasū tī juš i nepareizas brokastis. Bija nepiecieš ams "amerikā nis", un mē s bijā m "starpkontinentā li" un aizrī jā s ar rullī š iem ar kafiju)).

No rī ta pā rcē lā mies uz nā kamo mē rķ i – Bromo vulkā nu. Braukš anai vajadzē ja gandrī z veselu dienu. Vakarā bijā m viesnī cā . Jā uzmin Madi, viņ š saprata mū su lū gumus, tā pē c viesnī cu izvē lē jā s ļ oti pat neko, Bali stilā . Bija sestdiena, mums te ī paš i nepaveicā s. Brī vdienā s biļ etes uz vulkā niem ir vairā kas reizes dā rgā kas, un ir grū ti atrast viesnī cu, tā pē c, ja kā ds sezonas laikā ceļ o, labā k rezervē t iepriekš . Viesnī ca mums piedā vā ja lielisku apartamentu. . . Arī vakariņ as bija brī niš ķ ī gas. Madi vienojā s ar vietē jo dž ipu, un mums bija jā bū t reģ istratū rā.3. 30 no rī ta. Pie ieejas viesnī cā segā s ietī ti "uzņ ē mī gie indonē zieš i" piedā vā ja iegā dā ties cepures un nomā t jakas. Nesapratā m, stā vē jā m š ortos un T-kreklos, uz ielas +17- kā pē c auksts chtol?

Ļ oti noguris. Mē s gribē jā m mazliet pagulē t, bet tā nebija.


Gulē t devā mies 10 no rī ta, 11 iekā rtojā mies ķ ī nieš u blakus istabā . Es pat nezinu, cik cilvē ku tur dzī voja. Kā izrā dī jā s, starp istabā m nebija izolā cijas, vai arī "tviteris" bija tā ds, ka nekā da skaņ as izolā cija nelī dzē ja. 12. - viņ i nebeidz runā t...kā pē c viņ i to dzē ra...Spriež ot pē c tā , ka mē s cē lā mies pulksten 3 naktī , mē s jau bijā m pie robež as, un tik un tā mē s nolē mā m " runā t” ļ oti skaļ i krieviski, lai ķ ī nieš i (aiz sienas) saprata, ka tuvumā ir krievi (nu vai baltkrievi))). Neticiet, "tviteris" apstā jā s pē c pusminū tes - varbū t palī dzē ja. Aizmiguš i un izdomā juš i ķ ī nieš iem intrigas, ko ar viņ iem 3os naktī darī sim, beidzot aizmigā m. . . Pamodā mies 2.55 - ķ ī nieš i č ivinā ja. atriebī ba neizdevā s.

Nu novembrī izlidojā m no Minskas, bija jau diezgan vē ss, tā pē c no rī ta +10 uzvilkā m dzimtā s drē bes. Cepures nebija vajadzī gas. Reģ istratū rā viņ i "dzirdē ja" mū su ķ ī nieš u valodu - bet ak labi...viņ i izskatā s nekaitī gi,...kad viņ i klusē...

Diezgan labs dž ips mū s atveda uz skatu laukumu.

Caur to paš u iepirkš anā s pasā ž u ar kafiju, karstu kukurū zu un nū delē m Roltons izspiedā s uz skatu laukumu un sā ka gaidī t rī tausmu. Tomē r, ja jū s patieš ā m vē laties gulē t no rī ta, jū s neko nezaudē sit, ja neredzē sit uzlecoš o sauli...Nu, tas ir mans viedoklis,


Pē c rī tausmas sagaidī š anas devā mies uz Bromo vulkā nu. Jā , skats no kalniem ir brī niš ķ ī gs. Ž ē l, ka ceļ š ir š aurs, un nav ī paš i ē rti apstā ties uz foto. Mē s nokā pā m vulkā na pakā jē – nekā da sakara ar planē tu Zeme. Tas ir jā redz un jā jū t. Mums atkal nav paveicies. Ļ oti stiprs vē jš nogā za. Atcerē jā mies, kur atstā jā m dž ipu un devā mies kā pt vulkā nā . Vulkā niskie putekļ i aizsē rē ja visu. . . acis, muti, ausis. Mē s nebijā m tam gatavi. Atradu mugursomā š alli, saplē su trī s daļ ā s, lai katrs varē tu kaut kā aizsiet acis un ausis, jo š alle ir vismaz caurspī dī ga. Tū lī t "uzņ ē mī gie indonē zieš i" pā rdeva medicī niskā s maskas par USD 1. trī s joki. Nopirka, kur iet. Peldē š anas brilles noteikti palī dzē tu, jo saulesbrilles nepalī dz pret putekļ iem. . . Ir ļ oti grū ti uzkā pt, bet š is ir man. Saiga Vasilijs jau ir tā lu priekš ā . Vietē jie piedā vā zirgus aizvest uz kā pnē m uz vulkā na krā teri par 5$, staigā t nav iespē jams, stiprā kais vē jš . Es piekrī tu, un viņ i mani ņ em...Godī gi sakot, es to nenož ē loju, es neesmu tā ds sportists, bet man nebija pietiekami daudz elpas. Es ierados pirmais, pē c 5 minū tē m manē jie tika izvilkti. Vasī lijs uzkā pa pa kā pnē m, bet mē s rindā aiz cilvē kiem, apstā joties pie katras vē ja brā zmas, krā tera virsotni sasniedzā m 20 minū tē s. Tu skaties uz leju un zosā da, vai nu no apbrī nas, vai no adrenalī na. . . Ja nebū tu vē ja, varē tu staigā t gar malu. Un tā mē s nobildē jamies ar parastu ziepju trauku un turamies pie margā m. Vasiks paslē pa savu fotoaparā tu - baidī jā s no objektī va, smiltis ap galvu, kā jā m, acī s, degunā....

Iesaku visiem tur apmeklē t. Mums nepaveicā s ar laikapstā kļ iem, bet, ja vē l kā dreiz bū š u Java, noteikti braukš u vē lreiz uz Bromo.

Viesnī cā nomazgā juš ies, pē c iespē jas izkratī juš i drē bes un salikuš i atseviš ķ os maisos, viņ i metā s tā lā k.

Pē c Bromo galamē rķ is bija Madakaripura Falls. Tas atrodas netā lu no Bromo. Visur atsauksmē s rakstī ts, lai ņ emtu vietē jo, piemē ram, gidu. Viņ i to paņ ē ma, es nezinu, kā pē c. Cilvē ku ir daudz - visi vietē jie, ne viens vien eiropietis, visi viens otram seko virknē jumā - apmē ram 1 km lī dz ū denskritumam.

Skati ir burvī gi, 3 reizes griezā mies pa upi. Droš i vien lietus laikā te nevar tikt garā m, tā pē c jau bū vē pā rejas pie klints. Viss vietē jā gida darbs bija dot rokas, kad mē s š ķ ē rsojam akmeņ us)) Nu katrs pelna kā var.

Ū denskritums ir pā rsteidzoš s. Krī t no aptuveni 200 metru augstuma. Vietē jie visi vē las ar mums nofotografē ties. Mē s neatsakā m. Daudzi stā v zem ū denskritumiem. Iepriekš paņ ē mā m lī dzi lietusmē teļ us no ū dens, tā du dabū ja pat Madi. Viņ š nekad š eit nebija bijis, viņ š nolē ma nā kt mums lī dzi. Vietē jais gids viņ am dabū ja ū deni – viņ š saka, ka tas ir ļ oti tī rs un dziedinoš s, es neesmu pā rliecinā ts. Vietē jie iedzī votā ji peld zem ū denskritumiem un mazgā matus)). Ļ oti labi.

Daba apkā rt ir ļ oti skaista, un ū denskritums, protams, ir tā ds retums.

Š odien jā tiek lī dz Ijenas vulkā nam. Braucam jau pa Javas ziemeļ u krastu, gar jū ru. Apstā jam Banuwangi. Ir arī osta, no kuras kuģ osim uz Bali. Viesnī ca ir diezgan pieklā jī ga, tur jau ir daudz eiropieš u, krievi vē l nav satikuš ies, 5 dienas kā viens)). Madi piedā vā ja aizbraukt pulksten 12 naktī un sagaidī t rī tausmu Ijenā . Naktī s viņ i saka, ka vulkā na krā terī var redzē t zilo uguni. Atteicā mies, bezmiega nakts ar ķ ī nieš iem nebija veltī ga.


No rī ta 4.30 no rī ta atkal ar dž ipu pā rcē lā mies uz Ijenas pakā jē . Tas izrā dī jā s pusotras stundas brauciens. Droš i vien varē tu atrast viesnī cu tuvā k un nemaksā t 45 dolā rus. dž ips. Bet principā ļ oti ē rti un ceļ š tā ds, ka Madi laikam negribē ja sabojā t maš ī nu. Starp citu, viesnī cā palika pats viltī gais Madi, vē lā k sapratu, kā pē c viņ š nebrauca ar mums. Kalna pakā jē jau bija gaiš s, rā dī ja, kur jā iet. Forumos saka, ka jā ņ em ceļ vedis, bet es neredzu tā du vajadzī bu, ceļ š ir viens, nekur nav jā griež as. 3 km uz augš u - nebiju domā jusi, ka to sasniegš u. Mums pievienojā s 2 vietē jie strā dnieki, kuri velk sē ru no vulkā na krā tera. No apakš as viņ i gā ja ar tukš iem groziem un visu ceļ u morā li vilka mū s augš ā )) Saiga Vasilijs, kā vienmē r, skrē ja tā lu augš ā - vē l jauns, spē ka pilns. Viens no vietē jiem, redzot, kā es traucos, man izsita nū ju - kļ uva vieglā k. Atpū tos ik pē c 50 metriem. Tas ir grū ti, bet ne letā li. Pretī jau gā ja tū risti, kuri, iespē jams, sagaidī ja rī tausmu. Daž us jau novilka ceļ vež i, tomē r vismaz kaut kā di fiziski. nepiecieš ama sagatavoš anā s. Mū su palī gi mani visu laiku uzmundrinā ja. . . Nu vē l bija palikuš i 2km, tad 300m, pirms atpū tas, tad 100m. Tad izrā dī jā s, ka distance ir divreiz garā ka, tā man š ķ ita. Pē c pā rejas palika 1 km, jau vieglā k, ceļ š nedaudz lī dzenā ks un ne tik daudz kalnup.

Uz augš u ir ļ oti maz cilvē ku - satikā m pā ris cilvē kus, pat apsteidzā m. Un tā pā rsvarā strā dnieki ar smagiem sē ra groziem.

Tā pamazā m - 2 stundu kā pš ana sasniedza virsotni. Skats ir elpu aizraujoš s – var apbrī not stundā m ilgi. Sadegusi zeme, virsū nekas neaug, dī vainas koku saknes un milzī gs krā teris.

Lejā ezers. . . Nonā cā m vulkā na malā . Ko darī t? Nopirkā m respiratorus, tā pē c jā kā pj lejā . Š eit jau mū su palī gi "uzņ ē mī gie indonē zieš i" piedā vā ja palī dzē t nolaisties krā terī un pie reizes parā dī t sē ra ieguvi par 20 dolā riem. Principā mē s gribē jā m viņ iem dot kaut kā du bakš eš u, tač u viņ i palī dzē ja, kaut arī morā li, kā pš anas laikā , un ar viņ iem bija jautri, viņ i runā visā s pasaules valodā s)). Tā pē c, kaulē joties par 15t, nolē ma iet ar viņ iem. Es paliku augš ā gaidī t, neuzdroš inā jos iet lejā . Domā ju braukt lejā , tad braukš u lejā , bet uzkā pt 500 metrus droš i vien ir problē ma, ī paš i respiratorā . Paņ ē mis visas mugursomas, es paliku augš ā gaidī t, un manē jais nonā ca ellē )). Atbilstoš s virsraksts. Ļ oti labi, ka mums te paveicā s ar vē ju. Atš ķ irī bā no Bromo viņ a gandrī z nebija. Tā tad sē ra mā konis palika krā terī . Skatoties no augš as, cilvē ki krā terī izskatī jā s pē c skudrā m, gandrī z nevarē ju atš ķ irt, kur atrodas manē jie. Protams, kad viņ i atgriezā s pē c stundas, viņ i izskatī jā s vienkā rš i apdullinā ti. Atmiņ as paliks uz mū ž u. Vietē jie puiš i darī ja visu iespē jamo, rā dī ja, kā tiek iegū ts sē rs, no sē ra veidoja figū riņ as un uzdā vinā ja mums. Viņ i piecē lā s jau ar sē ru uz pleciem 65kg. Pateicī bā no mums plus par samaksu saņ ē mā m arī respiratorus. Vismaz mazliet palī dzē t viņ u grū tajā darbā .

Nokā pjot atpakaļ , apstā jā mies pie svariem uz pā rejas, kur sver sē ru. Visi ir apmē ram vienā di - 65-70 kg. Visi strā dnieki labprā t fotografē jas ar mums.


Kad viņ i nokā pa lejā , viņ i nolē ma strā dī gajiem iedot brokastis, ko viņ i saņ ē ma viesnī cā . Viņ i labprā t to atņ ē ma - vismaz kaut kā dus ietaupī jumus.

Viesnī cā ieradā mies 12, pā rģ ē rbā mies un devā mies uz Bali. . . Laimī gais Madi jau mū s gaidī ja - arī viņ š ļ oti gribē ja mā jā s.

Ardievu Java. Vai mē s vē l kā dreiz apmeklē sim š ī s vietas, nav zinā ms. Bet viņ as piemiņ a paliks mū ž ī gi. . .

Ar prā mi lī dz Bali brauc 40 minū tes. . . Kas vē l mū s tur sagaida, nav zinā ms))

Es mē ģ inā š u tuvā kajā laikā uzrakstī t ziņ ojumu par Bali.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
 первый местный на Яве))
 храм Барабудур
 храм Барабудур
 храм Барабудур с местыми
 храм Барабудур,,,фото с местными
 Прамбанан, кругом рынок
 Прамбанан
 Прамбанан
 Прамбанан, местный зоопарк
 пляж Барон
 пляж Кукуп
 пляж Барон
 пляж Барон
 пляж Барон
 пляж Кукуп. Самый лучший отель....
 ванная..туалет на пляжах Явы))))
 пляж Индраян
 пляж Индраян
 пляж Индраян
 вход в пещеру Джомбланг
 пещера Джомбланг
 пещера Джомбланг
 пещера Джомбланг
 пещера Джомбланг
 пещера Джомблан внутри
 змеи в пещере Джомбланг, падают сверху
 пещера Джомбланг
 спуск в пещеру Джомбланг
 вход в пещеру Джомбланг
 пещера Джомбланг
 спуск в пещеру Джомбланг
 пляж Талангриа
 пляж Талангриа
 пляж Талангриа
 пляж Клаяр
 пляж Клаяр
 пляж Клаяр
 пляж Клаяр
 скалы пляжа Клаяр
 фонтан на пляже Клаяр
 скалы на пляже Клаяр
 природный фонтан на пляже Клаяр
 пещеры Пакистана, вход запрещен...хотя игде не написано что он запрещен)))) там вообще ничего не запрещено)))
 заброшенные пещеры Пачитана
 заброшенные пещеры
 вход в пещеры ГонгГонг
 пещеры ГонгГонг
 пещеры Пачитана
 пещеры Пачитана
 пещерыГонгГонг
 скалы на пляжеКлаяр
 скалы на пляже Клаяр
 кто сказал что нет пляжей на Яве
 5 дол. На квадрацикле по пляжу
 пляж Клаяр
 пляж Клаяр
 закрытая пещера
 закрытая пещера для посетителей из за строительства дорог
 вход в пещеру ГонгГонг
 столько джипов , все встречают рассвет у Бромо, 50 уе джип на пол дня
 остановились сфоткаться перед подъёмом на Бромо
 едим на Бромо
 кратер вулкана Бромо
 на кромке вулкана Бромо,страшно сидеть было
 вулкан Бромо у подножья, все выжжено вокруг, 2-3км плато выжжено земли
 у подножья вулкана Бромо
 вулкан Бромо, ветер и песчаная буря
 вулкан Бромо, очень сильный ветер
 вулкан Бромо, 200метров по лестнице до кромки вулкана
 вид на вулканы
 дорога на водопад
 дорога на водопад Мадакарипура, 1км
 с местными на водопаде
 водопад Мадакарипура
 дорога на Иджен, добытчики серы очень любят фоткаться, бесплатно кстати
 дорога на Иджен, очень трудно
 дорога на Иджен
 вверх на Иджен
 вулкан Иджен, наконец то дошли, 3км вверх
 вулкан Иджен виды
 вулкан Иджен
 вулкан Иджен, виды
 вулкан Иджен, вокруг растительности практически нет
 вулкан Иджен , кромка вулкана
 вулкан Иджен
 вулкан Иджен, сверху с кромки вулкана
 вулкан Иджен, добыча серы, вверх из кратера 500 метров и на плечах 60кило
 вулкан Иджен, добыча серы
 вулкан Иджен, добыча серы
 вулкан Иджен. Лучше до воды недотрагиваться
 вулкан Иджен, внизу в кратере
 Кратер вулкана Иджен. Серное озеро в кратере
 С вулкана Иджен вниз с горы
 вулкан Иджен.С работниками по добыче серы
 на пароме от Явы до Бали
Перед списком в пещеру Джомбланг
Спуск в пещеру Джомбланг
В отеле у вулкана Бромо. Отель в балтийском стиле... Очень устали, завтра подъем в 3 утра
Отельсик у вулкана Бромо
Релакс перед подъёмом на Бромо
Наконец то нормальная еда. Отель у Бромо.
Встреча рассвета у Бромо
komentāri (29) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums