Budapešta Kovidas periodā

04 Jūlija 2021 Ceļošanas laiks: no 26 Jūnijs 2021 ieslēgts 28 Jūnijs 2021
Reputācija: +56
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Par Budapeš tu ir daudz informā cijas, bet Kovid periodā viss mainī jā s, mē ģ inā š u nedaudz atjauninā t.

Pē rkot biļ etes uz Euro 2020 spē li, man bija ieplā nots ceļ ojums, bet 2020. gadā parā dī jā s kods un mainī ja visus manus plā nus! Lī dz ar to ir palikusi tikai viena biļ ete uz Budapeš tu 27. jū nijā uz 1/8 finā lu. Mē s ar sievu vilcinā jā mies, vai iet – nebraukt, nolē mā m iet. Acī mredzamo ierobež ojumu dē ļ marš ruts bija sarež ģ ī ts. Ungā rija uzņ em valsti tikai tad, ja jums ir biļ ete uz spē li un 72 stundu laikā veikts tests, jums arī ir jā nodroš ina 72 stundu laikā veikts tests, lai nokļ ū tu spē lē . 27. jū nija spē le, proti, pā rbaude bija jā kā rto ne agrā k kā.25. jū nijā , lai tas skartu gan ieeju, gan ieeju stadionā . Budapeš tā varē ja ī rē t, bet kā rtē jo reizi samaksā t par to, ka esi vesels, piedod)

Izbraucā m no Sumi 23. jū nijā ar vilcienu, kas atrodas 1100 km attā lumā no Zakarpatijas.


Nolē mā m palikt Mukač evo un tur nokā rtot testu. 24. jū nijā pusdienojā m Mukač ovā , iekā rtojā mies dzī vokļ os un pastaigā jā mies pa pilsē tu ar gastronomiskā m vē lmē m, bograch Decent Gazdā ir kaut kas)

/>

/>

/>

Nā kamajā dienā es nokā rtoju testus MedFamily, mani patī kami pā rsteidza cena 550 UAH, pirms tam maijā noskaidroju izmaksas un iespē ju nokā rtot - viņ i teica, ka UAH 900!

Diena bija brī va, un mē s steidzā mies uz Berehovi, aptuveni 40 km attā lumā . Sā kumā gribē jā m tikt pie termā lajiem avotiem, bet 39 grā du gaisa temperatū ra ē nā to neparedzē ja, tā pē c nolē mā m pastaigā ties pa pilsē tu.

Mē s nokļ uvā m gadatirgū par godu Ukrainas Konstitū cijas dienai, es gribē ju visu nopirkt un izmē ģ inā t, spilgti)

/>

/>

/>

/>

Pā rbaudes, kā gaidī ts, bija negatī vas, rezultā ts iegū ts pē c 16, nokā rtots 9 ar santī miem.

Naktī bija transfē rs uz Budapeš tu no H2O - viss ir labi, bet neviens nevar paredzē t š ķ ē rsojumu - 5 stundas caur Chop-Zá hony krustojumu! Pē c š ofera teiktā , futbola biļ etes negarantē iebraukš anu, lai gan es izņ ē mu un saņ ē mu Ungā rijas policijas atļ auju ar mā jokļ a kadastra numuru no Ungā rijas zemesgrā matas vai kā viņ i to sauc) Starp citu, uzņ ē mums, kas organizē ja pā rsū tī š ana, ļ oti kvalificē ts padoms par nepiecieš amajiem dokumentiem robež as š ķ ē rsoš anai!

Ceļ š ilga apmē ram 3 stundas un pulksten 12 ar santī miem bijā m Budapeš tā .

Sā kumā nolē mā m dabū t rokassprā dzes, jo internetā bija daudz informā cijas, ka kafejnī cā drī kst apmeklē t tikai vietē jā s pases vai negatī va testa klā tbū tnē . Neviens nejautā ja, vai ir rokassprā dze!

Dzī vokļ i, kas rezervē ti caur Airbnb — viss ir lieliski, centrā , cena 25 eiro par nakti)

/>

Iepazī š anā s ar Budapeš tu sā kā s no ielas. Vaci, un pē c tam sekojiet forumā norā dī tajiem marš rutiem)

Noderī ga informā cija, ka 2. tramvaja marš ruts ir tū re pa Donavas krastmalu)

Pabrauca garā m netā lu no stacijas, nevarē ja nenofotografē t bumbu)

Nā kamajā dienā bija Gellerta kalns. Karaļ a pils, Zvejnieku bastions, bija patī kami skatī ties un fotografē t bez daudz tū ristu!

Ceļ ojiet dienā  — ar to pietiek, lai pā rvietotos pa pilsē tu!


Pilsē ta ir skaista, it ī paš i arhitektū ra)

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

Daudzi restaurē jamie objekti, kā sapratu ungā rus, Kovidas laikā nolē ma atjauninā t savus apskates objektus, kamē r nav tū ristu!

Cenas kafejnī cā ir pieejamas, ja ikdienas ē dienkarti (pusdienas) parasti ņ emat par budž etu.

Nav jē gas aprakstī t futbola š ovu – tur ir jā iet! Holandieš i ir spilgti!

/>

Nā kamajā dienā mē s izbraucā m no mā jā m ar H2O pā rsē š anos, mums bija vilciens 22:39 no Mukachevo, un 17:45 mē s joprojā m bijā m Budapeš tā . Esam jau aprē ķ inā juš i variantus, kā nokļ ū t Sumy, bet 364 km nobraukti 2:35 stundā s, 2. robež a 15 minū tē s! Stacijā pulksten 21:30 viss ir lieliski, uzņ ē mumam ir reputā cija, kas padara to iespē jamu un neiespē jamu klientiem un viņ i to ir apstiprinā juš i!

29. jū nijā bija Sumi)

Mazs ceļ ojums pandē mijas laikā ir kā svaiga gaisa malks)

П. C. Mums bija puisis, kuram vajadzē ja doties uz Ungā riju, tā pē c viņ š nopirka lē tā ko biļ eti par 30 eiro un varē ja palikt Budapeš tā.72 stundas)

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums