Ungārija: noderīgi padomi, ekskursijas un interesantas vietas

22 Maija 2016 Ceļošanas laiks: no 19 Aprilis 2016 ieslēgts 26 Aprilis 2016
Reputācija: +135
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ne visiem un ne vienmē r ir pietiekami daudz laika, lai meklē tu noderī gu informā ciju par valsti ilgi gaidī tā atvaļ inā juma priekš vakarā . Jums tas ir jā apkopo pamazā m, š ķ ū rē jot citu cilvē ku atsauksmes un neatkarī gas vietnes. Tas aizņ em ļ oti daudz laika. Tā pē c visu, ko zinu un atceros, centī š os ievietot vienā apskatā , lai bū tu vieglā k nā kamajiem ceļ otā jiem, kuri nolemj iepazī ties ar brī niš ķ ī go Ungā rijas valsti un lielisko Budapeš tu, kas savā ziņ ā nekā dā ziņ ā neatpaliek no Prā gas. skaistums un varenī ba.

Lidosta


Tā kā esam budž eta tū risti un nolē mā m rezervē t naktsmī tnes privā tajā sektorā , nolē mā m lī dz tai nokļ ū t paš i ar autobusu - tas ir 200E autobuss, kas kursē no terminā ļ a lī dz M3 metro lī nijas gala stacijai (zilā lī nija) , K? bā nija-Kispest stacija. Autobusu darba laiks ir no pulksten 4 lī dz 23. Starp citu, priekš pē dē jā autobusa pietura (kā es saprotu) ir dzelzceļ a stacija, tiem, kas vē las nokļ ū t Budapeš tā ar vilcienu. Nesteidzieties ā rā pirms laika. Pā rbaudiet biļ etes paš i. Karti neizmantojā m, tā pē c lidostā samainī jā m minimā lu naudu ceļ ojumiem par plē sonī gu likmi, kas ļ oti atš ķ iras no pilsē tas apmainī tā ju kursa. Turpat lidostā nopirka biļ etes transporta kasē par skaidru naudu. Tā kā dzī vojā m uz vienas zilā s lī nijas, tad paņ ē mā m transfē ra biļ eti 1 braucienam autobusā plus 1 metro braucienam bez pā rsē š anā s. Biļ etes cena kasē vai terminā lī ir lē tā ka nekā pie š ofera. Biļ eti var apstiprinā t pie ieejas autobusā . Tas tiek ievietots iekā rtā ar sā nu malu, kas apzī mē ta kā spē lei tic-tac-toe. Kontrole var strā dā t uz lī nijas, ar š o ir stingra, tā pat kā visos sabiedriskā transporta veidos, tā pē c neiesaku riskē t. Starp citu, lidostā uzreiz var paņ emt lī dzi Budapeš tas karti pilnī gi bez maksas, tur tā s ir ik uz soļ a, turklā t daž ā dā s versijā s lielā kas, detalizē tā kas. Es izmantoju daž ā das kartes daž ā dā s situā cijā s.

Metro stacija K? bá nya-Kispest atrodas virs zemes, tajā ir jā kā pj, nevis jā nokā pj. tā pē c nepazū di.

Metro

Metro Budapeš tā ir trī s lī nijas: sarkana, zila un dzeltena, kas krustojas vienā apmaiņ as stacijā . Kartē arī redzams zaļ š zars, š ķ iet jau uzbū vē ts un atvē rts, bet nekad neesam izmantojuš i, tā pē c informā cijas nav. Viena pā rsē š anā s stacija - ne pā rā k ē rti, bet ko jū s varat darī t. Tā pat nekas nav jā dara ar ļ oti stā vā m kā pnē m, ejot augš ā un lejā uz pazemes ejā m metro ieejas priekš ā , nekā das rampas. Ar koferiem ir ļ oti grū ti, naba bū s atraisī ta. Tas, kā pensionā ri brauc ar metro, ir noslē pums, acī mredzot tikai ļ oti veselī gi. Apmaiņ as stacija ir Deá k Ferenc té r, turklā t pā reja no zilā s uz sarkano ir redzama un saprotama, bet dzeltenā lī nija tiek turē ta atseviš ķ i, tai no zilā s lī nijas ir papildu pā reja pa koridoru, un nekur nav skaidri rakstī ts, kur tas atrodas. Vieglā k iebraukt no ielas, tur ir norā dī ts.

Kā ietaupī t naudu transportam Budapeš tā


Protams, pē c ieraš anā s uzreiz rodas jautā jums par ceļ oš anu. Atbraucā m uz nedē ļ u un gatavojā mies aktī vi izmantot sabiedrisko transportu, tā pē c vislabā k bija iegā dā tiesSeptiņ u-dienu karti. Mums tas atmaksā jā s ar lielu atriebī bu. Uz tā jū s varat ne tikai izmantot visu parasto pilsē tas transportu, bet arī braukt ar bagā ž nieku dzelzceļ u (eksotisku), upes autobusu gar Donavu pa galvenajiem apskates objektiem, kā arī , braucot ā rpus pilsē tas ar vilcienu, ja uzrā da tā du. braukš anas karti kasē , tad biļ ete maksā s pusi no cenas, bū s jā maksā tikai par braucienu pa priekš pilsē tu. Tas ir ļ oti izdevī gi, tā pē c iesaku. Izlasot š ā dus smalkumus, nolē mā m pat nebraukt uz Big Bus Tour of Budapeš ta - ekskursiju pa pilsē tu ar austiņ ā m krievu valodā un izkā pš anu pie apskates objektiem, bet par to vē lā k. Ja vienkā rš ā s ceļ ojumu kartes var iegā dā ties avī ž u kioskos, tad š ā da ceļ ojuma karte ir nominā la, un tev to tā pat vien nepā rdos. Uz metro dzeltenā s lī nijas metro var nopirkt pie kasierē m, tur joprojā m praktizē , lai gan, manuprā t, ir automā ti. Bet uz zilā zara, piemē ram - tikai caur maš ī nu. Viena ceļ ojuma karte maksā.4900 forintus. Labi, ka kā dā recenzijā izlasī ju, ka š ī s maš ī nas strā dā arī krievu valodā , izdomā ju galvenajā izvē lnē noklikš ķ inā t uz Krievijas karoga un - č au! Pases dati nav nepiecieš ami, jā ievada savs vā rds un uzvā rds ar latī ņ u burtiem. Vai automā ts dod sī knaudu - nezinu, mē s abas reizes nedevā m 100 par sī knaudu no 5000 forintiem. Netā lu esoš ajā automā tā viņ š vispā r norija naudu no puiš a un neko neizsniedza, varbū t ir neveiksmes.

biļ eš u automā ts

Rack dzelzceļ š

Eksotisks transporta veids kā pš anai Budas kalnos. Nekā ī paš a tur nav ko darī t. Tikai varbū t brauciens pa bē rnu dzelzceļ u, bet tikai š is jau ir apmaksā ts prieks, pa pilsē tu braukš anas karte nederē s. Mē s nedevā mies uz turieni, mē s ieradā mies, sagaidī jā m nā kamo vilcienu un braucā m atpakaļ lejā . Man nebija liela entuziasma, bet jū s varat braukt "par š ovu", tas ir smieklī gi, bet manai mā tei tas kopumā patika. Braucot skaties kā dzī vo parastie cilvē ki kalnā , mā ja kalnā , pamatī gas nogā zes un kā pnes, tur var viegli salauzt kaklu. Viņ i bija pā rsteigti, kā viņ i tur dzī vo š ķ ī bi, apkā rt valda klusums un vientulī ba, viss zaļ š . Kopumā entuziasma nav, bet, lai paplaš inā tu redzesloku, ī paš i, ja ir brī vs laiks un labs laiks, iesaku!

rack dzelzceļ š

pā rnesuma mehā nisma princips

Tā ir diezgan viegli nokļ ū t. No metro stacijas Szel Kalman ter (Scel Kalman ter), bijuš ā s metro stacijas "Moscow-Ter" (Moszkva té r), kursē tramvajs 59. Kustī bas virziens virzienā uz Szent Já nos Kornai. Izkā piet otrajā pieturā Voroshmarti, orientieris ir baltais tornis labajā pusē - Budapeš tas viesnī ca. Un pa kreisi no pieturas ir ieeja plauktu dzelzceļ ā . Atsauksmes biež i raksta Maskavas ter metro staciju, meklē ja kartē - nē . Izrā dī jā s, ka tas ir vecais nosaukums, tas ir pā rdē vē ts. No metro izejiet tieš i uz laukumu, kuru no visā m pusē m ieskauj autobusu pieturas.

Upes tramvaji Donavā


Kā jau teicu iepriekš , š ī pastaiga ir iespē jama arī ar pilsē tas caurlaidi. Nejauš i izlasī ju par viņ iem, pirms doš anā s ceļ ā , un nolē mu pavizinā ties, kā pē c gan ne. Budapeš tā esam otro reizi, jau braucā m ar Donavas tū ri Budapeš tā naktī . Protams, tiem, kas ir pirmo reizi un vē las lielā ku komfortu ar papildus informā ciju, labā k ir doties ekskursijā gida pavadī bā , un ar š ā du pastaigu mums pietika. Arī upju tramvaji tiek uzskatī ti par pilsē tas transportu, tač u tos pā rsvarā izmanto tū risti, tie kursē pā rā k lē ni un ilgi gaida. Tā kā Budapeš ta jau bija labi zinā ma, tad vienkā rš i braucā m, baudī jā m skatus un fotografē jā mies. Ir trī s veidu marš ruti. Apsē sties var jebkurā tramvaja stacijā , tur pat ir pieturas gaidī š anai, kā jau parastajam transportam. Iekā pjot labā k norā dī t, kurā virzienā tramvajs brauc, jo tie ir mazi un viegli apgriež as. Mani mulsinā ja uzraksts angļ u valodā , ka iet uz dienvidiem, bet mums jā brauc uz ziemeļ iem, viņ i precizē ja, un viņ i mums teica, ka esam otrā virzienā , uz nā kamo. Esiet piesardzī gs)))

Ī paš i nofotografē ju marš rutu karti, pē c kuras var orientē ties, kur nolaisties un kā du marš rutu izvē lē ties. Braucā m pa marš rutu D11. Tā iet, manuprā t, darba dienā s un darbdienā s uz tā darbojas pilsē tas braukš anas karte. Precī zā ka informā cija pieejama pie ieejas molā angļ u valodā . Priecā jos, ka uzzinā ju par š ā da veida transportu. Kopumā – iesaku!

Upes tramvaja marš ruta karte

ū dens autobusu pietura

upes tramvaju piestā tne

upju tramvaju marš rutu shē ma

Big Bass Tour

Iepriekš minē ju Big Bass Tour. Ilgi neizplatī š os, jo nekad neesam izmantojuš i viņ u pakalpojumus, ko, godī gi sakot, nenož ē lojam. Ir trī s marš ruti – diena un nakts pilsē tā un nakts laivā pa Donavu. Programmā visam pagriezienam ir karte ar marš rutu un pieturā m. Izkā p tur, kur vajag, paskaties apkā rt, iekā p nā kamajā un brauc tā lā k. Ja ņ em divas dienas, tad laivu ekskursijā tikai pirmajā dienā no noteikta mola. Pilna pilsē ta ar š iem autobusiem, arī pilna ar tiem, kas piedā vā iegā dā ties š ī s ekskursijas, piedā vā pat krieviski, ja ir problē mas ar valodu. Budapeš tā esam otro reizi, daudz ko jau esam redzē juš i, tā pē c nebija jē gas, it ī paš i, ja rokā s ir tik brī niš ķ ī ga ceļ ojumu karte. Big Bass Tour ir labs tiem, kuri, manuprā t, vē l nav bijuš i Budapeš tā un ir atbraukuš i uz ī sā ku laiku par nedē ļ u, tā teikt, lai ā tri iepazī tos ar pilsē tu.

Ceļ ojumi ā rpus pilsē tas

Sendre


Mē s daudz ceļ ojā m pa Ungā riju ar grupu ekskursijā m, nolē mā m patstā vī gi izkļ ū t no pilsē tas Szentendrē , mā kslinieku pilsē tā , kas ir slavena ar marcipā na muzeju. Pirmo reizi tur bija ar ekskursiju pa Donavas lī kumu. Godī gi sakot - man ļ oti patika! Manuprā t, š ī ir labā kā ekskursija Ungā rijā , bet kam tas, protams. Š oreiz nolē mā m riskē t paš i. Vilciens Szentendrē kursē no Batthyá ny té r metro stacijas — sarkanā s lī nijas. Pazemes pā rvadā ir rā dī tā js uz piepilsē tas vilcieniem - HEV 5. Smieklī gi zvanī t uz staciju un staciju. Trī s ceļ i un viss. Viņ š izdomā s, kur doties un ar kuru vilcienu braukt – ar jebkuru. Vieglā k nekļ ū st. Stacijas ieejas priekš ā kasieri. Kā jau minē ts, parā diet pilsē tas karti un maksā jiet pusi no braukš anas maksas. Biļ etes nekompostē jas, tā s jā pā rbauda kontrolierim braucienā . Priekš pilsē tas robež a ar pilsē tu ir parā dī ta diagrammā , viss vienā stacijā , ja rodas š aubas, vai jums ir jā ņ em biļ ete uz priekš pilsē tu.

Sentendrē

Ar š o vilcienu var aizbraukt arī uz Akvinkumu(pilsē tas robež ā s) - apskatī t senā s drupas, mē s tur negā jā m, pē c apraksta neš ķ ita ī paš i interesanti, ir interesantā kas vietas. Tā dā paš ā veidā mē s devā mies uz Palvö ldi alā m, bet vairā k par to vē lā k.

Piepilsē tas vilcienu vagoni ir smieklī gi, daž i mazi, lellei lī dzī gi. Brauciens ilgst aptuveni 40 minū tes, starp citu, ja biļ etes nenopirkā t kasē s, tad varat un bū s jā pē rk no kontroliera. Kopumā ceļ š nav grū ts. Ierodoties Sentendrē , jā iet nedaudz taisni, tur redzē siet pazemes eju, ejiet tai cauri un visu laiku ejiet taisni, tur sā k parā dī ties veikali ar suvenī riem. Pati pilsē tiņ a ir ļ oti maza, bet ļ oti mī ļ a, gaiš a. Man ļ oti patī k tā atmosfē ra. Marcipā na muzeju, kā arī veikalu pie tā kaut kā atrada paš i, nemeklē ja. Ir vē rts apmeklē t, iesaku visiem, tas ir mazs, bet ļ oti interesants, bē rni bū s sajū smā , un pieauguš ie nepaliks vienaldzī gi. Jū s varat fotografē t. Š ajā muzejā bijā m pirmo reizi, ieradā mies viņ u veikalā iepirkt saldos suvenī rus. Pirms aptuveni 4 gadiem Sentendrā suvenī ru cenas bija zemā kas nekā galvaspilsē tā , tagad situā cija ir mainī jusies. Tā tad marcipā na gardumi ir ļ oti dā rgi. tie nebija ī paš i lē ti pē c vecā maiņ as kursa, bet tagad tie kopumā ir briesmī gi - viena maza marcipā na konfekte tika pā rrē ķ inā ta mū su apmē ram 80 rubļ os. Jū s varat palikt traks! Tā pē c neļ aujiet sevi apmā nī t. Bet ir vē rts apmeklē t.

marcipā na veikals

aiz veikala stū ra ir ieeja Marcipā na muzejā


Kopumā skaisti, bet dā rgi. Esam pieredzē juš i cilvē ki, tā pē c Budapeš tā paņ ē mā m suvenī ru marcipā na desiņ as. Viņ iem ir veikalu tī kls"viena eiro tirgus", tā teikt, viss par vienu cenu. Tur ir pilnī gi iespē jams paņ emt tik saldus suvenī rus ar labu atlaidi akcijai. Viņ i veica "reidu" divos š ā dos punktos un visu izrā va darbī bai. Derī guma termiņ a un kvalitā tes ziņ ā , un tie ir raž oti Ungā rijā , tie neatpaliek no sentendres, izņ emot to, ka senendres marcipā nos mandeļ u pildī jumu sakapā smalkā k.

Principā ir patī kami staigā t pa š ī s gleznainā s pilsē tiņ as ielā m, nepē rkot suvenī rus.

Runā jot par Sentendri, viņ i uzreiz pievē rš as Marcipā na muzejam un diezgan nejauš i piemin, ka tur ir arī Ziemassvē tku veikala muzejs, kurā var ne tikai apskatī t un nofotografē ties, bet arī iegā dā ties ar rokā m darinā tas Ziemassvē tku rotaļ lietas. Tiem, kas nekad nav bijuš i š ā dos veikalos - apmeklē jums ir obligā ts! Tā ir tikai pasaka. Jū s vienkā rš i nokļ ū stat citā pasaulē , pirmo reizi gide mums parā dī ja garā mejot, mē s iegā jā m un nenož ē lojā m. Viņ i arī devā s š ajā ceļ ojumā , lai apbrī notu, jo ī paš i tā pē c, ka viņ i neņ em naudu par skatī š anos. Brauciet – nenož ē losiet! Iesaku!!! !

Riekstkodis pie ieejas

Skansens

Meklē jot informā ciju par Sentendri, es uzzinā ju par brī vdabas muzeja Skansen esamī bu. Š eit apkopotas rekonstruē tas zemnieku mā jas no visas valsts un tiek prezentē ta atseviš ķ u reģ ionu tautas arhitektū ra, kā arī ciema iedzī votā ju dzī ve. Muzejs sastā v no 8 tematiskā m zonā m, no kurā m katra parā da cilvē ku dzī vi noteiktos Ungā rijas reģ ionos, katrā mā jā var ieiet, apskatī t mē beles un antī kos traukus. Var apskatī t arī daž ā das saimniecī bas ē kas - nojumes, staļ ļ us, pagrabus. Ir ī sti sakņ u dā rzi un vī na dā rzi. Un, protams, ciematā vienmē r ir daž ā di mā jdzī vnieki: govis, cū kas, kazas un vistas.

Ja godī gi, man neizdevā s tur nokļ ū t, jo pā rē jā atvaļ inā juma daļ a bija cieš i saplā nota, tač u ievietoju informā ciju par ceļ ojumiem, varbū t kā ds iedegsies un apmeklē s š o vietu.

No Budapeš tas Brī vdienā s un valsts svē tku dienā s no Budapeš tas kursē tieš ais autobuss uz Skansenu. Autobuss atiet no Ká roly Korut 23 (Ká roly kö rú t) divas reizes dienā : pulksten 10 un 12. Ar to paš u autobusu varat doties Batthyá ny té r laukumā , autobuss uz Skansenu pietur 86. autobusa pieturā plkst. 10.20 un 12.20. Atpakaļ no Skansenas uz Budapeš tu autobuss kursē plkst. 15.00 un 17.15.


No Szentendresautobuss kursē uz Skansenu, atiet no 6.  pieturas, jums jā izkā pj pieturā Tegez utca

Pavelvoldi un Samlekhö di alas

Tā kā visas galvenā s apskates vietas Ungā rijā apmeklē jā m pirmo reizi, š oreiz sā kā m meklē t interesantas neparastas vietas. Atkal, ar "rakš anas" metodi saskaņ ā ar atsauksmē m. Un tā es uzgā ju neparastu ekskursiju uz alā m. tā kā nekad nebiju bijis tā dā s vietā s, tad apmeklē juma jautā jums tika atrisinā ts. Tie daž i, kuri atstā ja atsauksmes par š o vietu apmeklē š anu, gandrī z vienbalsī gi atkā rto, ka paš iem ir grū ti un problemā tiski lī dz tā m nokļ ū t. Viņ i mani tik ļ oti nobiedē ja, ka baidī jos iet tā lu, viņ i saka, tas ir grū ti, es apmaldī jos utt. Ziniet, salī dzinot ar Maskavas attā lumiem un marš rutiem, tas nemaz nav grū ti! ! ! Jums bū s jā kā pj virs galvas, bet nepazū diet. Galvenais ir tikt lī dzKolossi ter -š ī ir maza autoosta, pē dē jā , no kuras autobuss atiet uz alā m, precī zā k diviem - 65 un 65A. Abi autobusi dodas uz Palvoldi alā m, bet, kā es saprotu (mē s lī dz tā m netikā m), uz Samlekhö di brauc tikai 65, tikai tam ir garā ks marš ruts.

Jū s varat nokļ ū t Kolossi ter ar to paš u Szentendres vilcienu, izkā pt otrajā pieturā Sepvolgyi (Szepvolgyi) un staigā t pa plaš o Sepvolgyi ielu, kas ir perpendikulā ra Donavai. Neapmaldieties - iela ir liela un noslogota, gar upi iet dzelzceļ š , tā pē c ir viegli izveidot perpendikulu. Ejiet pa ielu lī dz orientierim – templim vai katedrā lei, gandrī z ieskriet tajā , pa labi no tempļ a atrodas Kolossi autoosta.

Cits veids ir nokļ ū t lī dz 19. , 41. tramvaju marš rutam, kas kursē gar Donavu garā m metro stacijai Batthyani ter, no Gellerta kalna, Zvejnieku bastiona u. c. Brauciet apmē ram 17 pieturas. Tramvaja pietura atrodas praktiski pretī autoostai, bet pieturas nosaukumu neatceros, visticamā k, ka saucas Kolossi ter.


Autobusi ir nedaudz smalki. Lī dz Palvoldi alā m ir 5 pieturas, BET, ja neviens neizkā pj un neviens nav pieturā , autobuss neapstā jas, než ā vā ties. Pā rrakstī jā m visas marš ruta pieturas autoostā , skaitī jā m un sekojā m, lai nepalaistu garā m. Lai bū tu droš i pirms apstā š anā s, dodieties uz durvī m un nospiediet izejas pogu uz margā m, lai vadī tā js noteikti apstā sies. Pieturai garā m negā jā m, jo ​ ​ cieš i vē rojā m. Nav nekā briesmī ga vai grū ta. Pretī pieturai, kuru sauca par Palveldi, jū s redzē siet vā rtus - ieeju.

Biļ etes tiek pā rdotas no pulksten 10:00. Kafejnī cas ē kā , pa labi. Dodieties iekš ā un pa labi lī dz kasei. Var nopirkt arī dubultbiļ eti uz Samlekhodi alā m, bet mē s izlē mā m. ka pietiek ar ī su iepazī š anos ar Budas kalnu iekš ē jo pasauli. Pirmā ekskursija sā kas 10.15, un tā katru stundu - 11.15, 12.15 utt. Pirms starta tiek sakomplektē ta 15-20 cilvē ku grupa, visi gaida gidu un tiek kopā , un visi kopā , organizē ti iziet ā rā . Mē ģ iniet sekot lī dzi, tur ir patieš ā m rā pojoš i. Visa tū re notiek ungā ru valodā , bet kasē iedod programmu krievu valodā , kur neklā tienē var palasī t par to, kas jā redz. Jā patur prā tā , ka alā s ir tikai plus 10 grā di, ir ļ oti š auras ejas un viena ļ oti stā va pā reja - gandrī z stā vas kā pnes š aurā ejā klintī . Vā rdi nevar izteikt š o galē jī bu. Pirmkā rt, jums ir bail saplī st š ā dā vertikā lā kā pumā , un, otrkā rt, cilvē ki ar lieko svaru vienkā rš i neiederas š ā dā atverē , es nezinu...Vispā r viņ i satvē ra adrenalī nu, esiet veseli. Ja tev ir klaustrofobija, tad neej. Psiholoģ iski nomā c alu velves un krē sla. Reiz pē kš ņ i nodzisa gaismas, labi, ka grupa stā vē ja uz vietas, nevis kā pjot pa kā pnē m. Tas bija ļ oti rā pojoš i. Tā tad, iet vai neiet, ir atkarī gs no jums. Bet vieta ir neparasta, vismaz man ar Budapeš tu ī sti neasociē jas.

kafejnī ca, biļ eš u kase pa labi, ieeja alā s arī pa labi

Ja mē s runā jam par citā m neparastā m un ne tik populā rā m vietā m Budapeš tā , kuras varat apmeklē t daž ā du kultū ras programmu dē ļ , tad starp tā m ir Cukura veikals, Atvē rto grā matu strū klaka un Kaķ u kafejnī ca.

Cukura veikals


Cukura veikals - saldumu veikals, bē rniem ī paš i patiks, koš s, neparasts, skaisti noformē ts. Cenas, protams, ir ievē rojamas, tač u par apskati naudu neņ em, var arī nobildē t. Ienā c intereses pē c un gū sti daļ u pozitī vu emociju. Veikalā var iegā dā ties saldumus lī dzņ emš anai, kā arī iedzert tasi tē jas ar kā du mī ļ u kū ku, pie veikala ir neliela kafejnī ca.

cukura veikals

Patiesī bā š ie saldumi ir vienmuļ i un ne pā rā k garš ī gi, bet kā da prezentā cija! ! ! Jebkurā gadī jumā pozitī vas emocijas garantē tas!

Budapeš tā ir vairā ki š ā di veikali. Mē s apmeklē jā m veikalu, kas atrodas uz provinces ielas paralē li Andras avē nijai – Pauly Ede, 48, starp Operas metro staciju (dzeltenā lī nija) un Franč a Lista laukumu.

Atvē rtā grā matu strū klaka

Kopumā strū klaka ir neuzkrī toš a, neko ī paš u neatspoguļ o, strū klakas bildes neizteiksmī gas, labā k uzfilmē t video. Varat arī to apmeklē t un apskatī t “izrā dei”, kā pē c gan ne, jo ī paš i tā pē c, ka to nav grū ti atrast, un tajā paš ā laikā varat pastaigā ties pa skaisto ieluHenszlemann Imre. Jū s varat nokļ ū t ar kā jā m no metro Ferenciek tere. Ejiet lejup no metro (orientieris — Donava labajā pusē ) un ieskrieniet vajadzī gā s ielas galā pa labi. strū klakā , skaties neej, citā di viņ š ir neuzkrī toš s))).

atvē rtā s grā matas strū klaka

Kaķ u kafejnī ca

Tā kā esmu uzticī gs kaķ u fans, uzskatī ju par noziegumu neapmeklē t š o iestā di, kuras Budapeš tā ir arī vairā kas. Mū su valstī š ā das kafejnī cas jau tiek praktizē tas, bet mē s š ā du vietu apmeklē jā m pirmo reizi. Viņ u atrast ir viegli. Iekš pusē vienkā rš s interjers ar elementiem no visa kaķ iskā , un arī viņ i, galvenie saimnieki - kaķ i! ! ! Viņ i iet, kur grib, bet es neteikš u, ka klubos vilna lido visur, smakas nav, ne mazā kā s. Mā jī gi, klusi, pozitī vas emocijas, var nobaudī t arī tē ju un kū ku. Nevajag pierakstī ties kafejnī cā , nav stundas maksas, ja negrib neko ē st vai dzert, tad var vienkā rš i visu noskatī ties un bildē t bez maksas, par sazinā š anos naudu neņ em ar kaķ iem vismaz es tā sapratu. Bet, protams, ir stulbi apmeklē t kafejnī cu un nenogarš ot gardu kū ku tik patī kamā kompā nijā . Protams, pasē dē jā m, atpū tā mies un dabū jā m kā rtē jo pozitī vā devu! Ļ oti iesaku kaķ u mī ļ otā jiem, es personī gi nenož ē loju!! !

viņ i pat rū pē jas par tualeti


Nokļ ū t kaķ u mī tnē nav grū ti: kafejnī ca atrodas ielā Revay utca, no metro stacijas Bajcsy-Zsilinszky ú t (Bajci-Ž ilinski) dodieties uz Sv. Stefana katedrā li lī dz plkst. vispirms pagriezieties pa labi, š ī ir ī stā iela, paejiet pa to pā ris soļ us, neš ķ ē rsojot ceļ u un esat klā t! ! ! Vispā r - iesaku!! !

Es nerunā š u sī kā k par Budapeš tas galvenajā m apskates vietā m, tā s jau ir zinā mas. Varu tikai ieteikt, ka noteikti ir vē rts apskatī t. Mē s esam ateisti, tā pē c mums nepatī k baznī cas mā ksla, un mē s dodam priekš roku arhitektū rai un ainavā m, nevis muzejiem. Atrodoties Budapeš tā , noteikti ir vē rts doties ekskursijā uzParlamentu- noteikti nenož ē losit, negaidī jā t no tā tā du iekš ē ju krā š ņ umu, ir vē rts apmeklē t arī Zvejnieku. Bastiona, apbrī no netā lu noMatiasa katedrā les, arī pirts apmeklē jums ir tā vē rts - kur gan jū s bū tu bez tā m Budapeš tā! ! ! Protams, jā pastaigā jas paVaroņ u laukumu, jā pastaigā jas pie Vajdahunjadas pils, jā uzkā pj Gellē rta kalnā , jā apmeklē vietē jā strong>zoodā rzs ar brī vu piekļ uvi dzī vniekiem.

Ieeja Seč enskas pirtī

Szechenyi vannas

Varoņ u laukums

Vajdahunyad pils

panorā ma no Gellerta kalna

Zoodā rzs, brī vā s turē š anas dzī vnieki Madagaskarā

ziloņ u tornis

Sv. Stefana katedrā le

Parlaments

Sv. Matiasa katedrā le

Fiš era bastions

panorā ma no bastiona

parlaments

Turklā t, lai sajustu vietē jo garš u, jā ielū kojas Centrā lajā tirgū , jā brauc pa Donavu ar 2. tramvaju, kura marš rutā ir smieklī gas skulpturā las kompozī cijas, t. sk. Budapeš tas simbols - princese, kas ģ ē rbusies kā jestra, kā arī baismī gs piemineklis holokausta upuriem.

Piemineklis holokausta upuriem

Š ekspī rs

Meitene ar suni

Princese ir Budapeš tas simbols

Centrā lais tirgus

Ekskursijas


Kas attiecas uz ekskursijā m, visinteresantā kais, manuprā t, ir Donavas lī kums ar Estergomas, Viš egradas un Sentendri apmeklē jumu. Iesaku arī vakarā doties izbraucienā ar kuģ ī ti pa Donavu, skati ir brī niš ķ ī gi, tikai izbraukš anas vieta ir pamesta, vakarā tumsā grū ti nokļ ū t, un tas bija baisi. Ja godī gi, ekskursija uz Gö dö llő Vac nebija ī paš i iespaidī ga. Vac - maza pilsē tiņ a, katedrā les, katedrā les. . . Gö dö llo, Sissi vasaras rezidences apmeklē jums. Pils tukš a, sen viss izlaupī ts. Pamazā m kolekcionē interjera priekš metus, vē sturiskos tē rpus, bet pā rsvarā ir solī di portreti, nav gandrī z nekā , ko redzē t, bet gida stā stī jums par pils saimniekiem ir daudz interesantā ks par tā s "interjeriem". Man patika ekskursija uzBalatonu ar Balatonfū redas, Keszthelypilsē tas, Hevizastermā lā ezera, kā arī Tihanas pussalas apmeklē jumu. . Man nepatika tas, ka apskatei un fotografē š anai bija maz laika, tā pē c iesaku klausī ties un fotografē t vienlaikus. Tihanas pussalā gids pulcē grupu, lai noskatī tos filmu krievu valodā par Tihanas abatiju. Godī gi sakot, labā k ir pastaigā ties un pavadī t š o laiku fotosesijā un apbrī not skatus, ne visiem patī k garlaicī ga filma baznī cas himnu pavadī bā . Un es iesaku ekskursiju!! !

Ekskursija uz Vī ni mani ī paš i nesajū sminā ja, biju otro reizi, pirms tam mums bija arī pilsē tas apskates tū re, bet apskatī jā mies vairā k. Es gribē ju vē lreiz redzē t Hundertvasera mā ju, bet viņ i viņ u neaizveda, jums ir jā nokļ ū st tur paš am, Sv. Stefanu neskatī jā s no labā kā punkta, lai gan viņ i bija iekš ā . Turklā t sliktie laikapstā kļ i darī ja savu netī ro darbu, tas ir, suņ u aukstums un stiprs vē jš . Š ā dos laikapstā kļ os ekskursija nav nekā ds prieks, it ī paš i galopā pa Eiropu. Starp citu, man patika Savojas Jevgeņ ija pils, skaists skats, nav ko teikt.

Esztergomā

Donavas lī kums

Vyshegrad

Sentendre

vī na degustā cijai Sentendres pagrabos

brauciens ar kuģ ī ti pa Donavu, vakara Budapeš ta

Balatons

Rabindranata Tagoras aleja

Balatons

panorā ma no Tihanas

Benidiktieš u abatija, Tihana

Keszthely, Festetics Palace

Hē viza, termā lā s vannas

Hē viza

ieeja pirtī

Godö llo

Vac

Ceļ š uz Donavu. Vac

Es centos sniegt pē c iespē jas vairā k informā cijas par Ungā riju un jo ī paš i par Budapeš tu. Protams, serviss š eit klibo attiecī bā pret Prā gu, piemē ram, ar problē mas valodu, bet kopumā tie ir tā di sī kumi salī dzinā jumā ar visu pā rē jo. Esmu bijis daudzā s vietā s, daudz ko redzē jis. Budapeš ta ir pilsē ta, kurā vē laties atgriezties vē lreiz. Jauku ceļ ojumu, pozitī vas emocijas un jaunu pieredzi! !

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
автомат для покупки билетов
зубчатая железная дорога
принцип зубчатого механизма
остановка речного трамвайчика
причал речного трамвайчика
схема маршрутов речных трамвайчиков
в Сентэндре
марципановая лавка
за углом лавки - вход в музей марципана
у входа Щелкунчик
домик-кафе, касса справа, вход в пещеры тоже справа
сахарная лавка
фонтан Открытая книга
они хозяйничают даже в туалете
собор святого Иштвана
Парламент
собор святого Матьяша
Рыбацкий бастион
панорама с бастиона
вход в сеченские купальни
купальни Сечени
площадь героев
замок Вайдахуняд
панорама с горы Геллерт
Зоопарк, животные Мадагаскара на свободном выгуле
башня слонов
парламент
памятник жертвам Холокоста
Шекспир
Девочка с собакой
принцесса - символ Будапешта
Центральный рынок
В Эстергоме
излучина Дуная
Вышеград
Сентэндре
на дегустацию вин в подвалах Сентэндре
прогулка по Дунаю на кораблике, Вечерний Будапешт
аллея Рабиндраната Тагора, Балатонфюред
Балатон
панорама с Тихани
аббатство бенидиктинцев, Тихань
Кестхей, дворец Фештетичей
Хевиз, термальные купальни
г.Хевиз
вход в купальни
Гёдёллё
г.Вац
Дорога к Дунаю. г.Вац
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums