Divas dienas Budapeštā ar bērniem

20 Janvāri 2016 Ceļošanas laiks: no 13 augusts 2015 ieslēgts 15 augusts 2015
Reputācija: +4182
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mē s ieradā mies Budapeš tā no Slovā kijas. Š eit mē s plā nojā m palikt 3 dienas, tač u laika ierobež ojumu dē ļ mums bija jā atsakā s no vienas nakts, lai nā kotnē pavadī tu vairā k laika jū rā .

Nogriezā mies no autobā ņ a navigatora norā dī tajā virzienā un drī z vien nonā cā m viesnī cā . Palota City viesnī ca, maza, mā jī ga, ar savu iekš telpu baseinu. Ir neliela autostā vvieta.

No rī ta ir plā nota liela programma, zinā mā mē rā pat ļ oti liela. Daž iem no plā notajiem pasā kumiem nebija lemts piepildī ties.

Pē c brokastī m ar automaš ī nu dodamies uz Varosliget parku. Š eit koku ē nā vienmē r ir vieta bezmaksas autostā vvietai. Vietē jie "aktieri" ar entuziasmu rā da bezmaksas stā vvietas, viņ u "darbs" ir absolū ti lieks, jo vē l ir agrs un vietu ir daudz.

Vispirms dodamies uz pilsē tas zoodā rzu. Pē rkam biļ etes, forintu nav, maksā jam ar kredī tkarti. Pagaidiet, paņ emiet zoodā rza karti, jū s varat redzē t, cik liels tas ir.

Zoodā rzs


Parks ir sadalī ts tematiskajā s zonā s: Austrā lija, Savana, Japā na utt. Visur ir daž ā das zī mes, kas palī dz ē rti orientē ties.

Zoodā rzs

Pā rvietojoties pa marš rutu, mē s nokļ ū stam bansai zonā . Sajū ta kā tvaika pirtī , ļ oti mitra. Karstums ā rā palielina diskomfortu. Tomē r zoodā rza organizatori izdomā ja interesantu risinā jumu.

Duš as

Atsvaidzinoš a ā ra duš a ļ auj kā du laiku atvē sinā ties. Daudzi apmeklē tā ji stā v rindā , lai atveldzē tos.

Mani ļ oti iespaidoja Austrā lijas teritorija, kur klī st ķ enguri un mazi strausi. Š eit tika izveidota arī ala, kurā dzī vo sikspā rņ i un lapsas. Bet viņ i nesē ž bū ros, bet gan uz zemes, kokiem un akmeņ iem apmeklē tā ju tieš ā tuvumā . Š ā da interaktī va komunikā cija tiek iegū ta.

Savanna

Zooloģ iskajā dā rzā ir daudz daž ā du dzī vnieku, putnu un kukaiņ u. Ir arī Korejas roņ u priekš nesums, kas piesaista daudz apmeklē tā ju.

Maziem bē rniem ir rotaļ u laukums ar daž ā dā m atrakcijā m. Mē s, tā pat kā daudzi apmeklē tā ji ar bē rniem, to izmantojā m, lai atvilktu elpu.

Rotaļ u laukums

Zooloģ iskajā dā rzā paskrē ja trī s stundas. Paē dā m un devā mies uz Szé chenyi pirtī m, kas atrodas netā lu. Budapeš tā ir daudz termā lo avotu.

Szechenyi pirtis

Tā s ir pazī stamas ar savā m ā rstnieciskajā m ī paš ī bā m, kas mums ir jā atgū st pē c ceļ ā pavadī ta laika. Nostā juš ies diezgan iespaidī gā rindā , kļ uvā m par ģ imenes biļ etes ī paš niekiem. Tas ir kā akvaparkā : rokassprā dze uz rokas, tu pā rģ ē rbies, mantas skapī un uz ū deni.

Szechenyi pirtis

Tas bija ļ oti karsts, bija daudz cilvē ku, kas gribē ja nopeldē ties. Sā kumā radā s iespaids, ka visa Budapeš ta š eit ieradusies veikt ū dens procedū ras. Pē c kā da laika jū s pierodat pie pū ļ a un vienkā rš i izbaudā t to.

Iekš telpu baseini

Nav jē gas iedziļ inā ties š o pirts vē sturē , daž ā dā s vietnē s ir daudz nepiecieš amā s informā cijas. Tač u jā atzī mē , ka arhitektoniskais dizains pieš ķ ir greznī bas un komforta sajū tu. Ā ra un iekš telpu peldbaseini ar daž ā dā m ū dens temperatū rā m un ī paš ī bā m.


Ceļ ā no pirts uz Vajdahunyad pili mē s apskatī jā m staciju vienā no pasaulē vecā kajā m metro stacijā m, kas celta 1896.  gadā . Tunelis ir ieklā ts ne vairā k kā.5 metru dziļ umā .

Vē l viena no skaistā kajā m vietā m Budapeš tā ir Vajdahunyad. Ap pili ir grā vis, kā viduslaiku cietoksnī .

Ieeja caur masī viem vā rtiem. Tā pat kā daudzi pils apmeklē tā ji, mē s neapejam Ananimna skulptū ru - nezinā mu hronistu, kurš.12. gadsimtā uzrakstī ja "Ungā rijas aktus". Saskaņ ā ar leģ endu, ja tu berzē si pildspalvu Ananimna rokā , talants nolaidī sies pā r tevi. Š eit ir topoš ie ģ ē niji un noberzē ja pildspalvu lī dz spī dumam.

Ar prieku vē l kā du laiku pavadī jā m pils teritorijā , tad pastaigā jā mies pa parku un beigā s noguruš i devā mies uz viesnī cu.

Budapeš ta burtiski ir austa no daudzā m skaistā m ē kā m un ikoniskā m vē sturiskā m vietā m, un, lai novē rtē tu visu š o krā š ņ umu, ar pilsē tā pavadī tu nedē ļ u nepietiks. Tā pē c Budapeš tu atstā jā m ar neapmierinā tī bas sajū tu, bet ar lielu vē lmi atgriezties.

Jauku ceļ ojumu visiem!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
 Представление котиков
 Зоопарк
 Представление котиков
 Саванна
 Саванна
 Детская площадка
 Душ
 Купальни Сечени
 Купальни Сечени
 Купальни Сечени. Внутренние бассейны
 Замок Вайдахуняд
 Купальни Сечени
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums