Autobusa tūres "Labākie mirkļi Itālijā" šausmas un valdzinājums no Accord tūres

30 Jūnijs 2016 Ceļošanas laiks: no 05 Jūnijs 2016 ieslēgts 11 Jūnijs 2016
Reputācija: +533
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Viens muļ ķ is devā s tū rē .

Mē s visi vē lamies vasarā labi atpū sties un uzkrā t spē kus turpmā kajiem sasniegumiem, vē lamies apmeklē t jū ras vai vē l neredzē tas vietas. Kirillovka-Turcija-Ē ģ ipte - tas ir it kā diezgan banā ls, bet ceļ ojums uz Eiropu - tas ir jā , tas ir kaut kā forš s.

Tā velns mani pavilka doties autobusa tū rē pa Eiropu. Ceļ ojums tika nosaukts ļ oti atraktī vi - "Labā kie mirkļ i Itā lijā ", marš ruts - Ļ vova-Egera-Budapeš ta - Paduja - Roma - Venē cija, bez nakts transfē riem, ekskursijas aprakstā tika piedā vā tas daudzas ekskursijas.

Sā kā m no Ļ vovas ap 10 no rī ta, ES robež u š ķ ē rsojā m bez problē mā m. Mū su gide – š armantā blondī ne Taņ eč ka – iedeva programmas un marš rutu kartes ar norā dī to nobraukumu. Sā kumā nepievē rsu š ai kartei nekā du uzmanī bu, bet velti. Bū tu labā k to parā dī t tū ristiem pirms ekskursijas iegā des...

Bet mē s jau ejam prom.

Lī dz pirmajai pieturai - Ungā rijas pilsē tai Egerai - no Ļ vovas 500 km.


Pa ceļ am viņ i divas reizes tika palaisti uz tualeti ar vā rdiem: "Sanitā rā pietura 15 minū tes, nenokavē. " 29 cilvē ki kā rtoja savus sē ru darbus "laimes istabā s", kā arī skrē ja pirkt pā rtiku un dzē rienus pilnī gi bezjē dzī gos veikalos degvielas uzpildes stacijā s. Egerā - Skaistumu ielejā - ieradā mies ap pulksten 17-30, pā rguruš i un noguruš i. Visa ekskursija aizņ ē ma apmē ram 5 minū tes, gids ā tri padalī ja ar mums skopo informā ciju par apkā rtni un vadī ja Ungā rijas vī nu un gulaš a degustā ciju.

Gulaš s tika atnests lielā dzelzs bļ odā , tā ir tomā tu zupa ar gaļ u un pupiņ ā m. Pē c tam bija vī na degustā cija un konkursi – kurš vairā k dzers vī nu, ko puika tievā strū kliņ ā lej konkursantiem mutē no speciā la trauka.

Vī ns bija normā ls, principā relaksē ts, gulaš s - nu es pieliktu cukuru, un pats pasā kums par 13 eiro, nu nevilka. Viņ i slauka, skrē ja uz tualetē m – un atkal autobusā , nakš ņ oš anai Budapeš tā .

No Egeras uz Budapeš tu, pē c marš ruta skaitļ iem -140 km, un 4os braucā m uz viesnī cu. Ļ oti gribē jā s paē st vai vismaz iedzert siltu tē ju vai kafiju, bet restorā ns jau bija ciet. Mana istabas biedrene paņ ē ma lī dzi verdoš u ū deni un burku, un tas mū s izglā ba no bada)) Viesnī ca "Budapest" ir ļ oti pieklā jī ga, mē s labi gulē jā m. Brokastis arī iepriecinā ja ar savu bagā tī bu un garš u, pat izdevā s trasē izvilkt pā ris olas, bulciņ u un pā ris tē jas maisiņ us.

Apskates ekskursija pa Budapeš tu apmierinā ta.

Svē tā Stefana katedrā le, skaistā kā parlamenta ē ka, Ronalda Reigana statuja...Bet ko lai saka - paskatieties uz fotogrā fijā m)))

Pē c ekskursijas bija vē l daž as ekskursijas, bet es tā s ignorē ju.

Bija karsts, ļ oti gribē jā s nomazgā ties, ī paš i tā pē c, ka Budapeš tā ir kur to darī t - pasaulslavenajā s Secheny pirtī s. Ekskursijas programmā nebija iekļ auts pirts apmeklē jums, tā pē c nolē mu tur nokļ ū t patstā vī gi. Mū su gide ļ oti centā s mani atrunā t, bet beigā s iedeva metro karti, un es pats devos pastaigā ties pa Ungā rijas galvaspilsē tu. Protams, izstaigā ju boutiques, nopirku jaunu lietu un pā ris suvenī rus un devos meklē t metro.

Metro es ilgu laiku mē ģ inā ju nopirkt biļ eti automā tā (ak, mana angļ u valodas nezinā š ana un nezinā š ana!!! ).


Es vazā jos pa viņ iem, skaudī gi skatoties, kā visā di kolorī ti to dara viegli un vienkā rš i, lī dz atnā ca glā biņ š - krieviski runā još a sieviete man parā dī ja, kā uz automā ta izvē lē ties krievu valodu. Jutos vē l blā vā k, bet biļ eti nopirku. Tad sā kā s mani klejojumi pa metro. Es neprā tī gi sē dē ju uz sarkanā zara, nevis dzeltenā - kur viņ a skatī jā s?

Nokļ uvu vajadzī gajā stacijā (nosaukumi, starp citu, lī dzī gi un abi ir priekš pē dē jie), izkā pu - un tur ir tikai laukums, cilvē ki, trolejbusi, autobusi un ne miņ as no vannas. Mē ģ inā ju kā dam pajautā t – neviens mani nesaprot. Zem koka stā vē ja trī s tantes ar baneriem, uz kuriem bija rakstī ts "Pā rvarē t valodas barjeru", bet viņ as nesaprata ne velna. Pē c pusstundas veltī giem mē ģ inā jumiem noskaidrot, kur pazuduš as pirtis, ar kaunu nolē mu atgriezties grupas pulcē š anā s vietā , un metro sapratu, ka braucu pavisam citā virzienā.

Mans stulbums un nezinā š ana nozaga pusotru stundu mana dā rgā laika, bet es tomē r atradu vannu!

"Visa pasaule peldas Sechena vannā s" - tā saka vietē jie un nemaz neiet uz turieni. Tas ir saprotams - tū risti tur ir tumš i. Apaļ ajos siltajos baseinos ar sajū smas kliedzienu plunč ā jas visdaž ā dā ko tautī bu un ā das krā su cilvē ki, bet resnie vī ri, lī dz viduklim stā vē juš i ū denī , spē lē š ahu.

Pirts celta mū sdienu renesanses stilā laika posmā no 1909. -1913. gadam, uz ielas ir 3 peldbaseini, bet telpā vē l 14 ar daž ā du ā rstniecisko ū dens temperatū ru. Apmeklē juma izmaksas - 18 eiro, ē dienu var nopirkt kafejnī cā , diezgan labi pagatavots, bet esiet uzmanī gi, pā rbaudiet piegā di - parē ķ iniet un nemirkš ķ iniet.

Pē c peldes siltajos un aukstajos baseinos es devos pastaigā pa Donavas upi.

Nopirku bulciņ u metro, atkal apmaldī jos laukumā , lidojumā nopirku tī ri ungā ru suvenī ru, uz spilvena vai galda izš uvu salveti. Kā pē c - nav skaidrs, bet pā rdevē ja tante man aizskrē ja divus kvartā lus, iespē jams, balva par viņ as neatlaidī bu.

Upes brauciens pa Donavu - vienkā rš i lieliska, laba mū zika, interesants gida stā sts un - neierobež ots š ampanietis!

Treš ā diena. Paduja. Traģ ē diju š ķ iroš ana un ž urku skrieš ana.


Pē c pastaigas pa upi mū su grupu aizveda nakš ņ ot pilsē tā ar slaveno nosaukumu Nagykanizsa, 210 km no Budapeš tas. Pa ceļ am stā stī ja par dziednieciskajiem ū deņ iem, dubļ iem un Balotona ezeru, rā dī ja š ausmī gi pieklā jī gas filmas. Normā li nakš ņ ojā m, kā rtī gi paē dā m (izvilkā m bulciņ u, eļ ļ u un ievā rī jumu) un devā mies uz Itā liju, uz Padujas pilsē tu. 530 km no Nagykanizsas.

Braucā m uz Itā liju caur Slovē nijas teritoriju, 2 reizes gā jā m uz tualeti un paē dā m.

Man bija aizkavē š anā s ar tualeti - vajadzē ja iemest automā tā.50 centus, nopirkt biļ eti "uz tualeti", "nopirkt", tā teikt, un uzrā dī t biļ eti kasē , lai paņ emtu tualetes summu vē lā ku pirkumu. Man sī knaudas nebija, un kamē r dabū ju un ar Dieva palī dzī bu tiku galā gan š ķ iroš anas, gan maiņ as lietas, izrā dī jā s, ka nokavē ju 10 minū tes uz autobusu. Mani jau meklē ja zoss, un jau autobusā jutos "vē lu".

Tā pat kā - katra kavē š anā s mums nozog stundu ekskursijā s.

Pē c 2 dienā m mē s beidzot nokļ uvā m Padujā . Mū su autobuss stā vē ja 10 minū tes, unisonā ar visiem kavē jumiem vē lo gide Tulia. Karstums bija neticams, klausī ties ekskursijas ievaddaļ u bija neizturami, pat stā vot ē nā zem koka. Tad mē s skrē jā m pa skaistu laukumu ar statujā m, strū klakā m un kanā lu. Tie, kam bija laiks, tika fotografē ti.

Gids ieskrē ja saigu alejā , un selfiju entuziasti skrē ja viņ ai pakaļ kā ž urkas pē c Nī lsa (Nī ls ir puika ar pī pi, kas noslī cinā ja ž urkas). Padujas ielas noteikti ir skaistas, tač u nav laika apstā ties vai atskatī ties. Nemaz nerunā jot par ieš anu veikalā un tur par kaut ko parū pē š anos.

Mē s aizskrē jā m uz Svē tā Antonija baznī cu, stā vē jā m 5 minū tes. Ā rpus katedrā les ir so-so, iekš ā - bagā tī gas dekorā cijas, elegantas skulptū ras, zelts un zelts utt.

Fotogrā fija ir aizliegta, jū s nevarat runā t skaļ i. Mū su Tulija Saigakovna kaut ko č ukstē ja, bet man sā pē ja auss un es neko nedzirdē ju. Vē sā katedrā le ir skaista un forš a.

Tad mē s skrē jā m cauri alejā m, daž ā m universitā tē m, dē ļ iem, uzpurņ iem un monogrammā m uz sienā m.


Aiz izmisuma nofotografē jos ar ļ oti krā sainu bomzi un cū ku skatlogā . Mū su ekskursija beidzā s skaistā laukumā , tā pē c visi bija priecī gi. Uz atvadā m Tulija mums parā dī ja ceļ u uz lielveikalu, kur bija "jā pē rk ē dieni un suvenī ri radiem". Kopumā mums tika dotas 25-30 minū tes, ieskaitot ceļ u atpakaļ uz autobusu. "Tas ir ļ oti tuvu autobusam, 10 minū š u gā jiena attā lumā, " mū s pā rliecinā ja mū su š armantā dā ma Taņ eč ka, un visa grupa metā s uz veikalu iepirkties.

Cienī jamā saimniece, cik daudz laika jū s pavadā t, apmeklē jot lielveikalu? Vai jū s tieš ā m ieguldā t "15 minū tē s"? Un ja tas jums ir jauns veikals un pat citā valstī ? Trakie tū risti, grū stī damies viens otru ar groziem, steidzī gi saiņ ojuš i rullī š i, mē rces, ū deni, augļ us un vī nu, cenš oties saprast, cik tas maksā un cik tas ir izdevī gi grivnu izteiksmē.

Cilvē ki kļ uva neapmierinā ti ar laika nobī di un bezjē dzī go ekskursiju programmas organizē š anu. "Par ko mē s maksā jā m? Lai viņ i stā v un gaida mū s, ”skanē ja piezī mes.

Es biju skops un devos uz autobusu ar daļ u no grupas. Gā jā m ļ oti ā tri, mū su Taņ eč ka skrē ja mums garā m kā traka kaza - laikam, lai mū s sagaidī tu pie autobusa ar lā č iem un balalaikā m. Cilvē ki lē nā m vilkā s augš ā , izrā dot karstuma, noguruma pazī mes, un smagā s "suvenī ru un pā rtikas" pakas nepievienoja ā trumu.

Taņ eč ka piezvanī ja balalaiku - Mē s kavē jamies, mē s kavē jamies! ", Un sā ka zvanī t grupas dalī bniekiem, kuri tika aizturē ti. Š oferi rē ja uz lā č iem: “Autobusam pē c Eiropas Savienī bas likumiem jā atpū š as 9 stundas, samaksā sim sodu!

Kavē tā ji kavē jā s 40 minū tes un ierodoties sacē la skandā lu, atgā dinot gidam par visu brauciena "š armu", laicī gi atbraukuš ajiem tika arī mierinā juma balva - nelaida uz tualeti skriet: "Gaidi tevi ! «Beigā s visi iekā rtojā s un autobuss sakustē jā s – jā brauc vē l 500 km lī dz viesnī cai pie Romas.

Jautrs ceļ ojums. Tū risti no pakā m izņ ē ma vī nu un liķ ierus un sā ka mazinā t stresu. Aptuveni daž u stundu laikā autobuss salū za un apstā jā s uz remontu tieš i uz trases. Lija. Piedzē ruš ies tū risti sā ka izplū st uz ielas - uzpī pē t utt. . Taņ eč kas ņ au - nekā p no autobusa, bū s liels sods!

"- neviens nepievē rsa uzmanī bu, un pati Tanja kaut kā garlaikojā s un klusi sē dē ja savā krē slā.


Noguruš ie cilvē ki atrada sev "vannas istabu" - atrada robu ceļ a ž ogā , un tas, ka bija elektrī bas kabeļ i (paldies Dievam un Eiropas kvalitā te, ideā li izolē ti), visiem bija vienalga un...Nu, jū s saprotat. )) / p>

Mē s nokļ uvā m viesnī cā tuvā k pulksten 23:00. Patiesī bā Padujā pavadī jā m 3 stundas, pā rē jo laiku bijā m ceļ ā . Patieš ā m - nedomā jiet par iepriekš minē tajā m sekundē m! Tā s tieš ā m bija minū tes Itā lijā , lai gan nevarē tu teikt, ka tā s bija labā kā s.

Lai gan Padujas pilsē ta ir ļ oti skaista, es ar prieku staigā tu pa to vē lreiz, nesteidzoties)))

Ceturtā diena. Mū ž ī gā pilsē ta - Roma.

Pienā ca ceturtā s dienas rī ts, un visi mū su ž urku tū risti pulcē jā s kafejnī cā , lai atveldzē tos pirms nā kamajā m apskates sacensī bā m.

Brokastis bija niecī gas - nedaudz š ķ iņ ķ a un siera, un pē c maizī tē m bija jā stā v rindā.

Puse no grupas cieta no paģ irā m, bet sulas un minerā lū dens ē dnī cu klā stā netika novē rotas.

Romu sasniedza ar sabiedrisko transportu — 20 minū tes ar autobusu, 15 minū tes ar metro. Devos tieš i blakus Kolizejam. Ā tri parā dī jā s ekskursante Yana, izdalī ja rā cijas ar austiņ ā m un devā mies apskatī t vietē jos apskates objektus. Apskatī jā m Kolizeju, Triumfa arku, senā s pils drupas, apskatī jā m Panteonu, apbrī nojā m Trevi strū klaku, tiltus pā r Tibru un citus apskates objektus. "Pastaigas" temps parasti bija augsts, jo vē lmes kvalitatī vi fotografē t, tū risti pastā vī gi atradā s aiz grupas. Dzelzs Yana nevienu ī paš i negaidī ja, viņ a viennozī mī gi deleģ ē ja mū su Tanjai apš aubā mo prieku par atpalikuš o braukš anu: “Zvaniet viņ iem, lai viņ i pasteidzas! Tanya kliedza: Ak, tie ir 10 eiro par zvanu!

", Bet sā ka cī tī gi sū tī t ī sziņ as.

Tikai kurš viņ us tur redzē s tā dā galopā un karstumā ? It ī paš i, ja esat aizņ emts, pozē jot selfijam?


Ak, š ie paš bildes nū jas, tumsonī go izgudrojums! Viņ i beidzot un neatgriezeniski sakā va parastā s kameras un atdalī ja cilvē kus. Ja iepriekš varē ja pieiet jebkuram tū ristam un lū gt nofotografē ties, tad tagad cilvē ks-selfijs pē c š ā da lū guma sā kumā uz tevi skatī sies kā uz idiotu, sliktā kajā gadī jumā izrā dī sies, ka nesaprata vai saprata. nedzirdi lū gumu, labā kajā variantā tevi nobildē s, bet darī s ar tik skā bu seju, it kā tu viņ am mē ģ inā tu uzvilkt zā bakus galvā vai pabarotu ar ziepē m. Tā nu es skrē ju, pieķ ē rusies visiem ar savu nelaimī go fotoaparā tu un bezgaumī go telefonu, lī dz cilvē ki sā ka atklā ti raustī ties par mani.

Pa š o laiku visi mū su grupas dalī bnieki ir iegā dā juš ies š ī s nū jas, un man nā cā s bankrotē t par š o zemo ehidnas pē cnā cē ju, emisijas izmaksas - 3 eiro. Ehidnas atvase negribē ja normā li strā dā t, selfijus nedabū ju. Pē c pusstundas mocī š anā s nelaimī go nū ju ieliku somā , fotoaparā tu arī . Manas grupas biedri bija noraizē juš ies par manu problē mu un vairs š ņ ā ca, kad vē rsos pie viņ iem ar lū gumu nobildē t mani uz citas romieš u skaistules fona. Skaidrs, ka atkal skrē jā m garā m veikaliem un kafejnī cā m, lai gan gide ļ ā va ē st saldē jumu pie Trevi strū klakas. Paldies Dievam!

Un tā mega sacī kstes Romā beidzā s. Dzelzs Jana mū s atveda uz Pē tera laukumu, un deva mums stundu brī va laika - atpū sties, ē st, iegā dā ties suvenī rus un daudz ko citu. Ē st negribē jā s, suvenī ri bija skaisti, bet tie, kas man patika - greznā s Murano stikla rokassprā dzes - bija bez kabatas (110 eiro).

Suvenī ru veikala pagrabā atradā m kafijas automā tu un greznu tualeti. Ā , jū s nezinā t, kā ds saviļ ņ ojums ir plunč ā ties tualetes izlietnē Pē tera laukumā ! Lielā kā daļ a no mū su grupas pavadī ja lielā ko daļ u sava "atpū tas" laika š ajā tualetē . Man arī paveicā s - beidzot nodibinā ju attiecī bas ar selfiju nū ju, izrā dī jā s, ka savienoju to nepareizi. Un tā burvju š ķ iroš anas atpū tas stunda beidzā s, un mē s devā mies uz Vatikā nu (ir vē rts uzrakstī t atseviš ķ u ierakstu).

Kopumā Romas apskates tū re man patika. Dzelzs Yana nekļ ū dī jā s – visu materiā lu izklā stī ja skaidri, interesanti, ar humoru, pastā stī ja daudz interesantu faktu par pilsē tu un tā s iedzī votā jiem. Protams, nemaz nerunā jot par visu, it ī paš i, kad svelme auļ o, bet ļ oti ceru, ka nā kotnē izdosies atkal apmeklē t Itā liju un izstaigā t mū ž ī go pilsē tu nav tā dā ķ ē ves tempā .

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (44) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums