Kā mēs braucām no Budapeštas uz Donavas līkumu. 1. daļa

09 Jūnijs 2016 Ceļošanas laiks: no 10 Aprilis 2016 ieslēgts 10 Aprilis 2016
Reputācija: +6643.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š oreiz es ilgi domā ju, vai aprakstī t mū su ceļ ojumu. Pirmkā rt, Ungā rija nav tik eksotiska valsts, otrkā rt, lielā kā daļ a tū ristu ar to ir pazī stami un vietā m pat noguruš i, un, treš kā rt, tikai slinki cilvē ki TP nestā stī ja par tā s apmeklē š anas iespē jā m. Bet, ja pē kš ņ i Budapeš tā atrodaties ne pirmo, ne otro un pat ne treš o reizi, uzdroš inos ieteikt ceļ ojuma ideju - Donavas lī kumu.

Š is vispā rpieņ emtais nosaukums attiecas uz tuvē jā m pilsē tā m gar Donavu – Estergomu, Viš egradu un Sentendri. Daž reiz š eit tiek pievienots Vats. Katra pilsē ta ir interesanta savā veidā : Estergoma ir pirmā Ungā rijas galvaspilsē ta ar lielā ko katoļ u katedrā li, Viš egrada ir kā dreizē jā Ungā rijas karaļ u vasaras rezidence, Sentendre ir sava veida brī vdabas muzejs-galerija vai, kā to mē dz dē vē t. , Mā kslinieku pilsē ta. Kopumā ir daudz, no kuriem izvē lē ties. ; )


Mē s nolē mā m sā kt savu ceļ ojumu ar Estergomu , cik vien iespē jams, un pē c tam, kā izrā dā s. Jū s varat nokļ ū t ar vilcienu, kas katru stundu atiet no Rietumu stacijas ( Nyugati pá lyaudvar ) un ir ceļ ā apmē ram 1 stundu 25 minū tes (detalizē ts grafiks vietnē Ungā rijas dzelzceļ š ) vai ī paš i populā rajā autobusā Nr. 880, kas sā kas no autoostas netā lu no Arpad tilta ( Á rpá d hí d em>) un ir ceļ ā.1 stunda 15 min. (Detalizē tu informā ciju lī dz marš ruta kartei var atrast vietnē Volanbus ).

Mē s izvē lē jā mies vilcienu lielā ka pā rvietoš anā s komforta dē ļ , kā arī iepriekš ē jo apmeklē jumu dē ļ ļ oti vē lē jā mies apskatī t Rietumu staciju , kas celta XIX g. gadsimtā . projektē jis pats Gustavs Eifels.

G. Eifeļ a Rietumu dzelzceļ š

Spā rnoti un nedaudz apdullinā ti no biļ eš u iegā des vienkā rš ī bas (beigā s pastā stī š u par praktiskiem brī ž iem), steidzamies uz vilcienu, kas ir neliela noliktava ar 3 vagoniem, uz kuriem uzrakstī ti cipari 1 vai 2 - tie nav auto numuri, bet klase. Mums vajag numuru 2.: )

Piepilsē tas vilcieni

Maš ī nā viss ir ē rti, civilizē ti, ir pat tualete un Wi-Fi. Bet mē s labprā tā k apbrī nojam apkā rtē jos skatus, lai gan ne Donava, ne tā s lī kums no vilciena diez vai ir redzams - tikai Donavas zemiene. ; )

Ceļ ā uz Estergomu

Un š eit mē s redzam, ka kontrolieris tuvojas. Protams, š ķ iet, ka mē s visi esam rī kojuš ies pareizi, bet pē kš ņ i kaut kas nogā ja greizi? Mandrake sā kas.

Ar Kaķ a acī m no multfilmas "Š reks" trī coš ā m rokā m iedodam viņ am vilciena biļ etes un dienas biļ etes un godbijī gi salstamies...Kontrolieris klusi skatā s uz visu mū su bagā tī bu, kaut kas biļ etē s uzskricelē un dodas tā lā k. Ak! ! ! ! ! Negodiniet valsti starptautiskajā arē nā ! : )

Pē c š ā das pieredzes viņ i nepamanī ja, kā viņ i tuvojā s Estergomas stacijai (nav pievilcī ga, bet diezgan funkcionā la),

Kā redzams no uzraksta - Estergomas stacija

no kuras jau var redzē t pilsē tas galveno apskates objektu - Vissvē tā kā s Jaunavas Marijas debesī s uzņ emš anas katedrā li un Sv. Adalbertu.

Un tā lumā Sv. Adalberta bazilika

Š eit, iespē jams, ir vē rts nedaudz sī kā k nekā slavenā Estergom . Š ī senā pilsē ta tika dibinā ta I gadsimtā.


un daž ā dos vē stures periodos bija liela nozī me Ungā rijas kultū ras, valsts un reliģ iskajā attī stī bā , bija pirmā valsts galvaspilsē ta. Tiek uzskatī ts, ka Estergomā dzimis slavenā kais Ungā rijas karalis, kurš vē sturē iegā jis ar Svē tā Stefana vā rdu.

Š eit atrodas Ungā rijas primā ta - Estergomas arhibī skapa rezidence. Un pie ieejas pilsē tā var redzē t valsts galvenā s un lielā kā s bazilikas kupolus - jau pieminē to Dievmā tes katedrā li un Sv. Adalberts.

Nu, mums vē l ir jā nokļ ū st lī dz bazilikai...Š o svē tdien mē s ejam gandrī z tukš i,

Estergomas tuksnesis

Apbrī nojiet apkā rtnes apskates objektus: Svē tā s Annas katedrā li, kas celta romieš u Panteona lī dzī bā , vietē jo Varoņ u laukumu, citas arhitektū ras skaistules.

Краси Эстергома

Un š eit mē s dzirdam uzliesmojoš ā š ardaš a skaņ as un redzam cilvē kus, kas virzā s š ajā virzienā !

Tā ir vietē jā deju grupa, kas uzstā jas pilsē tas centrā lajā laukumā ! ; )

Vietē jā s amatieru aktivitā tes

Š eit laukumā atrodas visi vē sturiskā centra atribū ti – Vecais rā tsnams, strū klaka, pilsē tas ģ erbonis. : )

Centrā lajā laukumā

Bet mū su mē rķ is ir Padome. Bet labā kā vieta, kur apskatī t š o majestā tisko mā ju, ir no Slovā kijas! ; ) Donava š eit ir robež a starp Ungā riju un Slovā kiju, savieno valsti 500 metru tilts Maria-Valeria, celta 1895. gadā un nosaukta pē c vienas no slavenā s Austrijas ķ eizarienes Sisi meitā m.

Marijas-Valē rijas tilts

Starp citu, vā cieš u atkā pš anā s laikā.1944. g.

Tilts tika uzspridzinā ts un pā rbū vē ts nesen - 2001. gadā.

, un lī dz š im vietē jie izmantoja prā mi. Nu mums paveicā s, un uz Slovā kiju braucam pa tiltu! : )

Uz Slovā kiju! ; )

Patieš ā m, skati uz katedrā li, Estergomu un Donavu no Slovā kijas puses ir vienkā rš i satriecoš i

Sv. Adalberta katedrā le visā tā s krā š ņ umā

Donava un Estergomas gabals

Tomē r ir pienā cis laiks atgriezties Ungā rijā ! ; )

Slovā kijas un Ungā rijas robež a: )

Tajā paš ā laikā no tilta apbrī nojiet lī kumoto Donavu.

Un visbeidzot, mē s dodamies uz katedrā li!

Ceļ ā uz katedrā li

Pa ceļ am ejam garā m Vizivaros baznī cai un tai blakus esoš ajai Arhibī skapa pilij.


ru / newimg / 3 / 1200x800 / 00/01/50/27 / 1502711.jpg "/> Vizivaroš as baznī ca

Bet tur viss ir slē gts, un mū su mē rķ is ir Katedrā le, un tajā var uzkā pt pa tā saucamajā m "Kaķ u kā pnē m". Starp citu, mē s viņ u bū tu tik viegli atraduš i, ja pie mums nebū tu parā dī jies kaķ is, kurš mū s burtiski virzī ja uz kā pnē m! Varbū t viņ š tur strā dā uz pusslodzi? ! ! ; )

" Š veices "pie" Kaķ u kā pnē m "

" Котячі сходи "

Kamē r mē s cī nā mies par cietoksni,

На Крипосны горі

vī rietis ar entuziasmu fotografē skatus, kas paveras. Un es jums teikš u, neskatoties uz sliktajiem laikapstā kļ iem, ir par ko apbrī not!

Skats uz Arhibī skapa pili

Un tas ir skats uz Slovā kiju: )

Es izlasī ju Padomes vē sturi. Tiek uzskatī ts, ka š ajā vietā kopš.970. gada

Tur bija septiņ as baznī cas, savukā rt, un rakstiska pieminē š ana par pirmo baziliku Sv. Adalberts datē ts ar 1010. gadu. Savulaik tur atradā s Sv. Stefana baznī ca, Sv. Vita kapela, kā arī Bakota kapela – vē lā k tā tika pā rcelta uz mū sdienu baziliku kā sā nu kaplič a.

Mū sdienu bazilika tika uzcelta lē ni, š ajā laikā mainoties č etri arhibī skapi un trī s arhitekti - 1822. gadā viņ i ielika pirmo stū rakmeni un tikai 1869. gada 1. novembrī - pē dē jo noslē guma akmeni. Bet bazilikas svinī gā iesvē tī š ana notika pirms bū vniecī bas pabeigš anas – 1856. gada 31. augustā Austrijas-Ungā rijas imperatora Franca Jā zepa klā tbū tnē .

Zem š ā dā m teikā m beidzot nokļ ū stam katedrā les pagalmā , bet, izstiepjot prieku, nolemjam sā kt no vietas, kur atrodas Svē tā Stefana piemineklis. Runā , ka no Donavas puses vakara gaismā izskatā s ļ oti iespaidī gi, bet te kas ir bagā ts... ; ) Apskatī jis gan pieminekli, gan skatus no tā ,

Sv. Stefana piemineklis

Beidzot dosimies uz katedrā li. Jā , tas man ir ļ oti slikts, bet man tas nav piemē rots

Sv. Adalberta katedrā le


Es neteikš u, ka š ī ir lielā kā , ko esmu redzē jis (bazilika ir tikai 18. vietā lielo tempļ u sarakstā ), bet š ā di Ungā rijas provinciā lā redzē t š ā du kopienu (100x118x49 metri! ) - ļ oti izteiksmī gi!

Turklā t katedrā les lielums apvienojumā ar tā s neoklasicisma proporcijā m zinā mā mē rā ir pat nomā coš s (ī paš i, ja to aplū ko cieš i).

Un kas ir iekš ā ? Un te arī Katedrā lei ir ar ko lepoties - virs 70 m augsts kupols un pasaulē lielā kais (!!! ) Galvenā altā ra attē ls, kas uzgleznots uz viena audekla pē c Ticiā na radī tā s altā rgleznas Venē cijas galvenajam altā rim.

Bazilikas iekš pusē

Katedrā les kupols

Lielā kā altā rglezna pasaulē (!!! ) < / p>

Ir arī Ludviga Musera darbu kopums, kas sastā v no 49 reģ istriem un 3530 trompetē m, uz kuriem par godu katedrā les atklā š anai tika atskaņ ota Ferenca Lista ī si pirms š ī notikuma sarakstī tā "Lielā mese".

Ķ ermenis, uz kura pirmo reizi tika izpildī ta Ferenca Lista Lielā mese

Un virkne atseviš ķ u altā ru un kaplič u — Sv. Adalberts, Sv. Ungā ri, Sv. Stefans utt.

Katedrā les iekš pusē

Ī paš i vē rts pieminē t Bakoci kapelu, ko minē ju iepriekš . Tā s celtniecī ba aizsā kā s XVI gadsimta sā kumā . , un 1823. gadā tā tika demontē ta 1600 (! ) daļ ā s, lai iebū vē tu jaunajā Katedrā lē . Kapela ir nosaukta tajā apglabā tā kardinā la Tomasa Bakozzi vā rdā un tiek uzskatī ta par vienu no labā kajiem renesanses arhitektū ras paraugiem ā rpus Itā lijas.

Bakoci pulkstenis

Papildu apskates vietas katedrā lē ir Valsts kase, pagrabs, Panorā mas zā le, kā arī iespē ja uzkā pt Domā . Bet viņ u apmeklē jums ir apmaksā ts, un, ja jū s par to izlemjat, izdevī gā k ir iegā dā ties kombinē to biļ eti, kuras cena ir 1400 forinti (tulkoš anas ē rtī bai 1 € apmē ram 300 forinti).


Jā , un nepieļ aujiet kļ ū du - mē s, garā m visā m zī mē m, metā mies uz Domu, cerot vē lā k apskatī t Valsts kasi. Un izrā dī jā s, ka marš ruts ir cilpas, un jū s vairs neatgriezī sities pa ceļ u, kurā uzkā pā t. Tā pē c pē c nokā pš anas no Doma ar nož ē lojoš u skatienu nā cā s iet pie kontrolpunkta jaunkundzes un paskaidrot, cik mē s esam stulbi. Viņ a ilgi smē jā s, bet ielaida mū s otrreiz maksas zonā . : )

Tā tad, pirmkā rt, jums vajadzē tu doties uz Valsts kasi.

Nofotografē ties tur nav iespē jams, bet ir ko apskatī t - te ir Arpadova krusts, kuru kronē š anas laikā zvē rē ja Ungā rijas karaļ i, un bī skapa tē rpu tekstila kolekcija tiek uzskatī ta par vienu no retā kajā m Eiropā .

Katedrā lē glabā jas un vē l viens dā rgums, kas nav piedā vā ts apskatei interesantiem tū ristiem - ir slavenā ungā ru balzama "Unikā ls" recepte. Bet š eit, kā saka, labā k vienreiz pamē ģ inā t, nekā simts reizes apskatī t recepti! ; )

Panorā mas zā le ir vieta, kur var izdzert tasi kafijas ar skatu uz Donavas lī kumu, kā arī uzzinā t par katedrā les celtniecī bas vē sturi.

No Katedrā les vē stures

Un no tā pa 256 soļ iem

Pakā pieni uz bazilikas kupolu

jū s nokļ ū stat kupola apakš ā un apbrī nojat malas sugas

Pē c tam pā rvariet vē l 400 soļ us, un š eit jū s esat augš pusē ! ; )

Skati no Doma

Estergoma

No š ejienes, starp citu, paveras arī lielisks skats uz desmitajā gadsimtā celto Arpadovas karalisko pili.

, iznī cinā ts turku iebrukuma laikā un pā rbū vē ts divdesmitā gadsimta sā kumā . Š eit tagad atrodas pilsē tas vē stures muzejs ar bagā tī gu ieroč u kolekciju.

Arpada pils

Ieroč u muzejs

Un uz milzī go laukumu katedrā les priekš ā , kā arī ceļ u, pa kuru iesim uz Viš egradu. ; )

Laukums pirms bazilikas un ceļ a uz Viš egradu < /p>

Bet pirms tam devā mies lejā uz Katedrā les Kriptu (biļ etes jau ir nopirktas), kas ir Estergomas arhibī skapu apbedī š anas vieta, kā arī daž u vē sturisku personī bu, tostarp trī s Ungā rijas karaļ u, pā rapbedī š ana.

Katedrā les kapenes

1956.  gada Ungā rijas revolū cijas darbinieka kardinā la Jozefa Mindsenti kaps, kurš dzī voja pē c sacelš anā s apspieš anas, vispirms dzī voja Amerikas vē stniecī bā Budapeš tā un pē c tam Vī nē , kur viņ š nomira 1975.  gadā . 1991. gadā kardinā la mirstī gā s atliekas tika pā rapbedī tas Estergomas bazilikas kriptā .

Jozefa Mindsenti kaps


Š ajā brī dī mē s atvadā mies no Estergomas un tā s bazilikas.

Sv. Adalberta katedrā le

Tad mū s gaida Viš egrada. Un, ja jū s neesat noguris no mū su ceļ ojuma, tad tas bū s; )))

Pagaidā m neliels paziņ ojums

Viš egradas cietokš ņ a skati

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Западный вокзал авторства Г.Эйфеля
По дороге в Эстергом
Пригородные электрички
Как видно из надписи - станция Эстергом
А вдали Базилика Св.Адальберта
Собор Св. Анны действительно чем-то напоминает Пантеон
Местная площадь Героев
Фонтан на центральной площади Эстергома
Местная самодеятельность
Старая Ратуша
Собор Св. Адальберта во всей красе
Дунай и кусочек Эстергома
Мост Марии-Валерии
По дороге к Собору
Пустынный Эстергом
Церковь Визиварош
Церковь Визиварош
Возле Дворца Архиепископа
На центральной площади
Красоты Эстергома
В Словакию! ;)
На Крепостной горе
Из истории Собора
В Крипте Собора
Внутри Собора
Словацко-венгерская граница :)
На Крепостной горе
На подступах к Собору
Вид на Архиепископский дворец
А это вид на Словакию :)
Памятник Св. Иштвану
Базилика Св. Адальберта
Внутри Базилики
Самая большая алтарная картина в мире (!!!)
Соборный купол
ОргАн, на котром была впервые исполнена
Часовня Бакоци
Дворец Арпадов
Площадь перед Базиликой и дорога на Вышеград
Виды с Купола
Эстергом
Музей Оружия
Собор Св. Адальберта
Собор Св. Адальберта
На пустынных улицах Эстергома
Ступеньки на Купол Базилики
Могила Йожефа Миндсенти
Виды с Вышеградской крепости
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums