Rudens kruīzs Vidusjūras austrumos! (5)

16 Decembris 2014 Ceļošanas laiks: no 23 Oktobris 2014 ieslēgts 24 Oktobris 2014
Reputācija: +4035
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Rudens kruī zs Vidusjū ras austrumos! (5)

Venē cija - MSC Preziosa - Bari - Katakolon - Izmira - Stambula - Dubrovnika - pē ckruī za Venē cija - Prā ga - Marianske Lazne - Karlovi Vari.

Hotel Dolomiti 2* Venedig, Venē cija, š eit: http://www.turpravda.com/it/venecija/Dolomiti_Hotel-h44717-r105836.html

A Tribute To Music Residenza 3*, Venē cija, š eit: http://www.turpravda.com/it/venecija/A_Tribute_To_Music_Residenza-h45015-r106451.html

1. daļ a š eit: http://blogs. turpravda. en/hessen/105929.html

2. daļ a š eit: http://blogs. turpravda. en/hessen/105973.html

3. daļ a š eit: http://blogs. turpravda. en/hessen/106060.html

4. daļ a š eit: http://blogs. turpravda. en/hessen/106225.html

7. Dubrovnika.


Un pē dē jā mū su kruī za osta ir Horvā tijas Dubrovnika. 2011. gadā mums bija apskates ceļ ojums pa Horvā tiju. Apstā jā mies trī s vietā s: pie Plitvices ezeriem, Istrijā Rovinjā un Dubrovnikā . Dubrovnikā mē s vairā kas dienas dzī vojā m Babin Kuk rajonā un devā mies uz Lapad pludmali. Un no š ī s pludmales mē s pastā vī gi novē rojā m kruī za kuģ u ienā kš anu pilsē tas ostā . Un tagad viņ i paš i meklē ja no kuģ a pazī stamo pludmali.

Tad pat nevarē ju iedomā ties, ka kā dreiz arī mē s ar kuģ i aizbrauksim uz š o mī ļ o pilsē tu, kā tā s citas, uz kurā m tad ar skaudī bu skatī jā mies no pludmales.

Un tā mē s ieejam ostā , viss ir tik pazī stams: gan tilts, pā r kuru gā jā m pā ri, gan skatu platformas tur augš ā , no kurā m kā dreiz vē rojā m kruī za kuģ a izieš anu no ostas...un tagad mē s paš i esam tepat uz klā ja. . Preciosa lē nā m apgriež as un pietauvojā s pie jau pietauvotā tvaikoņ a piestā tnes no pakaļ gala.

Dubrovnikā jau esam daudz redzē juš i, gan Velika Onofrijeva Fontana, gan Lodž ijas laukums, gan Crkva sv. Vlaha un citi atradā s uz visā dā m skatu platformā m ...bet mē s nepaspē jā m pastaigā ties gar vecpilsē tas cietokš ņ a sienu. Tā pē c kruī za pieturas laikā nolē mā m š o robu aizpildī t.

Izbraucā m no kuģ a, iekā pā m taksī , 10.00 eiro/maš ī na lī dz vecpilsē tai. Taksists mū s atveda nevis pie galvenā s ieejas, bet pie sā nu ieejas, tuvumā nav liela informā cijas biroja, valū tas maiņ as.

Mē s izgā jā m cauri nelielam tiltiņ am, un tagad esam vecpilsē tā . Nokā pā m lejā , pastaigā jā m pa Stradū nu ielu, nopirkā m ieejas biļ etes uz cietokš ņ a mū ri un kā pā m pa kā pnē m augš ā . Biļ ete maksā.100 kn/pers.

Laiks, kā vienmē r, bija izcils, pie sienas nebija tik daudz tū ristu, neviens nevienam netraucē ja. Varē ja mierī gi apsvē rt visu interesanto, apbrī not skaisto jū ru ar apbrī nojamu, kristā liski kristā la krā su ū deni.

Nogā jā m pa Straduni gandrī z lī dz centrā lajiem vā rtiem un tur sā kā m kā pt pa sienu, bet to var izdarī t vē l vismaz trī s vietā s pa ceļ am, jo ​ ​ apejot sienu, satikā m vē l 3 "kontrolpunktus", kur tika pā rbaudī tas mū su biļ etes. . Bija arī ieeja.

Pati kafejnī ca uz akmeņ iem, nav parasta vieta, uz turieni gribē jā m iet, kad gā jā m lejā , bet rezultā tā apsē dā mies vienā no kafejnī cā m, kas atrodas sienas augš pusē un lī dz kafejnī cai uz akmeņ iem nesasniedzā m.


Kafejnī ca, kurā nolē mā m ieturē t pauzi, piedā vā ja arī svaigi spiestas sulas un arī granā tā bolu. Tač u garš a ir pavisam cita, nekā piedzī vojā m Stambulā . Te bija skā bā ks, varbū t granā tā boli nebija gluž i gatavi... un cenas augstā kas.

Turpinā m staigā t gar sienu, acis no jū ras ainavā m nav iespē jams atraut, un š ur tur apstā jamies un ilgi apbrī nojam.

Lē nā m pā rejam uz sienas otru pusi, un mū su priekš ā paveras panorā ma uz nelielu jū ras gabaliņ u, Lokrum salu un vecpilsē tas jumtiem.

Caur centrā lajiem vā rtiem izejam pilsē tā un dodamies uz taksometru pieturu. It kā uz ceļ a ir marķ ē jums un uz tā rakstī ts "taxi", bet nav nevienas maš ī nas. Mē s apstā jā mies un gaidī jā m. Neviens nebrauc, visi taksometri brauc kaut kur garā m. Cilvē ki pienā k, stā v, aiziet...Un pē kš ņ i pie mums apstā jas viena maš ī na...bet tā ir ar pasaž ieriem...

un š oferis mums rā da ar zī mē m, ka jā š ķ ē rso ceļ š , ka ir visi bezmaksas taksi. Un patiesī ba ir tā da, kā mē s neuzminē jā m paskatī ties uz otru pusi.

Kā rtē jo reizi pā rliecinā jā mies par horvā tu labo gribu. Pā rsteidzoš i viesmī lī gi cilvē ki, mē s to atzī mē jā m pat mū su pirmajā divu nedē ļ u ceļ ojumā uz skaisto Horvā tiju.

Papildus taksometriem ostā var nokļ ū t ar sabiedrisko transportu, 1. a un 1. b autobusu. Apstā jieties turpat, ceļ a vidū uz "plā kstera".

Š ovakar Preciosā jauna izrā de nenotika, tika parā dī ti visu iepriekš ē jo izrā ž u labā kie mirkļ i.

Iepriekš ē jā vakarā kabī nē tika atnestas anketas aizpildī t, kā vē rtē jam personā la darbu. Un vē l viena veidlapa - uzvā rds, vā rds + kajī tes numurs - balvu izlozei. Š ī forma bija jā nolaiž ī paš ā caurspī dī gā kastē , kas uzstā dī ta teā tra ieejas priekš ā . Un priekš nesuma noslē gumā notika izloze.

Balvas bija no Logo veikala, kā ds bē rns no pirmajā m rindā m tika uzaicinā ts uz skatuves, viņ š izvilka veidlapu no š ī s caurspī dī gā s kastes, un kruī za direktors nolasī ja uzvā rdu. Pirmais, kas tika izlasī ts, nebija istabā , pā rē jie divi uzvarē tā ji bija š eit. Izgā jā m uz skatuves, saņ ē mā m balvas, visi aplaudē ja, visi priecī gi un apmierinā ti.

Izkā pš ana no kuģ a.


Viss, kā jau pirmajā kruī zā . Viņ i ienesa birkas kajī tē , piestiprinā ja tā s pie koferiem, izlika koridorā . Agri no rī ta viņ i pat nedomā ja par kajī tes atbrī voš anu. Pē c birku krā sas izbraucam no Preciosa 10:15, tā tad modinā tā js bija uzlikts uz 8:30 no rī ta. Neviens mū s nepamodinā ja, neviens neklauvē ja pie kajī tes. Ap 10:00 no rī ta ieradā mies teā trī , tas bija gandrī z pilns, tukš as vietas nemeklē jā m, sekojā m informā cijai uz ekrā na. Tur informā cija nemitī gi tika papildinā ta, tā arī mums parā dī jā s: pasaž ieri ar tā das un tā das krā sas birkas gatavojas izbraukš anai.

Stā vē jā m kustī gā rindā , un pē c daž ā m minū tē m jau bijā m pie terminā ļ a, kur mū s gaidī ja mū su koferi.

Pē c tam ar bezmaksas autobusu uz People Mover braucā m vienu pieturu lī dz laukumam. Roma, mē s sasniedzā m biļ eš u kasi, nopirkā m biļ etes un vaporetto caurlaides un braucā m uz savu otro viesnī cu Venē cijā.

Š ķ irš anā s no kuģ a kaut kā nebija skumja. Kruī zs bija brī niš ķ ī gs, bijā m ļ oti, ļ oti apmierinā ti, guvā m daudz iespaidu no jaunā m vietā m...bet atvaļ inā jums vē l nav beidzies, ceļ ojums turpinā s.

Viesnī ca A Tribute To Music Residenza, Venē cija

http://www. booking. com/hotel/it/atributetomusicvenice. de.html? sid=838c013478f552... "

Uz laukuma Rome Piazzale Roma devā mies uz kasi pē c biļ etē m. Kā du iemeslu dē ļ rinda bija neticami gara. Atstā jusi vī ru tajā stā vam, devos uz informā cijas biroju, kas ir burtiski blakus. Tur gandrī z neviena nebija, izņ emot puisi ar meiteni, viņ i, tā pat kā es, ieradā s pē c pilsē tas kartes un ne tikai. Kad viņ i saņ ē ma daudz daž ā du makulatū ras, viņ i sā ka jautā t par biļ etē m.

Meitene pie letes sā ka viņ iem skaidrot, kā da veida biļ etes ir pieejamas. Pē c ī sas apspriedes viņ i kaut ko izvē lē jā s un aizgā ja. Un es nodomā ju, kas par skaistumu, te var nopirkt visas ceļ ojumu kartes bez rindas. Norā dot uz broš ū ru ar biļ etē m, es meitenei paskaidroju, kas man ir vajadzī gs, nopirku biļ etes, paņ ē mu pilsē tas karti un, apmierinā ts ar sevi, izgā ju uz ielas. Š ajā laikā vī rs, protams, pacē lā s rindā , bet tas joprojā m bija tā lu no loga ar kasieri. Tagad par nā kotni zinā ms, ka biļ etes var iegā dā ties arī inform. Prezidijs.

Par biļ etē m. Venē cijā bijā m 5 dienas. Mū su viesnī ca atradā s centrā , tā pē c pirmajā dienā pirkā m tikai vienreizē jā s biļ etes par 7.00 eiro/pers. , un turpmā kajā m dienā m ceļ ojumu kartes: uz 3 dienā m par 40.00 eiro/pers. Nu pē dē jā dienā nopirkā m arī vienreizē jā s biļ etes par 7.00 eiro, lai tiktu no viesnī cas uz laukumu. Roma.


Ar cenā m var iepazī ties š eit: http://www. veneziaunica. it/it/ecommerce/products/pack/biglietti-turistici-actv

Vaporetto shē ma: http://www. aktv. it/sites/default/files/Mappa_linee_agosto_2013_100x70web%202. pdf

Vaporetto grafiks: http://www. aktv. it/sites/default/files/orari%20nav%2011%20nov%202013_low%281%29. pdf

Mā jā s plā noju lī dz viesnī cai nokļ ū t ar vaporetto 4.1 pa Giudecca kanā lu lī dz Arsenā la pieturai, tā bū tu ā trā k, un kad nonā cā m pie mola nez kā pē c uzreiz gribē jā s pavizinā ties pa Lielo kanā lu, tā pē c 4.1 vietā paņ ē mā m vaporetto numuru 1 un peldē jā m. Viņ i nolika koferus kaut kur salonā , tieš i pie kā pnē m pa labi, un paš i izgā ja laivas priekš galā , es tur iekā rtojos ļ oti labi, jo bija tukš as vietas, un vispā r nebija ļ oti daudz cilvē ku. Vī rs ar kameru brī vi pā rvietojā s pa laivu, no vienas puses uz otru.

Kanā li, tilti, mā jas, viesnī cas, baznī cas un atkal tilti... tā ir Venē cija.

Kamē r viss tika apskatī ts un fotografē ts, bijā m jau ieraduš ies ī stajā pieturā . Mē s jau esam bijuš i Venē cijā , bet ļ oti sen, un tagad viņ a tika uzskatī ta par senu draugu un tajā paš ā laikā jaunu vietu atklā š anu.

No pieturas Arsenā le nedaudz jā iet uz Pl.

San Marco, caur vienu tiltu, un š eit, krastmalā , starp daudzā m kafejnī cā m un veikaliem, bū s neuzkrī toš a ieeja š ajā viesnī cā . Ē ka ā rpusē , protams, ir nobruž ā ta un nobruž ā ta, tomē r, tā pat kā daudzas citas, bet iekš ā viesnī cā viss ir diezgan pieklā jī gi.

1. Atraš anā s vieta

Viesnī ca atrodas Castello rajonā , paš ā krastmalā , gandrī z paš ā centrā . Tā arī izvē lē jos, netā lu no centra, netā lu no daž ā dā m piestā tnē m. Sakā rtoja visu, labā k nevarē ja bū t.


Sā kotnē ji man bija rezervē ta cita viesnī ca, bet es pastā vī gi pā rlū koju rezervā ciju. com, pē kš ņ i ieraudzī ju š o viesnī cu pā rdodam par 300.00 eiro uz 4 naktī m ar neatceļ amu rezervā ciju. Bija 4 dienas pirms izlidoš anas, un ilgi nevilcinoties es rezervē ju š o viesnī cu un pē c tam atcē lu iepriekš ē jo. Visa summa tika novilkta no kredī tkartes rezervā cijas dienā , un viesnī cā izrakstī š anā s brī dī samaksā ja vē l tū risma nodokli 20.00 eiro par diviem par 4 naktī m.

Ja ir plā nots apmeklē t pilsē tu ar tā s apskates objektiem, tad es dodu priekš roku viesnī cai centrā vai pē c iespē jas tuvā k tam, lai vienmē r varē tu atbraukt atpū sties, vai nokā rtot pirkumus, vai vienkā rš i iedzert tē ju. Š ī s viesnī cas atraš anā s vieta atbilda visā m mū su prasī bā m.

Izskats, protams, atstā j daudz ko vē lē ties. Ja paskatā s uz viesnī cu, tad kreisajā pusē bū s dā vanu veikala sarkanie lietussargi. Ja pastaigā jat tur iepriekš kartē s. google, tad vē lā k nebū s grū ti atrast. Mē s ejam pa durvī m, nav liels koridors, mums priekš ā ir lielas stikla durvis, tā s gandrī z vienmē r ir ciet, bet tuvumā ir zvans, mē s saucam, viņ i mums atver, un tagad mē s jau plkst. Viesnī ca. Reģ istratū ra ir atvē rta visu diennakti, tā pē c ā rdurvju atslē gas netiek izsniegtas, mē s zvanā m katru reizi, kad nepiecieš ams iekļ ū t viesnī cā.

2. Mū su numurs.

Katrai telpai ir savs nosaukums. Istaba, protams, ir maza, bet citu rezervē jot vienkā rš i nebija.

Un logi pavē rā s uz pagalmu. Kad pā rē jā s telpas tika tī rī tas, durvis bija vaļ ā , es tur paskatī jos iekš ā : diezgan plaš as, bija trī svietī gas istabas ar skatu uz jū ru.

Vienkā rš a istaba, bet tajā nebija drē bju skapja. Tā vietā tieš i aiz durvī m ir bā rs ar pakaramiem. Mazliet neparasti. Galvenais, ko tur karinā jā m, bija jakas, visā pā rē jā dzī vojā m, kā saka no kofera. Ja nav skapja, tad nav pat elementā rā ko plauktu, kas nozī mē , ka nekur neko nevar nolikt.

Ir neliels ledusskapis, tē jkanna un tē jas un kafijas komplekts, kas tika papildinā ts katru rī tu, kad bija tī rī š ana.

Internets darbojā s lieliski, bez ž agas. Arī vannas istabā viss normā li, gandrī z nekā du piezī mju. Gandrī z rakstu, jo duš as ž eleja dozatorā netika papildinā ta. Kad tas beidzā s, viņ i to vairs nepapildinā ja, un katru rī tu es aizmirsu par to atgā dinā t receptē.

Vissvarī gā kais, no kā es baidī jos visvairā k, protams, bija odi.


Konditorejas izstrā dā jumi nebija ļ oti slikti, bet sulas nebija ī paš i patī kamas, bija sajū ta, ka tā s ir atš ķ aidī tas ar ū deni.

Bufetē bija krieviski runā još a dā ma, kura labprā t ar mums papļ ā pā ja savā dzimtajā valodā , jo viņ a jau diezgan ilgu laiku dzī vo Itā lijā.

Nu vispā r par viesnī cu un visu. Lai paliktu daž as dienas, 2-3 naktis, tas ir diezgan piemē rots.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Последний вечер на Прециозе.
В этот последний вечер на Прециозе не было нового шоу, были показаны лучшие моменты всех прошедших спектаклей. Вот, например, прекрасный номер гимнасток. Мы их видели уже в январе на Сплендиде, или это другие? Но очень похожи.
Закат наблюдаю с балкона своей каюты.
Закат в Дубровнике.
Дубровник.
Закат в Дубровнике.
Закат в Дубровнике.
Закат наблюдаю с балкона своей каюты.
Выход из порта Дубровника на закате.
Выход из порта Дубровника.
Выход из порта Дубровника.
Дубровник.
Дубровник.
Дубровник.
Дубровник.
Вид на крыши старого города. Дубровник.
Дубровник.
Медленно переходим на другую сторону стены, и перед нами открывается панорама не большого кусочка моря, острова Локрум и крыш старого города.
Медленно переходим на другую сторону стены, и перед нами открывается панорама не большого кусочка моря, острова Локрум и крыш старого города.
Дубровник.
Дубровник.
Здесь моё внимание привлекли лодки, они как будто висят в воздухе, особенно вон та, что в правом нижнем углу, на которой сидит рыбак.
Здесь моё внимание привлекли лодки, они как будто висят в воздухе, особенно вон та, что в правом нижнем углу, на которой сидит рыбак.
Продолжаем гулять по стене, от морских пейзажей не возможно отвести глаз, и мы останавливаемся то тут, то там и по-долгу ими любуемся.
Продолжаем гулять по стене, от морских пейзажей не возможно отвести глаз, и мы останавливаемся то тут, то там и по-долгу ими любуемся.
Дубровник. Вид с крепостной стены.
Дубровник. Вид с крепостной стены.
Кафе на самых скалах.
Кафе на самых скалах, не ординарное местечко, хотели туда зайти, когда спустимся вниз, но в результате присели в одном из кафе на верху стены и в кафе на скалах не дошли.
Дубровник.
Мне очень нравятся эти виды на Дубровник.
Мне очень нравятся эти виды на Дубровник.
Вот так выглядит крепостная стена сбоку.
Погода как всегда была отличной, туристов на стене было не так уж и много, никто никому не мешал. Можно было рассмотреть спокойно всё, что интересно, полюбоваться прекрасным морем с водой изумительного, хрустально - кристального цвета.
Погода как всегда была отличной, туристов на стене было не так уж и много, никто никому не мешал. Можно было рассмотреть спокойно всё, что интересно, полюбоваться прекрасным морем с водой изумительного, хрустально - кристального цвета.
Дубровник. Вид с крепостной стены.
Дубровник. Вид с крепостной стены.
Дубровник.
Дубровник.
Дубровник.
Дубровник.
Старый город Дубровника.
Старый город Дубровника.
Спустились вниз, прошлись по улице Страдун, купили входные билеты на крепостную стену и вперёд по лестнице наверх.
А вот так мы когда-то, да и не так уж и давно, наблюдали отплытие большого круизного лайнера компании HAL.
Дубровник.
А вот так мы когда-то, да и не так уж и давно, наблюдали отплытие большого круизного лайнера компании HAL.
А вот так мы когда-то, да и не так уж и давно, наблюдали отплытие большого круизного лайнера компании HAL.
А вот так мы когда-то, да и не так уж и давно, наблюдали отплытие большого круизного лайнера компании HAL.
А вот так мы когда-то, да и не так уж и давно, наблюдали отплытие большого круизного лайнера компании HAL.
Дубровник.
Дубровник.
Прециоза медленно разворачивается и швартуется к причалу, кормой к корме, уже стоявшего там парохода.
Порт Дубровника.
Прециоза медленно разворачивается и швартуется к причалу, кормой к корме, уже стоявшего там парохода.
Идём в порт Дубровника.
Идём в порт Дубровника.
Идём в порт Дубровника.
Идём в порт Дубровника.
Идём в порт Дубровника.
Вид на этот же пляж с Прециозы. Дубровник.
В Дубровнике несколько дней жили в районе Бабин Кук и ходили на пляж Лапад. И вот с этого пляжа мы постоянно наблюдали круизные лайнеры, входящие в порт города.
В Дубровнике несколько дней жили в районе Бабин Кук и ходили на пляж Лапад. И вот с этого пляжа мы постоянно наблюдали круизные лайнеры, входящие в порт города.
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums