Erceņģeļa Miķeļa klosteris un Alike pludmales

27 Septembris 2017 Ceļošanas laiks: no 11 Septembris 2017 ieslēgts 16 Septembris 2017
Reputācija: +30.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Netā lu no Aliki ciema, apmē ram 25 km uz dienvidiem no Limenas, atrodas aktī vais Erceņ ģ eļ a Miķ eļ a klosteris — lielā kais un slavenā kais templis Grieķ ijas Thassos salā , kas celts par godu tā patronam.

Saskaņ ā ar leģ endu, Erceņ ģ elis Mihaē ls š ajā vietā parā dī jā s askē tiskajam Lū kam un izcirta akmenī avotu ar vā rdiem: “Dzer no š ī avota un vairs nebaidies no velna kā rdinā jumiem, bet uzcel uz tā templi man par godu. vieta, kur cilvē ki saņ ems garī gu labumu un tiks dziedinā ti no slimī bā m uz visiem laikiem. " Tomē r tagad templī nav neviena avota.

Lai iegū tu ļ oti detalizē tu aprakstu par to, kur un kā svē tavots pazuda un kur tas atrodas tagad, lasiet pravoslavie. ru/orthodoxchurch… (Varvaras Kaš irinas vietē jā s baznī cas).


Ceļ š uz avotu ir grū ts un bī stams: milzī gi laukakmeņ i, akmeņ u krā vumi aizš ķ ē rso ceļ u uz to. Ū deni no š ī avota var ņ emt paš ā klosterī . Tas saliets mazā s pudelī tē s un pievienots uzraksts, ka pats ū dens ir nenovē rtē jams, tač u tiek gaidī ti ziedojumi drosmī gajā m mū ķ enē m, kuras to ieguvuš as. Tā tad klostera veikalā var nopirkt mazu pudelī ti ar agiasmu – svē tavota ū deni.

Uz pudelē m lī dzi nebija nekā du uzrakstu, bet tā s bija aizvē rtas kā rū pnī cas ū dens pudeles. Es mē ģ inu izdomā t izmaksas. Man rā da uz lapā m, kur rakstī ts, ko var paņ emt par ziedojumu. Ilgi domā ju, ko ziedot, lī dz redzē ju, kā kā ds vienkā rš i nolaiž monē tu kaut kā nemanā mi novietotā s kastes spraugā . Tagad es sapratu, ka jū s varat iegā dā ties par cenu, kuru jū s pats nosakā t, ko es arī izdarī ju. Tiesa, es nezinu, kā jū s varat ienirt 30 ml š ī s agismas un dziedē t.

Tempļ u komplekss ir izvietots divos lī meņ os: augstā kajā vietā atrodas galvenais templis, nedaudz zemā k atrodas divas nelielas baznī cas, bet vē l zemā k - kameras un dienesta telpas. Nelielais baznī cas pagalms un tā s iekš ē jā s ejas ir izrotā tas ar ziediem, oleandriem un vī na dā rzu.

Fotoattē lu vē rtē jums

Tiek uzskatī ts, ka klosteri 830.  gadā dibinā ja mū ks Lū ks, lai gan precī zs datums nav zinā ms. Pirmie oficiā lie rakstiskie avoti, kuros minē ts klosteris, ir datē ti ar 13. gadsimta beigā m. Mū sdienā s Erceņ ģ eļ a Miķ eļ a klosteri pā rvalda Filoteosa klosteris no Atona kalna.

Erceņ ģ eļ a Miķ eļ a klosteris atrodas 250 m augstumā virs jū ras lī meņ a, stā vas gleznainas klints malā . Fotoattē ls no interneta

Fotoattē lu vē rtē jums

Fotoattē lu vē rtē jums

Svē tais klosteris tika uzcelts cietokš ņ a formā . Klostera teritorijā atrodas 1834. gadā celtais galvenais Katolikons, divas nelielas kapelas (Sv. Efraima un Sv. Gerasima), klosteru kameras un viesu istabas, kā arī darbnī cas, kurā s mū ķ enes nodarbojas ar ikonu apgleznoš anu, baznī cas š ū š anu. tē rpi un izš uvumi.

Klosterī atrodas daudzas vē rtī gas reliģ iskas relikvijas un svarī gi vē sturiski dokumenti. Galvenā klostera svē tnī ca ir daļ a no "Svē tā s naglas" no krusta, uz kura tika krustā sists Jē zus Kristus.


Lai iekļ ū tu klosterī , nepiecieš ams atbilstoš s apģ ē rbs. Bet, ja tas neatbilst viņ u kanoniem, tad jums tiks dota "segu". Izrā dī jā s, ka mani svā rki bija nedaudz caurspī dī gi, un viņ i man iedeva svā rkus. Katram tika dots tas, ko viņ š bija pelnī jis.

Fotoattē lu vē rtē jums

Fotoattē lu vē rtē jums

Klosterī ir aizliegts fotografē t. Fotografē t var tikai ā rā . Klosterī ir veikals, kurā var iegā dā ties daudzus baznī cas piederumus, sā kot no 50 centu grā matzī mē m un pastkartē m lī dz lielā m ikonā m sudraba krā sā . Literatū ras ir daudz, ir pat informatī va grā mata krievu valodā .

Netā lu no klostera ir avots.

Fotoattē lu vē rtē jums

Cilvē ki stā vē ja rindā ļ oti zemā un garā telpā . Uzzinā ju, ka tur lika sveces. Un attiecī gi brī vā laikā viņ a sā ka atskatī ties uz ainavā m. Atona kalns ir skaidri redzams no klints, lai gan tas ir tā lu un neizskatā s skaidri, dū makā .

Fotoattē lu vē rtē jums

5 km attā lumā no klostera austrumu virzienā , starp diviem lī č iem, atrodas ciems. Alik. Š eit ir vairā kas atrakcijas. Viena no tā m ir sena tempļ a paliekas, kas, domā jams, datē tas ar 7. gadsimtu pirms mū su ē ras. pirms mū su ē ras, aiz kura ir senas apmetnes paliekas. Vē l viens Alyx apskates objekts ir senie marmora karjeri, kas ar to attī stī bu sniedzas tā lu jū rā .

Mē s ilgi gaidī jā m "aiznesto" un beidzot devā mies uz Alik pludmali. Autobuss ir uz š osejas, un mē s dodamies lejā uz pludmali. Mazs kā rtī gs lī cis, mazi akmeņ i, dzidrs ū dens ar atš ķ irī gu krā su. Eju pa akmeņ iem ar sū nā m 7-10 metrus un saprotu, ka te ir barjerrifs. Pā rbaudu, kas un kas tur ir. Nu, salī dzinot ar Ē ģ ipti, pilnī gs tukš ums, lai gan kuģ i ir noenkurojuš ies un cilvē ki nirst, varbū t tempļ a kompleksa paliekas.

Fotoattē lu vē rtē jums


Š ī s pludmales tuvumā atrodas senu ē ku drupas. Ragā atrodas viens no interesantā kajiem salas apskates objektiem. Š ī ir svē tnī ca, kas pirms daudziem gadsimtiem bija daļ a no senā s pilsē tas. Uz viena portika sliekš ņ a jū rnieki, kas dzī voja apmē ram pirms diviem tū kstoš iem gadu, atstā ja attē lus un uzrakstus, galvenokā rt erotiska satura. Dodamies izpē tī t, un kas tā lā k kalnā . Un ir vē l daudz vairā k - un kolonnas, un portiki, saglabā juš ā s sienas, kaut kā ds akmeņ ains bojā jums, ieejot dziļ umā , tur noteiktā leņ ķ ī ir redzams ū dens. Koki iegū st dī vainu formu, un tas viss kopā veido priekš statu par skaistu pagā tni (vai varbū t ne skaistu). Un kreisajā pusē burvī gu krā su jū ra uz balta marmora fona.

Fotoattē lu vē rtē jums

Fotoattē lu vē rtē jums

Fotoattē lu vē rtē jums

Ceļ ojums, ko es iemū ž inā ju attē lā , netika turpinā ts, un tie tika parā dī ti tikai nedaudz. Kā rtē jais pierā dī jums tam, ka plā notā s pā rpildī tā s ekskursijas nav nekas. Paceļ amies un konstatē jam, ka š is tieš ā m ir ekskursiju objekts, tur ir margas, soliņ i atpū tai, norā des. Paveras skats uz applū duš ajiem karjeriem.

Fotoattē lu vē rtē jums

Ejam garā m pa marš rutu un dodamies uz otro pludmali, kas ir diezgan plaš a. Ir daudz cilvē ku, kafejnī cu un citu civilizē tas pludmales atribū tu.

Fotoattē lu vē rtē jums

Pludmales gals balstā s uz krodziņ u, lai tur nokļ ū tu, jā iet cauri laukakmeņ iem. Aizgā ju uz ceļ a, redzu zī mi uz pludmali. Kas ir vē l viens? ES eju. Es dodos uz savu pirmo pludmali. Tajā paš ā laikā uzzinā ju, ka blakus pludmalei ir auto kempings. Pā rcē lies uz pirmo vietu. Un atkal devos kalnā uz izrakumiem.

Fotoattē lu vē rtē jums

Fotoattē lu vē rtē jums

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums