PAREIZĀKĀ APSKATS

29 Oktobris 2018 Ceļošanas laiks: no 21 Maija 2018 ieslēgts 27 Maija 2018
Reputācija: +1806.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Saka, ka Grieķ ijai ir viss. . .

Tā pat kā saka, ka brī vdienu gaidī š ana ir labā ka par paš u brī vdienu, tā arī ceļ ojuma gaidī š anas noskaņ ojumam vajadzē ja vienkā rš i pozitī vi ietekmē t pā rliecī bu, tomē r, tā kā š is ceļ ojums bija " mež oņ i" - viss ir iekš ā - tas bija neliels vē sums.

Tā pē c, lai iegū tu lielā ku pā rliecī bu, mē s devā mies kopā ar kompā niju: kopā ar diviem draugiem un pā rbaudiet Halkidiki, vai viss ir vai joprojā m nav viss, jo ī paš i tā pē c, ka kopš maija ir tieš ie lidojumi no Odesas uz Saloniki no kampaņ as Ellinair. Nedē ļ as ceļ ojums sā kā s ar patī kamu lidojumu – paldies aviokompā nijai!

Varbū t daž iem tā ir norma, bet mē s bijā m patī kami pā rsteigti par servisu: ekonomiskā s klases biļ eš u cenā ietilpst (kā izrā dā s) ne tikai patī kams stjuartu smaids, kā UIA, bet arī bezmaksas ē dinā š ana. , tē ja, kafija, saldumi un grieķ u vī ns, tas ir, tikai ceļ ā uz Grieķ iju, un vī ns jau ir grieķ is!


Kopumā.2 stundu lidojums uz Salonikiem pagā ja nemanot, jo ī paš i tā pē c, ka bez draugiem pē c viņ u kluba uzvaras ar mums lidoja arī Spā nijas futbola fani, tā pē c atmosfē ra uz kuģ a, kā saka, "< em>var iedomā ties ": atteikš anā s dzert kopā ar faniem bija bezjē dzī ga, un pē c tam atteikš anā s dejot ar viņ iem visiem tieš i lidmaš ī nas ejā ! No kurienes tikai spā ņ i nā ca? Odesas lidostā viņ i, gaidot lidojumu, gulē ja kaudzē s tieš i uz grī das, un te ir š ķ iltavas!

NOVĒ RTĒ JUMS LIDOJUMS (AIRLINE), ieskaitot spā ņ us — 5 (IZCILI).

THASSALONIKI AIRPORT maza, tikai viens terminā lis, bet cik labi darbojas visi pakalpojumi. Kopē jais pasu kontroles izieš anas un bagā ž as saņ emš anas laiks bija ne vairā k kā.30 minū tes, un viss - ceļ š uz jū ru un sauli ir vaļ ā !

Neatkarī gam ceļ ojumam pa Grieķ iju nolē mā m ī rē t auto, kuru rezervē jā m tieš i no Odesas, tā pē c ierodoties, vē l pirms izejot pasu kontroli, mums piezvanī ja akcijas pā rstā vis un priecā jā s, ka auto bija gatavs un gaidī ja, kuru (maš ī nu, nevis uzņ ē muma pā rstā vi) paņ ē mā m turpat Lidostas stā vlaukumā .

KIA superauto nomas maksa bija 160 eiro nedē ļ ā (1 vadī tā js), ieskaitot apdroš inā š anu. Pā rvietoš anā s Grieķ ijā ir droš a – ceļ i ir lieliski. Visur ir zī mes un marķ ē jumi, turklā t neviens nav atcē lis navigatoru. A-95 benzī na izmaksas svā rstā s no 1.4 lī dz 1.6 eiro par litru. Daļ a ceļ u ir maksas: no 1.5 lī dz 3 eiro par automaš ī nu. UZMANĪ BU: než ē lojiet š o naudu - uz brī viem ceļ iem veidojas sastrē gumi no smagā m un lē nā m braucoš ā m automaš ī nā m, tā pē c brauciens var ievē rojami aizkavē ties. Attā lums no Salonikiem lī dz Posidi 110 km skrē ja 1.5 stundā , ar vē ju, gaidot tikš anos ar maigo jū ru.

SĒ DI (POSSIDI) — neliela kū rortpilsē ta, kas atrodas Kasandras pussalā (pirmā "kā ja", kā viņ i to sauc Grieķ ijā ) - ļ oti kluss un mā jī gs kū rorts: vairā kas nelielas viesnī cas un privā tmā jas, pā ris krodziņ i, divi veikali, priedes, kas iet taisni uz krastu un bezgala smilš aina balta pludmale un jū ra, jū ra, jū ra! ! ! Ī paš o š armu kū rortam pieš ķ ir skats no pludmales uz Olimpu, š eit, gozē joties zem Grieķ ijas saules, jū ties tuvā k grieķ u dieviem. Gar krastu var aizstaigā t lī dz bā kai, ap kuru kopumā ir pamesta pludmale, kurā nav neviena tū rista. Š is kū rorts nav paredzē ts aizdedzinoš as nakts atpū tas cienī tā jiem. Š eit ir klusums, klusums un bezgalī ga jū ra. . .


Vē sturiska (varbū t ne pā rā k vē sturiska) atsauce:

"Sē diet š ajā senajā zvejnieku apmetnē , vietē jie jū rnieki pielū dza jū ras dievu Poseidonu, kurš deva viņ iem bagā tī gu zivju lomu. Ciema nosaukums cē lies no viņ a vā rda. milzī gs skaits smilš ainu pludmaļ u ko ieskauj satriecoš a skaistuma parki, dā rzi un priež u mež i.

Pirmo reizi viņ i sā ka runā t par Situ 5. gadsimtā pirms mū su ē ras. Piekraste tajā laikā piederē ja senajai Mendi pilsē tai. Š o pilsē tu 19. gadsimtā pirms mū su ē ras dibinā ja hellē ņ i. Tā atradā s teritorijā , kur tagad atrodas mū sdienu Pallī ni pilsē ta.

Š ajā laikā tajā laikā atradā s hellē ņ iem svē tā s vietas. Pirmkā rt, tas ir Poseidona templis, kas atrodas uz tā da paš a nosaukuma zemesraga. Templis bija klasiska svē tā altā ra versija senā s dievī bas pielū gš anai. Mū sdienā s arheologi š ajā apgabalā ir spē juš i atrast daž us artefaktus, kas var pastā stī t par seno grieķ u dzī vi. Izrakumu laikā tika atrasts altā ris, kas datē ts ar 12. gadsimtu pirms mū su ē ras, kā arī ē ka ar arkā m, kas celta ap 11. gadsimtu pirms mū su ē ras. Izrakumu laikā tika atklā tas 4 lielas ē kas, no kurā m viena bija galvenais templis. To no visā m pusē m ieskauj vairā kas ē kas. Neviens no zinā tniekiem nevar izskaidrot š ā du ē ku izvietojumu. Tomē r mē s varam droš i teikt, ka š ie atradumi ir neapstrī dams pierā dī jums tam, ka visas Eiropas kultū ras izcelsme ir Senajā Grieķ ijā .

POSSIDI PARADISE HOTEL)

Viesnī ca ir maza, 2 rindu 2 stā vu mā jas, starp kurā m ir peldbaseins, restorā ns un pā ris soliņ i. Viesnī cai ir bezmaksas autostā vvieta (aiz viesnī cas). Tieš i pretī reģ istratū rai ir sava bezmaksas pludmale. Arī dvieļ i viesnī cā ir bez maksas (bez papildu depozī ta). Ir pirts, lai gan lī dz tai netikā m. Viesnī cas teritorija ir ļ oti tī ra. Visur ir soliņ i un miskastes. Daudz zaļ umu (zied magnolijas un kaktusi) un putnu, bezdelī gas, kas ligzdo tieš i pie reģ istratū ras un trī skā rš o bezmaksas koncertu no rī ta un vakarā .


Tī rī š ana sā kas pulksten 6 (!! ! ) no rī ta. Tas, iespē jams, ir vienī gais viesnī cas mī nuss, tā pē c jums ir cieš ā k jā aizver logi. Telpas ir tī ras un sakoptas. Otrā stā va balkonos ir ļ oti ē rti atpū tas krē sli. Numuri tiek uzkopti un dvieļ i tiek mainī ti katru dienu. Mē beles Istaba ir vienkā rš a, bet ļ oti ē rta. Ir viss, kas nepiecieš ams tū ristam, kurš ieradā s Jū rā , nevis istabā .

Viesnī cas personā ls ir ļ oti uzmanī gs, izpalī dzī gs un sabiedrisks, ir iekš telpu restorā ns un 2 ā ra zonas, otrajā - bā rs, š eit alkohols ir bez maksas tiem, kuri ir "viss iekļ auts" , un mums, kas atnā cā m "ar savē jo" - viesmī ļ i laipni atnesī s korķ viļ ķ i un glā zes.

Ē dinā š ana par 5 plus. Mū s patī kami pā rsteidza vakariņ ā s piedā vā tā s mī dijas un ļ oti garš ī gā saldē juma pā rpilnī ba. Pamatojoties uz redzē to, PADOMS: Grieķ ijā zaudē t svaru nebū s viegli - gaļ a, zivis katru dienu, daž ā di konditorejas izstrā dā jumi, daudz augļ u, un, protams, liela grieķ u salā tu izvē le un daudzi mē rces viņ iem.

Vē rtē jums VIESNĪ CA — 5 (IZCILI), gandrī z IZCILI (5–).

BEEACH atrodas tieš i pretī viesnī cai. Ē rti sauļ oš anā s krē sli un saulessargi tiek nodroš inā ti bez maksas.

Virs pludmales ir neliels bā rs ar visu, sā kot no kafijas un augļ iem un beidzot ar alu un č ipsiem.

Pludmale ir smilš aina, arī ieeja jū rā smilš aina ar plakaniem lieliem akmeņ iem, zem kuriem no rī tiem slē pjas astoņ kā ji - kā dā jaukā grieķ u rī tā ap 9 no rī ta tika noķ erts astoņ kā ja mazulis, kurš uzreiz tika atbrī vots.

Tajā paš ā laikā netā lu no jū ras malas ir maz jū ras dzī vnieku: peld mazas pelē kas un smilš ainas zivis. Ieeja ū denī ir maiga, dziļ umā nav asu pilienu, ū dens ir caurspī dī gs un tī rs kā stikls, tā pē c, peldot tā lu, uzreiz nepamanī si, cik dziļ i tas ir.

Pludmales vē rtē jums — 5 (IZCILI).

TAVERNA.

Tavernas ir kaut kas ī paš s. Mē s paš i izvē lē jā mies krogu Stamatis. Nav tā , ka mums viesnī cā nebū tu pietiekami daudz ē diena, mē s vienkā rš i gribē jā m izmē ģ inā t ī stu grieķ u virtuvi un viesmī lī bu, un mē s nekļ ū dī jā mies. Krodziņ š atrodas paš ā krastmalā , izeja no viesnī cas reģ istratū ras pa kreisi 300 metri. Š ī krodziņ š ir iekā rtots ī stā grieķ u stilā : zili krē sli, glī ti galdi un daudz ziedu. Viņ i gatavo ļ oti, ļ oti ā tri. Cenas ir diezgan mē renas.


Individuā li pē c apmeklē tā ja pasū tī juma var pagatavot eksotiskas vietē jā s zivis (protams, tas ir dā rgā k un jā gaida ilgā k, bet cik garš ī gi!! ! ). Porcijas ir milzī gas, tā pē c PADOMS: jā pasū ta nedaudz un atbilstoš i apetī tei.

Pirmo reizi pasū tī jā m 2 salā tus trim, baklaž ā nu ar grieķ u sieru, sagrieztu cukini, kalmā ru, mī dijas, grilē tu zivi un mē rces un izrā dī jā s daudz! Turklā t viņ i vienmē r atnes gardu tikko ceptu karstmaizi ar olī veļ ļ u. Viss ir svaigs un ļ oti garš ī gs: salā ti, kalmā ri, mī dijas, astoņ kā ji un tikai tikko nozvejotas ceptas zivis (saldē tu zivju nav).

Un, protams, grieķ u mā jas vī ns, kas mums tik ļ oti patika, ka pierunā jā m viesmī ļ us iedot vē l vienu vī na pudeli lī dzņ emš anai uz vakaru, kā saka.

Un, protams, bez visa iepriekš minē tā izskanē ja arī š efpavā ra kompliments, kas atkarī bā no dienas varē ja bū t saldē juma vai vietē jo saldumu veidā . Tavernas darbinieki ir draudzī gi, sabiedriski un patiesi interesē jas par klientiem. Viesmī ļ i ne tikai ā tri paē dinā ja, bet arī ieteica skaistas vietas tuvā ko pussalu pludmalē s, noskaidroja, cikos laivas izbrauc ekskursijai pa Atosu, kā arī ieteica iepirkš anā s vietas.

Ko vē l lai saka par krodziņ u - ī paš nieks internetā parā dī ja fotoattē lu un rakstu, ka kruī za laikā ar viņ a paš a jahtu Roberts De Niro, Dž ons Travolta, Andž elī na Dž olija un Breds Pits pusdienoja š ajā krodziņ ā ar bē rniem. un draugi, tā pē c mē s, to uzzinā juš i, protams, viņ i uzreiz sajutā s tuvā k Holivudas zvaigznē m.

Vē rtē jums TAVERN — 5+ (IZCILI).

CEĻ OJUMS GRIEĶ IJĀ . Plā nojot atvaļ inā jumu, mē s vē lē jā mies pē c iespē jas vairā k apvienot vē sturisku un garī gu vietu apmeklē jumus, peldē ties skaistajā Egejas jū rā , noteikti redzē t mazā s Grieķ ijas pilsē tiņ as, zvejnieku ciematus un pamestas pludmales...tas ir, viss vienā ceļ ojumā !

ATHO.


Atoss (grieķ u avotos oficiā li saukts par Svē to kalnu) ir kalna (augstums 2033 m) un pussalas nosaukums grieķ u Maķ edonijā Austrumgrieķ ijas ziemeļ os. Grieķ ijas administratī vo reģ ionu sistē mā tam ir nosaukums "Svē tā kalna autonomā klostera valsts". 1903. gadā Atona kalnā dzī voja aptuveni 7432, bet 1917. gadā - aptuveni 1.500. Pareizticī gajiem visā pasaulē tā ir viena no galvenajā m svē tvietā m, kas tiek cienī ta kā Dieva Mā tes zemes partija.

Ceļ ojumam uz Athos ir vē rts veltī t visu dienu. No Possidi lī dz Atosa pussalai ir vairā k nekā.70 km, tā pē c viņ a varē tu ieteikt tiem, kas ceļ o paš i, doties prom agri. Ceļ š uz Atosa pussalu ved cauri kalnu grē dai, tā pē c mums bija iespē ja izbaudī t kalnaino Grieķ iju. Ekskursija sā kas mazajā Ouranoupolis pilsē tiņ ā . Uz galvenā ceļ a devā mies taisnā ceļ ā uz nelielu pagaidu stā vlaukumu, un tur nav iespē jams atstā t transportlī dzekļ us ilgā k par 15 minū tē m. Pa kreisi no autostā vvietas ir skaista Ouranoupolis krastmala (ir arī maksas autostā vvietas, cena ir no 1.5 eiro stundā ), pa labi ir Bizantijas tornis, kas tiek uzskatī ts par pilsē tiņ as centru. Viņ i nolē ma tornī kā pt, lai gan stā sta, ka tur ir muzejs un paveras ļ oti skaists skats uz pilsē tu. Tū lī t aiz torņ a ved neliels ceļ š uz kuģ u stā vlaukumu, kas tiek vests ekskursijā pa Atosu. Kuģ i atiet ar 1 stundas intervā lu. 3 stundu brauciena izmaksas ir aptuveni 20-25 eiro, biļ ete tiek pā rdota tieš i uz kuģ a. Uz kuģ iem ir uzstā dī ti skaļ ruņ i 5 valodā s un ceļ ojuma laikā tie stā sta par Atosa š tata vē sturi, Atosa klosterismu, katra klostera pamatiem un vē sturi. Visa ceļ ojuma laikā kaijas riņ ķ os ap kuģ i, it kā nelaiž ot tā s tuvā k Svē tajam kalnam, tā dē ļ , redzot š o, PADOMS: nebū tu slikti paņ emt lī dzi maizi, lai kaijas pabarotu, lai gan ir mini. bā rs uz kuģ a, kur var nopirkt tē ju, kafiju un bulciņ u (lai gan par 2.5 eiro). Uz kuģ a labā k ir ieņ emt vietas ostas pusē , jo visi klosteri bū s kreisajā pusē . Viņ i stā sta, ka ir 6 stundu ekskursijas, kuru laikā tū risti apceļ o visu Atosa š tata piekrasti, bet š oreiz pussalas otrā pusē bija spē cī ga vē tra un tā pē c ekskursija tika ierobež ota lī dz 3 stundā m: mē s sasniedza Atosu un pagriezā s. Brauciena laikā svarī gā kais, lai bū tu skaidrs, labs laiks – tad bū s iespē ja apskatī t visu Atosa klosteru skaistumu un paš u Svē to kalnu, kuģ i kursē vismaz 500 metru attā lumā no plkst. piekraste. Sievietē m parasti ir aizliegts apmeklē t Atona kalnu (tur pat nav sievieš u kā rtas dzī vnieku), un vī rieš iem ir jā saņ em atļ auja ieiet Svē tajā kalnā . Atļ aujas maksa pareizticī gajiem kristieš iem ir 25 eiro, citu reliģ iju apmeklē tā jiem - 35 eiro. Atļ auja jā saņ em iepriekš . Tā pē c š oreiz varē jā m tikai baudī t klosteru skatus un vē sturi.


Neaizmirstami iespaidi, š ķ iet, pat gaiss tur ir svē ts, kaut kā uzreiz aizdomā jas par mū ž ī go....

Pē c ekskursijas Uranupolisas mazajos veikalos varat iegā dā ties Athos mū ku raž otos reliģ iskos piederumus. Nopirkā m visu veikalā blakus tornim (skatoties no izejas no kuģ iem, tornis bū s pa labi un veikals pa kreisi). Cenas jebkuram maciņ am: ikonas no 5 (mazas) lī dz 300 eiro, piemē ram, maza ar rokā m darinā ta ikona maksā.35 eiro, Mira ar svē tā s Annas relikvijā m, no 2 eiro, krū š u krusti no 2 eiro, grieķ u sudraba krusts par 10 eiro, rož ukronis uz rokas - no 4 eiro, rokassprā dzes uz rokas no auga (Tears of the Virgin) no 5 eiro....

Pē c ekskursijas var pastaigā ties pa Ouranoupolis krastmalu un tā s mazajā m ieliņ ā m, pilsē tiņ a dzī vo savu dzī vi, kā ds tirgojas, kā ds steidzas ar darī jumiem. Š eit varat doties uz balto smilš u pludmali vai pusdienot mazā s kafejnī cā s. Uz ielas pa kreisi no torņ a atradā m mazu un klusu kafejnī cu (ja stā vi ar muguru pret to): trī s zupas pitā , 2 alus un kola maksā ja 12 eiro.

Gastronomiskā atsauce:

" Souvlaki (grieķ u "iesms") - grieķ u virtuvei raksturī gi mazi kebabi uz koka iesmiem. Souvlaki parasti gatavo, izmantojot cū kgaļ u (tradicionā li Grieķ ijā ), retā k jē ra gaļ u vai zivis (citā s valstī s vai tū ristiem). Gaļ u sagriež nelielos gabaliņ os un marinē olī veļ ļ as, oregano, citronu sulas, sā ls un piparu maisī jumā , pē c tam saver uz ī siem iesmiem un liek š aš likā uz atklā tas uguns vai uz oglē m uzliktas cepeš pannas, kā rezultā tā gaļ a ir diezgan sauss Souvlaki tiek uzskatī ts par grieķ u ā trā s ē dinā š anas lī dzekli, un to pā rdod gandrī z visos ā trā s ē dinā š anas restorā nos un ē stuvē s. Visbiež ā k souvlaki pasniedz vai nu uz iesma, kopā ar baltmaizi un citrona š ķ ē lī tē m (vai citrona sulu), vai, piemē ram, shawarma. , "souvlaki pitā ". Š ajā gadī jumā gaļ u izņ em no iesma un kopā ar tomā tiem, sī poliem un tzatziki mē rci ietin viegli apceptā pitā . Ir arī citi pildī juma veidi: zaļ ie salā ti, frī kartupeļ i, paprika. , sinepes, keč s iepakojumā . .


Izbraucot no Ouranoupolis, mē s braucā m pa balto smilš u pludmales joslu un tirkī za jū ru, un mē s visi ļ oti vē lē jā mies peldē ties. Š ā dā s mež onī gā s pludmalē s ir daudz kongresu uzreiz lī dz jū rai, garā mbraucoš as maš ī nas neredz un nedzird, un ir sajū ta, ka esi uz tuksneš a salas. Tikai ū denī jā bū t UZMANĪ GIEM: daudz jū ras ež u. Un pā rē jais - vienkā rš i lieliska jū ra un smiltis!! !

Tā tad, ekskursija uz Athos no tū roperatoriem maksā apmē ram 50 eiro, un tas ir tikai ceļ ojums un gids (bez ē dinā š anas un kuģ a biļ etē m), laiks ir standartizē ts un ierobež ots. Mums brauciens, ņ emot vē rā ī rē tu auto, izmaksā ja benzī na izmaksas un ieejas biļ etes uz kuģ a un neierobež otu laiku pastaigai pa pilsē tu un pludmalē m, ko naudas izteiksmē nav iespē jams novē rtē t!

PIRMĀ KĀ JA (PIRKSTS) — KASANDRAS pussala.

Lē nā m, apstā joties pludmalē s, mē s apceļ ojā m visu pussalu vienas dienas laikā . Š eit un mazi ciemati un pilsē tiņ as un senas apmetnes. Visvairā k mani pā rsteidza Afytos pussalas vecā kā pilsē tiņ a: š auras bruģ ē tas ieliņ as, visdaž ā dā ko ziedu pā rpilnī ba, kaktusu plantā cijas un, protams, tirkī zzilā jū ra, gar kuru pleš as daudz tavernas un kafejnī cas. bezgalī gs skaistums. . .

Tiem, kuri nevē las doties tā lu, lai iepirktos, mē s iesakā m Kallithea pilsē tu tajā paš ā Kasandrā . Gar jū ru stiepjas ielas ar lieliem kaž okā du un ā das veikaliem, paralē li pastaigu ielai ar maziem apģ ē rbu un suvenī ru veikaliem.

Suvenī ru cena ir no 2 eiro olī vu ziepē m lī dz 10–15 eiro par skaistu T-kreklu.

Par kaž okiem š eit ir OBLIGĀ TI kaulē ties. Rezultā tā jū s izbaudī siet kvalitatī vu kaž okā du, patī kamas sarunas un tirgoš anos, un 30 procentu atlaidi, turklā t saņ emsiet jauku dā vanu no veikala. Ū deles ī ss mē telis mums izmaksā ja 1200 eiro (var, protams, nopirkt ū deles gabalu par 400 eiro, bet ir arī zilā ū dele par 2500 eiro par ī su kaž oku). Un Ļ OTI SVARĪ GI: neaizmirstiet paņ emt pā rdevē ja č eku par iegā dā to kaž oku. Š o kvī ti pieklā jī gi paprasī s Grieķ ijas lidostas muitas darbinieks, izbraucot.

Otrdienā s Kallitē ir arī tirgus, kurā var iegā dā ties svaigus augļ us un svaigas jū ras veltes (zivis, kalmā rus, astoņ kā jus). Un daudzas daudzas mazas kafejnī cas, ī paš i iesakā m nogarš ot gardo saldē jumu, cena no 2 eiro par kausiņ u.


Saldumu cienī tā jiem pie izejas no Kallithea (uz Possidi) ir liels veikals ar svaigā kajiem saldumiem, kū kā m, baklavu. Kopumā NAV tiem, kas vē las zaudē t svaru

Un, protams, gar Kasandras piekrasti ir daudz izeju uz sniegbaltā m pludmalē m.

OTRĀ KĀ JA (PIRKSTS) — SITONIJAS pussala.

Mū su viedoklis — NOTEIKTI ir vē rts apmeklē t. Daba nedaudz atš ķ iras no Kasandras, mums Sitonijā š ķ ita nedaudz karstā ks un pludmales ir vē l sniegbaltā kas, ū dens vē l caurspī dī gā ks, un priež u mež i tieš i piekrastē izdala brī niš ķ ī gu aromā tu.

Mums ī paš i patika Karydi pludmale Vourvourou. Savvaļ as smilš u pludmale, maiga ieeja jū rā , ī paš i dzidrs un silts ū dens, lieliski piemē rots tiem, kam patī k atrast nomaļ us. Athos ir redzams no krasta.

Papildus pludmalē m Sithonia raksturī gā kā iezī me ir Porto Carras — leģ endā rais kū rorts un vī na darī š anas centrs. Jū s varat braukt pa teritoriju ar nelielu autobusu, viņ i jums pastā stī s stā stu, apbrī nos sā mus un parkus, kā arī redzē s, kā tiek raž ots viens no slavenā kajiem vī niem. Tie, kas vē lē sies, varē s nobaudī t Porto Carras vī nus un iegā dā ties savus iecienī tā kos. Cenas diezgan demokrā tiskas! Nopirkā m izcilu sarkanvī nu par 12 eiro.

SVĒ TI METORI.

Svē tā Meteora – akmens pilsē ta starp debesī m un zemi. Svē to Meteoru var pielī dzinā t nezemes izcelsmes akmens pilsē tai, kas sastā v no daudziem akmeņ iem, kas atrodas Tesā lijas lī dzenuma rietumos, starp Pindas un Antihasion kalnu grē dā m. Cilvē ks nevar ne vā rdos aprakstī t, ne attē lot savu majestā tisko skaistumu.

Pirmo reizi vā rds "Meteora" iedvesmoja Kunga Apskaidroš anā s klostera priesteri, Meteoras mū ku Atā niju (1343. /4. p. m. ē . ), kad viņ š pirmo reizi uzkā pa milzu klintī , ko sauc par " Plaš ais akmens". Pē c tam š is nosaukums kļ uva kopī gs visiem š ī apgabala akmeņ iem, un pats vā rds "meteoros" burtiski nozī mē "paceļ ot augstu gaisā ". Svē tī tā Atanā zija dzī vē mē s sastopam arī definī ciju "litopsis" - "akmens pilsē ta".


Jau 11. gadsimtā p. m. ē . pirmie vientuļ nieki ieradā s Meteorā . Alas iekš pusē vai tā s tuvumā viņ i uzcē la nelielas bū diņ as un lū gš anu telpas, tā sauktā s "kapelas". Š ie pacietī gie vientuļ nieki un stilisti kļ uva par tuksneš a klosterisma pamatlicē jiem Meteorā , kas joprojā m izraisa vispā rē ju apbrī nu par garī gā s paš aizliedzī bas augstumu un pamatoti tiek uzskatī ta par svē tu vietu.

14. -15. gadsimtā vientuļ nieki jau sā ka apgū t augstā kā s klintis, rā pjoties tajā s ar pā ļ u un virvju palī dzī bu. Laika gaitā klosteru un sketu skaits sasniedza 41. Š obrī d Meteoras centrā lajā daļ ā atrodas 6 klosteri, kas ir klosteru kopienas, tā s ir:

1. Svē tā Stefana klosterī

2. Svē tā s Trī svienī bas klosteris

3. Rusanu jeb Svē tā s Barbaras klosteris

4. Nikolaja Anapava klosteris

5. Varlaam (Visu svē to) klosteris

6. Lielā meteora klosteris (Kunga pā rvē rtī bas)

Par meteoriem ir daudz rakstī ts un runā ts. Teikš u vienu – tas NOTEIKTI ir ceļ ojuma vē rts. Vē lams ar savu transportu. Ekskursija ar autobusu no viesnī cas uz Halkidiki ir diezgan dā rga (apmē ram 70 eiro no personas - tikai par cenu un krievvalodī go gidu). Tajā paš ā laikā jū s esat atkarī gs no visas grupas organizā cijas, gids dod apmē ram pusstundu, lai apmeklē tu klosteri, un jums ir laiks apskatī t ne vairā k kā.3 klosterus.

Mē s pievē rš am ī paš u uzmanī bu neē rtī bā m, kas rodas, ceļ ojot ar autobusu — ļ oti ierobež ots laiks, gids visu laiku seko grafikam.

Mums paveicā s, mē s devā mies paš i. Ņ emot vē rā attā lumu (345 km no Possidi lī dz Meteora), mē s iesakā m izbraukt agri. Ceļ i ir lieliski, tā pē c nebū siet pā rā k noguris. Pie ieejas klinš u kompleksā atrodas ausis un neliels serpentī ns. Bet skats ir vienkā rš i pā rsteidzoš s.

Protams, ir ļ oti grū ti vienā dienā apmeklē t visus 6 klosterus, ņ emot vē rā kā puma augstumu uz klosteriem, tomē r noguruma sajū tas praktiski nav.

Katra klostera apmeklē juma maksa ir 3 eiro.

Gandrī z katrā klosterī ir jā kā pj pa stā vā m un š aurā m kā pnē m. Ņ emot vē rā karstumu, iesakā m ņ emt lī dzi daudz ū dens, saules cepuri un brilles.


Sv. Barbaras klosterī mums ī paš i lū dza valkā t svā rkus un š alles (kas tika nekavē joties izsniegtas). Klosteros darbojas baznī cu veikali, kuros var iegā dā ties gan baznī cas piederumus (sveces, ikonas), gan klostera kompleksa izstrā dā jumus (medus, tē ja). Klosterī var aplū kot mū ku dzī vi (ir atļ auts ieiet kamerā ), redzē siet senā kā s ikonas un brī numainā s relikvijas.

Lielā kā daļ a klosteru ir atjaunoti. Tomē r senā s freskas un gleznas ir saglabā juš ā s. Tā pē c ne visur ir atļ auts fotografē t.

Kopumā ceļ ojums ir ļ oti emocionā ls. Mū suprā t, atrodoties Grieķ ijā , noteikti jā apmeklē Meteora.

Iesakā m ē st Kalabakas pilsē tā , kas atrodas zem Meteoras. Lielajos restorā nos bū s ilgi jā gaida, tur brauc autobusi ar tū ristiem. Tā pē c mazajā s kafejnī cā s, kas atrodas netā lu no galvenajā m ielā m, suvlaki un ū dens jums izmaksā s aptuveni 6 eiro no cilvē ka.

Ceļ š uz mā jā m vienmē r ir ā trā ks, un jū s vē laties atgriezties vē lreiz.

Saloniki.

Saloniki jeb Saloniki (grieķ u: Thessaloniki, turku: Selanik; senslā vu: Sologne) ir otrā lielā kā Grieķ ijas pilsē ta ar iedzī votā ju skaitu vairā k nekā miljons cilvē ku kopā ar piepilsē tas teritorijā m. Salonikos atrodas: Aristoteļ a universitā te – lielā kā universitā te Balkā nos, Maķ edonijas lidosta un liela jū ras osta, kas ekonomiskā s nozī mes ziņ ā ir otrajā vietā aiz Pirejas. Pilsē tas apkā rtnē ir liels skaits nelielu apdzī votu vietu, kas vasarā s ir tū risma vieta.

Pirms lidojuma mē s nolē mā m vienu dienu veltī t Salonikiem. Ļ aujiet man jums pateikt, pietiek ar vienu dienu. Liela balta pilsē ta. Mani pā rsteidza milzī gs cilvē ku skaits, mazi veikaliņ i š aurā s ieliņ ā s, un aiz stū ra - plaš a Aristoteļ a avē nija un krastmala.

Pirmo reizi Salonikos mē s redzē jā m degvielas uzpildes staciju dzī vojamā s ē kas pirmajā stā vā un piena tirdzniecī bas automā tus!! !

Vairums veikalu sestdienā s ir atvē rti lī dz pulksten 15:00, bet svē tdienā s tie nav atvē rti vispā r. Protams, lielie lielveikali Aristoteļ a laukumā ar modes zī moliem ir atvē rti katru dienu, bet vietē jo produktu cienī tā jiem un maziem veikaliem viss ir jā redz sestdienā pirms pusdienā m.

Salonikos iesakā m apmeklē t Sv. Dē metrija baziliku.


Sv. Dē metrija bazilika ir piecu navu kristieš u bazilika, kas celta Grieķ ijas pilsē tā Salonikos 4. gadsimtā romieš u pirts vietā , kur saskaņ ā ar leģ endu miris lielais moceklis Dē metrijs no Saloniku. . Sā kotnē ji š ajā vietā tika uzcelts neliels martī rijs, kura vietā ierī kota trī s eju bazilika. Pē c zemestrī cē m un ugunsgrē kiem 7. gadsimta vidū vai beigā s tika uzcelta piecu eju bazilikas ē ka. Turcijas valdī š anas laikā.1493. gadā tā tika pā rveidota par Kasimye-dzhami moš eju. Pē c pilsē tas atdoš anas grieķ iem, kopš.1912. gada bazilikā tika atsā kti kristieš u dievkalpojumi. Ugunsgrē ka laikā.1917. gada 6. augustā ē ka tika nopietni bojā ta. Restaurā cijas darbi bazilikā sā kā s 20. gadsimta 30. gados un turpinā jā s lī dz 1948. gadam. 1988.  gadā tā tika iekļ auta Pasaules mantojuma vietu sarakstā kā daļ a no Saloniku agrī nā s kristieš u un bizantieš u pieminekļ iem.

Bazilikā jū s redzē siet pā rsteidzoš i skaistas freskas un mozaī kas, senas kolonnas un pieskarieties svē tnī cai ar svē tā relikvijā m.

Papildus bazilikai Salonikos ir daudzas vietas, kuras ir vē rts apmeklē t arhitektū ras cienī tā jiem — tā s ir romieš u drupas un senā s bazilikas, arka, akropole, cietokš ņ a siena un daudz kas cits. . .

Aristoteļ a laukumā var apskatī t modernā ku arhitektū ru, ir arī krā sains tirgus un, protams, daudzas kafejnī cas. . .

Kopumā grieķ i ir kafijas cienī tā ji un gatavo to ļ oti, ļ oti garš ī gu!! !

TOBACCO HOTEL, Saloniki

Š ī viesnī ca atrodas pastaigas attā lumā no pilsē tas centra: Aristoteļ a laukuma, Sv. Demetrija bazilikas un krastmalas. Nokā rtojā s ļ oti ā tri. Tas maksā ja (nakts) ap 60 eiro. Budž eta viesnī ca, viss tī rs, mazi numuriņ i, ē diens ļ oti labs. Vienī gais negatī vais (mums) ir tas, ka istabā s nevar smē ķ ē t, kas, protams, nesmē ķ ē tā jiem ir vē l viena š ī s viesnī cas priekš rocī ba.

Vē rtē jums VIESNĪ CA — 4 (LABA).

IEPIRKŠ ANĀ S (IEPIRKŠ ANĀ S), tostarp ZhRACHING (Ē Š ANA):

Mū su novē rtē jums par iepirkš anos Grieķ ijā ir saistī ts ar ierobež otu maku.

Piemē ram, jū s biež i redzē sit kosmē tikas veikalus, tostarp tos, kas piedā vā produktus tikai no dabī giem produktiem, piemē ram, uz olī veļ ļ as bā zes. Tā tad š ā dā s iestā dē s ļ oti mazs ziepju gabaliņ š maksā s no 6 eiro, bet krē ms vismaz 15 eiro.

Vai, piemē ram, pē rkot mā jas vī nu par 2 eiro vai vī nu no privā tas spirta rū pnī cas – cenas vī niem (0.5 l) sā kas no 20 eiro, bet viss ir skaisti un kvalitā te ir pā rsteidzoš a.

Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums