SAPŅI PIEPILDIES: SANTORINI 1. daļa: PIRMO REIZI

24 Jūnijs 2018 Ceļošanas laiks: no 22 Maija 2018 ieslēgts 04 Jūnijs 2018
Reputācija: +5251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mē s esam strā dā juš i pie š ī sapņ a 5 ilgus gadus.

Pastkartes skats uz Firostefani pilsē tu

Kad bijā m Krē tā.2013.  gadā , vē lē jā mies apmeklē t Santorini ar vienas dienas ekskursiju, tač u, pā rdomā jot, sapratā m, ka viena diena ir ļ oti maz, un prieks nav lē ts.

Doma iesē dā s dziļ i sirdī un periodiski lika par sevi manī t. Kā das jaunas atsauksmes mū s tikai tuvinā ja sapņ a ī stenoš anai.

                                                                               "

Aukstajos novembra vakaros paš i sev kaut kā nemanā mi sā ka skatī ties uz biļ eš u cenā m. Lidojums no Kijevas nav tieš s: vispirms uz Atē nā m un pē c tam uz Santorini. Un tad ir cena, no kuras cilvē ki, kuri ir iemī lē juš ies Grieķ ijā (kā da mē s esam), vienkā rš i nevarē ja atteikties. Nedaudz padomā juš i, ā tri vien izpirkā m biļ etes uz 22. maiju. Precī zi seš us mē neš us pirms piedā vā tā ceļ ojuma. Pirmo reizi pats.


Ir biļ etes Mums vajadzē tu domā t par to, kur palikt Santorini, lai apvienotu estē tiskā s un pludmales brī vdienas. Nav jē gas doties tikai uz pludmales brī vdienā m: diezgan dā rgs divvietī gs lidojums. Pludmales var atrast ne sliktā kas un tuvā kas. Un pat kompleksajā s ekskursijā s.

Ideju ierosinā ja kā ds ceļ otā js Vinska forumā , un mē s izvē lē jā mies mazo pilsē tiņ u Karterados.

Karterados

Atraš anā s vieta izrā dī jā s ļ oti veiksmī ga. Pusstunda kā jā m un esam Santorini galvaspilsē tā Firā .

Santorini galvaspilsē ta — Fira

Pusstundu otrā virzienā , un mē s esam Monolithos pludmalē ar melnā m vulkā niskā m smiltī m.

Monolithos pludmale ar melnā m vulkā niskā m smiltī m

Pirmo reizi paš i ī rē jā m dzī vokli, jo paņ emt no deguna viesnī cu ar niecī gā m brokastī m par 6 eiro, kas sastā v no olu kultenes, maizes, diviem desas gabaliņ iem un kafijas, ir tikai stulba naudas izš ķ ieš ana. Kā pē c mē s nepabarojam sevi? Mē s izvē lē jā mies dzī vokli ar virtuvi, kurā ir viss nepiecieš amais un pirmo reizi gatavojā m ā rzemē s.

Dzī vokļ i "Anna Pension"

Dzī vokļ u ī rē š ana caur Bukingu, seš us mē neš us pirms brauciena cena bija 32 eiro diennaktī . Ir lē tā kas iespē jas, bet bez virtuves. Tuvā k izbraukš anai viņ i jautā ja, par cik cena pieaugusi. Tieš i 2 reizes. Š ī ir piezī me tū ristam.

Seš us mē neš us mē s centā mies pat nedomā t par to, kā notiks mū su ceļ ojums. Viņ i turē ja dū res, lai nekas nesalū st. Un tikai tuvā k izbraukš anai viņ i sā ka izstrā dā t uzturē š anā s programmu, pē tī t salas kartes un sastā dī t sarakstu ar vietā m, kuras ir jā apskata.


                                                                                             Mē s lidojā m no Borispilas ar Aegean Airlines. Viņ i iesniedza Airbus 320. Neskatoties uz to, ka š is ir lē ts pakalpojums, visi uzņ ē muma pakalpojumi ir vienkā rš i virsotnē : reģ istrē š anā s tieš saistē.48 stundas pirms lidojuma (arī reģ istrē ta pirmo reizi), jū s varat izdrukā t tablo. karte (iekā pš anas karte), vai arī varat to parā dī t viedtā lrunī , un arī tas ir lieliski nolasā ms. Un, ja jums š ā das iespē jas nav, tad jū s varat pilnī gi brī vi reģ istrē ties nolaiš anā s lidostā , kā arī visiem citiem lidojumiem. SMS informē š ana. Rokas bagā ž a lī dz 7kg. Mums bija divas standarta mugursomas pa 5.5 kg katra. Arī , starp citu, mū su pirmā pieredze ceļ ojot bez bagā ž as. Svē tku beigā s izrā dī jā s, ka lupatu var paņ emt vē l mazā k. Bet patī kamā kais bonuss bija tas, ka lidojuma laikā tika pabaroti, lieti dzē rieni, un tie, kas vē lē jā s, varē ja dzert sauso sarkanvī nu mazā s pudelī tē s. Nu paldies! Pē c negulē tā s nakts ar izbraukš anu 3os tas izrā dī jā s ļ oti noderī gi. Stjuartes skaistas, kā no vā ka. Viņ i runā angļ u un grieķ u valodā . Ļ oti uzmanī gs un draudzī gs. Uz kuģ a ir beznodokļ u veikals, cenas ir zemā kas nekā lidostā .

                       Dokstī š anā s Atē nā s. Vinizelos lidosta ir ļ oti liela, sadalī ta vairā kos terminā ļ os, kas savienoti vienā lielā ē kā . Savienojumam vē lams atstā t vismaz 1.5 stundu (tas ir, neņ emot vē rā beznodokļ u apmeklē jumus), jo ir pā rā k tā lu, lai skrietu, veidojas rindas pasu kontrolē un lidmaš ī nas var aizkavē ties. Pasu kontroles priekš ā atrodas Aegean Lines meitas uzņ ē muma Olympic Air kiosks (ar š o lidmaš ī nu lidojam tā lā k). Ja jums ir š aubas, kur doties, droš i vē rsieties pie š ī kioska, ļ oti pieklā jī gi darbinieki nekavē joties uzrakstī s jums nā kamos vā rtus (iekā pš anas vā rtu numuru), un jū s neapmaldī sities. Mē s tā arī izdarī jā m un skrē jā m tā lā k pa zī mē m. Atcerieties, ka ieraš anā s ir 0. stā vā , bet izbraukš ana ir pirmajā .

Lai atrastu savus vā rtus, vispirms ir jā brauc ar liftu uz augš ē jo stā vu. Mū su dokstacija bija 1 stunda 25 minū tes. Atpakaļ pret aizmuguri, godī gi sakot. Kad pieskrē jā m pie mū su vā rtiem, jau tika paziņ ots par nosē š anos.

"Olympic" ir ļ oti stingri noteikumi attiecī bā uz rokas bagā ž u. Ar apmā cī tu aci darbinieki no rindas izceļ cilvē kus ar nestandarta izmē ra rokas bagā ž u un lū dz nolaist koferus ī paš ā rā mī . Atceļ ā redzē jā m cilvē kus, kas rokas bagā ž as aizsegā mē ģ inā ja ievest savu č emodā nu. Viņ i visi tika nosū tī ti pā rbaudī t bagā ž u. Starp citu, bagā ž as noformē š ana pirms iekā pš anas maksā.80 eiro. Dā rgā ka par paš u biļ eti. Vienoties nebū s iespē jams. Redzē jā m kā du pā ri, kurš izmeta koferi, lidostā nopē rkot lupatu maisu un saliekot tajā visas (vai ne visas) lietas. Acī mredzot pat š is variants izrā dī jā s lē tā ks.

Lidojums no Atē nā m uz Santorini ilgst tikai pusstundu, lai gan viņ i raksta 45 minū tes. Iesniedza Airbus 321, vairā k nekā to, ar kuru mē s lidojā m no Kijevas. Nodomā ju, ka tur kursē tā di gaisa mikroautobusi, un te ir mersedess!

Lidojumi uz Santorini lidostu


Pat š ajā ī sajā lidojumā viņ iem izdevā s iedot mums enerģ ijas batoniņ u. Sī kums, bet tik jauki!

Mē s ieradā mies Santorini pulksten 8:00. Kijevā jau bija 25 grā di, bet te apmā cies, stiprā kais ziemeļ u vē jš un liekas, ka ne vairā k par 20. Norē ķ inā ties dzī vokļ os no plkst. 13. Viesnī ca nenodroš ina transfē ru. Un mē s, sekojot savam plā nam, devā mies taisnā ceļ ā no lidostas uz pludmali. Pastaiga apmē ram 40 minū tes. Š eit mē s pirmo reizi ieraudzī jā m Santorini iekš pusi. Uz ceļ iem nav ietvju, kā vē lā k izrā dī jā s arī pilsē tā s. Jā iet pa ceļ a malu, uz kuras arī atkritumu kaudzes. Bet izrā dā s viņ iem tur ir traka satiksme! Gā jē jam Santorini ir jā spē j izdzī vot. Tā mē s darī jā m nā kamā s 2 atpū tas nedē ļ as.

Pludmale! Pirmo reizi mū ž ā mē s redzam pludmali ar vulkā niskā m melnā m smiltī m.

Turklā t ar interesantiem laikapstā kļ u akmeņ iem,

Apdraudē ti smilš aini akmeņ i Monolitosas pludmalē

ar sarež ģ ī tiem rakstiem un smilš ainā m aizā m.

Monolitosas pludmale

Vai mē s esam š eit? Laiks gan nelutina, bet jū ra mierī ga. Ieieš ana ū denī nav pā rā k liela - lieli oļ i un akmeņ i. Te bū tu bijuš as patī kamas koraļ ļ u č ī bas, bet mē s tā s neņ ē mā m, jo ​ ​ mums ir tikai rokas bagā ž a. Jū rā silts +24. Vietē jie vē l nepeld, saka, ka auksts. Nav neviena atpū tnieku, izņ emot mū s.

Sē rfotā ju vieta Monolitosas pludmalē

Mē s saņ ē mā m savus pī rā gus no mā jā m un brokastojā m. Tad viņ i pā rģ ē rbā s peldkostī mos. Vietē jie, ar mopē diem š audī damies gar pludmali, ar neizpratni raudzī jā s uz diviem trakajiem atpū tniekiem, kuri tik aukstā laikā uzdroš inā jā s uz pludmali. Bet mē s tikā m pie jū ras! Tā tad, sauļ oties un peldē ties!

Glā bš anas postenis Monolithos pludmalē


Atklā ti sakot, vē jš ir auksts, tā pē c mē s atrodam aizsardzī bu zem koka, tas pū š mazā k un jū s varat sauļ oties stundu. Galvenais ir nepā rspī lē t ar vē lmi sasildī ties un neapdegt no overclocking. Negulē ta nakts liek par sevi manī t, pī rā gi vē derā mierī gi sagremojas un acis lē nā m aizveras. Nosnauda kā du stundu. Ir pienā cis laiks doties meklē t savu mā ju. Google kartes nav pilnī gi precī zas. Viņ iem ir daž i ceļ i, kas dabā nepastā v. Vai arī tie kā dreiz pastā vē juš i, un tagad to vietā ir jauni dzī vokļ i. Santorini tiek celta, turklā t ļ oti aktī vi, neskatoties uz "Grieķ ijas krī zi". Pa ceļ am nav nekā du zī mju, arī cilvē ku. Dosimies pie kaprī zes.

Dī vaini mā jokļ i Monolitosas pludmalē

Uz augš u, uz augš u un uz augš u. Santorini ir iekā rtota tā , ka viss tā s skaistums ir koncentrē ts kalderā , kas atrodas 450 metrus virs jū ras lī meņ a, un visas pludmales, attiecī gi, otrā pusē .

Ejam pa ceļ u augš up, vairs neejam, bet rā pojam. Saule jau augstu, cep. Kad tas Karteradoss tur ir? Beidzot satiekam gados vecus angliski runā još us ā rzemniekus.

"Kur ir Karteradosa? " Viņ i pā rsteigti parausta plecus: "Tā tad tas ir. " Paldies.

Kā tagad atrast mū su Annas pansiju? Mē s meklē jam orientierus, bet neatrodam. Kā pjot vē l tā lā k pa ceļ u, redzam, ka sā kas dzī vokļ i katrai gaumei un budž etam. Ieejam vienā no tā m un mē ģ inā m pajautā t reģ istratū rā . Bet cilvē ki tur nav ī paš i draudzī gi un nesteidzas palī dzē t tū ristam. "Annas pensija"? Nē , mē s nē . (Viņ š bija 50 metru attā lumā ) Kā pē c tev vajag? Paliec ar mums. Ak, kā es atceros savu dzimto Krimu ar tieš i tā du paš u sirsnī gu attieksmi!

jā atzī st, ka vietē jie angliski praktiski nerunā . Un tad mē s redzam, ka uz vienas no ē kā m ir uzraksts "Anna Pension Visioni" un š ī ē ka ir nokrā sota baltā krā sā .

Tā Anna Pansija izskatā s no ielas

Un, kad rezervē jā m Booking, mē s labi atcerē jā mies attē lu: tur nebija nevienas zī mes, un ē ka bija krē mkrā sas. Un tā lruņ i vietnē Booking nesakrī t ar tā lruņ iem uz izkā rtnes. Iezogas š aubas. Š eit mē s skatā mies, itā ļ u grupa nepā rprotami atrodas navigatorā . Pagā jā m garā m pansionā tam, tad atgriezā mies un iegā jā m vā rtos. Un mē s viņ iem sekojam. Un, lū k, nonā cā m ī stajā vietā ! Mē s jau bijā m gaidī ti.


Mē s nebijā m pā rā k slinki un 2 nedē ļ as pirms ieraš anā s rakstī jā m viesnī cai, ka mū su plā nos nav nekā du izmaiņ u, noteikti ieradī simies, un viņ i mū s gaida. Neviens pat nemē ģ inā ja izņ emt naudu no kartes. Vī rs vē lreiz jautā ja saimniekam, vai esam pareizi ieraduš ies, vai ciemā nav vē l kā ds pansionā ts ar tā du paš u nosaukumu, bet saimnieks izņ ē ma pierakstus, nosauca mū su uzvā rdu, un tad beidzot kļ uva skaidrs, ka esam atbraukuš i uz adrese.

Tas bija 11.30, bet mē s uzreiz bijā m nokā rtoti. Par ko mē s viņ iem ļ oti pateicamies. Gribē jā m maksā t uzreiz, bet ī paš nieks Andreass teica, ka maksā jums bija dienu pirms izbraukš anas. Un mē s aizmigā m. Tā bija smaga un aizņ emta diena, un tā vē l nav beigusies!

      Protams, mē s Santorini bijā m pirmo reizi!

Kaldera

Turpinā jums otrajā daļ ā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Самый открыточный вид городка Фиростефани
Пляж Монолитос с черным вулканическим песком
Спасательный пост на пляже Монолитос
Логово серферов на пляже Монолитос
Выветренные песчаные скалы на пляже Монолитос
Пляж Монолитос
Картерадос
Апартаменты
Так выглядит
Подлетаем к аэропорту Санторини
Странные жилища на пляже Монолитос
Столица Санторини - Фира
Кальдера
komentāri (40) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums