Rudens Krēta

27 Oktobris 2011 Ceļošanas laiks: no 25 Septembris 2011 ieslēgts 08 Oktobris 2011
Reputācija: +218.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ne pā rā k liels tū ristu skaits, mainī gi laikapstā kļ i, silta jū ra, klusums un miers – tā s ir Krē tas sezonas noslē guma raksturī gā s iezī mes.

Mū su atvaļ inā jums iekrita septembra beigā s – oktobra sā kumā . Pirms aizbraukš anas laikapstā kļ i bija vistraucoš ā kie un, kā izrā dī jā s, ne velti. Pirmā nedē ļ a izvē rtā s mā koņ aina, auksta un lietaina, jū ra vē traina, bet otrajā jau parā dī jā s saule, jū ra norima un sā kā s ī stā samta sezona. Bet pat sliktos laikapstā kļ os mums izdevā s pagulē t pludmalē un baudī t sauli, tikai vajadzē ja ņ emt automaš ī nu un doties uz citu salas daļ u…


Mē s dzī vojā m Kavros ciematā (16 km no Rethymno) - mazā , klusā ciematā , vienkā rš i ideā la vieta cilvē kiem, kuri dod priekš roku klusai, mē renai atpū tai. Vienā no "nelidojuma" dienā m nolē mā m izpē tī t apkā rtni. 4 km gā jiens, 1.5 h ā ra laiks un esam paš ā kalnu pakā jē , kur atrodas Kurnas ezers. Skaista vieta ar krā sainu dzidru ū deni un gandrī z pieradinā tiem vietē jiem iedzī votā jiem - zosī m un pī lē m. Atpakaļ devā mies caur Georgioupoli ciemu, metot vē l kā dus 6-7 km. Aiz ieraduma, protams, bijā m nedaudz noguruš i, bet bijā m apmierinā ti))) Uz ezeru var aizbraukt arī ar vietē jo vilcienu, ja nemaldos š is brauciens maksā apmē ram 5 eiro.

Tajā paš ā Kavros ī rē jā m maš ī nu, pirmajā reizē ī rē jā m Hyundai Atos par 30 eiro uz 1 dienu, otrajā reizē ī rē jā m Peugeot 107 par 60 eiro uz 2 dienā m. Te vē l viens "zemā s" sezonas pluss, nav problē mu ar nomu, kad gribi atbraukt, ņ em, un arī par saprā tī gā m cenā m. Man personī gi ļ oti patika viņ u minimaš ī nas un jo ī paš i patē riņ š , braukt vairā k nekā.500 km ar 20 litriem ir ļ oti ekonomiski, it ī paš i, ja ņ em vē rā benzī na cenu 1.8 eiro par litru)))

Pirmajā auto nomas dienā devā mies uz Kissamos ostu, no turienes ar kuģ i par 22 eiro no cilvē ka uz Gravmousa salu ar cietoksni un Balos salu (Krē tas dienvidrietumu daļ a). Ļ oti interesantas, ļ oti skaistas vietas, BET vajag labi izvē lē ties laikapstā kļ us. Pirmkā rt, burā t tur pa milzī giem viļ ņ iem (vismaz man tā di likā s) ir rā pojoš i. Otrkā rt, kamē r Balos pludmalē pū ta ļ oti stiprs vē jš , un visas smiltis kā simtiem mazu adatiņ u iegrā va ā dā . Pirms ceļ ojuma jau biju kaut kur par to lasī jis, bet nepievē rsu nekā du nozī mi, nedomā ju, ka tas varē tu bū t tik neē rti. Paš as salas ir vienkā rš i pā rsteidzoš as. Uzkā pš ana cietoksnī ir apgrū tinā ta, pakā pieni vietā m izpostī ti, bet ir vē rts kā pt, no augš as paveras elpu aizraujoš i skati.

Sliktie laikapstā kļ i viesnī cā turpinā jā s, un mē s atkal devā mies pē c maš ī nas. Braucā m ar Peugeot lī dz Falasarnai, tad vē lē jā mies nokļ ū t Elafonisi, bet kad nonā cā m Falasarnas pludmalē , nolē mā m tur palikt. Aizraujoš i, mierī gi, jū ra spē lē jas zem saules stariem ar daž ā dā m krā sā m, zelta smiltis ar rozā š ļ akatā m un ļ oti maz cilvē ku pludmalē , kas gan vē l vajadzī gs atpū tai. . .


Nā kamajā dienā mē s apmeklē jā m Knosas pili. Ieeja maksā.6 eiro, ja vē laties, varat izmantot gida pakalpojumus. Es personī gi neesmu liels staigā š anas pa drupā m cienī tā js, bet man š eit patika. No turienes devā mies uz Priveli klosteri, Krē tas dienvidu daļ ā . Pats klosteris atrodas gleznainā vietā , teritorijā atrodas mini zoodā rzs, muzejs, bet paš ā templī atrodas kristieš u cienī ta svē tnī ca - Brī numainais krusts. Ieeja klostera teritorijā - 2.5 eiro. No Priveli devā mies uz Plakias pludmali, arī diezgan skaistu vietu, bet viļ ņ i un aukstais ū dens mū s atturē ja no peldes Lī bijas jū rā un atgriezā mies viesnī cā . Un vakarā izslaukā m vakara Retimno, nekas ī paš s, bet pastaigā ties var.

Un visbeidzot, kā da bū tu Grieķ ijas vizī te bez Santorini. Ekskursija ielu aģ entū rā s pirkta par 136 eiro + 12 eiro (transfē rs uz Retimno). Ceļ ojums ir nogurdinoš s (izbraucu no viesnī cas 6.30 atgriezos ap 10), bet tas ir tā vē rts. Ar Speedliner kuģ ojā m apmē ram 3 stundas vienā virzienā . Paš ā salā krieviski runā još a gida pavadī bā devā mies uz Oia un Fira pilsē tā m, bet pē c tam uz Kamari pludmali ar melnajā m smiltī m. Visas š ī s vietas nav jē gas aprakstī t, tā s vienkā rš i ir jā redz! Nav brī nums, ka š ī sala tika atzī ta par skaistā ko uz Zemes! Vienī gais š ā das ekskursijas trū kums ir ļ oti maz laika, 8 stundas uzturē š anā s uz salas paskrē ja tik ā tri, ja iespē jams, tad, protams, labā k tur doties uz 2 un vairā k dienā m.

Krē ta ir patiesi valdzinoš a vieta, kas jū s piesaista un kur noteikti vē laties atgriezties, kur katrs zemes gabals, katrs ciems ir pilns ar leģ endā m, apskates objektiem un stā stiem. Pē c tam jū s saprotat, cik maz jū s redzē jā t, un cik daudz vē l ir nezinā ma, noslē pumaina un skaista, ko jū s noteikti vē lē tos uzzinā t...

Pirms š ī ceļ ojuma man bija sapnis apmeklē t Grieķ iju. Pē c tam mans sapnis bija tur atgriezties!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Вид с крепости Гравмуса
Подъем к крепости Гравмуса
Затонувший корабль возле о.Гравмуса
Пляж Балоса
Озеро Курнас
Озеро Курнас
Пляж Фаласарны
Фаласарна
Пляж Фаласарны
Кноссос
Кноссос
Кноссос
Монастырь Привели
Вид с монастыря
Плакиас
Курталиотское ущелье (по дороге в монастырь)
Затерянная Атлантида
Санторини с высоты птичьего полета
Санторини
Санторини
Вид на вулкан
Пляж Камари с черным вулканическим песком