Bez kažoka - nāc uz Meteora! :))

20 Maija 2019 Ceļošanas laiks: no 10 Oktobris 2018 ieslēgts 10 Oktobris 2018
Reputācija: +4847.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Par Vorobeič ikovu ģ imenes nā kamajiem starpsezonas laiskiem pastaigā m.

Mū su skola ir pā rgā jusi uz moduļ u izglī tī bas sistē mu - tas ir, kad viņ i mā cā s piecas nedē ļ as, nedē ļ u atpū š as, tas ir, piecas! atvaļ inā jumi uz gadu, mē s pat neskaitā m vasaras brī vdienas. Kad es savam vī ram paziņ oju par š o vē sturisko skolas administrā cijas lē mumu, viņ š ī si atbildē ja: "Nav naudas. " Tad viņ š , protams, saprata (un kur iet), ka nevar bū t tik kategorisks: “Labi, bet ne katram atvaļ inā jumam” : ))

Pirmajā m rudens brī vdienā m oktobrī es ļ oti gribē ju doties uz Turciju, tač u cenu zī me viesnī cā m, kas man patika, nebija piemē rota. Nav apmierinā ti un Krē tas un Rodas izmaksas. Vai nu cenas cē luš ā s, vai nu esam nabadzī gi. . . Vispā r, tā kā dvē sele jau ir saputojusies ceļ ojumam,


Tad mē s nolē mā m doties, lai gan ne uz karstajiem Salonikiem Grieķ ijā , bet gan uz komfortablu viesnī cu ar "viss iekļ auts" principu un par lē tu cenu. Jū ra š ļ akstā s, palmas, lej š ampanieti, nevajag gatavot ē st - tas ir jauki.

Mē s kopumā esam nesezonas pludmales brī vdienu cienī tā ji - kad vē l (vai jau) ir pietiekami silts, bet jau (vai joprojā m) nav daudz tū ristu. Jā , š obrī d viesnī cas pakalpojumu komplekts biež i ir saī sinā ts, tač u nav jā meklē vieta pludmalē , jā grū ž ā s restorā nā utt. , jums nav jā tē rē daudz laika un pū ļ u ķ ermeņ a nosmē rē š anai ar 3 centimetru nepiedegoš a pā rklā juma slā ni, jū s varat iztikt ar vienu centimetru : )). Jā , un visā dus kultū ras un izglī tojoš us izbraucienus ir ē rtā k uztaisī t.

Daž i piemē ri pludmales darbam ā rpus sezonas:

Oktobris Turcija "Marš ar bē rniem no Tekirovas ciema uz drupas seno pilsē tu Faselis»

Oktobra sala Rodas « Rodas interesantas lietas pieauguš o un bē rni

Maija sala Krē ta «KRITISKAS atvaļ inā jums - neplā nots un neplā nots. Apkā rt Ierapetrai ar bē rniem»

Vai š eit ir Turcija februā rī , un pat pludmale izrā dī jā s «Pavasaris pirms grafika! »

Mē s apmetā mies viesnī cā Bomo Olympus Grand Resort 4* (vairā k par viesnī ca atseviš ķ ā apskatā ), kas atrodas Paralia Katerinis ( Pieria) Olimpa kalna pakā jē . Viņ i saka, ka tur dzī vo dievi, bet viņ i neizvē las sliktas vietas)).

Tur dzī vo dievi

Olimps uzlecoš ā s Saules staros

Un dievi mums bija labvē lī gi. Par spī ti jau tā vē sajiem laikiem, labi nopeldē jā mies un sauļ ojā mies. Vai rudens vasara,

Vai ir vasaras rudens. . .

Jā , daž reiz debesis sarauc pieri, jū ra kļ ū st tumš ā ka, tač u arī tam ir savs š arms. Tas ir skaisti.

Tač u sliktos laikapstā kļ os dienvidu valstī s ir tas, ka tie ā tri beidzas. Un atkal jū s varat gozē ties saulē


Vē sā starpsezona ir ē rta izziņ as braucieniem ā rpus viesnī cas ž oga. Protams, es visu izplā noju. Pat dvē seles dziļ umos kautrī gi sapņ oju steigties uz Kastoriju (ja kā ds nezina, tad tur taisa kaž okus. Saka, ka lē ti : ). Katram gadī jumam sā ku vī ra priekš apstrā di par tē mu, ka kaut kā jau ir nepieklā jī gi š ajā vecumā dā mai skriet uz vecā ku sapulcē m dū nu jakā : )). Mū su viesnī ca atrodas nedaudz tā lā k no Leptokaria ciema. Internetā iepriekš noī rē t auto nebija iespē jams, kaut kā Leptokarijā nebija neviena uzņ ē muma, kas bū tu gatavs nodroš inā t auto uz noteiktu laiku. Neatceros, ja viesnī cā bija ī re, tad par ā rprā tī gu cenu. Devā mies uz ciemu apskatī ties. Bija 10. oktobrī - ciems izmira. Ekskursiju un nomas biroji ir slē gti, arī lielā kā daļ a veikalu. Pā ris reizes satikā s arī tū risti, tā pat kā mē s, trakie no tuksneš a ielā s.

Muskuļ u atmiņ a palikusi no bē rnī bas, bū tu bijis ko vilkt aiz kaimiņ a ž ogs : )

Mē s devā mies uz staciju. Uzklikš ķ inā ju uz elektrovilcienu kustī bas saraksta, ja nu vē l kaut kur sanā kam, lai paplaš inā tu redzesloku. Nesavā cā mies : )) Padalī š os ar jums, varbū t noderē s.

Pē c kasieres, maksa par bē rnu (parā dī jā m paš i) ir puse no norā dī tā

Patiesī bā , ja mums nebū tu lī dzi bē rnu, mē s noteikti kaut kur steigtos ar vilcienu, noteikti uz Salonikiem. Viņ i ir audzē ti pie mums, varu viņ us saukt par apmā cī tiem izglī totiem, bet, kad viņ i ir vieni, bet kopā , tad š ī jau ir banda.

Daudzi droš i vien ir redzē juš i multfilmu par Maš u un lā ci, š eit seriā lā , kurā viņ i dalī jā s ar visu un strī dē jā s ar pandu, kas ciemojā s Miš kā - tas ir par mums : ))

Kopumā nav ne maš ī nas, ne kaž oka. . . Bet man vismaz daž i plā ni ir jā izpilda! Man bija absolū ti nepiecieš ams apskatī tMeteora, klostera kompleksu uz tā da paš a nosaukuma klintī m Tesā lijas kalnos. Meteora nozī mē planē š ana debesī s.

Š is brī numu brī nums atrodas 150 km no mū su atraš anā s vietas.

Vī rs kategoriski atteicā s doties ekskursijā ar autobusu. Jo labā k un vieglā k man. Mē s ar meitu devā mies ekskursijā no tū roperatora (mana draudzene beidzot ir pieaugusi). Mē s atstā jā m viesnī cu pulksten 8:00 un atgriezā mies pulksten 16:00. Brauciens vienā virzienā bija apmē ram 3 stundas. Lielisks autobuss, lielisks gids. Viss noritē ja gludi un nenogurdinā ja. Ar organizē tajā m ekskursijā m ir daž as nianses, mū su gadī jumā laika trū kumu nemaz nepiedzī vojā m, gide mū s nesteidzinā ja, nebrauca. Jā , ir tū ristu pū ļ i, bet es domā ju, ka tie joprojā m nav tā di paš i kā tū risma sezonas kulminā cijā ))

Meteori. . . Ja jums ir iespē ja, noteikti to vajadzē tu redzē t. Jau pie kā jas tu saproti, ka priekš ā tevi sagaida kaut kas neiedomā jams.

Skats no autobusa loga


Daž iem galvenais ir klosteru apmeklē jums. Monastisms uzplauka 14. -16. gadsimtā , kad š eit patvē rumu atrada mū ki no turku izpostī tajiem klosteriem.

Kā dreiz pa akmeņ iem bija izkaisī ti 24 klosteri, neskaitot atseviš ķ as sketes, daž kā rt klosteru saimniecī bas pat strī dē jā s savā starpā , cī nī jā s par pā rā kumu un nozī mi. Ko darī t, arī baznī cas dzī vē varas un naudas vara netiek atcelta. . . Š obrī d darbojas tikai 6 klosteri. Visi ir pieejami apskatei, tač u daž ā dā s nedē ļ as dienā s un daž ā dos laikos apmeklē juma maksa ir 3 eiro no cilvē ka, bē rniem lī dz 12 gadu vecumam bez maksas.

Tī klā ir daudz informā cijas par klostera vē sturi Meteoras klintī s, par klosteru pieejamī bas grafiku svē tceļ niekiem un vienkā rš i zinā tkā rajiem tū ristiem, bet š eit, piemē ram, vismaz š eit.

Protams, tagad mums ir grū ti iedomā ties, ka kā dreiz klosteriem varē ja piekļ ū t tikai ar virvju palī dzī bu.

Tilti un akmens pakā pieni uz klosteriem parā dī jā s tikai pagā juš ā gadsimta 20. gados. Pirmie ceļ i tika ielikti 1958. gadā . Un sā kā s jauns posms š ī reģ iona dzī vē - tū ristu.

Meteori. . . Daž iem tas ir dabas brī nums, cita planē ta.

Š o gleznaino iež u veidoš anā s noslē pumu noteikti lī dz š im nevar atrisinā t. Populā rā kā versija ir tā da, ka š ī ir upes deltas vieta, kas reiz ietek ezerā . Tie. visas š ī s dī vainā s formas ir upju nogulumi, ko pē c ū dens atkā pš anā s jau apstrā dā saule un vē jš . Protams, tas nav vienas dienas rezultā ts, iespē jams, mū sdienu Tesā lijas ieleju klā još ais ezers pirms 25-30 miljoniem gadu “aizbē ga” caur tektoniskiem lū zumiem.

Vai tas bija tieš i tā vai kaut kā savā dā k, iespē jams, vienkā rš s cilvē ks uz ielas nav tik interesants. Bet tas, ka š ī reģ iona panorā mas nevienu neatstā s vienaldzī gu, ir skaidrs!

Tas ir elpu aizraujoš s! Cilvē ka roku ierā mē ts dabas brī nums. . .


Man bija ļ oti svarī gi, kā mans pavadonis uz visu reaģ ē s. Galu galā , jū s neviļ us jū taties atbildī gs, it ī paš i, kad rī kojā ties kā vadī tā js vai kaut kas cits...Jā , mans bē rns bija ar mani, bet š ajā gadī jumā viņ a kļ uva ne tikai par meitu ar mā ti, bet gan par ceļ abiedru, kaut arī mazs. Turklā t pirms tam braucienos ar bē rniem es dalī ju atbildī bu ar savu vī ru uz pusē m, un š eit viņ š , ziniet, sē ž ar dē lu viesnī ca, tā pē c nav kam sū tī t ar nebeidzamiem jautā jumiem : )).

Mana meita bija pā rsteigta! Lī dz š im pie katras izdevī bas, nu, piemē ram, kompā nijā s apspriež ot kaut kā dus ceļ ojumus, skan: "Vai atceries, mammu, Meteorus. . . "

Protams, es atceros. . .

Tas ir viss, kas man vajadzī gs: ja atrodaties š ajā s vietā s un relatī vi sasniedzamais, nepalaidiet garā m iespē ju apbrī not Meteoras klintis. Vislabā k š im visam veltī t 2-3 dienas, bet vienas dienas ceļ ojums atmiņ ā atstā s visspilgtā kā s bildes un pozitī vas emocijas!

Laime nav kaž okā : ))

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Там живут Боги
Олимп в лучах восходящего Солнца
Мышечная память осталась с детства, было б чего дернуть за соседским забором :)
Со слов кассира, стоимость за ребенка (мы показали на своих) половина от указанной
Вид из окна автобуса
Array
Līdzīgi stāsti
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums