Ar autobusu, prāmi, mašīnu... Atceroties Krētu. 6. daļa. No Trīsvienības līdz lācim

28 Septembris 2020 Ceļošanas laiks: no 14 Septembris 2019 ieslēgts 28 Septembris 2019
Reputācija: +6643.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit:

1.  daļ a. Mī kla ir pabeigta >>>

2. daļ a. Vē stures labirintā >>>

3. daļ a. “Kandija palika pē cnā cē jiem… ” > >>

4. daļ a. 17 zilas nokrā sas >>>

5.  daļ a. La Kanejas burvī gais miers >>>

No Krē tu apmeklē juš o tū ristu stā stiem un atsauksmē m es izdarī ju divus secinā jumus: pirmkā rt, ir daudz atrakciju; otrkā rt, ievē rojama daļ a no tiem ir pareizticī go baznī cas un klosteri, kuru papildu bonuss ir atraš anā s salas skaistā kajā s vietā s un viņ u paš u interesantā vē sture.

Piemē ram, Trī s mocekļ u katedrā leHanijā tika uzcelta 19.  gadsimta vidū . ziepju fabrikas vietā , kas strā dā ja "turku" periodā . Gadsimta beigā s tas tika iznī cinā ts un vē lā k atjaunots, kā saka, par Krievijas imperatora Nikolaja II personī gajiem lī dzekļ iem kā kompensā ciju par zaudē jumiem, ko Krē tai nodarī ja Krievijas flote Krievijas un Turcijas kara laikā .


Un laukumā iepretim katedrā lei, cita starpā , var redzē t Agnastosti Mantakos skulptū ru, kurš pacē la Grieķ ijas karogu virs Firkas cietokš ņ a bastiona par godu Krē tas pievienoš anai Grieķ ijai 1913.  gadā .

Bet Hanijas apkaimē esoš ie klosteri uz mani atstā ja spē cī gā ku iespaidu. Pateicoties mū su vā cu jauneklim, bija pā rvietoš anā s brī vī ba, tā pē c bija grē ks to neizmantot un nebraukt pa Akrotiri pussalu netā lu no bijuš ā s galvaspilsē tas. Turklā t ceļ i š eit ir lieliski, lai arī š auri, un pat norā des ir atrodamas š ur tur. Un fakts, ka brauciena laikā paspē jā m apstā ties burtiski pie izejas no Ioannis Daskalogiannis lidostas ielidoš anas zā les (paldies, nevis uz lidostai blakus esoš ā s NATO Gaisa spē ku bā zes skrejceļ a), mani drī zā k raksturo kā navigators, nevis Grieķ ijas ceļ u dienesti. : ))

Bet par spī ti visam, izbraucot pa skaistu cipreš u aleju, mē s novietojamies pie Agia Triada klostera (Sv. Trī svienī bas klostera), ko sauc arī par Tsagorolon. (citos avotos Zangorolon ).

Nā kotnē salas nemierī gā s vē stures notikumi neapeja klosteri - turku valdī š anas laikā , dī vainā kā rtā , tas netika iznī cinā ts vai pat pā rvē rsts par moš eju, kas tiek skaidrots ļ oti prozaiski - klosteris maksā ja ievē rojams veltī jums Osmaņ iem, bet vienkā rš i deva nosaukumu "Selvili Manastir" - "Klosteris ar cipresē m" (lai gan tagad š eit dominē priedes, palmas un banā ni).

Tač u Grieķ ijas revolū cijas laikā mū kiem klosteris bija jā pamet, atstā jot savā kto vē sturisko manuskriptu un citu relikviju kolekciju, ko turki sadedzinā ja. Vē lā k Svē tā s Trī svienī bas klosteris tika rekonstruē ts un spē ja atjaunot savu agrā ko bagā tī bu.

Tagad Agia Triadā darbojas muzejs, tač u var iedomā ties, cik daudz iespaidī gā ka bū tu tā kolekcija, ja 1821.  gadā nebū tu iznī cinā tas klostera vē rtī bas, kas minē tas iepriekš .

Jā , un es arī vē los atzī mē t, ka lielā kajā daļ ā Grieķ ijas tempļ u iekš telpā s ir aizliegts š aut, un, lai gan tur parasti nav uzraugu, mē s neesam gatavi pā rkā pt š ā dus aizliegumus, tā pē c lielā kā daļ a mū su fotogrā fiju ir ā rpusē .


Tā nav problē ma, jo Agia Triada klosteris tiek uzskatī ts par vienu no iespaidī gā kajiem Krē tas klosteriem. Un tam nevar nepiekrist, atrodoties starp tā diem skaistumiem.

Tajā paš ā laikā jū s pat nepievē rš at ī paš u uzmanī bu detaļ ā m — ceļ vedī norā dī tajā m doriskā stila kolonnā m. . .

. . . vai renesanses arhitektū ras iezī mes.

Jū s vienkā rš i iespaido š ī s vietas skaistums, komforts un miers, kurā vē laties palikt ilgā k. : )

Tsagorolon klosteris raž o arī olī veļ ļ u no saviem olī vu audzē m, vī nu no saviem vī na dā rziem, kā arī citu Krē tas specialitā ti — timiā na medu. Teikš u tā , sā kumā nebiju ī sti iedomā jusies, kā garš os š is dī vainais produkts, bet ticiet man - lieta ir vienkā rš i apbrī nojama!! !

Un Agia Triada klosteris atstā ja uz mums tā du iespaidu, ka mē s nolē mā m turpinā t ceļ u un apstā ties Gouverneto klosterī (citos avotos Yuverneto), kas atrodas tikai daž u kilometru attā lumā .

Turklā t jums ir jā nokļ ū st pa ļ oti gleznainu kalnu ceļ u.

Guverneto klosteris ir datē ts ar 16. gadsimtu. un ir nocietinā juma tipa komplekss ar katedrā li centrā lajā pagalmā .

Š eit nav ļ oti daudz mū ku (kaut kā du iemeslu dē ļ es atceros, ka viņ i ir tikai 8, bet es varu kļ ū dī ties), un viņ i piekopj ļ oti stingru dzī vesveidu. Un cik skaisti viņ i dziedā ja! Tikko tikā m lī dz vakara dievkalpojumam – iespaidi ir pā rsteidzoš i!

Starp klostera teritorijā spē kā esoš ajiem ierobež ojumiem ir arī jebkā das fotografē š anas aizliegums, bet š eit, piedodiet, mū ki, es nevarē ju pretoties un uzņ ē mu daž as bildes. Par sevi attaisnojoš u apstā kli uzskatu to, ka vienu no fotogrā fijā m uzņ ē mu jau no skatu laukuma aiz klostera, t. i. ā rpus teritorijas. : )

No š ejienes paveras skaisti skati.

Tajā paš ā laikā š eit sā kas ceļ š , kas ved uz pamesto Katoliko klosteri, kas datē ts ar 5. –6.  gadsimtu. Ceļ vež os teikts, ka klosteris atrodas aizā uz stā vas klints un ir veltī ts svē tajam Jā nim vientuļ niekam. Mē s neesam varē juš i to pā rbaudī t savā m acī m. Protams, sā kā m nokā pš anu uz to, bet nokļ uvā m tikai lī dz gleznainajam senatnī gajam mū rim, ko ieskauj mirstī gā s atliekas. . .


…Arkudiotisas alas, kas grieķ u valodā nozī mē “lā cis”. Savu nosaukumu ala ieguva, jo iekš pusē ir stalagmī ts, kas atgā dina lā ci.

Tā kā bija jau vē ls vakars, mē s neuzdroš inā jā mies doties tā lā k pa lejupejoš o serpentī nu, bet uzkā pā m atpakaļ uz Gouverneto, uzmetā m atvadu skatienu Krē tas jū ras plaš umiem un devā mies uz viesnī cu atpū sties.

Tā kā nā kamajā mē s ceļ osim ar ziemeļ iem uz dienvidiem.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (16) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums