NEATKARĪGS CEĻOJUMS GRIEĶIJĀ, III DAĻA - ATĒNAS

16 Septembris 2014 Ceļošanas laiks: no 19 augusts 2014 ieslēgts 19 augusts 2014
Reputācija: +592.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

(NOBEIGUMS)

GLABĀ Š ANAS PĀ RTRAUKS

Ierodoties Atē nā s (un mē s tur ieradā mies 14.45), bijā m paredzē juš i atstā t savas mantas bagā ž as nodalī jumā autoostā un tad doties pastaigā pa pilsē tu. Tomē r tā tur nebija: tur nebija skapī š u ...vienkā rš i! Es steidzos uz informā cijas biroju, lai jautā tu, kur es varu atrast bagā ž as nodalī jumus, bet tieš i š ajā birojā man atbildē ja, ka tie nav stacijā , bet tie atrodas centrā - Monastiraki metro stacijā . Tad jautā ju vietē jā m tantē m, vai tuvumā nav kā da metro stacija, bet viņ as atbildē ja, ka nezina. To arī nevarē ja noskaidrot pē c kartē m, un tad, atceroties vietē jā taksometra lē tumu, nolē mu pa to doties uz Monastiraki staciju. Atbraucā m par 8 kapeikā m. Stacijā patieš ā m bija automā tiskie skapī š i, bet ...vismaz viens no tiem darbojā s! Nē , viņ i nebija aizņ emti – viņ i vienkā rš i nestrā dā ja! Pat monē tu caurumi bija aizzī mogoti ar lenti.


Tad pie mums pienā ca vietē jā s tantes, no kurā m nedaudz sajuta Buhā ras smaku, un jautā ja, vai nevajag kaut ko palī dzē t. Es viņ iem izskaidroju problē mu. Viņ i, atvainojoties par savu pilsē tu, atbildē ja, ka viņ iem tieš ā m ir problē mas ar bagā ž as glabā tuvi. Tad viņ i pajautā ja metro kasierim, vai kaut kur nav vē l kā das bagā ž as nodaļ as. Viņ š atbildē ja, ka viņ i ir gan uz Omonijas, gan uz Sindagmas, tomē r arī tur nestrā dā , kā arī dzelzceļ a stacijā , kur arī grasā mies bā zt degunu. Tantes pat sazinā jā s ar kā du meiteni ar kā das ierī ces, piemē ram, domofona palī dzī bu, un viņ a atbildē ja, ka viņ ā m ir privā ta bagā ž as telpa, bet tā strā dā tikai lī dz 18.00, kas mū s ļ oti ieinteresē ja. Tantes pa š o laiku pā ris reizes atvainojā s par savu pilsē tu.

Es arī izmē ģ inā ju š o triku: piegā ju vienā no restorā niem, pie manis pienā ca barkeris, pieklā jī bas pē c kaut ko precizē ju par ē dienkarti un tad pateicu, ka esam gatavi pie viņ iem ē st un dzert, bet vajadzē ja atstā t lietas. tur lī dz vakariem. Viņ š uzreiz kļ uva bē dī gs un teica, ka tas nav iespē jams. Man arī bija vē l viena doma, kuru, kā vē lā k izrā dī jā s, vajadzē ja likt lietā , bet ...vispā r par š o uz dienvidiem.

LYCAVITOS KALNS (???????? ? ? )

Atē nā s jau bijā m - tur sagaidī jā m Jauno 2013. gadu. Pē c tam mē s tur apmeklē jā m daudzas vietas, bet Likabeta kalns palika neapmeklē ts. Un mē s gribē jā m uzkā pt š ajā kalnā : no turienes paveras skats uz visu pilsē tu. Tā pē c tagad nolē mā m doties turp kopā ar mantā m. Savā di, ka taksists par to mums neko neiekasē ja - apmē ram 4, lai gan mē s braucā m diezgan ilgu laiku. Tad tur piebrauca cits taksists un piekrita mū s gaidī t pusotru stundu. Š ķ iet, ka tas ir nedaudz saspringts ar viņ u klientiem.

Tantes pie funikuliera ieejas izrā dī jā s labsirdī gas un laipni piekrita atstā t viņ ā m mū su mantas uz mū su uzturē š anā s laiku augš ā . Brauciens ar funikulieri maksā.7 vienai personai turp un atpakaļ , ilgst 3 minū tes, un pats funikulieris atiet apmē ram ik pē c 20 minū tē m. No augš as patieš ā m paveras skaists skats, visa pilsē ta vienā mirklī . Augš stā vā ir ē stuves, kur var iedzert un ē st, apbrī nojot pilsē tu. Aiz stikla sienas vienā no š ī m ē stuvē m redzē jā m mierī gi guļ am ingvera kaķ i, neskatoties uz to, ka netā lu bija diezgan stā vs nobrauciens, gandrī z klints. Tur redzē jā m arī citus kaķ us, vispā r tā du ir daudz. Izskatā s pē c kaut kā das ī paš as sugas – kalnu kaķ u. : ))))

CEĻ OJUMS UZ AKROPOLI

Pē c Lycabettus nolē mā m doties uz Akropoli pavakariņ ot kā dā no restorā niem, ko atceramies.


Taksists, š ķ iet, cerē ja, ka pē c tam dosimies viņ am lī dzi uz lidostu (prasī ja, kad mums ir lidmaš ī na, izdomā ja, cikos mums tur jā bū t utt. ). Jautā ju, cik maksā s brauciens uz lidostu. Viņ š man atbildē ja, ka cena par š o ir fiksē ta - č etrdesmit dolā ri. Teicu, ka par dā rgu un uz lidostu dosimies ar metro. Rezultā tā viņ š mū s aizveda uz Akropoli (pareizā k sakot, uz blakus esoš o istabiņ u mā ju, kur mē s pē dē jo reizi atpū tā mies) uz 17.05 laupī š anu! Un kā pē c, pie velna, es nepaprasī ju č eku, rodas jautā jums...

RESTORĀ NS PIE AKROPOLES

Atceros, ka iepriekš ē jā braucienā uz Atē nā m mē s biež i gā jā m uz š o restorā nu, es joprojā m pļ ā pā ju ar viesmī li par abstraktā m tē mā m, stā stī ju viņ am jokus, prasī ju, kad iznā cis kā ds no vietē jā dziedā tā ja Andoņ a Remosa albumiem utt. Un tagad š is viesmī lis mani atpazina! Barkers, uzzinā juš i par mū su vē lmi pusdienot kopā ar viņ iem, uzreiz paķ ē ra mū su bagā ž u un ievilka to iekš ā.

Pasū tī jā m tur š ķ ī vi gaļ as maisī juma grila, vairā kas pudeles alus “????? ? ? ” (starp citu, š im nefiltrē tajam alus bija liela nozī me mū su pirmajā braucienā š ī konkrē tā restorā na izvē lē ), kā arī pasū tī ju sev glā zi ouzo. Kad paē dā m pusdienas, es pajautā ju Ž orikam (????? ? ? ) - tā sauca š o viesmī li - vai varam atstā t pie viņ iem savas mantas uz stundu un doties pastaigā pa pilsē tu, uz ko viņ š atbildē ja. ka nekā du problē mu nebija. Š eit jums sā kotnē ji bija jā dodas ar savu bagā ž u! Es apzinā ti nenosaucu restorā na nosaukumu, pretē jā gadī jumā jū s to pā rvē rtī sit par bagā ž as nodaļ u. : ))))))

CEĻ Š UZ LIDOSTU

Stundu pastaigā juš i pa pilsē tu, paņ ē mā m no Ž orikas mantas un nolē mā m doties uz lidostu. Mē s pat nelū dzā m Ž orikam izsaukt taksometru, jo taksisti ir blakus un tā vazā jas, un š im restorā nam tuvu nebrauksi: ceļ š ir bloķ ē ts. Pirmais taksists piekrita mū s aizvest uz lidostu tikai par 35, nevis par fiksē tiem 40, ko viņ a priekš tecis mē ģ inā ja mums ierī vē t.

Vietē jā dutikā savā cā m visā das buhā ras un olī veļ ļ u, iekasē jā m visas pā ri palikuš ā s metā la monē tas (pretē jā gadī jumā Maskavas apmainī tā jos bū tu problemā tiski tā s attī rī t), un starpī bu samaksā ju ar kredī tkarti. Starp citu, ja jū s nolemjat uzkrā ties Atē nu lidostas dutikā , tas noteikti ir jā dara pirms pirmslidojuma meklē š anas, jo turpmā k dutiks nebū s, izņ emot, iespē jams, automā tus ar bezjē dzī giem dzē rieniem.

LIDOJUMS ATPAKAĻ


Atgrieš anā s lidojums pagā ja raiti un bez aizķ erš anā s, ieradā mies Š arikā , ā tri izgā jā m pasu kontroli, saņ ē mā m arī savu bagā ž u, pē c kā braucā m mā jā s ar iepriekš pasū tī tu taksi.

SECINĀ JUMS

Tā pagā ja mū su ceļ ojums. Vai ir vē rts organizē t š ā dus sarež ģ ī tus braucienus vai labā k ir mierī gi atpū sties vienuviet, lai katrs izlemj pats. Š ajā sakarā , dā rgie ceļ otā ji, es atvados no jums un novē lu jums visiem patī kamus ceļ ojumus!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums