Lieldienu brīvdienas

24 Aprilis 2012 Ceļošanas laiks: no 13 Aprilis 2012 ieslēgts 15 Aprilis 2012
Reputācija: +188.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vē lies patī kami pavadī t nedē ļ as nogali, sarī kot gastronomisku atvaļ inā jumu vai vī na degustā ciju, vai iegā dā ties modernu un ne visai gleznu, vai varbū t nopeldē ties sē ra vannā . . ? . . jā , jā . . tad vajag "silta avotu" par sauli, prieku Tbilisi, vī nu un cilvē kiem! Mans ieteikums tev sekot lī dzi jaunai vietai ar atvē rtu sirdi, aci un kameras objektī vu : ) Tad neko svarī gu nepalaidī si garā m. .

Pavasara aromā ts, Lieldienu kū kas un vaska sveces, kas tiek pā rdotas uz katra stū ra. Stilī gi ģ ē rbuš ies jaunieš i un daudzi tū risti, man patī k nezinā mas pilsē tas sajū ta. Dā vids, nosaukts svē tā apustuļ a Dā vida vā rdā , kurš dzī voja kā vientuļ nieks alā tā s nogā zē . No kalna paveras skaista panorā ma uz visu Tbilisi, kas it kā iederas plaukstā . Tbilisi vecā kais cietoksnis Narikala arī atrodas Svē tajā kalnā . Un ir arī botā niskais dā rzs ar brī niš ķ ī gu pavasara ziedu daudzveidī bu, iesaku visiem apmeklē t, ļ oti skaisti izrotā ts ar nelielu ū denskritumu un gleznainu lapeni uz nogā zes. To visu var redzē t bildē un tad pē c 2.5h dodamies pa bruģ ē to ielu taisni uz leju uz sē rvannā m. Nu kā pē c gan nepamē ģ inā t tik slavenas pirtis? Tiesa, vannas piederumu mums nav pie mums, bet vienalga. . Tante mums iedod visu vienreizē jo par mē renu samaksu un virza uz labo roku, vī ru pa kreiso : ) Eju tur. . . sē ra smaka caur ā du sū cas, sievietes un meitenes ar brī niš ķ ī gu augumu sē ž ģ ē rbtuvē un apspriež š ķ ietami svarī gus jautā jumus, ž estikulē jot. Man saka, lai es izģ ē rbos kailam, ž ē lojoties par savu tievumu ) nu, ejiet pē c iespaidiem...un tad . . maza tumš a istaba, kupolveida griesti ar tekoš u ū deni no nezin kura gadsimta krā niem, tas tev ir tā lu no SPA kū rorta, viss pē c iespē jas vienkā rš ā k . . cilvē ki nā ca mazgā ties un padalī ties ar jaunumiem. Sieviete ar spē cī gu tvē rienu sā k mani berzē t ar kesu (dabī gā zī da veļ as lupata "Kese" ir neaizstā jams lī dzeklis, lai smalki noņ emtu atmiruš ā s epidermas š ū nas no ā das virsmas). prā ts - ak, viņ i noņ em ā du dzī vu, bet pē c tam ierī vē mani ar patī kamu š ķ idrumu un veic nelielu ziepju masā ž u (man bija ziepju masā ž a, vī ram paveicā s ar putā m : ). . Man pietika ū dens procedū ru vienai diena un es steidzos uz izeju. Ko lai saka? Ļ oti jauki. . mm. . Nā kamā s divas dienas mana ā da bija kā mazulim, ne viens vien krē ms vai losjons uz to nav spē jī gs.


Pē c vannas mū su vē deri prasī ja Khinkali un tad uzreiz! Khinkali ir bū tisks gruzī nu virtuves atribū ts. Visgarš ī gā kā un vē rtī gā kā tajos ir nevis gaļ a, kā daudzi domā , bet gan gaļ as sula khinkali. Ne katrs restorā ns un ne katra saimniece var lepoties ar spē ju pagatavot khinkali. Ir daudz noslē pumu, lū k, mī kla, kas nedrī kst bū t bieza un nedrī kst plī st, izdalot dā rgo sulu. Š eit ir maltā gaļ a, kurai vajadzē tu dot š o sulu. Tos gatavo visur Sakartvelo un Adž ā rijā , un Kahetijā , un Imeretijā , bet labā kos khinkali gatavo Tbilisi. [Wikipedia]

Daudzi cilvē ki saka, ka cilantro noteikti ir daļ a no khinkali, tas nav pilnī gi taisnī ba. Gruzī nu restorā nos gan Tbilisi, gan Batumi var pasū tī t khinkali ar un bez zaļ umiem. Viņ i ē d hinkali ar rokā m - ē dot tos ar traukiem, jū s riskē jat ne tikai izskatī ties stulbi, bet arī , caurdurot hinkali ar dakš iņ u, zaudē t paš u š ī ē diena bū tī bu. Viņ i ar rokā m paņ em hinkali aiz augš as (neē d), maigi iekož , dzer buljonu un ē d gaļ u. Protams, khinkali var ē st ar gruzī nu vī nu, bet vislabā k tos lietot kopā ar č ač u. Pagriež ot stū ri, nokļ uvā m patī kamā Khinkalnaya, kur saulrieta magnolijas smarž ā nogarš ojā m khinkali, š aš liku un pudeli Tsinandali. Tbilisi naktis. .

Rī ts . . pastaiga lī dz Sausajam tiltam senlietu meklē jumos, kas manā m acī m ir tik mī ļ i un skumji pē c maciņ a. Tur arī bū s iespē ja redzē t burvī gos vietē jo mā kslinieku darbus. Iegā dā jā mies arī bildes-kolā ž u gruzī nu impresionisma stilā , tad bija Romeo un Dž uljetas kafijas servī ze , savtī ga krū ze un cupronickel sviesta trauks : ) Š ajā tirgū var atrast brī niš ķ ī gas lietas par pieņ emamā m cenā m, tā ir piezī me senlietu cienī tā jiem.

Arī tajā dienā bija daudz patī kamu lietu: pirmais ceriņ u puš ķ is š ogad, brauciens uz virtuvi pie parastā m gruzī nu sievietē m, kuras cepa smarž ī gas Lieldienu kū kas, kā piens Bomboras parkā (bē rnu paradī ze), sā tī gas pusdienas, daudz. limonā des, un 6. gadsimta Sv. Marijas mū ra baznī cas apmeklē jums.


Svē tdienas rī ts atnesa brī niš ķ ī gu laiku, ž ē lastī bu cilvē ku sejā s un Metekhi tempļ a apmeklē jumu (XII gs. ), kas atrodas paš ā Kuras akmeņ ainā krasta malā un agrā k bija cietoksnis un Gruzijas karaļ u rezidence. Zem Metekhi tempļ a velvē m tika apglabā ta pirmā gruzī nu mocece, karaliene Shushanika Franceya, kuru mū su ē ras 5. gadsimtā nogalinā ja viņ as uguni pielū dzoš ais vī rs. Un tieš i pretī templim ir moderns piemineklis - pilsē tas dibinā tā ja Vakhtang Gorgasali bronzas jā tnieka statuja. Tad bija kafijas dzerš ana augstā kajā nogā zē virs Kuras uz Old Tbilisi viesnī cas terases un pastaiga cauri Tbilisi ielu labirintiem, kas nevienu nevar atstā t vienaldzī gu vai negrib? . .

Tbilisi no rī ta pacels galvu

un salds sapnis biedē s no brū nā m acī m,

un iedzī votā ji dejos agrajos dū mos

un steidzī gi kliedz: "Cik pulkstens ir? ! . . "

Un ilgu laiku, it kā noliecoties pie bekgemona,

viņ š bū s viens pats, kamē r viņ š bū s ā rpus viņ a rokā m,

atš ķ etinā t ielu sarež ģ ī jumus

un aizlikts joslas mezgli.

Un tad (redzē jis simts reizes)

ak, varbū t es pati atkal kļ ū š u

sentimentā ls kā viņ a rī tausmas,

un atklā ti, tā pat kā viņ a mī lestī ba.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums