Jautājums o Gruzija

  Uzdod jautājumu
Uzdod jautājumu
Eksperti un pieredzējuši tūristi atbildēs uz jūsu jautājumu.
+ Paskaidrojums uz jautājumu
342 abonenti tiks
informēti par problēmu
Tēmu jautājumsа

Saistīts jautājums «Laikapstākļi un gadalaiki»
Kādi laikapstākļi Gruzijā ir maija beigās - jūnija sākumā?
Vai peldsezona maija beigās jau atklāta?
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Abonēt
7 abonenti  • prasīja 2017-10-296 gadiem atpakaļ
Atbildes  •  42
аватар victorochagov
Batumi būs silti. Tas joprojām ir tuvāk Turcijai.
аватар moy_contakt
Laikapstākļi ir atšķirīgi, taču šajā periodā nevajadzētu rēķināties ar tiešu karstumu. Varbūt neliels lietus var līņāt un debesis savilkties ar punktiem, un pēc 13 dienām saule var lūrēt starp mākoņiem. Jūra ar viļņiem, pludmalē lieli oļi (Batumi, Kvariatti), ir, protams, vietas ar smiltīm, bet to ir mazāk. Gruzijā bijām gan vasarā, gan maijā un rudenī (vīrs bieži brauca uz turieni darbā), vai arī nepaveicās ar laikapstākļiem, bet vietējie stāsta, ka vairāk vai mazāk laikapstākļi nostājas augustā un līdz septembrim. tas atkal sāk darboties. Piemēram, jūlijā mēs pat nemēģinājām sauļoties, jo visas uzturēšanās dienas bija apmācies laiks, bet mēs skatījāmies dabā. Un šogad maijā no nedēļu ilgas uzturēšanās es pat divas reizes nogulēju uz oļiem peldkostīmā, vienreiz pat iebridu jūrā (bija 11 grādi ūdens), un kopumā laikapstākļi mani priecēja, tas tikai divas dienas lija lietus.
аватар alex45
Maija beigās es peldējos un sauļojos Suhumi un Gagrā, un Batumi ir tāds triks. No rīta aizej uz pludmali, peldies, bez mākoņiem, un vietējie saka, lūk, mākonis virs kalniem, pusdienlaikā līs. Un mākonis ir tik mazs, ka dzīvē neticēsi. ka tas mainīs laikapstākļus.Bet līdz pusdienlaikam lija lietus, nevis vājš, lietusgāze.
Batumi reģionu ne velti sauc par "slapjiem subtropiem". Suhumi reģions - "sausie subtropi". mazāk lietus. Bet man tur patika septembris-oktobris.Cilvēku mazāk, siltuma mazāk.
аватар Elenka08
alex45, tev taisnība. Tieši šo definīciju par subtropiem es tur dzirdēju vairākas reizes. Batumi viss ir labi, gan ēdiens, gan daba, gan pati pilsēta tagad ir ļoti patīkami skatīties. Bet laikapstākļi var jebkurā brīdī padarīt zemisku (biju oktobra pirmajās dienās, lai gan necerēju peldēties, bet ap pusdienas laiku pagulēt pludmalē pašā * karstumā *. Ak, mēs staigājām zābakos! Tad jūnija 2. puse + jūlija 1. nedēļa.Šķiet, ka bija vasaras vidus.Bet pagājušonedēļ biju 1 reizi pludmalē, sēdēju T-kreklā un skatījos uz jūru. dienām pat nebija iemesla (Un tomēr daudzas kafejnīcas un citas izklaides sāk strādāt ap jūlija vidu! līdz augusta beigām-septembra sākumam. Paši gruzīni jūniju sauc nevis par sezonu. Tas ir kaut kā tik dīvaini.. ..
аватар alex45
Togad peldējām līdz pašai izbraukšanai pēc 10. oktobra.
Un pirmo reizi viesojos Batumi vasaras vidū, vēl pavisam jauns, no 10 dienām - 7 lietus, vai lietus no rīta, vai pēcpusdienā.. Divi apavu pāri kļuva skābi, bet tik un tā lieliski atpūtās. Suhumi ir daudz sausāks. Gagrā mēs ar sievu nepavadījām medusmēnesi, bet pusmēnesi noteikti.Un cik sen tas bija, bezrūpīga jaunība pirms -45 gadiem !!!
аватар Elenka08
Jā, tāda neparedzama Gruzija ... var peldēt pēc 10. oktobra, vai arī 4. oktobrī var būt zābakos un plunčāties peļķēs ((Bet Suhumi un Gagra tagad noteikti nevar salīdzināt ar Batumi, Batumi tagad spīd un spīd.
аватар ollennka
Paldies visiem par atbildēm! Mēs braucam uz Batumi, nevis Sukhumi. Nu, pieņemsim iespēju.
аватар Elenka08
ollennka, jebkurā gadījumā ēdiens, vai lietū, vai karstumā, vienmēr ir labs))) un vīns, protams) Tur uz ielas. Himšiašvili uzcēla 3 jaunas skaistas augstas mājas. Un īrē dzīvokļus, ļoti skaists skats apkārt un tie ir tieši krastmalā.
аватар Elenka08
šeit viņi ir pa kreisi
аватар alex45
Es neko nesalīdzinu.
Kaukāza Melnās jūras piekraste ir no padomju laikiem un atmiņas no turienes.Un mana sieva ir no Čakvas pie Batumi.
Un tagad es atradīšu vietu, kur atpūsties! Kaukāzs un Gruzija – tas neattiecas!
аватар ollennka
Un tomēr mēs riskēsim nevis augstumā, bet uzņemsim viesnīcu pludmalē))
аватар Elenka08
alex45, es gribēju teikt, ka tu nesalīdzini personīgi, bet vispār, vispār. Iepriekš tie vienmēr skanēja kā * komplektā *, man pat bija kaut kāds teiciens, es neatceros. Tagad daži cilvēki man jautāja: * vai tu esi bijis Suhumi? *, ņemot vērā Batumi apmeklējumu, tā teikt, es saku, ka tās tagad ir ļoti dažādas lietas.
аватар Elenka08
Un nez kāpēc tagad Gruzija pārvalda kā AAE, es nesaprotu .... es nerunāju par visādām Ēģipte un Turcija
аватар moy_contakt
Gruzija, protams, ir kolorīta valsts, bet salīdzinot tas pats Batumi 2013.-2014.g.(mans vīrs tur praktiski dzīvoja, un es pie viņa lidoju pa reizei un bez) un tad 2016-2017.... atkal viss krīt. sabrukumā. Cenas ir ievērojami pieaugušas, un pakalpojums ir palicis tajā pašā līmenī. Šī gada maijā galvenā dislokācijas vieta bija Kvariatti. Dzīves dārdzība šajā ciematā ir no 25 USD vienai personai vai no 50 USD par istabu. Mēs bijām liela kompānija un aizņēmām visu 4 stāvu viesnīcu (varbūt nesezonā, maksājām vairumā) un runājām ar saimniekiem par šo tēmu. Un man ir dīvaini, kāpēc cilvēki maksā tādu naudu bez ēšanas, par ļoti viduvējiem apstākļiem (un mēs dzīvojām luksusa divistabu komplektā tieši pludmalē un izrādījās, ka sezonā cena par šo istabu ir no 300 jū. .) nu, dievs, istabiņa ir pašā vidējā viesnīcā Ēģiptē ir par kārtu augstāka.... pārtika tur nav lēta. lidojumi nav lēti. Nesaprotu, kurš ir gatavs par to maksāt tik daudz, ja ir ne mazāk krāsaini galamērķi, bet tajā pašā laikā lētāki un ērtāki. Un kāds brauc.
аватар ollennka
300 dolāri par istabu ir kaut kā grūti noticēt. Vai tas ir imperatora komplekts))). Esmu redzējis līdz šim dārgāko Radisson, tur ir 150 dolāri.
Kalorija nav nepieciešama)))).
аватар Elenka08
Par 300 nezinu, bet 100 par dzīvokli 4-5 cilvēkiem, vasarā Batumi ir viegli. Nezinu kā ar tādu baru sadzīvot....Bet maija beigām ir savs +, tā kā viņi neuzskata par sezonu, tad 1-istabas dzīvoklis var būt + - par 30$, viesnīcas joprojām būs dārgākas. Piekrītu moy_contakt, visu laiku mani mulsina jautājums *kurš tagad tur brauks*, pats gribētu, bet galu galā sliecos uz turkiem-ēģiptiešiem. Mums tikai lidojums no Kijevas apmēram 200 eiro + ap 200-250 izmitināšana + ēdināšana. Šeit jums ir AAE 5 zvaigžņu uznirstošais logs vai Ēģipte uz 10–11 dienām
аватар ollennka
Nezinu par visiem, es speciāli braucu, jo vēl neesmu tur bijis, bet esmu bijis Turcijā, Ēģiptē un AAE. Jēdziens "pakalpojums" īsti nesaprotu, ko tas ietver. Ir jūra, ir kalni, pienācīgas viesnīcas, ēdiens un vīns ir garšīgi))) Man pietiek.
аватар Elenka08
Es personīgi pieskaitu pie *servisa* tīri subjektīvu viedokli: sava pludmale, istabu uzkopšana, veļas maiņa, visādi mazgāšanas līdzekļi, drošība. Nav nepieciešams * saņemt ēdienu *, tas ir, jums nav jādomā par to, vai esat nonācis labā restorānā vai nē. Un tā kā esam tūristi, pilsētu nepazīstam, var uzskriet jebko (gadījās. Ārēji ļoti pieklājīga iestāde, un khinkali ... likās, ka viņi tos dabūjuši no mūžīgā sasaluma. Viss šis * serviss * protams var atrast labās viesnīcās, bet tur arī cena.... īrēju dzīvokli, nedzīvoju 100 gadus apartamentos un biju *patīkami* pārsteigta, ka tā tomēr ir dzīvojamā ēka, kur kaimiņi bļauj, pagalmā dūc mašīnas, var atslēgt ūdeni u.t.t. Kā "es par to nedomāju iepriekš. Turklāt dzīvoklī neviens netīrīs un nemainīs dvieļus utt. Var arī nebūt būt jebkuram. ((
аватар ollennka
Nu, par dzīvokļiem, jā, piekrītu, atvaļinājumā es nevēlos tīrīt, mazgāt traukus un gatavot ēst, tāpēc es nedomāju par dzīvokļiem principā neatkarīgi no valsts. Bet kaimiņi un pienācīgā viesnīcā var dabūt visādas lietas))) bija precedenti.
аватар manich
Pieaugot tūristiem no Krievijas, pakalpojums sāka būtiski uzlaboties. Gruzīni ar prieku gaida krievus. Galu galā mūsu tūrists būtiski atšķiras no parastajiem azerbaidžāņiem, mugursomām, armēņiem. Vienkārši jāzina tās viesnīcas, kuras cenšas strādāt pēc Eiropas standartiem. Un nav nepieciešams tos meklēt metropolē - Batumi. Ir arī kūrorts Kobuleti, kur, starp citu, pludmale ir veidota no maziem oļiem, un Batumi var sasniegt 20 minūtēs. Turcija, Ēģipte, protams, ir labi, ja grasāties gulēt pludmalē vai pie baseina ar nesaprotamu dzērumu (par vīnu to nevar nosaukt, utt., ja dzēra īstu gruzīnu vīnu). Gruzija daudziem joprojām ir nezināma zeme, bet kas te ir bijis...JĀ, un ne tikai pie jūras, valsts ir interesanta. Tskhaltubo minerālūdeņi savā būtībā ir unikāli daudzu slimību (locītavu, muguras, ādas un daudzu citu) ārstēšanā. Līdz ar to potenciāls ir milzīgs un serviss pacelsies vēlamajā līmenī. Jā, tam jau ir diezgan labi piemēri.
аватар moy_contakt
Es pārbaudīšu istabas izmaksas. Standarta divvietīgs numurs ar privātu vannas istabu no 50 gadiem bez ēdienreizēm. Tā kā mūsu bija daudz, viņi aizņēma visu viesnīcu, un mans vīrs un dēls ieguva istabu augšējā stāvā, viņi to noteica kā "suite" numuru ar skatu uz jūru. Viņi uzskata Kvariati par foršāku nekā Batumi, turpat jūras krastā ir daudz viesnīcu. Viņu cenu zīme nav lēta. Mūsu istabā varēja izmitināt līdz 6 cilvēkiem. Saimnieki teica, ka sezonā šajā istabā ir 300 ye.... Tā arī nav tālu no Kvariati līdz Batumi. Pludmale tur ir jaukāka nekā Batumi (mazāki oļi). Turcijas robeža ir 3 km attālumā. Pēc apkalpošanas es saprotu, ka pludmalē ir ģērbtuves un tualetes (Batumi tādu nebija), nav sauļošanās krēslu (grūti gulēt uz oļiem), retām kafejnīcām tādas ir. Ieiet jūrā dēļ oļiem, tas ir ļoti grūti, un ja ir arī viļņi.... Ar bērniem tur nav ko darīt. Ēdiens ir labs, ka vīra darbs par to rūpējās un mēs vienmēr labi un garšīgi paēdām, bet, kad paši gājām un meklējām, kur paēst, pāris reizes saskāros ar tādām blēņām...
аватар moy_contakt
Šogad bijām nepatīkami pārsteigti, kad uzkāpām uz skatu laukuma, kas atrodas uz torņa ar gruzīnu alfabētu ar netīrām brillēm... Un tik ļoti, ka pat nenobildēju. Uz jautājumu kāpēc, dīvaina atbilde - nav tādas tehnikas + augstums.... Respektīvi, šīs brilles nav tīrītas kopš uzbūvēšanas dienas. Tad par tādu purvu kļuva ezeri ar dziedošām strūklakām. Un tad tur izlija izkārnījumi, un smaka bija tik spēcīga, ka man sāpēja acis. Lieliski trāpījām kalnos, skatījāmies dabā un bijām vietās, kur viņi nebrauc ekskursijās. Un tas viss, protams, bloķēja daudzus mirkļus. Uz Turciju pat bijām divas reizes iepirkties :) izklaidējāmies, bet paši noteikti uz turieni nebrauksim, ja vien atkal neatvedīsim uz turieni savu vīru darba dēļ.
аватар ollennka
Batumi nav viesnīcu ar savu pludmali, vai kā?
аватар Elenka08
Cik saprotu pat Sheraton nav savas pludmales.Neesmu redzējis slēgtu zonu pa visu jūras līniju.
аватар ollennka
Pichalka...
аватар Elenka08
moy_contakt, ir sauļošanās krēsli un saulessargi, bet bez matračiem. Nu, teiksim, nevis visā pludmales garumā, bet atsevišķos posmos. Piekrītu par tualetēm, tādas nav. Jebkurā gadījumā, kad es biju 20114. gadā, viņi nebija.
аватар moy_contakt
Pludmalē pie 2-3 kafejnīcām ir sauļošanās krēsli. 10 kilometru pludmales līnijai (manai, tik daudz tiek deklarēts Batumi) tas ir tikai piliens jūrā. Un jūlijā es vairs neskatījos. Batumi nav nevienas viesnīcas ar savu pludmali! Kāpēc mēs apmetāmies Kvariati? jo tur viesu mājas ir uzbūvētas gandrīz krastā, tādas kā sava pludmale. No rīta kāds no mūsu kompānijas pludmalē nodarbojās ar jogu, kāds skrēja. Un kāds vienkārši izgāja no rīta pirms brokastīm, lai ieelpotu jūras gaisu, paskatītos uz delfīniem un segā ietītu jūru. Batumi tas būtu nereāli. Visas ēkas, arī viesnīcas, atrodas krastmalas priekšā. Krastmalā esošās tualetes ne tikai neparādījās, bet viena no abām arī aizvērās ... Nomājamie velosipēdi pēc vairāku gadu darbības gāja bojā. Tā kā tas viss pamazām iekrīt pagrimumā.
аватар alex45
Tātad, lasot šīs atsauksmes, es vēlreiz pārliecinājos, ka jūs nevarat mani tagad vilkt atpūsties uz Gruzijas Melnās jūras piekrasti! Turklāt dēls brauca ar savu automašīnu caur Krimu uz Suhumi, viņa iespaidi un fotogrāfijas stingri iebilst pret!
Tā kā bija gruzīni pie padomju varas, viņi ir palikuši - savu cenu nesaskaitīs. Daba, un jaunībā apceļoju visu Kaukāzu, izņemot Azerbaidžānu, redzēju gruzīnu skaistumus, neko jaunu neredzēšu.Sieva mani lutina ar gruzīnu ēdieniem, prot!
TAGAD NEKĀDU ARGUMENTU par labu atpūtai Kaukāzā man, protams!
аватар alex45
Elenka08! Ja es ievietoju Venēcijas Lido (t.i. pludmales) vai Nicas fotoattēlu, tur arī nav viesnīcu pludmales, tur nav pieņemts dalīt piekrasti starp viesnīcām.Jā, tā ir gandrīz visur Rietumeiropā.
Gruzīni, Mabut, iet Eiropas ceļu, kā viņi domā!
аватар moy_contakt
Kas attiecas uz pārtikas cenām. Protams, ja gatavo pats, tad var ēst taupīgi, bet ... man principā nepatīk gatavot, un, ja atvaļinājumā ir iespēja, ka man tas būs jādara, tad es to neuzskatīšu atvaļinājums. Oļos vidēji trīs (vīrs, es un dēls 11 gadi) pusdienās tie bija vidēji 75-90 GEL (1 GEL = 11 UAH). Šis ir standarta gruzīnu ēdienu komplekts, bez liekšķerībām, tie ēd visu. Domājām, ka varbūt jāmeklē cita vieta, bet esam bijuši dažādās iestādēs, bet lētāk nesanāca. Un ņemot vērā to, ka dažkārt iestādes seja (skaista vide, ārēji nemaz nevilka uz ēstuvi) nemaz neatbilda gatavošanas kvalitātei par augstajām cenām.... Par laimi tika organizētas brokastis un vakariņas darba devējs. Mēģinājām ar vietējiem izlauzties cauri vietām, bet cenas visur bija aptuveni vienādas. Bet galu galā cilvēki brauc uz Gruziju pēc garda nacionālā ēdiena! Domāju, ka Gruzijai šādas izmaksas ir nepamatoti augstas.
Parādīt vairāk »
iemiesojums
Atbildiet uz citiem jautājumiem par Gruzija
Pievienojiet fotoattēlu
Notiek ielāde...
Fotoattēls ir augšupielādēts
×
Visi jautājumi
AAE
vēl