Nedēļas nogale Gruzijā

19 Jūlija 2018 Ceļošanas laiks: no 18 Maija 2018 ieslēgts 22 Maija 2018
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Nedē ļ as nogale Gruzijā

Gruzija! Tā pat kā pirms pieciem gadiem, mē s tikko apturē jā m ceļ ojumu. Atkal braucam taksī , patī kams š oferis pastā sta, kas un kur vē l jā redz. Š is gruzī nu akcents ir vienkā rš i jauks. Š oferis brauca lē ni. Pa ceļ am uz viesnī cu viņ š centā s stā stā ielikt visu valsts milzī go skaistumu. Un arī sevi konsultē kā gidu) Bija kā di divi naktī pagalmā , š oferis Tbilisi priekš ā uzstā ja, lai piezvana uz kā du citu skaistu pilsē tu, bet man nā cā s gulē t. Arī mū su viesnī cas saimnieks gulē ja mierī gi. Tač u neatlaidī gais braucē js tomē r tika cauri. Iepriekš ē jā reizē , kad pieļ ā vā m rupju kļ ū du, ceļ ojumā paņ ē mā m pā rtiku no Kijevas. Š oreiz nelaidī sim garā m ne vienu vien iespē ju baudī t gruzī nu virtuvi.


Pienā ca ilgi gaidī tais rī ts, un mē s turpinā jā m savu nepabeigto marš rutu. Uz Ķ ī nas ceļ ojuma fona notikumi risinā jā s ļ oti ā tri. Izbraucot no viesnī cas bijā m mikroautobusā . Pē c 10 minū tē m izkā pā m Didubes autoostā un jau bijā m iesē dinā ti citā mikroautobusā . Š ķ ita, ka mū s gaidī ja divas atlikuš ā s vietas. Pagaidi vē l minū ti, neej prom! Mē s sakrā jā m skaisto gruzī nu churchkhela un esam gatavi doties ceļ ā .

Stepantsminda

Š oferis nepā rprotami steidzā s. Trasē lidojā m virsskaņ as ā trumā . Mtskheta metā s garā m logiem. Cik viņ iem tas ir viegli. Lidosta-viesnī ca-autoosta-kalni, š ķ iet, ka visi gaida pieturā s, kamē r tu uzskrien un ielec mikroautobusā . Pē c stundas braukš anas š oferis uz 10 minū tē m apstā jā s gleznainā vietā . Vietē jā vecmā miņ a mū s uzreiz pabaroja ar milzī gu hač apuri par 5 lari (2 USD). No saulainajiem un sulī gi zaļ ajiem kalniem tecē ja ū denskritums. Otrā ceļ a pusē ir klints. Mē s atpū tā mies un metā mies kalnos. Aiz logiem sā ka parā dī ties sniegs. Mē s ar Daš u nedaudz saspringā mies. Mums lī dzi ir tikai vasaras drē bes. Skati, kas daž kā rt pavē rā s no mikroautobusa, ir papildus ekskursija) Mums par laimi Stepantsminda bija nedaudz zemā k par sniegu, un laiks izrā dī jā s omulī gs. Marš ruta galvenais mē rķ is bija Trī svienī bas baznī ca kalnā . Mē s to lieliski redzam, bet mums ir jā izlemj, kā tur nokļ ū t. Mapsmi kartes nolē ma mums parā dī t, kā to izdarī t pareizi. Bet acī mredzot pareizi, ja jums lī dzi ir helikopters. Bet pē c Ķ ī nas mē s ticē jā m karš u precizitā tei un neuzdroš inā jā mies š aubī ties.


Sā kumā kā rtis mū s aizveda prom no galvenā ceļ a un pa tievu ieliņ u aizveda pie kaut kā da gruzī na turpat pagalmā . Kad gā jā m, divi puiš i izbrī nī ti paskatī jā s uz mums. Mē s ar izbrī nu skatī jā mies kartē . Viņ i nolē ma mū s apturē t un izlabot. Nonā cā m kalna pakā jē . Divi ceļ i. Turklā t tas, ko piedā vā navigā cija, noteikti nav viegls. Par citu karti viņ i ziņ o, ka nav caurbraukš anas. Nu labi, otrā s iespē jas kā rtis. Kā piens bija kaut kā ī paš i grū ts, likā s, ka varē s spuras salī mē t kopā . Lai gan pagaidā m esam nogā juš i tikai 5 metrus. Par laimi citi navigā cijas upuri nolaidā s, lai satiktos. Viņ i mums teica, ka jā iet pa kreiso ceļ u, tas ir gleznainā ks un vieglā ks. Ceļ š , kas it kā neiederas mū su kartē s. Lai arī cik ilgi gā jā m kā jā m, Mapsme mū s atrunā ja atgriezties pie sā kotnē jā marš ruta tū ristiem ar helikopteru. Panorā mas sniegoti kalni mū s apņ ē ma no visā m pusē m. Ceļ š bija daudz vieglā ks nekā iepriekš ē jais. Daž i tū risti pat uzkā pa ar bē rnu ratiņ iem. Stunda ceļ ā un esam klā t. Skati no baznī cas ir patieš ā m pā rsteidzoš i. Š eit kalniem ir ļ oti savdabī ga krā su palete. Kā rudens kalnos. Bija kā di 12:00, un mē s jau bijā m pabeiguš i dienas plā nu. Tas bija kaut kā neparasti. Vē l pirms nedē ļ as pilsē tas apskatei varē ja bū t nepiecieš ama vesela diena, lai tur nokļ ū tu. Un tad mē s izbraucā m cauri ne mazai valsts daļ ai un uzkā pā m kalnā . Nekas, tagad paplaš inā sim plā nu. Kaut kur ir ū denskritumi. Kaut kur tā dā nozī mē Gruzijā . Bet vispirms pusdienas! Mē s nokā pā m lejā un iegā jā m ļ oti vienkā rš ā kafejnī cā . "Vai ir kā ds Khinkali? " Tomē r jautā jums, tā pat kā par vī nu, bija diezgan retorisks. Khinkali maksā.1 lari par gabalu ($ 0.4) un auksts mā jas vī ns 5 ($ 2) lari par glā zi...

alus glā ze...0.5...izlieta aptiekas stilā lī dz malā m. Likumsakarī gi, ka pirms mums lē ja vī nu, saimnieks mums degustā cijai ielē ja 100-150 gramus. Vī ns joprojā m iet tikpat labi kā sula. Mē s ar Daš u baidī jā mies piecelties no galda. Meklē sim arī ū denskritumus. Saimniece izskrē ja pagalmā un teica, ka tur ir puiš i, kuri labprā t ved mū s uz kaimiņ pilsē tas ū denskritumiem. Puiš i bija alus dzī res vidū . Vī rietis teica, ka par 50 lari viņ š mū s ar prieku vedī s š urpu turpu. Esam sā kuš i tirdzniecī bu. Viņ š iebilda, ka cenā ir iekļ auts alus. Solī š ana mums ietvē ra rekordlielu summu: “Jū s esat mū su viesi, es jū s aizvedī š u bez maksas! Tu esi gatavs? " Gruzī ns pabeidza savu alus glā zi, iesē dinā ja mū s autobusā un devā s ceļ ā uz kalniem. No vienas puses, protams, alus pirms brauciena nav ī paš i labs. Bet, no otras puses, viņ š ir dzimtais gruzī ns, iespē jams, tas ir viņ a veids, kā bū t normā lā stā voklī . Ceļ š ir beidzies. Tas neapturē ja mū su vadī tā ju. Viņ š sā ka braukt uz kalniem pa dž ipu marš rutu. Busiks tā trī cē ja, ka pē c tam man sā pē ja roka. Stingri turē jā s pie sē dekļ a. Kā dā brī dī maš ī na padevā s un tad mē s ar Daš u devā mies kā jā m. Mū su jā tnieks palika mū s gaidī t pie sava dzelzs zirga. Lī dz ū denskritumam bija jā staigā apmē ram 20 minū tes. . Izvē lē jā mies marš rutu lī dz Lielajam ū denskritumam.


Un viņ š bija super forš s. Š is tieš ā m ir ī sts pilns kalnu ū denskritums. Viņ š ieņ em otro vietu aiz Brazī lijas Iguassu. Viens piedzī vojumu meklē tā js tur pat peldē jis. Vispā r ū denskritums ir jā redz visiem, kas tur nav bijuš i! Un vietas ir diezgan jaukas kā puma laikā . Krā š ņ i, vienas dienas laikā esam redzē juš i jau divas interesantas lietas kā dā nomaļ ā Dž ordž ijas nostū rī . Dvē sele prasī ja brī vdienas! Lū dzā m š oferi pa telefonu piezvanī t mū su viesnī cas saimniecei, lai viņ a uz vakaru rezervē tu mums galdiņ u restorā nā ar dzī vo mū ziku. Sā kotnē ji domā jā m, ka atgriezī simies diezgan vē lu, bet ar tā du pā rvietoš anā s tempu var darī t visu, ko gribas. Atgriezā mies Stepantsmindā un samaksā jā m š oferim. Tomē r nav labi iet bez maksas. Nā kamais mikroautobuss uz Tbilisi ir pē c stundas. Bet atkal tika atrasts mikroautobuss, pē dē jā s brī vā s vietas, un mē s jau lidojā m uz galvaspilsē tu stundu agrā k. Mē s tikko sapratā m, cik viss ir viegli un vienkā rš i. Ž ē l, ka mū su mī ļ ais pseido-reflekss spogulis nevarē ja dalī ties mū su priekā . Diemž ē l objektī vs traģ iski salū za Ķ ī nā . Un ar č etrā m dienā m remontam nepietika. Dž ordž ija patiesī bā ir daudz skaistā ka par š ī m ar telefonu uzņ emtajā m fotogrā fijā m.

Bezsaistes atcelš anas karte nevē lē jā s mums parā dī t restorā nu. Bija vajadzī gs internets. Pirmajā veikalā man to izdalī ja no mobilā telefona. Tbilisi ļ oti ē rts un lē ts taksometrs. Ja nezinā t, kā kaut kur nokļ ū t, vienkā rš ā kais veids ir noķ ert taksometru un tur nokļ ū t. Š oferis mū s vispirms ieveda pagalmos. Tad es sapratu, ka esmu kļ ū dī jies un nogā dā ju to pareizajā vietā ) Tas bija diezgan dī vaini ar mū ziku restorā nā , vai drī zā k ar to bija par maz. Bet atmosfē ru radī ja kā ds gruzī ns, kurš uzstā ja, lai mē s apsē ž amies pie viņ a galda. Un tad sē ž am atseviš ķ i no visiem. Par gruzī nu virtuvi. Cik tas bija garš ī gi. Faktiski Gruzijas restorā ni Kijevā gatavo ne sliktā k. Ja vē l neesi bijis Gruzijā , bet vē lies tajā iemī lē t un lidot, vienkā rš i pasū ti restorā nā Adž ā rijas hač apuri.

Par visu pā rē jo parū pē sies UIA zemo izmaksu tarifi. Tiesa, lī dz izlidoš anai jā gaida 10 mē neš i, tač u tas ir lē ti. Mū su pē dē jā ceļ ojumā ar likmi 8 biļ etes maksā ja aptuveni 500 USD diviem. Tagad par 90 USD biļ etē m un 4 USD hač apuri Kijevā , tā pē c jū s noteikti vē laties lidot. Ak, ja aviosabiedrī bas man maksā tu par reklā mu. . . Bet tas ir vienkā rš i negaidī ts no UIA puses!

Uplistikhe

Otrā diena sā kā s pē c rievota raksta. No viesnī cas pā ris minū tē s mikroautobusā , pē c vē l 10 autoostā . Tad mū s pieķ ē ra taksists un piedā vā ja braukt uz Gori par 10 lari (mikroautobusā bū tu bijuš i 8).

Lieliski, mē s vienojā mies par visu marš rutu ar cerī bā m uz 30 lari (12.1 USD). Vispirms devā mies uz Uplistsikhi. Š ī ir kaimiņ u pilsē ta aiz Gori.

Brauciet apmē ram stundu no Tbilisi. Š ī ir alu pilsē ta, kurā cilvē ki dzī voja daudzus gadsimtus. Apkā rtne ļ oti lī dzī ga turku Pamukalei, bet balto skaistuļ u vietā – alas. Š o pilsē tu mums kā ds ieteica iepriekš ē jā raksta laikā . Lī dz pilsē tai pagā ja apmē ram stunda diezgan jocī ga “klinš u kā pš anas”.


Tas nepavisam nav grū ti, bet mē s vienkā rš i apmaldī jā mies. Rezultā tā nokā pā m no kalniem prom no oficiā lā s ieejas parkā . Tomē r š oferis nebija ī paš i pā rsteigts. Paš os kalnos nav palicis tik daudz alu, bet noteikti ir vē rts doties ceļ ojumā .

Ļ oti gleznainas panorā mas ar pā rplū stoš ā m upē m. Un tas viss vē rojams no skaistiem alu akmeņ iem. Mū su nā kamā pietura bija Gori. Tomē r tur mē s palaidā m š oferi vaļ ā .

Sadedzinā t

Bija vē l salī dzinoš i agrs rī ts. Taksometri mū s aktī vi aicinā ja apskatī t Uplistsikhe un bija ļ oti pā rsteigti, ka esam jau paspē juš i tur aizbraukt. Galvenā tū ristu daļ a, pē c š ofera teiktā , tiek pievilkta lī dz pulksten 12:00. Savā di, bet iepazī š anos ar pilsē tu sā kā m no muzeja. Protams, es saprotu, ka mē s neejam uz muzejiem, bet tas bija Staļ ina muzejs. Pē c vienas sensacionā las filmas noskatī š anā s ļ oti gribē jā s redzē t, ko viņ i tur rā da. Bet mans personī gais viedoklis ir tā ds, ka viņ i pilnī bā neatklā ja muzeja problē mas dziļ umu. Bet mū su stā sti nav par to. Bija interesanti.

Gori bija arī cietoksnis. Pirms kā puma nolē mā m atsvaidzinā ties. Bet tuvā kajā Khinkali kafejnī cā bija jā gaida 20 minū tes. Mē s nolē mā m vispirms uzņ emt neieņ emamo cietoksni kalnā un pē c tam mieloties ar sagū stī š anu. Ceļ ā uz augš u mē s atklā jā m slē ptu ceļ u. Ceļ š mū s veda starp sienu un augstu klinti. No apakš as cilvē kiem varē tu š ķ ist, ka divi spiegi ar viltī bu cenš as ieņ emt cietoksni. Cietoksnis, kurā var brī vi ieiet un pastā vī gi atvē rts. Rezultā tā nonā cā m vietā , kur klints jau bija uz visā m pusē m. Lejā atradā s milzī gas skulptū ras, kas sē dē ja aplī . Š ķ iet, ka pirmais mē ģ inā jums ieņ emt cietoksni neizdevā s! Ak, es to izdomā ju! Jauns plā ns! Ejam no ā rdurvī m! Viņ i noteikti mū s tur negaida. No galvenā s ieejas viņ i pirmo reizi paņ ē ma cietoksni.


Saule apgaismoja augš pus izcirtumus un zā lienus. Ar lepnumu un triumfu devā mies lejā pusdienot. Tuvā kajā restorā nā hinkali nebija. Khinkalu nebija, Kā rli! Tas bija zems trieciens. Absolū ti katrā Gruzijas iestā dē ir khinkali. Gadā s, ka nav nekā , pat ē dienkarte, bet ir khinkali. Labi, atnes to, kas cepeš krā snī ! Mums cepeš krā snī bija Adž ā rijas hač apuri un daž i citi labumi.

Tagad mū su marš ruts gulē ja uz divu upju atkalapvienoš anos! Bet vispirms ieskatī simies atklā tā zoodā rza iež ogojumos. Lapsa gulē ja ar viltī gu skatienu, pū ce nekustī gi skatī jā s uz mums, bet lielais plē sī gais putns ar visu savu izskatu rā dī ja, ka grasā s mū s sagriezt gabalos. Ž ē l bija lā č a mazā aplokā . Es gribē ju viņ u atbrī vot. Bet, ja mē s pili paņ ē mā m nepamanī ti, tad zvē ra atbrī voš ana nepaliks nepamanī ta. Vē lu lā cim veiksmi. Upes, diemž ē l, nolē ma atkal apvienoties tā dos brikš ņ os, ka pat suns, kas mums pieķ ē rā s, padevā s. Mē s, tā pat kā pionieri, urbā m dž ungļ us un mazas upes. Pat nā cā s dalī ties ar Daš u. Daž as mazu straumju pā rejas bija neveiksmī gas, un Daš ai nā cā s meklē t citu ceļ u, lai neatkā rtotu manu likteni. Bet krā sainā s upes atkal apvienojā s tieš i mū su priekš ā . Un te nu mē s ar paveikta sajū tu dodamies uz Tbilisi. Cietoksnis ir ieņ emts, hač apuri apē sts, plē sī gais putns ir bū rī , un upes atkal tiek apvienotas!

Tbilisi

Pirms 5 gadiem jau š eit katru ielu esam izpē tī juš i, tagad vajag atkā rtot labā ko! Centrs pie stikla tilta joprojā m bija skaists. Tā s ū denskritumi, kas plū st no akmeņ iem, ir neaizmirstami. Lē tā kais troš u vagoniņ š , ko mē s satikā m, maksā ja 2.5 larus (0.8 $), pā rveda mū s pā ri pilsē tai. Pa pā rgā jienu takā m devā mies uz parka pusi. Nā cā s pā rvarē t tik garu un kā pjoš u marš rutu, ka visi rī ta piedzī vojumi bija vieglā ki.

Viena no marš ruta galvenajā m grū tī bā m bija sastapš anā s ar garu dzeltenu č ū sku. Par laimi č ū ska nebija noskaņ ota cī ņ ai. Spriež ot pē c bildē m internetā , ieraudzī jā m medņ us. Tā izskatā s kā ķ irzaka bez ekstremitā tē m č ū skas formā . Tas notiek tā . Paš ā parkā mū s gaidī ja divi pā rsteigumi. Skatu rats, kas slē gts uz mē nesi, un mē s ar Daš u, mū su iecienī tā kā atrakcija, ir atvē rti. Š is ir Baļ ķ is, kas steidzas gar ū dens slidkalniņ iem. Atrakcija tika ieslē gta speciā li mums.


Bija daudz kliedzienu! Mani klā ja vilnis tā , ka vajadzē ja kā du laiku nož ū t. Tas ir priecī gi! Un, protams, mū s gaidī ja skaistas galvaspilsē tas panorā mas. Pē c tik notikumiem bagā tas dienas mū s sagaidī ja ī sts mielasts. Atradā m ļ oti veiksmī gu restorā nu, kuru noteikti apmeklē sim arī nā kamajos ceļ ojumos. To sauc par Machakhela netā lu no Marjanashvili metro stacijas. Tiesa, pirms pieciem gadiem mums bija arī iecienī ts restorā ns, tač u tas jau bija slē gts. Starp citu, mū su mī ļ ā kā frā ze Gruzijā ar Daš u ir “Schemyagesyat guri Marjanashvili! ”. Tas ir kā Stambulā , kad paziņ o par pieturu "Kabatas! ". Restorā nam patika vī na cena 1.2 lari glā ze (0.5 USD) vai 8 lari (3.2 USD) par pudeli. Pudeles tilpums ir 1.7 litri. . .

Gruzī ni daudz zina par vī nu. Man patika dā rgā ks vī ns par 2 GEL glā zi, man vairā k garš o sarkanais) Tomē r virtuve ir tikpat lieliska. Labi, ka pirms pē dē jiem braucieniem nometu 5 kilogramus. Tas bija tieš i piemē rots Gruzijai) Nekas, pē c ceļ ojuma es vē l kā du laiku sē dē š u uz diē tas.

Kvareli

Mū su treš ā un diemž ē l pē dē jā diena. Bū s tikpat skaisti un priecī gi kā iepriekš ē jie. Kā pē c mums ir tik maz dienu tik skaistā valstī ? Tā nu lidojam mā jā s un ņ emam biļ etes nā kamajam gadam! Š oferis mū s izlaboja, sak, ņ emiet par rudeni, tikai vī nogas nogatavosies. Š orī t ar lielu pā rliecī bu devā mies uz nepareizo autoostu. Paē dā m, un cauri visai pilsē tai devā mies uz pareizo. Plā nojā m atkal doties uz Borjomi. Bet visu Gruzijas rietumu daļ u pā rpludinā ja lietusgā zes. Tā pē c ejam uz Sighnaghi, tur bija ļ oti forš i. Mikroautobusa š oferis atgā dinā ja, ka jā brauc uz Sighnaghi ar pā rsē š anos. Aicinā ja mū s atklā t kaut ko jaunu. Viņ š teica, lai braucam ar viņ u uz Kvareli, tur ir skaisti, skaists ezers un arī tū risti brauc. Nu labi, Kvareli ir tik Kvareli. Uz priekš u! Braucā m kā das trī s stundas. Ceļ a sarež ģ ī tī ba bija maksimā la. Trī s stundas klausī jā mies krievu š ansonu no š ofera radio. Lī dz ezeram bija jā iet cauri ļ oti dī vainiem nepabeigtiem karjeriem. Ezers ir gleznains. Ž ē l, ka mū su fotik ir remontā .


Skaistums ir tā ds, ka fonā ir augsti kalni. Ja godī gi, tik grū ts ceļ š un nokļ ū š ana lī dz ezeram radī ja š aubas par visu ideju. Mē s devā mies uz restorā nu atpū sties. Restorā nā bez mums bija skaļ u vī ru kompā nija. Restorā nā valdī ja ī sts gruzī nu gars. Viņ am jautā ja tikai mielojoš ie gruzī ni. Menedž eris nolē ma mū s iepriecinā t ar skaļ u mū ziku un ieslē dza krievu š ansona turpinā jumu. Kas tā par spī dzinā š anu! Viņ i lū dza iekļ aut kaut ko gruzī nu. Tagad ir labā k. Maltī tes beigā s vī rieš i pievē rsa uzmanī bu mums. Uzzinā jā m, ka esam no Ukrainas. Viņ i piezvanī ja viesmī lei un teica, lai nebē gsim. Viņ i sauca mū s pie sava galdiņ a, trī s puiš i paņ ē ma no diviem glā zes, pasniedza mums.

Piepildī ts lī dz malā m un lē jis gruzī nu tostus un draudzī gas apmaiņ as. Mē s dzē rā m par Ukrainu, par Gruziju, par politisko problē mu risinā š anu. Viesmī lis mums atnesa lielu augļ u š ķ ī vi. Š ī piecu minū š u tikš anā s ar gruzī niem padarī ja mū su dienu. Tas bija patiesi priecī gi un patī kami. Garastā voklis pacē lā s debesī s. Viņ i mū s pierunā ja palikt un iet tā lā k! Kā pē c mums jā atgriež as Tbilisi, jū s varat palikt pie mums Kvareli. Bet jū s nevarat atcelt lidmaš ī nu. Ja bū tu palikusi diena, ceļ ojums bū tu uzņ ē mis negaidī tu pavē rsienu. Laiks lī dz atgrieš anā s autobusam tikš ķ ē ja. Mē s devā mies apskatī t ezeru un atgriezā mies Kvareli. Pa ceļ am apstā jā s autobuss, un tā pati trokš ņ ainā vī rieš u kompā nija mū s aizveda uz pilsē tu. Pilsē ta un ezers uz kalnu fona ļ oti priecē ja aci. Jā , un laimī gs! Pilsē tā joprojā m atrodas cietoksnis, kura iekš pusē negaidī ti atklā jā s futbola laukums.

Kad lī dz mikroautobusam bija palikuš as 30 minū tes, pamanī jā m rā dī tā ju uz ezeru. Rā dī tā js bija otrā virzienā . Visu laiku pavadī jā m uz nepareizā ezera. Ir tikai viens autobuss dienā ! Mums atkal bū s jā atgriež as Kvareli. Pilsē ta joprojā m ir jauka. Iespē jams, to izdarī sim pē c pusotra gada, kad dosimies uz Sighnaghi) Pē dē jo vakaru pavadī jā m pastaigā joties pa mā jī gajā m galvaspilsē tas centra ieliņ ā m. Tur ir vesela restorā nu aleja, tur ejot, jū ties kā Itā lijā . Protams, savu marš rutu ar ielā m pabeidzā m mū su iecienī tajā restorā nā . Nā cā s izmē ģ inā t visu virtuvi, kam trī s dienu laikā nebija laika. Tas nebija viegli, bet mums tas izdevā s. Ak, Dž ordž ija, tā bija brī niš ķ ī ga nedē ļ as nogale un pilnī ga atpū ta pē c lielā Ķ ī nas ceļ ojuma. Visbeidzot, mē s trī s dienas pilnī bā atpū tā mies un atpū tā mies no sarež ģ ī tu jautā jumu veidoš anas un valodas barjeras. Dž ordž ija, iesakā m Tevi pilnī gi visiem, ī paš i tiem, kam patī k garš ī gs ē diens un skaistas pastaigas. Gruzija, mē s tevi mī lam!


Ceļ ojuma informā cija


Ceļ ojuma datums: 18.05. 2018. –22.05. 2018.

Ilgums: 3 pilnas dienas

Aviobiļ etes: UIA uz 11 mē neš iem

Viesnī cas: rezervē š ana

Ekskursijas: viens pats

Ceļ ojuma grū tī bas: 1/10 (ļ oti viegli)

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums