Ceļojums Eiropā 2017. Nedaudz no Francijas. Ceļš uz lavandu

29 Novembris 2017 Ceļošanas laiks: no 01 Jūlija 2017 ieslēgts 31 Jūlija 2017
Reputācija: +895.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Somija un Norvē ģ ija bija 105. un 106. valstis, kuras man izdevā s redzē t. 106 valstis, tas ir maz vai daudz, zē nam no Novorosijskas, kurš dzī voja kopā ar mammu, uz ļ oti mazu ienā kumu robež as. Mē s nebijā m ubagi, bet kā visas parastā s PSRS dzī vojoš as ģ imenes.

Es vē los vienotu Eiropu ar vienotu valū tu un bezvī zu ceļ oš anu

Izkā pjot no prā mja Dā nijā , Hirtshals pilsē tā , es devos uz Francijas dienvidiem. Automaģ istrā le Dā nijas ziemeļ os ir vidē ja. Pā rsvarā lī dzenums un ainavas nemaz nav interesantas. Lija lī dz pat paš iem Vā cijas dienvidiem. Es atkā rtoju, ka Vā cijas mazpilsē tas un ciemati ir ļ oti skaisti. Hamburgas rajonā ceļ š ir kā tī kls. Ja tas nebū tu navigators, tad jū s varat klī st š eit divas dienas, lai dotos pareizajā virzienā . Š eit jums jā pievieno milzī gi sastrē gumi.

Ceļ u ir daudz, bet sastrē gumi saglabā jas. Es neapmeklē ju Hamburgu, lai par spī tu Fricim, jo ​ ​ mū su prezidents G20 samitā nebija ī paš i sirsnī gs.


Dā nijā un Vā cijā uzpilde ir dā rga – 1.43 eiro par litru dī zeļ degvielas. Temperatū ra + 13. Nolē mu pusdienot kafejnī cā "Baden-Baden" vienā no Vā cijas degvielas uzpildes stacijā m. Smarž o garš ī gi, it ī paš i, ja esi izsalcis. Frics man iedeva vecos ceptus kartupeļ us cietā eļ ļ ā , taukos peldoš u steiku un bulciņ u. Par visu samaksā ju 12.34 eiro. Uzreiz nogarš ot sapratu, ka vakar viss ir sagatavots agri, š odien vē lā k. Vai Eiropas tū risti nejū t, ka Fritz š ajā ē stuvē viņ iem nepā rdod svaigu pā rtiku? Ē da tikai treš o daļ u. No liekajiem taukiem vairā kkā rt ceptajā steikā un kartupeļ os man bija pretē ja reakcija uz ē dienu. Kā es saprotu, Vā cijā ceļ malas ē stuvē s apmā na garā mbraucē jus, kā arī Krievijā .

Ar pateicī bu atceros zupas kafejnī cā s degvielas uzpildes stacijā s Slovā kijā.2014. gadā . Tur viņ i gatavojā s lī dz sirdsapziņ ai.

Interesanti tualetes poti degvielas uzpildes stacijā s. Jū s maksā jat un ieejat. Lido kaitinoš as muš as, acī mredzot tas ir tā pē c, lai jū s nejustos vientuļ i slē gtā telpā . Jū s nospiež at pogu virs tualetes poda, un aplis sā k griezties, notī rot sevi. Tu tupus. Pa labi virs sejas lī meņ a ir spoguļ kamera, tas ir, lai pā rbaudī tu savu seju kuņ ģ a tī rī š anas procesā . tieš i jū su priekš ā ir skrejlapa, kurā teikts, ka, pē rkot 10 Durex iepakojumus, 11.  pakas saņ emsiet bez maksas. Nedaudz augstā k atrodas otrā lapa “Palī dzē sim Ā frikas bē rniem”. Ir patī kami tikt galā ar apgaismotu valsti.

Apmē ram č etras stundas vē lā k es iebraucu skaistā vietā , kur atradā s liels pā rtikas komplekss. Sā ku meklē t vietu, kur nomierinā t vē deru. Pē c minū tes viņ š aizbē ga.

Gandrī z pie katra galda sē dē ja ģ imenes ar suņ iem. Paš i tū risti ē da un ar rokā m baroja suņ us, kas tikko bija pastaigā ti skaistā zā lienā ar ziediem pretī kafejnī cai. Varbū t suņ u mī ļ otā jiem ir pieņ emts suņ us pē c pastaigas vest uz kafejnī cu, bet es esmu pieradusi ē st cilvē ku vidū . Kā dreiz Anglijas televī zijas pā rraide mani stingri pā rliecinā ja, ka dzī vnieks ir dzī vnieks, un to nekad nevar nomazgā t lī dz cilvē ka ķ ermeņ a tī rī bai. Diemž ē l mā jdzī vnieki, vakcinē tā kie no vakcinē tajiem, tī rā kie no tī rajiem, atnes saviem saimniekiem daudzas slimī bas, par kurā m viņ i pat nenojauš . Viss ir saistī ts ar citiem faktoriem.

Pabraucis garā m daudzā m skaistā m Vā cijas pilsē tā m, es devos uz Francijas robež u Vā cijas pilsē tas Freiburgas rajonā . Š eit lietus apstā jā s, +27. Robež a pamestas ē kas formā nemaz nav manā ma. Pirmie kilometri Francijā manī kaut ko salauza.


Pirmo reizi es sā ku uzskatī t Franciju no mazā m pilsē tā m un lauku rajoniem. Kaut kā š eit viss ir cilvē cī gi. Visur mā jī ga, skaista un galvenokā rt lauksaimniecī bas zeme. Es nezinu, ko tieš i, bet tikai Francijā es piedzī voju savu ī paš o attieksmi pret š o valsti. Š eit viss ir kaut kas tā ds, kas neeksistē citā s valstī s. Ī paš i, vai ne? Lauksaimniecī bas lauki ir kā bagā tī gas bildes visā s krā sā s. Kvieš i jau daudzos laukos nopļ auti. Francijā tas aug pat kalnu nogā zē s. Franč iem patiktu Kubanas lauki, kur viss ir lī dzens un pieejams, bet ar rokā m audzē ts no aizmugures. Mū su graudu audzē tā ji joprojā m ir tā lu no franč u valodas. Š eit viņ i mī l savu zemi un rū pē jas par to, ko uz tā s audzē . Tā da attieksme ir daudzā s Eiropas valstī s. Kad krievi iemā cī sies tik ļ oti mī lē t savu zemi, kas viņ us baro?

Pa ceļ am es apstā jos Ibis viesnī cā . Viesnī ca ir vidē ja, bet dā rga no lē tā kā s.

Es ieslē dzu televizoru, lai skatī tos ziņ as, bet es redzē ju visu Bastī lijas dienas svinē š anas procesu. Es nekad neesmu redzē jis š ā du svē tku skaistumu tieš saistē un pat augstas izš ķ irtspē jas televizorā . Svinī bā s piedalī jā s galvenais š ovmenis no Amerikas Savienotajā m Valstī m, kurš sē dē ja uz pjedestā la un gaidī ja Francijas prezidentu Makronu, kurš ar automaš ī nu apbrauca Parī zes iedzī votā jus, kas stā vē ja pa galveno ielu un militā rpersonā m. Tad pagā ja zemes tehnika un lidmaš ī nas lidoja garā m. Tas bija neaizmirstams skats. Es nevarē ju atrauties no televizora ekrā na vairā k nekā trī s stundas. Lī dz š im esmu ļ oti pā rsteigts par redzē to. Es iesaku visiem tū ristiem š ajā Francijai lieliskajā dienā nokļ ū t Parī zē . Vajag tikai noskatī ties pa televizoru, kur viss ir parā dī ts vissī kā kajā detaļ ā , ko neredzē si stā vot kā dā no ceļ a posmiem un slē gts ar policijas spē ku. Es atkal iemī lē jos Francijā . Kaut kā atbraukš u uz visu vasaru uz lauku Francijas mazpilsē tā s. Viņ a to ir pelnī jusi.

Pē dē jos Francijas kilometros es sā ku saskarties ar pirmajiem lavandas laukiem, bet vairā k par to nā kamajā stā stā .

Es apstā jos š ī s zī mes priekš ā un sā ku domā , kur iet? BRĪ VĪ BA tava mā te. Kā Eiropa rī kojā s pareizi? Vienotā vī za.

Es nekad neesmu bijis tik brī vs kā š obrī d.

Tagad es skatos uz š ī m fotogrā fijā m, un asaras saplū st no aizvainojuma pret mū su bijuš ajiem vadī tā jiem, kuri turē ja mū s gū stā , neredzot citu valstu skaistumu. Lī deri! Lai jū s zā rkā justos tikpat labi, kā mē s dzī vojā m.

Pirmā lavanda! ! ! Drī z ieraudzī š u tos lavandu laukus, kur tik ilgi ilgojos.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Я остановился перед этим знаком, и стал думать, куда ехать? СВОБОДА мать вашу. Как же всё правильно сделала Европа. Единая виза. Я никогда так не был свободным, как в этот момент.
komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums