Dzimšanas diena Parīzē

03 Decembris 2017 Ceļošanas laiks: no 02 Novembris 2017 ieslēgts 06 Novembris 2017
Reputācija: +16.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

02.11. 2017.

Mē s sā kā m savu ceļ ojumu no Kijevas. Lidojā m no Zhuliany lidostas uz Varš avu (Chopin Airport) ar WizzAir. Iepriekš izgā jā m tieš saistes reģ istrā ciju, jo lidostā maksā (300 grivnas).

Ierodoties mē s izgā jā m Polijas pasu kontroli. Mums jautā ja, kā pē c mē s lidojā m uz Varš avu, ko mē s plā nojam š eit darī t. Pē c tam braucā m ar vietē jo vilcienu un drī z vien sasniedzā m pilsē tas centru. Lī dz viesnī cai bija jā nokļ ū st ar tramvaju. Apmetā s uz vienu nakti viesnī cā Hit Hotel 3 *. Viesnī ca nav slikta, atraš anā s vieta laba, netā lu no zoodā rza, 20 minū š u gā jienā lī dz Karaļ a pilij. Istabas ir ļ oti plaš as, mums bija sava virtuvī te (lai gan nebija trauku). Viesnī cas personā ls bija ļ oti patī kams.

03.11. 2017.


No rī ta devā mies kā jā m uz Karaļ a pili un vecpilsē tu. Bija lietains, bet tomē r lieliska pieredze. No rī ta cilvē ku nav vispā r, pilsē ta ir tukš a, tas pieš ķ ir tai neticamas krā sas. Netā lu no vecpilsē tas atrodas Barbican - viens no galvenajiem pilsē tas apskates objektiem. Pē c tam devā mies uz vē l vienu no svarī gā kajiem apskates objektiem - Varš avas Augsto namu (nezinu, kā to pareizi nosaukt), kurā atrodas teā tris, kaut kā ds centrs un daudz kas cits. Neskatoties uz laikapstā kļ iem un vē sumu gaisā , visas strū klakas bija ieslē gtas, parki zaļ oja, ā rā viss bija ļ oti, ļ oti skaisti. Pastaiga Varš avā tuvojā s beigā m, devā mies uz tirdzniecī bas centru, izdzē rā m tasi kafijas un no galvenā s stacijas ar vilcienu devā mies uz Modlinas pilsē tu. Tur viņ i pā rsē dā s autobusā (shuttle bass) uz Modlinas lidostu. Mū s gaidī ja lidmaš ī na uz Parī zi. Mē s lidojā m ar RyAnAir. Laba zemo cenu aviokompā nija, lai gan ir viena piebilde: ja lidojat ar š o kompā niju, vai nu bū s jā pē rk sē dvietas, lai sē dē tu blakus, vai arī š ī "brī niš ķ ī gā " aviokompā nija "apmetī s" jū s daž ā dos lidmaš ī nas galos. (piemē ram, 14B, 25A un 27B). Otrs š ī s zemā s cenas trū kums (tā pat kā Wizz Air) ir lidmaš ī nas ieraš anā s Bovē lidostā . Par lidmaš ī nas biļ etes cenu nav jā priecā jas, jo transfē rs maksā.27 eiro (turp un atpakaļ ). Rū pī gi jā apsver, vai lē tā k bū tu lidot tieš i no Kijevas (ar š iko AirFrance aviokompā niju uz Š arlu de Golu) vai ar kā du zemo izmaksu aviokompā niju uz Orli (EasyJet). Nevajag sevi maldinā t ar to, ka it kā , ja nokļ ū sit Bovē un no turienes ar vilcienu, tas bū s lē tā k. Jū s pavadī siet daudz nevajadzī gu laiku un ietaupī siet apmē ram 5 eiro. . . Biļ eš u cenas nav 10 eiro, tā s atš ķ iras atkarī bā no laika, un tikai tad, ja jums paveicas un jū su laiks sakrī t ar atlaiž u biļ eti abos virzienos, tad š is piedā vā jums bū s izdevī gs. Marš ruta autobuss no š ī s "skaistā s" lidostas aizņ em apmē ram 2 stundas (ja neiesprū st satiksmē pie ieejas Parī zē ). Mē s ieradā mies Parī zes kongresu namā , un no turienes ar metro braucā m uz mū su viesnī cu (ibis Styles Paris Gare Saint Opera Lazare 4*).

Parī zes metro mū s š okē ja. Sā kumā mē s ilgi mē ģ inā jā m izdomā t viņ a sistē mu, kā nopirkt biļ eti, kur doties. Rezultā tā francū ziete biļ eš u kasē paskaidroja, kuru biļ eti mums pirkt, un vietē jie rā dī ja interaktī vu karti, kurā ir uzzī mē ti ī sā kie marš ruti un stā stī ja, kā saprast, kur braukt, braukt ar metro vai RER. Paldies, dā rgais francū ziet! Starp citu, visi franč i diezgan labi pā rvalda angļ u valodu, labprā t uz to atbild un laipni palī dz visos jautā jumos.

Pats metro ir ļ oti vecs. Mani ļ oti pā rsteidza veids, kā izkā pt no maš ī nas, nevis kā visur citur, nospiež ot pogu, bet pavelkot rokturi.

Mē s ieradā mies viesnī cā diezgan ā tri. Uzturē jā s lieliskā istabā . Viesnī ca pē c izskata ir pavisam jauna, pirmajā stā vā bez maksas var lietot tē ju/kafiju. Vakarā iekā rtojuš ies, devā mies to apskatī t. . . Priekš kam mē s te esam. . . Pie Eifeļ a torņ a! Mē s devā mies pie viņ as kā jā m (30 minū tes no viesnī cas). Pirmais, kas Parī zē iekrī t acī s, ir afrofranč i, atkritumi un bezpajumtnieki, viņ u tieš ā m ir daudz. Ž ē l, ka pietiekami stipra valsts izklaidē ja tā das slā vas pa galvaspilsē tas centrā lajā m ielā m. . . Afrofranč i ir galī gi neadekvā ti, steidzas virsū cilvē kiem, tieš ā m bija bail iet pa ielu pē c 22:00. . .

Tā mē s ieraudzī jā m Eifeļ a torni — visneapmierinoš ā ko skatu pasaulē , tač u tas mū s piesaistī ja, aicinā ja tuvā k un tuvā k. Katru stundu tas mirgo ar gaismā m. Tas ir lielisks skats. Es negribē ju viņ u pamest. . .

04.11. 2017.

Mē s pamodā mies agri no rī ta. Mū s gaidī ja bagā tī ga programma.

Brokastis viesnī cā bija ļ oti iespaidī gas. Brokastī s bija viss nepiecieš amais: aukstie gaļ as gabaliņ i, kruasā ni, kafija, jogurts, musli, svaigi spiesta apelsī nu sula, daudz ievā rī jumu. . .


Tad mē s devā mies kā jā m uz Monmartu, pa ceļ am gā jā m garā m Mulenrū ž ai. Monmartras kalns ir ļ oti skaista vieta. No tā paveras viens no skaistā kajiem skatiem uz Parī zi. Kā pš ana pa kā pnē m ir absolū ti zema, tā pē c es neredzu jē gu tē rē t naudu funikulierim. Dodamies lejā ar metro devā mies uz Eifeļ a torni. Labā k ir ierasties Trokai dā rzos, no kurienes paveras lielisks skats uz torni, tad ejiet pā ri tiltam uz to. Viņ i nopirka biļ eti uz tā s augstā ko punktu. Rindas likā s ļ oti garas, bet tā nemitī gi kustē jā s un kopumā ilgi nestā vē jā m. Biļ etes pirkā m ar atlaidi (lī dz 24 gadiem ieskaitot). Tā lā k bija jā iziet cauri droš ī bas sistē mai (kā arī lī dz ieejai torņ a teritorijā ), un neliela rinda pie lifta. Vispirms izgā jā m ā rā uz otro stā vu, paskatī jā mies tur, tad vē l mazliet nostā vē jā m rindā uz treš o stā vu, un uzreiz, ko es gribu teikt - uzkā p uz treš o stā vu! Atš ķ irī ba ir bū tiska, tur skats daudz skaistā ks. Bija arī rinda uz nobraucienu.

Pē c torņ a mē s ar metro devā mies uz Parī zes Dievmā tes katedrā li. Iekš ā var ieiet bez maksas. Tā lā k plā nojā m braukt ar panorā mas ratu un braucā m uz Place de la Concorde. Sā kā m meklē t riteni, bet tā nebija. Jautā jā m vietē jiem, viņ i teica, ka uz Ziemassvē tku brī vdienā m uzlikta novembra beigā s. . . ***. . . Mē s gā jā m uz Invalī diem un devā mies uz viesnī cu atpū sties.

05.11. 2017.

Saskaņ ā ar plā nu mū s gaidī ja viens no Parī zes dā rgumiem - š ī ir Luvra. Mums paveicā s, no novembra lī dz aprī lim ieskaitot, mē neš a pirmajā svē tdienā daudzā s vietā s ieeja bez maksas (Luvra, Triumfa arka, Versaļ a u. c. ). Nogaidī juš i 20 minū tes rindā , tikā m iekš ā . Visas zī mes veda uz galveno gleznu "Mona Liza". Ar grū tī bā m sasniedzot to, man nā cā s iziet cauri ķ ī nieš u pū lim. Tā lā k izeju atrast nebija viegli, apmē ram stundu to meklē jā m, pamazā m apskatī jā m arī citas ekspozī cijas. Pē c Luvras devā mies pa Elizejas laukiem uz Parī zes konferenč u namu, un pa ceļ am devā mies uz Triumfa arku. Mē s nolē mā m uzkā pt, it ī paš i bez maksas. Š eit nav lifta. Parastas vecas stā vas vī tņ u kā pnes paš ā augš ā...***. . . "Bet tas bija tā vē rts, " nodomā jā m, tiklī dz ieraudzī jā m visu skaistumu.

Pē c tam mē s braucā m ar marš ruta autobusu uz Bovē lidostu un ar WizzAir lidojā m uz Poznaņ u.

Bija jau vē ls, kad ieradā mies pilsē tā . Vispirms atbraucā m ar autobusu, tad ar tramvaju. Nedaudz apjukā m pazemes eju sistē mā , tā pē c biļ etei nedaudz pietrū ka laika (visas transporta biļ etes tiek pā rdotas laicī gi). Piestā jā m Traffic 3 * viesnī cā . Ļ oti forš a viesnī ca, neskatoties uz to, ka tā ir sadalī ta viesnī cā un hostelī . Mums ļ oti patika numuriņ i viesnī cā . Jauns, dizainers.

06.11. 2017.

No rī ta mē s devā mies pastaigā pa pilsē tu. Poznaņ a nav maza pilsē ta, un š eit ir ko redzē t. Vispirms devā mies uz vecpilsē tu, pē c tam uz Tumskas salu, uz Citadeli, tas viss aizņ ē ma veselu dienu.


Vē lu vakarā mū s gaidī ja WizzAir lidmaš ī na, un mē s devā mies mā jup uz Kijevu.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Польша, Варшава, барабан
Франция, Париж, Эйфелева башня
Франция, Париж, Мулен Руж
Франция, Париж, доска любви на Монмарте
Франция, Париж, Секре-Кер на Монмарте
Франция, Париж, вид с Монмарта
Франция, Париж, Эйфелева башня
Франция, Париж, Нотр-дам-де-Пари
Франция, Париж, Триумфальная арка
Польша, Познань, Старый город
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums