Otrā diena Parīzē

17 Oktobris 2017 Ceļošanas laiks: no 27 augusts 2017 ieslēgts 27 augusts 2017
Reputācija: +93
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Brokastis — 8:00.

Plkst. 8-45 mē s devā mies apskates ekskursijā .

Pulksten 9-10 apstā jā mies pie Invalī du nama. Melnie parī zieš i uzreiz ieskrē ja ar visu izmē ru Eifeļ a torņ iem, grā matā m un š allē m. Nopirku duci mazu torņ u par 2E, vienu 25cm torni par 12E un trī s kabatlakatiņ us par 5E. Gribē ju kaulē ties par grā matu par Parī zi, bet puisis negribē ja padoties.

Tā lā k braucā m starp Militā ro skolu un Marsa laukumu, pie Eifeļ a torņ a nogriezā mies uz Jē nas tiltu, atceroties vietu pa labi no tilta, kur atrodas izpriecu kuģ u piestā tne.

9:30 apstā jā mies uz 10 minū tē m Brī vī bu un cilvē ktiesī bu laukumā , lai nofotografē tos uz Eifeļ a torņ a fona. Brī dis bija neveiksmī gs – objektī vā iespī dē ja saule.


Pē c tam braucā m uz Triumfa arku, nogriezā mies uz Elizejas laukiem, aizbraucā m uz Place de la Concorde, nogriezā mies uz Madlē nas baznī cu, braucā m apskatī t Panteonu un 10-50 apstā jā mies pie Notre Dame katedrā les. Nobildē jā mies ā rā un iegā jā m iekš ā . Pē c 20 minū tē m mē s š ķ ē rsojā m tiltu un ieradā s Parī zes rā tsnama ē kā Place de la Hotel de Ville, kur mū su ekskursija beidzā s .

Daļ a no grupas devā s uz Fontenblo, un pulksten 12-10 mē s ieradā mies Lafajetas galerijā , lai apskatī tu kupolu un kaut ko nopirktu. Pulksten 14-00 nolē mā m doties uz debesskrā pju zonu - Aizsardzī ba. Nopirkā m duci biļ eš u (carne), vispirms pa 9. lī niju braucā m uz Franklina Rū zvelta staciju, tur pā rsē dā mies 1. lī nijā un sasniedzā m pē dē jo. 9. atzarā viņ i pā rvietojā s ar vecā m automaš ī nā m, kur durvis jā atver neatkarī gi, pagriež ot sviru.

Un 1. lī nijā platforma ir iež ogota ar aizsargā još u caurspī dī gu sienu ar durvī m.

14-30 ieradā mies Aizsardzī bā . Debesskrā pju ieskautajā pilsē tā La Defense ir kaut kā kluss, silts, mierī gs un mā jī gs. Gribē jā m kaut ko iekost ielas kafejnī cā , bet viesmī lis uzvedā s kaut kā neadekvā ti, un mē s devā mies uz Les Quatre Temps iepirkš anā s centru, iekodam mazā kafejnī cā "Pomme de Pain" un izklī da pa stā viem. . 16-30 devā mies uz pulcē š anā s vietu - McDonald's pie Luvras . 1. lī nija iet garā m Luvrai, un mē s ā tri sasniedzā m Luvras Rivoli staciju 20 minū tē s.

17-15 visi sakā pa autobusā un devā s uz izpriecu kuģ u piestā tni.

18:00 kā pā m laivā un devā mies ceļ ā . Diktors sveica Parī zes pilsē tas viesus vairā kā s valodā s un paskaidroja, uz kura audiogida numura atrodas konkrē tā valoda.

Audiogids ir liela plakana metā la kaste, kas lī dzī ga telefonam ar ciparu pogā m un skaļ runi, ar metā la pī tu kabeli.

Vispirms kuģ ojā m zem Alexandre III, tad garā m Musé e d'Orsay, pē c Luvras noapaļ ojā m Fr. Cité no dienvidiem, garā m Dievmā tes katedrā lei, gar Fr. Svē tais Luiss. Nesasniedzot Austerlicas tiltu, mē s apgriezā mies un devā mies atpakaļ pa ziemeļ u. salu krasti. Cilvē ki sē dē ja krastmalā , atpū tā s un vicinā ja mums ar rokā m. Pastaigas beigā s laiva pirms pietauvoš anā s vispirms izbrauca. zem Jē nas tilta un apgriezā s. Tas mums deva iespē ju apbrī not Eifeļ a torni, kurā bijā m plā nojuš i uzkā pt 19-30.


Iekā pjot laivā , mē s visi tikā m nofotografē ti, un, kamē r mē s peldē jā m, viņ i paspē ja izdrukā t fotogrā fijas un izlikt tā s pā rdoš anai kioskā pie mola. Pretendentu bija maz.

Pē c laivas stā vē jā m rindā uz organizē tā m grupā m pie Eifeļ a torņ a ziemeļ u "kā jas" (Pilier Nord), izgā jā m apskati. Mū su priekš ā tika apskatī ts kā ds precē ts pā ris, manas sievas somā tika atrasts virtuves nazis un izņ emts. Viņ i apvainojā s un neuzkā pa tornī . Pie mums nekas netika atrasts un devā mies uz divstā vu liftu, kur mū s nosū tī ja uz lifta otro stā vu. Kā piens uz 2. lī meni prasī ja pusotru minū ti.

Kaut kā nejauš i tiku ievietots 3. lī meņ a rindā . Es nofotografē ju, tad nolē mu turpinā t, no protams mani nelaida - tā ir rinda.

Sapratusi, kas notiek, izrā vos no rindas un mierī gi turpinā ja fotosesiju. Pulksten 20-15 devos lejā ar liftu pa austrumu "kā ju" , nobildē ju klaunu ar sarkanu degunu, pieturoties rindā pie ziemeļ u "kā jas". Viņ š to pamanī ja un uzreiz paziņ oja par savu producentu – visi smē jā s.

Pulksten 20-30 autobusā pulcē jā s tie, kuri plā noja doties uz grupas vakariņ ā m pulksten 21:00 restorā nā netā lu no Panteona, un tie, kuri vē lē jā s vienkā rš i doties uz viesnī cu.

Man bija neliels piedzī vojums viesnī cā . Es izmantoju tē jkannu, lai pagatavotu vakariņ as. Pē c tam, pē c 5 minū tē m, istabā nodzisa gaisma. Es sū dzē jos reģ istratū rā , viņ i man teica, ka nav elektriķ a, un viņ i piedā vā ja pā rcelties uz citu istabu. Tad otrs mū su tū rists izdomā ja tā du paš u problē mu. Viņ ai arī tika lū gts nomainī t savu numuru. Mē s bū tī bā vienojā mies.

Bet tad garā m gā ja tumš ā dains darbinieks (laikam kā ds priekš nieks) un prasī ja, kas par troksni. Viņ a tika paskaidrota. Viņ a uzgā ja mums lī dzi uz 4. stā vu un teica, lai uzgaidā m. Pē c apmē ram 5 minū tē m, š ķ iet, ieslē dza automā tisko slē dzi, parā dī jā s gaisma.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums