Courchevel NYASH! (ar)

14 Janvāri 2016 Ceļošanas laiks: no 29 Decembris 2015 ieslēgts 11 Janvāri 2016
Reputācija: +2275
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Par ceļ ojumu uz 3 ielejā m (3D) tika sapņ ots jau sen, bet kaut kā nesanā ca un beigā s tika nolemts doties!

Lai brauktu bez raizē m un pat Jaunajā gadā /Ziemassvē tkos, mē s nolē mā m izmantot autobusa tū ri no "Vlado Tour". Mazliet nogurdinoš s, bet diezgan bezrū pī gs brauciens izvē rtā s; )

Pē c robež as š ķ ē rsoš anas sasniedzā m Budapeš tu un pā ris stundas pastaigā jā mies pa centru.

Pē c tam bija divas tranzī ta naktis, viesnī cas tika izvē lē tas diezgan kompetenti, ē dinā š ana un naktsmī tne bija vislabā kajā lī menī . Pirmā viesnī ca Ļ ubļ anā (brokastis un numuriņ š.5+), tad - Vecgada vakara pietura bija Milā nā . Viesnī ca ir nedaudz sliktā ka, bet tuvu pilsē tas centram.

31. un 1. izstaigā ja Milā nu, laiks bija vē ss, bet bez nokriš ņ iem.

Doma laukumā HP sagaidī ja tū kstoš iem krā sainu pū ļ u.


Nā kamajā dienā bija ekskursija: meitenes - neliela iepirkš anā s: daž i veikaliņ i bija atvē rti, iepriecinā ja arī afroitā lieš us par ielu izkā rtojumu)), un mana mazā devā s ceļ ojumā uz Domu (pā rsteidzoš i, ka tur bija gara rinda)

2.  dienas vakarā pē c ieraš anā s pā rtikas veikalā Albē rvilā mē s ieradā mies Meribel Mottare. Sā ka gā zt pū kains sniegs, un mū su autobuss nedaudz iestrē ga - mums tas bija jā stumj / jā sasilda))

Mū s izsē dinā ja tieš i pie viesnī cas "Le Boulivar", uzreiz iedevā m atslē gas un apmē ram pē c pusstundas bijā m istabā ar sajū giem. Istaba apmē ram 25 kvadrā tmetri. m, nedaudz par mazu, bet diezgan silts un daudz visā du ž ā vē tā ju tajā . Trū ka veļ asmaš ī nas ((Skapis aprī kojumam un slē poš anas caurlaiž u tirdzniecī bai - tieš i apartamentu viesnī cas vestibilā . Ski-in/ski-out.

Vienī gais, kas man uzreiz nepatika - lifti atveras vē lu - 9.00. Un pā rejas uz citā m ielejā m parasti ir pē c 10-11. . .

Slē poš anas kartes maksā.274 eiro / 6 dienas (mums bija atlaide - 250).

1. diena = labs laiks, un mē s pamā jā m Val Thorens. Uzreiz braucā m Orelas rajonā un uzkā pā m vairā kos ledā jos (traš u nosaukumus neielā dē š u)

2. diena = iepazī š anā s ar Kurš evelu.

Kā du iemeslu dē ļ tieš ais pacē lā js no Meribel tika slē gts lī dz 11 (lai gan laiks bija bez mā koņ iem un sniega), un mums bija jā tiek cauri La Tanya. Kas mani pā rsteidza visvairā k: slikta traš u sagatavoš ana 3D kopumā un melnā s takas jo ī paš i - tā s vienkā rš i nesagatavojas (50% tik precī zi) un tā pē c bija jā pavada daudz laika, lai pā rvarē tu nevē lamus š ķ ē rš ļ us. Un nogā zē s bija daudz mazu akmeņ u - nedaudz saskrā pē tas slē pes / dē ļ i.

Tā da bija melnā krā sa Chainrossā (Kurš evelā ), Latanjas un Kurač avelas pieejas bija nedaudz labā kā stā voklī  — visur pakalni / magnā ts un jaunavas apspalvojums

IESAKU paņ emt lī dz pat 3D slē pes freeride vai semifreeride, vai snovborda dē ļ i; ) Uz plā nā m trases slē pē m jū s jutī sities diezgan neē rti. . .


3. diena - atkal skaidrs! Mē s devā mies vē lreiz, lai brauktu Courchevel (1650) un nokā ptu uz elites tskt 1550. Beidzot franč i sagatavoja nogā zes - virsotni un centru. Fotografē jā mies pie lā č iem un lejā . Uz Courchevel 1650 - tā pati bilde: kalni / puff / freeride. . . Ap 2:00 laiks sā ka pasliktinā ties un mē s devā mies mā jā s. Pieslē gts pie Meribel. . .

4. diena — laikapstā kļ i pasliktinā jā s: snieg/migla — mē s devā mies uz Val Thorens. Tieš ā piekļ uve ir slē gta. Man bija jā tiek cauri Le Menuire. Tur mē s atkal braucā m zirga mugurā (augš ē jie krē sli visi bija slē gti) un pamazā m atgriezā mies mā jā s.

5. diena: Atkal snieg / pū š... bet visas pā rejas ir viesmī lī gi atvē rtas - mē s atkal devā mies uz Val Thorens (mē s pē dē jo reizi netikā m augš ā uz Boucher ledā ju).

Atkal visas galotnes ciet, snidzis vē l vairā k, redzamī ba pasliktinā jusies. . . Sē ž ot kafejnī cā un dzerot tē ju par 4 eiro, nolē mu doties mā jā s uz savu ieleju (bija ap pusdienlaiku).

Un š eit mums bija vissvarī gā kais pā rsteigums: pā reja no Val Thorens tika slē gta, interaktī vā karte parā dī ja atvē rto pā reju caur Le Minuire, un mē s steidzā mies turp. Jau lija stipri lietus. Pā rsteidzoš i, ka arī Rock2 bija slē gts un mums ieteica nokļ ū t ar autobusu/taksi. Atkal pā rcē lā mies uz Le Menuire centru. Krelles nonā k tikai Val Thorens un Sant Martin.

Interaktī vā karte atkal parā da, ka pā reja uz Sanmartinu darbojas (uz Meribelu). Ierodoties Sanmartinā , no veikalnieka dzirdē jā m, ka arī otrā ejas daļ a ir slē gta (atvē rta). Tur, pieturā , satikā m divus mū su viesnī cas poļ us, kuri bija tā dā paš ā situā cijā .

Poļ i mums stā stī ja, ka viņ i jau ir izsaukuš i 3 taksometru pakalpojumus - visi zvanī ja vienā du cenu - 150 eiro, lai nokļ ū tu Meribelā ((bet viens no viņ u ceļ ojumu aģ entiem solī ja viņ iem autobusu uz Meribelu no Sanmartinas. . . stā vot 15 minū tes Es ieraudzī ju lielu autobusu uz Mutiru un pacē lu viņ a roku, lai apstā tos. . . dī vainā kā rtā viņ š apstā jā s, š oferis izkā pa un aicinā ja mū s doties uz Mutiru un no turienes uz Meribelu.


Autobuss bija lī dz malā m piepildī ts ar traumē tiem daž ā du tautī bu slē potā jiem no daž ā dā m ielejā m - visi slapji un pā rguruš i un tā ) visi tika sastā dī ti kā dā pieturā gaidī t citu autobusu. . . Ī sā k sakot, kaut kur ap 18.00 mē s beidzot nogura un laimī gs (s) devā s uz istabu))

6. diena: atkal slikti laikapstā kļ i - lī st (pa virsu snieg), diezgan stiprs. Visas pā rejas ir slē gtas.

Mē s braucā m savā ciemā (Mottarā ). Lī dz pulksten 12 pilnī gi slapjš , aizgā ja pā rģ ē rbties/izdzert kafiju istabā .

Dienas laikā atkal biju kalnā - lietus turpinā ja gā zt, bet atkal viesmī lī gi tika atvē rtas visas pā rejas uz Val Torensu/Kurš evelu))

Atceroties pagā juš ā s dienas pieredzi, es neizmantoju š o viesmī lī bu un turpinā ju braukt Mottarā .

Pā rsteidzoš i atvē ra Wallon (visas 5 dienas bija slē gtas), un es devos uz turieni. Jo stā vā ka trase bija pilns freeride ar gandrī z nulles redzamī bu)), otrā - nedaudz izniekota. . . ī sā ks brauciens lī dz 15.30 Mottarā , pilnī gi slapjš , noguris un apmierinā ts (s) Es atgriezos istabā...

Atgrieš anā s ceļ š : bija nedaudz nogurdinoš ā ks - Milā nā neapstā jā mies (tikai izlaidā m tos, kas atgriež as ar lidmaš ī nu) un uzreiz devā mies uz Ļ ubļ anu. Ap pulksten 21 viņ i atradā s bļ odā .

Mē s gaidī jā m luksusa viesnī cu Meksikā ar pavisam jauniem numuriņ iem un ē rtā m gultā m; )

No rī ta izgā jā m no mā jā m, vakarā ā tri š ķ ē rsojā m robež u, pabrokastojā m ceļ malas restorā nā un atkal kā pā m autobusā . Jau no rī ta bijā m Kijevā .

Slē poš anas caurlaides kopē jais budž ets ir 800–850 eiro vienai personai

3Valines priekš rocī bas:

1. ļ oti skaista, vienkā rš i fantastiska ainava, ī paš i saulainā laikā !

2. pietiekami sniega pat uz ZS.

3. vietē jā garš a.

Trū kumi:

1. Lifti tiek atvē rti vē lu un slē gti agri.

2. Ja lifti tiks slē gti, starp ielejā m nav tieš a autobusa satiksme.

3. Slikta nogā ž u sagatavoš ana pē c sniegputeņ iem.

Pā rē jais ir nenozī mī gs. . .

Padomi: ņ emiet freeride/semi-freeride slē pes vai dē ļ us un vē lams, lai daž as dienas atliktu slē poš anai (sliktu laikapstā kļ u gadī jumā )

Lai veicas. Slava Ukrainai (c)!

П. S. Labprā t uzklausī š u jautā jumus/vē lē jumus un, ja iespē jams, atbildē š u; )

Visbeidzot, vē l daž as fotogrā fijas no burvī gajā m 3 ielejā m. . .

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums