Svētku un gaismas pilsēta (2. daļa)

02 Janvāri 2020 Ceļošanas laiks: no 04 Decembris 2019 ieslēgts 08 Decembris 2019
Reputācija: +8490.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā ciet š eit:

1. daļ a. Divi krustvecā ki un pirmā iepazī š anā s ar Lionu

2. diena. Migla, Fourviere un Old Lion

Rī ts š ķ ita miglains. Likā s, ka saule kaut kur pa ceļ am š ķ ī st, nesasniedz zemi.

Lai saprastu jebkuru pilsē tu, reģ ionu vai valsti, jums ir jā iepazī stas ar to vē sturi. Kā das svarī gas lietas mums jā zina par Lionu ?

I-III gadsimtā pirms mū su ē ras. Ronas un Saones upju satekā gallu ciltis izveidoja pirmo tirdzniecī bas apmetni. Saskaņ ā ar leģ endu, pamatu likš anas laikā pē kš ņ i ieradā s vā rnu bars. Tā pē c tika nolemts pilsē tu saukt par "vā rnu kalnu" vai "vā rnu kalnu" - Lugdunum (Lugdunum).

43.  gadā pirms mū su ē ras. Romas konsuls Lū cijs Munatijs Planks iekaro un paplaš ina seno pilsē tu. Liona kļ ū st par Gallijas galvaspilsē tu. Pē c tam bija barbaru iebrukums, Burgundijas karalistes periods un pā reja uz franku varu.


12. gadsimtā Liona un tā s apkā rtne nonā ca Vā cijas impē rijas rokā s. Imperators Frederiks Barbarossa Lionas arhibī skapam pieš ķ ir pilnī gu kontroli pā r pilsē tu. Baznī ca ieguva varu pā r taisnī gumu, kontroli pā r paraž u ievē roš anu, nodevu iekasē š anu pa pilsē tu, tiesī bas kalt monē tas un vā kt karaspē ku.

Pē c ilgstoš as ​ ​ konfrontā cijas un vairā kā m tautas sacelš anā s 14. gadsimta sā kumā arhibī skaps atgrieza pilsē tniekiem daļ u no administratī vā s un vadī bas varas, un pilsē ta kļ uva par Francijas protektorā tu.

Simtgadu kara laikā Liona tika gandrī z iznī cinā ta, un vē lā k mē ris nogalinā ja vairā k nekā treš o daļ u iedzī votā ju.

Pirmā s franč u revolū cijas laikā pilsē ta iebilda pret jauno valdī bu, tā pē c Liona vispirms piedzī voja ilgu aplenkumu, kam sekoja revolucionā ri pogromi un iznī cinā š ana.

Reģ iona ekonomiskā atdzimš ana sā kā s 19. gadsimta sā kumā , pateicoties toreizē jā Francijas imperatora Napoleona Bonaparta atbalstam.

Mū sdienā s 427 hektā ri pilsē tas jeb desmitā daļ a no tā s ir iekļ auti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā . Tie ir Old Lion, Fourviere kalns, Croix-Rousse nogā zes un lielā kā daļ a Presq'uile.

Ja Parī ze ir Francijas galvaspilsē ta, tad Liona ir provinč u galvaspilsē ta ©

Pilsē tas izpē te sā kas ar Fourviere , ko tautā dē vē par "Lū gš anu kalnu". Jū s varat piecelties ar vagoniņ u, bet kā ds nemeklē vienkā rš us ceļ us, tā pē c es eju augš ā kā jā m))

Neliels sals uz dzeltenas lapas atgā dina decembri.


com/Kif9lFlrdC7jMWfVobyuQDi8EN4NB2qmh-wVqNjkjeCeGNpTObp1zYTyh2vzig-suLMr63eJix2TySugVoe1UQDUmtTx_pCCS9Nho1_3k1Fw3LtRt3X2_5XZJ9vjKLLqavCpP0cprBKew42wIMCFFY_IrtC207ftRc1KVe7Ea2nrTYJW3ghxSdUADDqP5THfr-1JjstIMfbG701wlGMSrjvHD-GX5qduOHAS_dYVszQxgZI8zPF-VOoBbcrkgSJRU_vf9bi43W1lk72DKby9CPoK88LNOwBN9O0oU6Sh_lKpn8eXQxZFSsBgRM04cOaQF6OavVFuDh2XCxSKPBocm1XCIfkPEi7bYbszJGQjyV3KweU7EvGOIMM59lt9Toa8TYWJ0mHZORtI7iV_RRfqHFhIx4VdRmhZEy3LpOyHRpLGLR-6O70KOEiDBw986WHWw08JZTSTsyOjmGnGv_9rNRSh8pi1egsC7mIonrtopW2W14Y1ggBRbVcIo72LaTgWwBHf4GfIOg-gKUav83RuMk1DzwkV5_EyYSrmRxVlpImen3XgjiOZPMKXjcGGGkNj4v63YcCdcso5LUgqVeyHk4GUs6xRr5W84FhDg0jC2AmH6L5FG7vyzcdZB90oKK8ge--5xyXBVgEF139KXwaPM2QHn9qPIWBlTldHFnJwBzkluEq3kBWI5hOQoEHYcVOjlHDwokhxqzAqu-4MoYBx53s04lT3F_ctLMNQBUmGKcDPyzo=w622-h933-no" style="height: 933px; platums: 622 pikseļ i "> />

Es apbrī noju saltos rakstus.

/>

Lidmaš ī nas, kas lido debesī s, atstā j garas pē das.

Нарешті кудись видряпалася ))

Fourviere metā la tū re. Fourvier metā la tornis jeb Lionas "Eifeļ a tornis" (precī zā k, tā treš ā lī meņ a precī za kopija) celts 1892. -1894. gadā . Torņ a augstums ir 85.9 m 20. gadsimta sā kumā tajā atradā s lifts, restorā ns un observatorija. Tagad tā darbojas kā antena un ir slē gta apmeklē tā jiem.

/>

Interesanti, ka Fourviere Tower ideoloģ iski "lī dzsvaro" blakus esoš o baziliku, jo savulaik republikā ņ i bija neapmierinā ti ar katedrā les celtniecī bu un tieš i no viņ u piedā vā juma izauga ē ka, kas ir pilsoniskā s arhitektū ras paraugs.

Fourviere Dievmā tes bazilika . Lionas galvenā katedrā le tika uzcelta no 1872.  gada lī dz 1896.  gadam. Tā apvieno neobizantieš u un romā nikas stilus, ko veidojis arhitekts Pjē rs Marī Bosā ns.

Katedrā les celtniecī bas vē sture sā kas 1643.  gadā , kad reģ ionā plosī jā s mē ris. Lionas iedzī votā ji lū dz Jaunavu Mariju par pilsē tas aizsardzī bu. Epidē mija drī z apstā jā s, un Lioni kalna galā uzcē la nelielu baznī cu un savu mā ju logos iededza pateicī bas sveces.


1852. gadā baznī cas virsotnē tika uzcelta Jaunavas Marijas statuja.

Arī lauvas pieiet pie savu mā ju logiem un aizdedz sveces. Starp citu, tad dzima ikgadē jā s Fete des Lumieres tradī cija.

1643.  gada vē sture atkā rtojā s 1870. gadā , tikai mē ra vietā Lionā uzspieda Prū sijas armiju. Parī ze jau ir kritusi. Ienaidnieki virzā s uz dienvidiem. Lioni atkal vē rš as pie Jaunavas Marijas. Un pē c daž ā m dienā m Bismarka armija atgriež as. Un pateicī gie iedzī votā ji sā k vā kt lī dzekļ us katedrā les celtniecī bai.

Bazilika sastā v no apakš ē jiem un augš ē jiem tempļ iem. Abos ieeja ir laukumā , vienam kā pnes iet uz leju, otram - augš ā . Apakš baznī ca ir veltī ta Jā zepam, Marijas vī ram.

Jā piebilst, ka visa bazilikas ē ka ir dziļ i simboliska.

Arhitekts š ajā sadalī jumā saskatī ja ticī gajam nepiecieš amo ceļ u, kas iet no zemā s un tumš ā s telpas, kas simbolizē Veco Derī bu, uz lielo un gaiš o ē ku, kas ir Jaunā s Derī bas iemiesojums.

Uz kā pņ u sienā m ir lū gš anas Marijai daž ā dā s valodā s.

Українська також у тренді ))

Ieeja apakš ē jā templī :

Ap baznī cas perimetru ir izliktas dā vanas no citiem draudzē m. Š eit ir Marija no Turcijas un Jaunava no Ā frikas, un japā ņ u versija par Dievmā ti ar savu dē lu.


Uzkāpietaugšējātemplī.

Apbrī nojama vieta, kurā ir tā da pati ī paš ā enerģ ija, kas liek apstā ties, apsē sties un padomā t par mū ž ī bu.

Pie bazilikas ir vē l viena neparasta vieta, kur var izteikt vē lē š anos un uzsiet lentī ti olī vkoka zarā .

Tā pē c es veicu izmeklē š anas eksperimentu - izteikš u vē lē š anos un tagad gaidu, kad tā piepildī sies: ))

Teorē tiski no bazilikas esplanā des paveras panorā mas skats uz visu pilsē tu. No š ejienes var redzē t vē traino Ronu, Dē la iekā ri un vecpilsē tas kvartā lus. Un fonā paceļ as Alpu kalnu grē das.

Praksē pilsē tas skati ir iegremdē ti miglas pienā .

Tajā paš ā miglā nogrima bazilikas virsotne.

Turpinā sim staigā t pa Fourviere Hill.

Lokā lais))

Teā tris tika izrakts 19. gadsimtā . Mū sdienā s š eit katru gadu tiek rī kots festivā ls Les Nuits de Fourviere.

Senajā estrā dē notiek izrā des, koncerti un filmu seansi. "img alt =" "src =" https://scontent. fiev3-1. fna. fbcdn. net/v/t1.0-9/p960x960/79693848_2648702228528410_4251533859398_o1504?

_nc_cat = 104 & _nc_ohc = md7iXljs1twAQmGgemmYMvV8e2A4Cx7TIUmQdqXGvFAWnnX5AhT2WOYYA & _nc_ht = scontent. fiev3-1. fna & oh5d = 5ccfe platums: 1440 pikseļ i />

Lionas Odeons. Aptuveni 100.  gadu pirms mū su ē ras tika uzcelts neliels teā tris ar nosaukumu Odeons. e) Aptuveni 3 tū kstoš i skatī tā ju. Š eit galvenokā rt notika publiski lasī jumi un koncerti.

Musee & Theaters romains tika dibinā ta 1975.  gadā . Ekspozī ciju veido arheoloģ iskie atradumi, kas iegū ti izrakumos Lionā un tā s apkā rtnē . Muzejs atrodas interesantā vietā – kā kalnos, un no panorā mas logiem paveras skats uz vietē jo Kolizeju.


Es dodos lejā un atrodos vecpilsē tā , Lionas vē sturiskajā daļ ā , kas atrodas gar Sonia upes krastiem Fourviere kalna priekš ā .

Vieux Lyon sadalī ts trī s ceturkš ņ os: Saint-Paul ar tā da paš a nosaukuma baznī cu, kas bija tirdzniecī bas un finanš u centrs,
Saint-Jean ar majestā tisko katedrā li - garī dznieku un aristokrā tijas rajonu un Saint-Georges , kas bija amatnieku un amatnieku centrs. auš anas rū pnī cas.

Eglī za Senž orž a. Rajona galvenā baznī ca ir celta 6. gadsimtā un tiek uzskatī ta par vienu no vecā kajā m Lionā . Tempļ a vē sturi nevar saukt par vienkā rš u - tas vairā kkā rt tika iznī cinā ts, pā rbū vē ts un savulaik pat izmantots kā siena noliktava. Mū sdienu veidolā š ī majestā tiskā gotiskā ē ka ir rotā jusi 16.  gadsimta Soņ as promenā di.

Es klī stu pa vecpilsē tas ielā m:

Maison du soleil datē ts ar 1723.  gadu.

, mā ja savu nosaukumu ieguvusi no zelta saules attē la uz zila fona starp pirmo un otro stā vu

Iepazī stieties ar unikā lo Lionas fenomenu — Traboules (трабуль). Tā s ir slē ptā s ejas, kas savieno ielas cauri mā ju iekš telpā m un pagalmiem. Viņ u nosaukums cē lies no latī ņ u valodas "trans ambulare", kas nozī mē "iziet cauri".

Ir daž ā di trabulu veidi: no vienkā rš ā m, kas savieno divas ielas, lī dz vissarež ģ ī tā kajiem daudzstā vu labirintiem. Š ajos renesanses laikmeta apslē ptajos dā rgumos ir daudz arhitektū ras objektu: spirā lveida kā pnes, fasā des un galerijas. Lī dz š im no aptuveni 500 zinā majā m trabulē m tikai 80 ir pieejamas plaš ai sabiedrī bai.

Daž u vecpilsē tas trabulī š u vē sture aizsā kā s 4. gadsimtā , kad š ī s ejas tika izmantotas, lai nokā ptu pa upi.

Turklā t, pateicoties š ā diem labirintiem, Lioni izbē ga no ienaidniekiem daudzu revolū ciju un karu laikā .

Ieeja trabulī ne ar ko neatš ķ iras no parastā s ieejas mā jā .

Iekš pusē ir daudzas kā pnes un neliels pagalms.

Un izejiet uz nā kamo ielu.

Vieta Saint-Jean :

Migla pamazā m izklī st, un kalnā parā dā s Fourviere katedrā les aprises.

Laukuma neapstrī dama dominē još ā vieta ir Saint-Jean-Baptiste katedrā le .


Vai tas ir lī dzī gs slavenajai Parī zes Dievmā tes katedrā lei?

Lionas galvenais templis, kas celts 15. gadsimtā , ir gotiskā un romā nikas stila saplū sme. Tā s celtniecī bai tika izmantoti materiā li, kas iegū ti no seno romieš u ē ku drupā m.

Franč u revolū cijas laikā templis tika izlaupī ts. Restaurā cija 20. gadsimta sā kumā . Tam ir primitī vas baznī cas statuss, Lionas arhibī skaps š ajā templī vada dievkalpojumus.

Katedrā lei ir pasaulē senā kie astronomiskie laiki, kas datē ti ar 14.  gadsimtu. Viņ š ē d vairā kas reizes dienā , un š ajā laikā senā s ierī ces augš pusē var redzē t leļ ļ u reliģ iskas ainas.

/>

Pirms Ziemassvē tkiem Francijas baznī cā s parā dā s mazas dzimš anas ainas, kas veidotas no miniatū rā m figū riņ ā m, ko sauc par "santon".

Š ī tradī cija radā s Provansā Francijas revolū cijas laikā . Tajā laikā baznī cas bija slē gtas un misijas netika apkalpotas, tā pē c ticī gie uzcē la mā jas Ziemassvē tku gultiņ as no mazā m figū riņ ā m, kuras varē ja ā tri noslē pt. Pulkstenis ir mainī jies, tradī cija paliek. Santoni tagad var iegā dā ties daudzos Ziemassvē tku tirdziņ os ā rpus Provansas.

Piesakieties š ajā trabulē :

Un neliels pagalms ar gotiskā stila dekorā cijas elementiem:

piedā vā eksponā tus. Kopumā muzeja ekspozī cijā ir dekorā cijas un rekvizī ti no "Zvaigž ņ u kariem", "Slepenajiem materiā liem", "De Vinč i kods", "Harijs Poters" un citiem.


Place de la Basoche ar trī s stā viem saglabā juš ā s pasā ž as, galerijas un kolonā des. Ceļ vedī ē ka laukumā pieder sadaļ ai "trabulis", tač u apmeklē tā jiem tā ir slē gta.

Turpinā jums š eit:

3. daļ a. Nepatikš anas, klaustrofobija un citi prieki a>

4. daļ a. Gaismas svē tki un laulī bas vā rdu krā jums a>

5.  daļ a.

Croix-Rousse Hill un darba arhitektū ras estē tika

6. daļ a.

Pussala, vakara pilsē ta un negaidī ts dievkalpojums

7. daļ a. Gaismas svē tki, studentu darbi un Salvadora Dalī

8. daļ a. Anesī — cilvē ks un tvaikonis pilsē ta un ezers Augš savoja

9. daļ a. Gaismas svē tki, rindas un filozofiski pā rdomas < / >

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
Дерево бажань Basilique Notre-Dame de Fourviеre
Ліон туманний
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Ліон туманний
 Ліон туманний
 Дерево бажань Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Ліон туманний
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Місцевий житель :)
 Theatre Gallo Romain
 Theatre Gallo Romain
 Старе місто
  Старе місто
  Старе місто
  Старе місто
 Старе місто, трабуль
 Старе місто
 Старе місто
 Odeon of Lyon
 Старе місто, трабуль
 Musee & Theatres romains
 Старе місто, трабуль
 Старе місто
 Старе місто, трабуль
 Старе місто, трабуль
 Place Saint-Jean
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
 Cathedrale Saint-Jean-Baptiste
 Cathedrale Saint-Jean-Baptiste
 Cathedrale Saint-Jean-Baptiste
 Cathedrale Saint-Jean-Baptiste
Santon
 Musee Cinema et Miniature
 Старе місто, трабуль
 Старе місто, трабуль
Маленькі вертепи з мініатюрних фігурок, що мають назву
 Musee Cinema et Miniature
 Старе місто, трабуль
 Ліон туманний
 Ліон зимовий
 Ліон зимовий
 Ліон зимовий
 Ліон туманний
 Ліон зимовий
 Ліон зимовий
 Ліон
 Ліон туманний
 Tour metallique de Fourviere
 Basilique Notre-Dame de Fourviеre
Līdzīgi stāsti
komentāri (22) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums