Vau pils

24 Janvāri 2013 Ceļošanas laiks: no 10 Decembris 2012 ieslēgts 12 Decembris 2012
Reputācija: +1752.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turunmuseokeskus. fi

Linnankatu 80.20100 Turku, Somija

Vairā k nekā.700 gadus pā r Auras upi slejas brī niš ķ ī gā Turku pilsē tas pils, un beidzot tā ir gaidī jusi mani. Pils izmē ri un pati ē ka pā rsteidz gandrī z uzreiz, lai gan daudz š arms š eit nav atrodams, tač u tā pē c tā ir ī stā ka un gotiskā ka par jebkuru citu mū ra savrupmā ju.

Par Turku pili uzzinā ju pā ris stundas pirms tā s apskates. Bū dama diezgan flegmatiska pret paš u pilsē tu, manas acis kļ uva arvien apaļ ī gā kas, pā rlū kojot pilsē tas apskates vietas internetā . Pē c 20 minū š u rakš anas internetā pē da manā istabā jau bija auksta, un es jau lē kā ju pa mā kslī gajā m takā m ar vienu kā ju, jo otrā vē l pretojā s zā bakam, kas to spiež . Lī dz pili nokļ uvu gandrī z ar autostopiem. Kā pē c praktiski? Jā , jo š oferis, ar kuru sarunā ju mani nogā dā t, jau stā vē ja tur, tā pē c fiziski es viņ u neapturē ju.

Lai gan tad viss bija pē c kanoniem un ceļ š bija brī vs.


Pē c tam, protams, nedaudz nož ē loju par tik bezatbildī go ā trumu, ar kā du vē lē jos tikt lī dz pilij, jo tumsā un 15 grā du salā meklē ju ceļ u atpakaļ uz laukiem. Un š ī nav tā aizraujoš ā kā nodarbe, bez kartes, GPS un cilvē kiem uz ceļ iem, kas varē tu vismaz pavicinā t manu roku somu valodā noteiktā virzienā . Nu vismaz š oferis man uzrakstī ja tā s ielas nosaukumu, kur man jā atgriež as, citā di es bū tu palicis pelnī t papildus naudu š ajā pilī , kamē r mani nesteidzā s meklē t pati.

Pils ir diezgan reā la un izskatā s ļ oti draudī gi. Š eit jums vajadzē tu izslē gt savu mobilo tā lruni un ieslē gt to ar savu iztē li. Grī das dē ļ u č ī kstē š ana, nomā coš ais klusums un akmens sienu aukstums gluž i dabiski var iegremdē t viduslaiku periodā.

Var iedomā ties sevi kā vientuļ u cilvē ku bez iespaidī gas ģ imenes, spiests garlaikoties milzī gas pils labirintos. Gandrī z visur durvis ir vaļ ā un iespē ju robež ā s tiek noņ emts "muzeisma" efekts. Teiksim tā , ka pirmsskolas vecuma bē rnus ar attī stī tu iztē li es te nelaistu. Ja es varē ju pazust savu ilū ziju labirintos, tad iespaidojami bē rni var bū t nobijuš ies.

Pieskaitiet tam faktu, ka gandrī z visu š o laiku es ceļ oju viens. Nē , tur, protams, joprojā m bija ciemiņ i, un aprū pē tā ji satiekas š ur tur. Bet kopumā pils bija diezgan izpostī ta, un, ja kā ds kaut kur tā lumā č ī kstē ja, tas iespaidu varē ja tikai paspilgtinā t, nevis kliedē t ar citu japā ņ u skatī tā ju ar ziepju trauku gatavī bā , kā visā s citā s pilī s.

Vispā r, ja pavisam nejauš i es te bū tu ieslē gts viens, tad mana fantā zija varē tu novest lī dz nervu izsī kumam.

Vienā no istabā m tiek prezentē tas gandrī z visu paaudž u spē les.


No domino kā rtī m lī dz pilnī gam 3D sirreā lam. Papildus izplatī bai gadu gaitā , š eit tie vibrē ja arī pa kontinentiem. Spē les daž ā dam intelektam un iztē lei. Izstā de ir ļ oti informatī va un ā rkā rtī gi interesanta, ī paš i bē rniem. Vienlī dzī gi ar Starcraft datora versiju š eit tika prezentē ta papī ra versija ar kartē m, mikroshē mā m un citiem piederumiem a la "Manager". Uz brī di man izdevā s ienirt bē rnī bā un atcerē ties, kā iztē le mums visu pabeidza. Kā spē le uz kaut kā da kartona atdzī vojā s manu acu priekš ā un aiznesa š ausmī gā ko š ā vē ju mū sdienā s. Cik viegli mē s iedomā jā mies sevi ī sta biznesmeņ a vietā vai cī nī jā mies ar zī mē tiem varoņ iem, pā rvē rš ot zī mē tā s bildes par ī stiem varoņ iem, apveltot tos ar emocijā m un sajū tā m. Un tagad, pat tad, kad spē le ir pā rdomā ta lī dz vissī kā kajā m detaļ ā m un realitā te jau sā kotnē ji ir citā da, tā nevar tvert un iegremdē t tā dā veidā . Bē rnī bas gadi bija labi.

Pils priecē ar iespē ju pā rvietoties gandrī z jebkurā virzienā . Protams, š eit ir daž as bultiņ as, kas norā da apvedceļ a virzienu. Bet pā rsteiguma elements vienmē r paliek. Turklā t nozī mī gā kajā s telpā s ir izvietoti informatī vie stendi ar paskaidrojumiem galvenajā s valodā s un krievu valodā , tai skaitā. Un, protams, kas tā par pili bez pazemes. Viņ i arī š eit ir klā t, un ne gluž i svē tku formā . Bē rnus labā k tur lieki nevest. Nā c, tad paskaidro, kā pē c. “Un tā s, dē ls, ir knaibles, lai onkulis netur muti ciet. Un te tā s tiek sildī tas, lai onkulis nenosalst! ". Tas notiek tikai ar vā cieš iem. Varat apskatī t, piemē ram, vā cu interpretā cijas bē rnu pasakā m par septiņ iem bē rniem vai Pelnruš ķ ī ti.

Un telpā ar trofejā m un izbā zeņ iem kopumā bija jautri. Ir ļ oti laba balss spē le.

Pirmkā rt, nepā rtraukta ū dens piloš a skaņ a, tad kaķ is sā ka rosī ties, un, kad es sā ku iziet no istabas, vilks sā ka rū kt un gaudot, kas mani tikai vē l vairā k spieda uz izeju.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums