Autobusu ceļojums Ziemassvētku ekspresis uz Lapzemi 01.02.2016-01.09.2016. bez nakšņošanas

14 Janvāri 2016 Ceļošanas laiks: no 02 Janvāri 2016 ieslēgts 09 Janvāri 2016
Reputācija: +12
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ziemassvē tku ekspress autobusu tū re uz Lapzemi 01.02. 2016. -01.09. 2016. bez nakts pā rbraucieniem no Kijevas. Viļ ņ a - Tallina -Helsinki-Oulu - Tallina - Rī ga-Viļ ņ a. Uzņ ē muma pā rstā ve ir gide Anastasija.

Lapzeme patieš ā m ir pasaka! Somija ir brī niš ķ ī ga valsts! Un pat viss zemā k aprakstī tais nespē ja sabojā t mū su pasakaino saziņ u ar Ziemassvē tku vecī ti un izbaudī t ceļ ojumu! Man ir stabils prā ts. Pret tū roperatoru man nav pretenziju, uzzinot par mū su braucienu, viņ i man atzvanī ja un atvainojā s gidam (paš i bija nepatī kami pā rsteigti).

Autobuss apkalpoš anas brī dī nebija marķ ē ts, nebija Ziemassvē tku Express numura 1 zī mes, cilvē ki ilgi centā s saprast no mū su grupas, lai viņ i iekā pj.


Tehniskā s pieturas. Visa brauciena laikā netika uzklausī ti lū gumi gidei Anastasijai vismaz 10 minū tes agrā k paziņ ot par tehniskā m pieturā m un neapstā ties un izbraukt “jums ir pusstunda”. Autobusā ir ne tikai pieauguš ie, bet arī bē rni, kuri guļ un izģ ē rbuš ies, viņ us vajag pamodinā t un pilnī bā saģ ē rbt, tas aizņ em daudz laika. Viņ a neiemā cī jā s marš rutu, neskatī jā s, kur ir lielas degvielas uzpildes stacijas un atpū tas zonas, tā pē c pa ceļ am daudzas reizes piestā jā m tehniskajā s pieturā s, kur bija tikai viena tualete visiem (vai viena sievietē m un viena vī rieš iem). ), un grupā bija 45 cilvē ki.

Ē diens. Ierodoties Somijā , Anastasija nepē tī ja, kur var paē st ā tri un daudzveidī gi, ar siltu ē dienu. Ieraugot pirmo pieejamo vietu, gide apturē ja autobusu un sū tī ja cilvē kus. Tā pē c lielā kā daļ a tū ristu palika pusbadā , un daž i pabeidza ē st ē dienu, ko bija iesaiņ ojuš i uzkodu bā rā jau autobusā . Vakariņ ojot viesnī cā s, ja ieradā mies laicī gi, no viesmī ļ iem vai reģ istratū rā uzzinā jā m, ka bē rniem vakarā vakariņ ā m ir 50% atlaide, bet, aizpildot anketu, tū ristiem ir 20% atlaide. Grū ti bija arī pateikt, ka viesnī cā ir pirts un tur var iet visi.

Ekskursijas.

Viļ ņ a teica, ka iekā pš ana autobusā.9:25, izbrauca pusstundu vē lā k (viņ a nav pareizi aprē ķ inā jusi laiku, autobuss apstā jā s). Nozagt 30 minū tes no cilvē kiem. Daž i, arī mē s, no rī ta devā s pastaigā pa galveno ielu un visu nā cā s darī t steigā , citi varē ja gulē t.

Tallina - mū su grupa neieradā s laicī gi uz pastaigu ekskursiju, nekavē joties devā mies reģ istrē ties viesnī cā , un uzņ ē muma pā rstā ve gide Anastasija , paziņ oja tū ristiem, ka visus, kas vē las apmeklē t ekskursiju, satiek lejā , viņ i gaida visus un dodas kopā ekskursijā (lū dzu ņ emt vē rā , ka tā jau bija Tallina naktī!! ! ). Kad ar bē rnu devā mies lejā uz tikš anā s vietu, gide un daļ a no mū su grupas jau bija izbraukuš i, Anastasija paziņ oja - paķ er (naksnī gā un nepazī stamā pilsē tā ar bē rnu). Mē s gā jā m paš i! Ziemassvē tku tirdziņ ā brī va laika nebija, jo Gadatirgus jau bija slē gts, atstā jot atvē rtus tikai daž us paviljonus. Dzē rienu degustā cija tika veikta nā kamajā dienā autobusā , lejot dzē rienu plastmasas glā zē s, gide domā ja, ka ar to pietiek. Bet var parā dī t nedaudz iztē les un padarī t to skaistu vai nu nā kamā s dienas brokastī s, vai uz prā mja, aicinot visus uz augš ē jo klā ju utt.

Nebija Rovaniemi apskates ekskursijas.


Mē s ieradā mies Ziemassvē tku vecī š a ciematā nevis pulksten 12:00, bet pulksten 13:00. Gids un š oferi nezinā ja ceļ u un mē s nobraucā m 30 km uz priekš u un tad atgriezā mies! ! ! Lai gan tū risti teica, ka pagriezienam gā jā m garā m. Uzņ ē muma pā rstā ve - gide Anastasija pat neatvainojā s, bet tikai teica, nu, ir piedzī vojumi. Tas nav piedzī vojums, viņ a manam bē rnam nozaga stundu pasaku laika!! ! ! Stā vē jā m rindā pie Ziemassvē tku vecī š a, lai gan tika solī ts, ka mums bū s skaidrs laiks, bez rindas. Pametot Ziemassvē tku vecī ti un nestaigā jot pa ciematu, bet tikai laiks bija atlicis bildē š anai, devā mies ekskursijā uzZiemassvē tku vecī š a parku. Turklā t Anastasija mums visu laiku stā stī ja, ka tur nav ko darī t. vairā k kā.2 stundas, bet varbū t viņ ai nav nekā (un š is cilvē ks aizved cilvē kus uz pasaku, pats neticot un pat negribas izlikties, ka tic), bet bē rniem tur ir ko darī t. Es lieliski zinā ju, cik maksā ieeja Santa parkā , un ka tas nav tā lu no Santas ciemata, bet es nopirku ekskursiju no Anastasijas, jo Man lī dzi ir bē rns, un es gribē ju pē c iespē jas vairā k laika, lai bē rns pabū tu pasakainajā Santoparkā . Bet, kad viņ a ieradā s parkā , izrā dī jā s, ka gide Anastasija nav iegā dā jusies ieejas biļ etes (lai gan viņ ai bija laiks iegā dā ties biļ etes, viņ a to pavadī ja, fotografē jot pati un fotografē jot savu mammu Ziemassvē tku vecī š a ciematos, kas ceļ oja kopā ar mū su grupa, un viņ a ieteica, un ne tajā labā kajā veidā , kā meitai vajadzē tu uzvesties ar tū ristiem, ko es uzskatu par nepieņ emamu, jo cilvē ks ir darbā! ! ! no autobusa, brauciet pa skaisto apgaismoto ceļ u (ir tikai viens ) lī dz ieejai, nā c iekš ā un pie ieejas satikš u. š ī s 15 minū tes ir tik svarī gas. Nepanā cā m noteiktajā laikā , zvanī ja gide Anastasija un teica, ka man ir 2 minū tes un autobuss devā s prom (atkal nedzirdot, ko es saku, bū sim pē c 5 minū tē m). Paldies, ka pateicā t otrā s grupas gidam, lai mū s sagaidī tu (otrā grupa izbrauca 18:00! ! Un viņ š iedeva cilvē kus un vairā k laika, lai vē lā k pastaigā tos pa Santa ciemu). Autobusā ar tū ristiem teica, ka jā dod mums mā cī ba! ! Domā ju, ka tas nav pieļ aujams, par manu naudu, kas samaksā ta par ekskursiju, par viņ as dē ļ pavadī to laiku, piedodiet par stulbumu, arī tā di izteikumi.

Jā , mē s saņ ē mā m savu polā rā loka š ķ ē rsoš anas diplomu nevis polā rajā lokā , bet atkal kā alkohols autobusā ! ! Daudzi tū risti nesaprata, kur atrodas polā rais loks, bija jā rā da cilvē kiem savas fotogrā fijas, tad tikai cilvē ki saprata, ka ir to š ķ ē rsojuš i.

Oulu. Tā kā nebiju pā rliecinā ta, vai dosimies uz Ranua zoodā rzu, vai manam bē rnam tas patiks un kā di bū s laikapstā kļ i, iepriekš š o ekskursiju nepirku. Uzņ ē muma pā rstā ve gide Anastasija man sā kotnē ji teica, ka mē s un vē l 3 tū risti, kuri nevē lē jā s apmeklē t zoodā rzu, ka ē dam kopā ar visiem un mums tur bū s brī vais laiks. Bet tā kā mē s un vē l 3 tū risti tikā m sodī ti, gide Anastasija mums paziņ oja, ka paliekam Oulu. Par ko mē s bijā m viņ ai neticami pateicī gi, jo ielā s temperatū ra bija -27. Bet pā rē jie 39 tū risti bija š okā , mums seko viss autobuss un cilvē ki autobusā pavada stundu (pusotru) vairā k laika, nevis ekskursijā s vai atbrauc uz viesnī cu agrā k. Uz tū ristu lū gumiem, lai Anastasija visus “nesodī tu”, atbilde bija “nē ”.

Rī ga. Ierodoties Rī gā , uzņ ē muma pā rstā ve - gide Anastasija piedā vā ja tū ristus vispirms aizvest uz zivju tirgu, bet pē c tam uz pastaigu ekskursiju, tū risti piekrita. Un tad atkal Anastasija, viņ a kaut ko saputroja ar ceļ u un mē s ar autobusu kā du stundu braukā jā m pa Rī gu. Sapratuš i, ka tirdziņ š nevienam ī sti nav vajadzī gs, izņ emot gidi Anastasiju, tū risti ieteica tomē r doties ekskursijā , un tad, kurš grib, uz tirgu, paš iem. Ierodoties uz ekskursijas sā kumu, visi gribē ja iet uz tualeti, jo. No Tallinas pieturas nebija, sapulces gidei tas izrā dī jā s negaidī ti un viņ a parā dī ja, ka zina, ka sausais skapis atrodas uz ielas, kur strā dā ja viena kabī ne, pā rē jā s bija nosaluš as no aukstuma. Š ajā aukstumā nā cā s stā vē t rindā un vest turp bē rnus, tū risti ar grū tī bā m atrada Anastasiju un piespieda viņ us pavadī t ekskursijā , nevis iet ar mammu uz zivju tirgu.


Man bija pā rliecinoš s lū gums uzņ ē muma vadī bai: gidei Anastasijai nevajadzē tu strā dā t tū risma biznesā . Un uzņ ē muma vadī ba mani uzklausī ja, pē c brauciena man atzvanī ja, atvainojā s, izrā dī jā s, ka bija nepā rvarama vara un š ī jaunkundze tika uzņ emta pē c ieteikumiem, viņ a vairs nestrā dā pie viņ iem. Viņ iem tas bija arī ļ oti nepatī kams pā rsteigums.

Visi viesi bija ļ oti forš i: interjers, brokastis un atraš anā s vieta (viss atrodas pilsē tas centrā , pat vē lu vakarā bija iespē ja pastaigā ties pa centrā lajā m ielā m, lai sajustu pilsē tu) VIĻ Ņ A: Europe City hotel TALLINN: PK ILMARINE 4* - OULU : SCANDIC OULU 4* - KUOPIO: RANTASIPI ATLAS 4*

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums