KO ZIEMASSVĒTKU VECĪTI DARA VASARĀ?

17 Novembris 2014 Ceļošanas laiks: no 12 augusts 2014 ieslēgts 14 augusts 2014
Reputācija: +218.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tiklī dz kļ ū st siltā ks, cilvē ki masveidā pamet naidpilnos dzī vokļ us. Kurš dodas uz kū rortu, kurš tusē jas pie upes vai ezera un kurš visas nedē ļ as nogales pavada ā rpus pilsē tas savā “haciendā ”. Ko Ziemassvē tku vecī tis dara vasarā ?

Ikviens zina, ka Yollopukki (autentiskais Ziemassvē tku vecī š a vā rds) dzī vo netā lu no polā rā loka - Lapzemē . Bet mē s nekad nedomā jā m, kur viņ š pavada silto sezonu? Un ko viņ š dara? Pastā v plaš i izplatī ts uzskats, ka vasarā viņ š atrodas ilgstoš ā ziemas guļ ā , pē c analoģ ijas ar lā č a izklaidi ziemā . Citi "eksperti" apgalvo, ka Ziemassvē tku vecī tis nelegā li "emigrē " uz Antarktī du ar visuresoš o pingvī nu-pavadoņ u palī dzī bu. Vē l citi pat saka, ka tas radikā li maina ne tikai deguna krā su un visu tā izskatu. Viņ i visi ir nepareizi.


Vienkā rš i Yollopukki, kā jau visi pieklā jī gie tautu mega-elki, vasaru pavada valstī . Tas atrodas netā lu no Kuusamo pilsē tas Somijas ziemeļ austrumos. Vieta, atklā ti sakot, ir trumpis, ne velti to sauc par vā rtiem uz Lapzemi. Vietē jie par viņ u pat sacerē ja nelielu odu, kas sā kas ar š ā dā m rindā m: Spoguļ atspī dumu ezeros, granī ta akmeņ u kaudzes. Š eit ir ziemeļ u dabas valstī ba, kurā nav sliktu laikapstā kļ u. Pati vasarnī ca atrodas mež a malā , ar ko Santa ļ oti lepojas. “Mums š eit, Lapzemē , ir daudz mež u un ezeru. Un vienmē r, tiklī dz rodas iespē ja, tur iedziļ inos, ļ oti mī lu dabu, ”viņ š atzī st. Š iem braucieniem ir arī praktiskā puse. Fakts ir tā ds, ka vectē vs vienmē r aicina daudz viesus uz savu leģ endā ro pirti, kas tradicionā li tiek uzkarsē ta "melnā veidā ". Tā pē c viņ am jā zā ģ ē malka un jā uzliek slotas. Un paralē li - savā kt sē nī tes. Viņ i š eit ir ļ oti pievilcī gi. Tā pē c viņ i lū dz maku. Bet pirti, protams, ievada citi pasā kumi. Vispirms Ziemassvē tku vecī tis savā lauku mā jā uzņ em zinā tkā rus viesus.

Viņ š stā sta viņ iem par savu dzī vi un plaš o mā jsaimniecī bu. Un tas ir patieš ā m plaš s. Mazie elfi š urpu turpu skraida, lasot ogas, lai Muori vectē va otrā pusī te no tā m pagatavotu brī niš ķ ī gus dzē rienus. Viņ i arī palī dz viņ ai cept leģ endā ros zī molu cepumus daž ā du sarež ģ ī tu figū ru veidā . Starp citu, tas pat negarš o. Burtiski kū st mutē .

Ja kā ds nezina, Santa ir kaislī gs makš ķ ernieks. Viņ am ir ī paš a vā jī ba zobaino lī daku ķ erš anā . Viņ i saka, ka viņ a personiskais rekords ir 22 kilogrami 759 grami. Protams, grū ti noticē t, bet š eit viss ir iespē jams. Neskatoties uz savu cienī jamo vecumu, Klausam nav sveš a mū sdienu izklaide. Piemē ram, viņ š daudz zina par straujā m sacī kstē m ar kvadraciklu. Un viņ š pats “dod siltumu”, piedā vā viesus. Vē l viens vecī š a sportiskais hobijs ir visai aristokrā tisks - golfs. Un, lai gan tiek uzskatī ts, ka š ī s spē les izcelsme ir Skotijā un to izgudroja gani, kuri ar stabuļ u (nā kotnes klubu) palī dzī bu iedzina akmeņ us truš u bedrē s, Yollopukki š ajā jautā jumā ir savs viedoklis. Teiksim, reiz viņ š tik vienkā rš ā veidā piegā dā ja savu korespondenci tuvā kajiem adresā tiem. Tā pē c viņ š joprojā m visiem savā namiņ ā mā ca š ī s jautrī bas gudrī bas. Uzmetis nū ju pē c sirds patikas un paķ ē ris bumbiņ as pē c sirds patikas, Santa sarī ko pikniku tieš i pie dabas - veikli cep smarž ī gas desiņ as sev un viesiem. Tač u Yollopukki dzī ve ir pilna ne tikai ar izklaidi.

Ar patiesu mī lestī bu viņ š rū pē jas par saviem uzticī gajiem palī giem – ziemeļ briež iem un uzticī gajiem draugiem – haskiju suņ iem. Ziemassvē tku vecī š a vissvarī gā kā un atbildī gā kā nodarboš anā s ir vē stuļ u lasī š ana, jo visu gadu viņ am raksta bē rni no visas pasaules. Un visas vē stules ir jā izlasa, tie paš i labie elfi palī dz vectē vam š ajā . Uz interesantā kajiem tiek atbildē ts. Un tie tiek nosū tī ti ar vectē va paraksta zī mogu. Un, protams, visu vasaru Yollopukki ar rū ķ u kompā niju gatavojas Ziemassvē tkiem, vā c dā vanas. Lai pirms laika neatklā tu pā rsteigumus, š ī aizraujoš ā procesa fotografē š ana ir aizliegta, tā pē c atbilstoš os attē lus publicē t nevaru. Ž ē l gan.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums