autobusu tūre Imatra + Savonlinna 2 dienas

06 Novembris 2012 Ceļošanas laiks: no 04 Novembris 2012 ieslēgts 05 Novembris 2012
Reputācija: +12
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sveiciens tiem, kam interesē autobusu reisi no Sanktpē terburgas uz kaimiņ u Somiju.

No 2012. gada 4. lī dz 5. novembrim ar Euro-Tours Express devā mies 2 dienas ceļ ojumā uz Imatru + Savonlinna. Izbraukš ana bija 09:30 no rī ta, kas ļ oti priecē ja, jo. visi mani braucieni uz Baltijas valstī m vai Somiju bija ar izbraukš anu naktī vai ļ oti agri no rī ta.

Autobuss nebija jaunā kais, bet arī ne “salauzts” (tieš i “salauzto” divu dienu braucienam uz Baltijas valstī m “laipni” sagā dā ja tū risma firma “Galaktika” un par š o noteikti publicē š u apskatu. brauciens atseviš ķ i).


Par autobusu: autobusā sē dekļ i bija noliekti, bet individuā lais apgaismojums nedarbojā s un gaisa plū sma bija diezgan trokš ņ aina. bija silts, attā lums starp sē dekļ iem bija pietiekams. Augš ē jie plaukti nebija noputē juš i, arī bagā ž nieki bija tī ri. BET: bija pā rtraukumi ar tē ju un kafiju (pē c gida teiktā , š o pakalpojumu sniedz transporta uzņ ē mums), nedarbojā s televizori, kas atradā s salonā , notika strī ds starp š oferiem un pā ris tū ristiem uz atpakaļ un tieš i uz Krievijas robež as, kā dē ļ muitas dienesta darbinieki sā ka rū pī gā k pā rbaudī t pasaž ieru bagā ž u. Tač u š ajā situā cijā vainī gi varē tu bū t gan autovadī tā ji, gan paš i tū risti. Jo š ie paš i tū risti ļ oti skaļ i komentē ja savu neapmierinā tī bu terminā ļ a iekš ienē , blakus pasu kontroles pultim. Iespē jams, ka viņ i uz ielas sacē la tā du paš u troksni, kas pievē rsa uzmanī bu mū su autobusam un grupai.

Vē los, lai braucienu organizē tā ji lielos attā lumos pievē rstu uzmanī bu audio un video tehnikas apkalpojamī bai pasaž ieru nodalī jumā . Tas varē tu paspilgtinā t mū su braucienus, gaidī š anu muitā . Gida stā stī juma laikā bū tu iespē jams papildus iekļ aut video par tē mu vai somu mū ziku, iekļ aut labas filmas, kas atslā bina mū su lī dzpilsoņ us.

Gide: mums bija brī niš ķ ī ga gide Elena, ļ oti enerģ iska un pozitī va sieviete. Elena mums sī ki izstā stī ja par robež as š ķ ē rsoš anu, veikalu apmeklē š anu utt. Pa ceļ am viņ a pastā stī ja par vietā m, kurā m pabraucā m garā m, par Imatru un Savonlinna. gadā s, ka gids mē ģ ina iebiedē t grupu tā , ka š ķ iet, ka jū s nevis esat atvaļ inā jumā , bet gan dodaties karot. Ar Jeļ enu viss bija savā dā k: nebija spiediena. Bet viņ as metodes neliedza viņ ai organizē t grupu (mē s bijā m apmē ram 55-57 cilvē ki). Turklā t Elena mums lasī ja ļ oti mī ļ us un laipnus dzejoļ us par mī lestī bu. No tā s paš as kompā nijas, cik zinu, brauc gide Nadež da. Ar viņ u viss ir tieš i otrā di.

Viens mī nuss organizā cijā no mū su gida puses: tualetei pieturē jā m tikai muitā . Man ir svarī gi, lai ceļ š bū tu daļ a no mana atvaļ inā juma. Gribu maksimā li izbaudī t braucienu, kaut vai autobusā , nevis koncentrē ties uz to, ka jā iztur vē l stunda utt.

Ekskursijas programmā bija teikts, ka ieeja bū s caur Svetogorsku. Tomē r mū s atveda caur Brusnichnoe, iemesls netika paskaidrots. Atveda uz veikalu Lapzeme un zivis, kurā s ir reģ istrā cija braucieniem uz Lappeenrantu. Man bū tu labā k, ja viņ i vairā k atnestu uz lielveikalu, jo. Lapzemē ir ļ oti niecī gs produktu klā sts. Zivju tirgū mums bija laiks veikt pirkumus un ē st gardu zivju zupu, jo. Bija jau pusdienas laiks, ap 14:00. Tad devā mies uz Imatru. Š eit tika piedā vā ts apmeklē t Kulpyul pirti vai pastaigā ties pa Imatru, un mums bija apmē ram 2.5 stundas. Mē s lieliski pavadī jā m laiku š ajā mazajā ū dens atrakciju parkā . Ī paš i patika mazais ā ra baseins .


Blakus š ai peldvietai laukumā bija no mā kslī gā sniega veidota slē poš anas trase distanč u slē poš anai. Es rakstu par š o, jo tas mani pā rsteidza. Somi tik ļ oti mī l savus pilsoņ us! Š eit jū s varat slē pot bez maksas, ja jums ir slē pes!

Pē c brī vā laika Imatrā devā mies izmitinā ties. Galvenais priekš likums bija, ka mē s dzī vosim Gasthaus Joutseno viesnī cā . Tač u jau paš ā brauciena sā kumā gids brī dinā ja, ka astoņ us viesus vajadzē s izmitinā t atseviš ķ i no grupas, jo. Mē s visi nevaram satilpt vienā viesnī cā . Vē l viena viesnī ca ir Anna Kern viesnī ca, kas atrodas Imatras nomalē . Mē s gribē jā m nokļ ū t (un tā rezultā tā izrā dī jā s) Gasthaus Joutseno, jo. Š ī s viesnī cas vietā numuri izskatī jā s ē rti. Vietnē "Anna Kern" (mē s jau sā kā m mā cī ties autobusā , lai izdarī tu izvē li) telpas man neš ķ ita tik pievilcī gas.

Gasthaus Joutseno atrodas starp Imatru un Lapē nrantu, mazajā Joutseno ciematā . Š ī ir pieticī ga neliela viesnī ca ar zinā mu lauku stila pieskaņ u. Vadī tā ja vā rdā Sirka labi runā krieviski un ir ļ oti laipna un profesionā la. Viens negatī vs moments: mū su lielā grupa pē c ieraš anā s viesnī cā pā rvē rtā s par pū li. Jo Vestibils ir ļ oti mazs, visi tur nevar ietilpt. Jo Uzņ ē mums ar š o viesnī cu sadarbojas diezgan cieš i, viņ iem nenā ktu par ļ aunu pā rdomā t kopī gā s iekā rtoš anā s brī di. Uzņ ē muma piedā vā jumā norā dī ts, ka pirts ir iekļ auta cenā . Vē lā k gide pastā stī ja, ka pirts var uzņ emt ne vairā k kā.8 cilvē kus un darbojas pē c grafika: ir stunda vī rieš iem, stunda sievietē m un jaukš anas stunda, kad abi var apmeklē t pirti, bet tikai peldē š anā . uzvalki. Pirts atrodas iepretim viesnī cas galvenajai ē kai. Un patiesī bā es nevaru iedomā ties, ka tur bū tu 8 cilvē ki. Bijā m č etri un maksimums ir pieci. Pirts sastā v no nelielas ģ ē rbtuves un paš as pirts. Pirtī ir duš a, bet Ū DENS nebija.

5 minū š u gā jiena attā lumā no viesnī cas atrodas kapsē ta un aiz tā s skaista luterā ņ u baznī ca. Jo bijā m nā kamajā dienā pē c svē tkiem, kad somi naktī apmeklē kapsē tu un, pē c tradī cijas, aizdedzina tur svecī tes, mums bija iespē ja redzē t neparastu attē lu. Viesnī cā ieradā mies ap 20:30 (pē c Maskavas laika) un bija jau tumš s. Visa kapsē ta dega! Patieš ā m, skaists skats! Arī baznī ca bija skaisti apgaismota un pagalms bija atvē rts, lai varē tu pastaigā ties. Pē c peldē š anas bijā m izsalkuš i. Pastaigas laikā uzgā jā m diennakts kiosku, kur mums pagatavoja gardus hotdogus. Tad ieraudzī jā m atvē rtu picē riju un kebabu, bet iekš ā viņ i negā ja, jo. Mē s tajā vakarā taisī jā mies paspē t uz pirti viesnī cā . Tolaik darbojā s mazi veikaliņ i, kuros varē ja nopirkt ū deni, alu, uzkodas.


Viesnī cā blakus reģ istratū rai ir kafejnī ca, kurā no rī tiem tiek pasniegtas brokastis, bet vakarā var pasē dē t pie saviem ē dieniem un dzē rieniem. Uz grī das ir arī mikroviļ ņ u krā snis, el. tē jkannas, ledusskapis. Ielikā m savus pirkumus ledusskapī (vispā rī gi), un no rī ta tur atradā m. tē ju un kafiju vakarā varē ja pasū tī t viesnī cā , bet par papildus samaksu. Mū su istaba bija maza, bet silta un tī ra. Vannasistaba arī maza, bet istabā .

Ņ emot vē rā pastaigu Yotseno un atpū tu akvaparkā "Magic Forest" (kā krieviski sauc Kulpyulya), diena izvē rtā s izdevusies, tieš ā m atpū tā mies. Ir tikai vē rts atzī mē t, ka "Burvju mež s" ir ļ oti mazs komplekss, slidkalniņ š tajā ir viens un mazs, tā pē c tas ir vairā k SPA, nevis ū dens atrakciju parks.

No rī ta paē dā m brokastis (Sirka vā rī ja karstu auzu pā rslu, karstā s desiņ as. Uz galda bija kivi un banā ni, marinē ti gurķ i, svaigi tomā ti, svaiga paprika, salami tipa desa, siers, sviests, maize, somu pī rā gs, siļ ķ e, tur bija piens, ū dens, ā bolu un apelsī nu sula, kafija un tē ja) ir diezgan apmierinoš s un garš ī gs.

10 no rī ta (pē c Maskavas laika) devā mies ceļ ā uz Savonlinna. Brauciens ilgst aptuveni 2 stundas. Pa ceļ am gide mums pastā stī ja par š o pilsē tu. Turklā t Elena pa ceļ am veica 2 interesantas pieturas, kuras programmā nebija minē tas. Apstā jieties Patsaspuisto skulptū ru parkā (20 min), kurā ir vairā k nekā.400 skulptū ru. Ieeja parkā ir bez maksas. Ļ oti neparasta vieta. Mums ļ oti patika! Un otrā pietura bija Kiremyaki (10 min), kur atrodas lielā kā koka baznī ca. Pati baznī ca bija slē gta, bet mums patika pastaigā ties pa to. Paldies Elenai par š ā du improvizā ciju!


Savonlinā mums bija iespē ja pavadī t 3 stundas. Visu š o laiku varē ja veltī t pastaigai pa pilsē tu (mazpilsē tu) vai viduslaiku cietokš ņ a apskati, bet pā rē jā laikā pastaigā ties. Pats cietoksnī staigā t nevar, bet katru stundu sā kas ekskursija, t. i. Ieiet var stingri stundas sā kumā . Mums izdevā s! Bet viņ i aizbē ga no autobusa. Ekskursija tajā stundā bija krievu valodā (jo grupa bija tikai krievi un autobuss, kas ieradā s pirms mums, rezervē ja gidu ar krievu, kas viņ iem maksā ja 70 eiro par grupu. Mums tas nemaksā ja neko. Mē s maksā jā m tikai ieejas biļ etes, grupai rezervā cijas 6 eiro/pers. (individuā li 9.5 eiro. ). Tač u ekskursija tika vadī ta apmē ram 50 (! ) cilvē ku lielai grupai. Cietokš ņ a š auro eju dē ļ tas bija ļ oti neē rti. Tomē r kopumā mums tas ļ oti patika un bija patieš ā m interesanti. Jo Pirms tam biju apmeklē jis tikai pā rsvarā nopostī tos cietokš ņ us, un š ajā ekskursijā pirmo reizi iegriezos telpā , kurā viduslaikos gulē ja cietokš ņ a iemī tnieki . Sakarā ar to, ka ekskursijā grupa bija pā rā k liela, tā s ilgums bija 1.5 stunda, nevis stunda, kā mums tika solī ts.

Lī dz ar to pastaigai pa pilsē tu un pusdienā m (!! ! ) mums atlika 1.5 stunda. Skaidrs, ka pa š o laiku paspē jā m tikai papusdienot un pilsē tu neapskatī jā m, nepastaigā jā mies. Nemaz nerunā jot par iepirkš anos. Š ai dienai uzņ ē muma organizators un gids mī nuss! Atpū ta neizdevā s, un priekš ā.320 km mā jup! Man nebija pietiekami organizē tas pusdienas (gids mums ieteica ē st lielajā City Market lielveikalā , visi, kas bija kopā ar mums cietoksnī , devā s uz turieni. Turpat mū s varē ja izlaist autobuss, kas ietaupī s 15 minū tes ceļ š uz turieni. Smieklī gi, protams, tā skaitī t minū tes. Novē lu, lai organizatori iedotu mums Savonlinā papildus stundu un nodroš inā tu vietu pusdienā m. Ak, un neaizmirstiet, ka ir jā bū t pieturā m tualetē m . Atceļ ā jau naktī bija ļ oti neglī ta situā cija. Pē c robež as pieturas nebija. Mamma ar meitu pienā ca lū gt stopē t. Pē c tam izbraucā m cauri vairā kā m degvielas uzpildes stacijā m un piestā jā m mež ā zem lampā m, kur varē jā m atviegloties gan lietū , gan dubļ os un visa autobusa priekš ā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums