ADIOS "bablos" spāņu valodā.

Rakstīts: 16 jūlijā 2016
Ceļošanas laiks: 1 — 8 jūlijā 2016
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Biznesa braucieniem; Ģimenēm ar bērniem; Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
10.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 8.0
apkalpošana: 8.0
Tīrība: 8.0
Uzturs: 8.0
Infrastruktūra: 10.0
Spā nija. Baleā ru salas. Maljorkas sala. Maljorka vai Maljorka - vienalga, mē s joprojā m sakā m Maljorka, jo tā ir vieglā k?
Atpū ta no 2016.  gada 1. lī dz 8.  jū lijam. Kū rorts Playa de Palma. Viesnī ca «Oleander», 3*.
Tū risma operators "Christian Tour" (Rumā nija). Gaisa pā rvadā tā js Blue Air (Rumā nija).
Lidojums marš rutā Bukareste - Palma de Maljorka (3 stundu lidojums). Boeing 737-400 lidmaš ī na (24 lidmaš ī nas gadi! ).
Atpakaļ Palma de Maljorka Ibiza (20 minū š u lidojums) - Bukareste (3 stundas).

ATZINUMI:

viens). Sala ir brī niš ķ ī ga. Ideā la piejū ras brī vdienu kombinā cija ar aizraujoš ā m ekskursijā m un lē tu iepirkš anos. Atlaides (50-70)% sā kas no 1. jū lija.

2). Negaidī ts secinā jums. Atpū ta Maljorkā var bū t ļ oti ekonomiska. Lē tā k nekā Grieķ ijā un Turcijā . Pā rtikas cenas lielveikalos ir zemā kas nekā Krievijā un pat Moldovā.
3). Ekskursijas ir salī dzinoš i lē tas.
Turklā t ar labi attī stī tu ceļ u un transporta infrastruktū ru jebkurā vietā var nokļ ū t ar sabiedrisko autobusu (biļ etes cena 1-10 eiro), vilcienu vai metro.
4). Izvē loties kū rortu un viesnī cu, Ļ OTI rū pī gi izpē tiet visas tā priekš rocī bas un trū kumus, pretē jā gadī jumā jū s varat viegli nokļ ū t ...mē slos. Es neiesaku Magalufas, Arenā las kū rortus, viesnī cas, kuru kategorija ir zemā ka par 3 *, un viesnī cas ar All food sistē mu - iecienī tā kā s vietas skaļ iem anglo-vā cu jaunieš iem.
5). Salu “noķ er” galvenokā rt vā cu un angļ u tū risti (katrs 4 miljoni gadā ), pā rē jiem - arī.4 miljoni Kopā gadā = 12 miljoni tū ristu !! ! uz 800 tū kstoš iem iedzī votā ju...
Krievvalodī gos neredz un nedzird. Runā još ā valoda ir spā ņ u un vā cu valoda. Daž i pat runā angliski.

RESORT PLAYA DE PALMA:

Š is ir Maljorkas galvenais kū rorts – smilš aina pludmale 8 km vienā lī cī . Atrodas netā lu no lidostas (10 minū tes ar autobusu) un salas galvaspilsē tas - Palmas de Maljorkas (15-20 minū tes ar autobusu).
- visur perfekta tī rī ba, viesnī cas ieskauj skuju koki - smarž a!!!
- jū ra ir tī ra, skaista, sekla, brī ž iem silta, bet biež ā k vē sa (lī dz 24 grā diem).
- smilš u pludmale, gara. Ir piekrastes posmi, kas aprī koti ar saulessargiem, sauļ oš anā s krē sliem (par maksu), ir neaprī kotas pludmales. Vietas ir vairā k nekā pietiekami visiem. Pludmales tiek uzturē tas perfekti tī ras. Ieeja bez maksas.

- laika apstā kļ i jū lija sā kumā ir ļ oti ē rti. No rī ta, vakarā ir vē ss (22-24) gr. , pē cpusdienā - (30-31) gr. Pastā vī gi pū š atsvaidzinoš s vē jiņ š.
- plaš s uzbē rums. Autobusi pa to neiet, atš ķ irī bā no Arenā las kū rorta.

HOTEL OLEANDER, 3*.

No 2016. gada 1. jū lija Maljorkas viesnī cā s ir ieviests tū risma nodoklis par vienu uzturē š anā s dienu no 1 personas. Oleander viesnī cai tas ir 1.1 eiro no personas. dienā . Mē s bijā m pirmie?
Viesnī ca atrodas otrajā krasta lī nijā , ko ieskauj cienī jami kaimiņ i: 3 IBEROSTAR ķ ē des viesnī cas (4 un 5 zvaigznes), PAMPLONA viesnī ca (4 *), CABALLERO viesnī ca, KONTIKI PLAYA viesnī ca, NEGRESCO viesnī ca (4 *).
Grupas transfē ra gadī jumā viņ i vispirms tiek nogā dā ti viesnī cā no lidostas (plkst. 11:00), bet pē dē jā (09:30).
Lai gan viesnī ca ir norā dī ta kā.3 *, tā patieš ā m ir ī sts č etrinieks. Maljorkas Tū risma ministrija sertificē ta kā atjaunota viesnī ca. Svaigs kapitā lais remonts ar visu telpā esoš ā nomaiņ u - mē beles, santehnika utt.
Kopumā Spā nijas viesnī cas ne pā rā k dzenas pē c zvaigznē m (tā s ir dā rgas), tač u savu reputā ciju novē rtē vairā k.
Viesnī cā ir kluss un mierī gs, vecā kā publika vairā k cienī jama, bet ir arī jaunieš i, bet kā rtī gi jaunieš i. Neviens nav traucē jis mū su miegu uz vienu nakti?
Visi numuri ar lieliem balkoniem. Septiņ i dzī vojamie stā vi. Galvenā s ē kas piebū ve (virs restorā na) - 2 stā vi.
Viesnī cai ir savs liels peldbaseins uz vietas un neliels peldbaseins iekš ā.

Ē dinā š ana tikai pē c BB (brokastis) vai HB (brokastis + vakariņ as) sistē mas. Ē diens ir galvenokā rt uzslavas.
Brokastu izmaksas viesnī cas viesiem ir 6 eiro (sveš iniekiem - 12 eiro), vakariņ as - attiecī gi 12 un 22 eiro.
Brokastis - 7:45 - 10:00, vakariņ as - 18:30 - 20:45. Brokastis jā gatavo agri.
Es to saku, jo man nebija laika paē st brokastis un doties ar autobusu no Palmas pulksten 8. Nā kamais ir pulksten 10.
Bā rs ir atvē rts pusdienu laikā . Jū s varat uzkodas. Lai gan ar papildus pā rtika kū rortā vispā r nav problē ma. Blakus kafejnī cas, restorā ni katrai gaumei un naudai.

ISTABĀ UN VIESNĪ CĀ BEZ MAKSAS:

Wi-Fi reģ istratū rā (ļ oti slikts). Jū s varat iegā dā ties Wi-Fi savā istabā uz 1 dienu, 3 dienā m, nedē ļ u (izmaksas ir attiecī gi 3.6, 10 eiro) - es nevaru pateikt, kā tas darbojas. Daž reiz mē s devā mies uz tuvē jo Iberostar viesnī cu, lai ievietotu daž as fotogrā fijas tieš saistē . Bet pā rsvarā viņ i izmantoja kafejnī cu, bā ru tī klu – kur uzkodas.
TV LCD - nav kanā lu krievu valodā . Reģ istratū rā nav krieviski runā još u gidu.
Š ampū ns un duš as ž eleja - vienreizē jā s lietoš anas paciņ as. Fen.
Numurā ir individuā ls gaisa kondicionē tā js.
Istabā ir tikai viens neliels skapis un nav naktsgaldiņ u. Tas ir trū kums.
Istaba ir maza. Optimā li diviem, bet DBL + EXB versijā tas bū s par mazu.

Ja ir uzstā dī ta papildu treš ā gulta, gaismas un griestu ventilatora slē dž i un kontaktligzdas atrodas tieš i aiz spilveniem. Pirmā s divas naktis mē s visi lē cā m augš ā no pē kš ņ as visu apgaismojuma ieslē gš anas istabā un griestu ventilatora sā kš anas griezties (nejauš i kā ds sapnī pieskā rā s slē dž iem) - tas viss man ļ oti atgā dinā ja fragmentu. no asa siž eta filmas Under Siege ar Stī venu Sī galu, kad pē kš ņ i no kū kas parā dā s dejotā js, kurš tajā aizmiga?
Smē jā mies vairā kas dienas - manas sievas izbiedē tā seja...kas notiek, zemestrī ce? Mums, Moldovas iedzī votā jiem, š ī s bailes ir asinī s.
Uzmanī bu! Viesnī cas noteikumos, ja atstā jat istabu uz ilgu laiku un atstā jat ieslē gtu gaisa kondicionieri, izņ emiet karti no istabas. Tā rī kojas apkopē ja, kad tu viņ ai neatstā j dzeramnaudu (joks ar zinā mu patiesī bu).
ISTABĀ PAR PAPILDU MAKSU:

Seifs (14 eiro nedē ļ ā + 5 eiro depozī ts par atslē gu - atmaksā jams).
Ledusskapis - 14 eiro nedē ļ ā.

KARTE DARVA.

Istabā viss bija lieliski, bet pē c labas atpū tas likuma arī muš ai vajadzē tu bū t. Mums bija pā ris vā cieš u kaimiņ i, kuri piecē lā s agri un uzreiz ielika zobos cigareti. Dū mi acumirklī parā dī jā s mū su istabā (gulē jā m ar atvē rtā m durvī m uz balkonu, bija vieni odi).
Uzdroš inos ieteikt, ka viesnī ca smē ķ ē tā jus no nesmē ķ ē tā jiem Atseviš ķ o vismaz pa stā viem vai ideā lā gadī jumā daž ā dā s ē kas pusē s, kā tas tiek darī ts, piemē ram, AAE viesnī cā s.

TRANSPORTS PIE VIESNĪ CAS.

Netā lu no viesnī cas ir autobusu pieturas nr. -15.25 - brauciet uz Palmu, cena = 1.5 eiro un numurs-21 - kursē uz lidostu (5 eiro).
Autobusa numurs-25 - ekspress, brauciena laiks = 15-20 minū tes. Autobusa numurs-15 - brauciena laiks 35-40 minū tes.
Samaksa vadī tā jam pie ieejas pie priekš ē jā m durvī m. Ir sī knauda vai nelieli rē ķ ini!
Izkā piet Plaza de Españ a.

Dodieties uz priekš u autobusa virzienā.100-150 metrus, un labajā pusē pazemē redzē siet eskalatoru. Š ī ir centrā lā stacija, no kuras kursē autobusi, vilcieni un metro uz visiem salas stū riem.
Satiksmes shē mas un grafiki ir ļ oti skaidri - to nav grū ti izdomā t. Ir palī dzī bas dienests.
Piemē ram, lai nokļ ū tu slavenajā s Draka alā s, jā brauc ar autobusu nr. -412 (optimā lais atieš anas laiks 10:15.10:50 - ekspress un izkā pš ana pieturā Covs Drac. Brauciena laiks = 1 stunda).
No Plaza de Españ a varat sā kt savu pastaigu ekskursiju pa vecpilsē tu.

TURĒ JUMI.

Pirmā ekskursija ar Sarkano apskates autobusu Palmā (Nr. -50). Autobusu pietura atrodas pā ri ielai no Plaza de Españ a autobusu pieturas. Vienkā rš i š ķ ē rsojiet ceļ u. Biļ ete vienam pieauguš ajam maksā.17 eiro. Vecā kiem par 65 gadiem - 50% atlaide. Poga Nr. -7 = krievu valoda.
Otrā ekskursija tika veikta ielu aģ entū ru-velosipē du nomas punktā , kas atrodas iepretim viesnī cai Iberostar Playa de Palma. Maksa = 59 eiro vienam pieauguš ajam.
Izbraukš ana 8:40 no Iberostar Bahia de Palma, atgrieš anā s 19:00.
Mans viedoklis ir, ka š ī ekskursija ir jā apmeklē ikvienam (marš rutā to var izdarī t pats).
Ekskursiju sauc par salu tū ri.
Marš ruts: Inku pilsē ta (ā das fabrika) - elpu aizraujoš i skati pa serpentī na ceļ iem un aizu (kutina nervus) uz skaisto Sa Calobra lī ci - peldē š ana lī cī (2 stundas) - ar laivu lī dz Soller ostai (40 min. ) - ar tramvaju pilsē tā Soller - ar vilcienu caur lielu skaitu tuneļ u uz Palmu - autobuss uz viesnī cu.
Svarī gi zinā t, ka ekskursijas notiek nevis katru dienu, bet noteiktā s nedē ļ as dienā s. Grupas ir starptautiskas. Ceļ vedis runā.5 valodā s. Kamē r negaidī si savē jo...tas, protams, ir liels trū kums š ā dā m ekskursijā m.


IZKLAIDE PLAYA DE PALMA KŪ ROTĀ.

Pa labi no galvaspilsē tas Palmas atrodas lidosta un trī s kū rorti: Can Pastilla, tad Playa de Palma un tad Arenal.
Tie visi atrodas vienā lī cī un ir savienoti ar vienu krastmalu, pa kuru atrodas neskaitā mas viesnī cas, kafejnī cas, restorā ni un veikali, tirdzniecī bas centrs Mega Park un Palmas akvā rijs.
Pa krastmalu starp š iem trim kū rortiem kursē tramvaji vai minivilcieni (maksa = 4.5 eiro) un zirgu pajū gi.
Ī sts krastmalas dā rgakmens ir veloceliņ š lī dz pat Palmai. Velosipē dus (izcili zī moli) var iznomā t = 5 eiro dienā . Ir elektriskie velosipē di, skrejriteņ i 1.2, 3.4-vietī gi - jebkuri!
Rī ts ir labā kais laiks velobraucieniem. Ceļ š š ķ ē rso lidmaš ī nas nosē š anā s marš rutu. Atkarī bā no vē ja virziena un stipruma (man tā liekas) tie vai nu nolaiž as, vai paceļ as.
Ik pē c 1.5-3 min. pacelš anā s vai nosē š anā s. Zemu, zemu virs galvas.
Tad braucam uz Palmas pusi un saņ emam spē cī gu sitienu pa degunu ar nepatī kamu smaku - tā s ir notekū deņ u attī rī š anas iekā rtas. Pē c tī rī š anas ū dens saplū st, ē d, bet atkal jū rā.
Š o divu iemeslu dē ļ (lidmaš ī nas un notekū deņ i) es neieteiktu Can Pastilla.
Ā rkā rtē jos gadī jumos - tikai kū rorta galā (no jahtkluba lī dz akvā rijam). Š eit viesnī cas bū s pieklā jī gā kas un pludmale bū s labā ka.

Bez ierunā m iesaku izvē lē ties kā du no š iem trim kū rortiem – Playa de Palma. Noteikti apmeklē jiet Arenā lu – sajū ti atš ķ irī bu un priecā jies, ka š is nav tavs kū rorts?
Kū rorti pa kreisi no Palmas (Cala Mayor, Illetas, Cala Vinas, Palma Nova, Magaluf, Camp de Mar, Santa Ponsa, Costa de la Calma, Paguera) un kū rorti salas austrumos un dienvidos atstā j mā cī bā m nā kamajā reizē.

"ADYOS BABLOS" vai IEPIRKŠ ANĀ S.

Atlaides, izpā rdoš anas vai spā ņ u valodā Rebajas notiek Maljorkā divas reizes gadā . Vasarā - no 1. jū lija lī dz 1. septembrim (50-70%).
Lī dz lielajiem tirdzniecī bas centriem netikā m, veikalu pietika. Cenas fantastiskas, produkti kvalitatī vi. Spā ņ u ā da bija slavena padomju laikos.
BRĪ DINĀ JUMS!
Sā ciet iepirkties tikai pē c ekskursijas plā na aizpildī š anas, pretē jā gadī jumā jū s neredzē sit ekskursijas?

CENAS MALJORKĀ.

Pensijas Maljorkā - 1000 eiro, algas tuvu pensijā m (vai otrā di) - 1200 - 1300 eiro. Tajā paš ā laikā cenas daž kā rt ir ļ oti “smieklī gas”, pat kafejnī cā s. Uz Plaza de Españ a ir tā da kafejnī ca ar nosaukumu "1000 Montaditos", kur viss ir 1 eiro!
Lē tā kā s cenas ir EROSKI tī kla lielveikalos (atrodas pa labi no viesnī cas 200 m).
Vī ns (pudele) = no 1.34 eiro, piens (0.5 l) = no 0.5 eiro, alus (1l) = 1 eiro, minerā lū dens (6 l) = 1 eiro utt.

ATZINUMI:
Iesaku HOTEL OLEANDER un Playa de Palma kū rortu!
Ar prieku š eit atgrieztos vē lreiz. Ļ oti harmoniska un patī kama uzturē š anā s.
Ar siltu sajū tu un sirdsmieru aizlidojā m no Maljorkas.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

Rādīt citus komentārus …
аватар