Cenu "kritums" "suņu" salās.

06 Janvāri 2018 Ceļošanas laiks: no 28 Septembris 2017 ieslēgts 05 Oktobris 2017
Reputācija: +231.5
Uzrakstīt vēstuli

IZVĒ LIES SAVU SALU UN CEĻ OJUMA LAIKU.

Skatieties video saiti (1.  daļ a)  -https://www.youtube.com/watch? v=FRt5lgG29KI

Kuru salu izvē lē ties pirmajam ceļ ojumam un kā pē c Kanā riju salas sauc par "mū ž ī gā pavasara" salā m? Un ko, tur nav vasaras?

Kanā riju salu ģ erbonī attē lotas 7 salas, divi milzī gi suņ i kakla siksnā s (jau labi - tas nozī mē mā jas), Spā nijas karalienes kronis un uzraksts uz lentes "okeā na".

No suņ iem ir palicis tikai viens nosaukums — Kanā riju salas (tulkojumā no latī ņ u valodas) — "suņ u salas".

Tur bija daudz suņ u. Tie savulaik tika eksportē ti uz Ā friku un Eiropu.

Es domā ju, ka redzē ju š os suņ us Grieķ ijā , Salonikos. Milzī gs kā teļ i un tikpat laipns J

Uzraksts "okeā na". Viss ir pareizi. Salas atrodas Atlantijas okeā nā pie Ā frikas ziemeļ rietumu krasta, tikai 140 km attā lumā no Sahā ras tuksneš a — ejot garā m Gibraltā ra š aurumam, uzreiz pa kreisi.


Kolumbuss to izdarī ja. Viņ š atpū tā s uz salā m, uzpildī ja degvielu ar ū deni, pā rtiku un devā s atklā t Ameriku savā s trī s karavelē s. Kuģ i pē c mū sdienu standartiem ir tikai rotaļ lietas – ne garā ki par 20 metriem. Taisni pā ri Sargaso jū rai – vienī gajai jū rai, kurai nav krastu. Jū ru neierobež o krasti, bet gan straumes. Viena no š ī m straumē m ir austrumu vē sā Kanā rija, un tā "rada laika apstā kļ us" salā m, nodroš inot tā m mū ž ī gu pavasari.

Ā frikā laikapstā kļ iem ir arī savs akcents – stiprs un karsts dienvidaustrumu vē jš , kas nes no Sahā ras tonnā m smilš u. Kā pas uz salā m ir putekļ u vē tru darbs calimas.

Gandrī z visā s vietnē s nav informā cijas par putekļ u vē trā m.

Ikviens raksta par skaistajā m smilš u pludmalē m aptuveni. Lansarote un apmē ram. Fuerteventura, par apbrī nojamajā m kā pā m ap. Grankanā rija, bet neviens nepaskaidro, kā viņ i tur nokļ uva. Š ī parā dī ba ir interesanta, tač u tā var sagā dā t tū ristiem daudz neē rtī bu, lī dz pat lidmaš ī nu lidojumu atcelš anai.

2013.  gadā Dubaijā mū s nokļ uva š ā da vē tra. Vispirms pilsē ta iegrima putekļ ainā dū makā , un tad sā kā s viesuļ vē tra. Lietus ar smiltī m. Spē cī gais vē jš pludmalē izrā va palmas ar saknē m. Gaisa satiksme tika pā rtraukta, un mē s tajā dienā nesaņ ē mā m ekskursiju pa tuksnesi. Vē tra bija ī sa un no rī ta par stihiju atgā dinā ja vien smilš u pauguri uz ceļ iem.

Kanā rijā s smilš u vē tras var ilgt no 2 lī dz 5 dienā m vai ilgā k. Ir trī s š o vē tru viļ ņ i.

Pirmais spē cī gā kais vilnis februā ris–marts. Jū ras lī menī š ajā periodā notiek 2-7 reizes.

Otrais vā jā kais vasarā jū lijā -augustā . Virs jū ras lī meņ a putekļ u miglas veidā š ajā periodā rodas 2-4 reizes.

Treš ais vā jais vilnis oktobris–decembris jū ras lī menī.2–7 reizes periodā .

Ja neskaita putekļ u vē tras Kanā riju salā s, divas sezonas atš ķ iras pē c laikapstā kļ iem un attiecī gi cenā m.

Pirmā sezona vasarā  — no maija lī dz septembrim. Tas ir saprotams – vasara, tā ir vasara Kanā riju salā s. Š ajā laikā ū dens jū rā ir siltā kais 24-25 gr.

Otrā sezona ziemā  — No novembra lī dz februā rim, kad eiropieš u pū ļ i bē g no aukstā s Eiropas uz siltajā m salā m. Pē c Ē ģ iptes aizlieguma tū ristu plū sma ir ļ oti pieaugusi. Lī dz ar to ir pieauguš as arī viesnī cu cenas.


Kanā riju salas ir vulkā niskas izcelsmes salas. Kalni un vulkā ni parasti atrodas salu centrā , sadalot tos ziemeļ u un dienvidu daļ ā un pasargā jot dienvidus no aukstiem ziemeļ austrumu pasā tiem – spē cī giem vē jiem, kas nes nokriš ņ us un sliktus laikapstā kļ us. Gaisa temperatū ra š eit ir par 4-5 grā diem augstā ka, ir vairā k saulainu dienu, un jū ra ir siltā ka un mierī gā ka.

Pludmales ar baltā m vai dzeltenā m importē tā m smiltī m (vai smiltī m no Sahā ras, ko uz salā m atnes smilš u vē tras) atrodas galvenokā rt dienvidos, bet melnā s pludmales (smilš u un oļ u) - ziemeļ os.

Pastā v neliela atš ķ irī ba starp vasaras un ziemas sezonā m no septembra vidus lī dz oktobra vidum, kad ir vē rojams ievē rojams aviobiļ eš u un viesnī cu cenu kritums salu ziemeļ os, kad "pludmales" atpū tnieki plū st uz dienvidiem. Pastā v cenu atš ķ irī ba.

Mani aprē ķ ini ir balstī ti uz Tenerifes "augstā ko" sezonu datumiem.

Es runā ju ļ oti vienkā rš i. Es dodos uz vienu no daudzajā m privā to dzī vokļ u rezervē š anas vietnē m

Un es skatos viesnī cu rezervē š anas kalendā rus. Uz decembra beigā m, visu janvā ri, februā ri - VISS rezervē ts! Bet septembrim - oktobrim vē l ir daudz vietu - mū su iespē ja!

Cilvē ks mī l visu, kas ir liels, apaļ š un salds, un, ņ emot vē rā visu iepriekš minē to, viņ š izvē lē jā s lielā ko Tenerifes salu septembrī - oktobrī (laiks joprojā m ir diezgan silts, nav plā notas putekļ u vē tras, un ozona pā rpalikums gaisā nemokos naktī ).

Jā , uz karnevā lu, kas notiek februā ra vidū , nenokļ ū siet, Kanā riju salu karalienes sacensī bas un zvaigž ņ u vē roš ana š ogad š ajā laikā nav gaidā ma.

Tač u tū ristu plū sma š ajā laikā ievē rojami samazinā s.

Vislabā ko cenu lidojumam piedā vā ja zemā s cenas, ko piedā vā ja Ryanair.

Ar vienu pā rsē š anos, par 140 eiro turp un atpakaļ.1 personai. - mums tas likā s dā rgi, bet kur iet.

Ieraš anā s Dienvidu lidostā (Reina Sofia — nosaukta Spā nijas karalienes vā rdā ) un izlidoš ana no Ziemeļ u lidostas (Los Rodeos lidosta).

IZVĒ LIES PILSĒ TU UN VIESNĪ CU.

19. gadsimta beigā s aptuveni. Tenerife sā ka ierasties pā rē jiem britiem. Viesnī cas tiek bū vē tas ostas pilsē tā Puerto de la Krusā , kas atrodas salas ziemeļ os gleznainajā Orotavas ielejā .


Tieš i tad uz salas parā dī jā s pirmie viesstrā dnieki. Un viņ i ā tri pā rveidoja veco savrupmā ju "Monopol" par viesnī cu. Jau otro gadsimtu viesnī ca Monopol Hotel3* uzņ em tū ristus.

Ļ oti interesanta viesnī ca, mums uzreiz iepatikā s, tač u nolē mā m izvē lē ties jaunā ku viesnī cu.

Cenas 4* viesnī cā s par vienu nakti ar HB (brokastis + vakariņ as) un pat FB (brokastis + pusdienas + vakariņ as) ē dinā š anu ir saprā tī gas, apmē ram 60 - 100 eiro par istabu trī s pieauguš ajiem. Izvē le ir liela, tač u visas viesnī cas ir vecas un atsauksmes nav ī paš i labas.

Par tā du paš u cenu ir 3 * viesnī cas ar pilnu pakalpojumu servisu, tač u ē diens var neatbilst jū su cerī bā m — uzmanī gi izlasiet atsauksmes.

Daudzā s 4 * viesnī cā s ir pat viena "pieci" ar aptuveni vienā dā m cenā m - Hotel Best Semiramis 5 *. Laba atraš anā s vieta, lielisks ē diens, š ampanieš a brokastis! un netā lu no Lago de Martianes.

Izvē lieties š o viesnī cu par 110 eiro par nakti, HB ē dinā š anu (brokastis, vakariņ as).

Laco Martianez ir mā kslī gi izveidoti ezeri (baseini ar jū ras ū deni) pie okeā na ar lielisku infrastruktū ru (sauļ oš anā s krē sli, saulessargi, kafejnī cas, strū klakas). Ieejas maksa - 5.5 eiro (cenā iekļ auts sauļ oš anā s krē sls). Lietussargs - papildus 2 eiro. Dienas laikā ezeru teritorijā var iebraukt un izkļ ū t no tā s daudzas reizes.

Pastaigas attā lumā no pilsē tas (taksometrs — 5 eiro) atrodas Loro parks — viena no visvairā k apmeklē tajā m vietā m Tenerifē .

Bezmaksas vilciens jū s bez maksas aizvedī s no pilsē tas centra uz Loro parku.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums