Svētceļnieku ceļš. 7. daļa

14 Marta 2018 Ceļošanas laiks: no 05 Septembris 2015 ieslēgts 19 Septembris 2015
Reputācija: +1222
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

11.  diena

Beidzot visas baž as par ceļ ojuma apmaksas kavē š anos tika atstā tas aiz muguras, un mums nā cā s pā rcelties uz Vidusjū ras piekrasti Lloret de Mar pilsē tā . Izbraukš ana no viesnī cas bija plā nota 12-00 un mē s ar sievu nolē mā m apmeklē t tuvē jos iepirkš anā s centrus, un mans dē ls agri no rī ta devā s uz Barselonu, kas gandrī z beidzā s slikti, jo. mū su viesnī ca atradā s Barselonas priekš pilsē tā , netā lu no Barselonas otrā futbola kluba Espanyol Cornelia El Prat stadiona. Un uz Barselonu var nokļ ū t no Cornella Reina stacijas, kas patiesī bā ir elektrovilciens ar lieliem kustī bas intervā liem un pastā v reā la iespē ja nesanā kt noteiktajā stundā . Netā lu no viesnī cas ir vairā ki tirdzniecī bas centri, š eit ir El Corte un milzī gs iepirkš anā s centrs blakus stadionam, kurā iegā dā jā mies diezgan daudz lietu.


Tā rezultā tā dē ls gandrī z kavē jā s ceļ ā , viņ i tik tikko lū dza spā ņ u š oferi veikt papildu apli ap laukumu, lai viņ š varē tu to paveikt. Mē s jau bijā m autobusā bez gida.

Loretā mū s sagaidī ja vietē jais gids, kurš izmitinā ja mū su grupu. Man vairā k patika Costa Bravo un Lloret de Mar nekā Costa Dorado, pilsē tiņ a ir ļ oti mā jī ga un atrodas gleznainā lī cī . Daudz labu veikalu.

Vakarā nopeldē jā mies pirmo reizi, ū dens bija pietiekami silts.

12.  diena

Brī va diena. Nolē mā m ar ekskursiju apmeklē t slaveno Monseratas klosteri, kas atrodas blakus kalnam ar tā du paš u nosaukumu. Kalns izskatā s ļ oti neparasti un skats no tā ir vienkā rš i valdzinoš s. Ir pā rsteidzoš a sava veida svē tlaimes atmosfē ra.

Diemž ē l ekskursijas laiks bija ierobež ots, un mē s nevarē jā m pacelties augstā k ar funikulieri. Iesaku visiem nā kt uz kalnu pē c iespē jas ā trā k, citā di vienkā rš i autobusu virtene, cilvē ku daudz. Vai pē c 15:00.

Visi stā v rindā pē c Melnā s Madonnas — Dievmā tes statujas ar mazuli rokā s. Statuja savu nosaukumu ieguvusi tumš ā s krā sas dē ļ , ko laika gaitā ieguvis koks, no kura tā tika izgrebta. Katedrā le tika atvē rta pulksten 12:00, bet rinda uz Madonu bija vē l stundu. Pati katedrā le (Monseratas Jaunavas Marijas bazilika) dibinā ta 16. gadsimtā , bet pē c tam vairā kkā rt pā rbū vē ta un modernā celtne ir 19. gadsimta beigas. Katedrā les celtniecī bā piedalī jā s tā laika labā kie spā ņ u arhitekti, kuri izlozes kā rtī bā noteica, kurš ko projektē jis. Gaudi ieguva altā ra krustu, kas it kā peld gaisā .

Klosterī darbojas bē rnu mū zikas skola (kopš.13. gs. ! ), Pulksten 13:0.50 dalī bnieku zē nu koris dzied himnu Jaunavai Marijai. Š ajā laikā katedrā lē ir daudz cilvē ku. Rinda uz Madonu paiet ī paš ā gaitenī , pa logiem redzama un dzirdama katedrā le un dziedā š ana.

Sasniedzot Madonu, varat lū gt kaut ko visdā rgā ko.

Tad cilvē ki dodas uz koridoru klintī , kur var nolikt sveci un smelt svē to ū deni no avota.

Mē s nolē mā m pavadī t pē cpusdienu Barselonā un vakarā doties uz Loretu kopā ar grupu, kas devā s uz Barselonu apskates ekskursijā .


Š ajā dienā Barselonā bija Pilsē tas diena, no vienas puses, ir interesanti vē rot daudzus gā jienus un priekš nesumus, no otras puses, visi veikali, tostarp pā rtikas veikali, bija slē gti, un nebija neviena veids, kā nokļ ū t Sagrada Familia. Vienkā rš i staigā ju pilsē tnieku un tū ristu pū lī . Gā jienā piedalī jā s cilvē ku grupas no daž ā dā m teritorijā m, kas nesa milzī gas lelles un darī ja kaut ko lī dzī gu priekš nesumam. Tad viss gā jiens pulcē jā s laukumā , kur tika izvē lē tas labā kā s lelles.

13.  diena

Brī va diena. mans dē ls devā s ekskursijā uz Figeresu, uz Dalī muzeju, un mē s nesen tur bijā m un nolē mā m atpū sties Loretā , pastaigā jā mies, peldē jā mies, sauļ ojā mies, iepirkā mies. Ir brī niš ķ ī gs veikals "Vī na pasaule" ar milzī gu vī nu izvē li no visiem Spā nijas reģ ioniem un lielisku š eriju.

Gleznaina pā rgā jienu taka ved gar jū ru gar kalniem

14.  diena

Izbraukš anas diena. Izbraucā m pē c pusdienā m, paspē jā m pastaigā ties un uzkrā t vī nu, sieru un jamonu.

Otrpus lī cim atrodas piemineklis jū rniekam, kurš gaida jū rnieku.

Š ī ir mū su divu nedē ļ u ceļ ojuma beigas. Ja kds nolems atkrtot, tad iesaku izvlties laiku vasar, jo. Gribē tos arī nopeldē ties Spā nijas ziemeļ u pludmalē s. ar uzņ ē mumu "DSBV" jā bū t ā rkā rtī gi uzmanī giem, jo. Es lasī ju daudz atsauksmju, kurā s cilvē ki nokļ uva tā dā paš ā nepatī kamā situā cijā kā mū su grupa.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums