Laba viesnīca tiem, kas vēlas doties uz Eilatu, Jeruzalemi, Petru

16 Maija 2012 Ceļošanas laiks: no 25 Aprilis 2012 ieslēgts 05 Maija 2012
Reputācija: +50
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Atpū tā s ar diviem bē rniem (18 un 11 gadus veciem) Movenpick Resort Taba

no 25. aprī ļ a lī dz 5. maijam. Mē s devā mies no Tez Tour. Lidojā m uz Š arm eš Š eihu, tad 4 stundas braucā m ar autobusu lī dz viesnī cai. Ceļ š ir diezgan smags, bet, ja uz ceļ a uzkrā sies ū dens un kaut kas, ko var ē st, tad braukt bū s vieglā k.

Patika viesnī ca. Liela sakopta teritorija, skaistas gaismas visā parkā vakarā un naktī . Zosis-pī les staigā pa mā kslī go upi, jauks kamieļ u pā ris guļ zem koka un gaida savus "klientus" - 15 minū š u brauciens maksā.8 USD.

Ē diens viesnī cā mums nepatika. Bet tu nepaliksi izsalcis! Jū s vienmē r varat atrast kaut ko pē c savas patikas. Nekad nav bijuš as problē mas ar vē deru.

Samaksā jā m par numuriņ u ar skatu uz jū ru, bet tikā m ievietoti gandrī z ekstrē mā sā nu istabā ar skatu uz blakus esoš o Hilton viesnī cu. Mums atvē lē tā istaba bija pā rā k liela, un pats galvenais, tajā bija kluss.


Tā pē c negā jā m to mainī t uz skatu uz jū ru - no visā m istabā m ar skatu uz jū ru bija arī skats uz baseinu, un tas ir trokš ņ aini.

Sā kumā Tabā bijā m nedaudz bē dī gi – bija sajū ta, ka esam nonā kuš i "lī dz zemes galiem". Tač u daž as dienas vē lā k atklā jā m š ī s viesnī cas galveno priekš rocī bu – tie, kas dzī vo Movenpick Tabā un Hilton Tabā , vismaz katru dienu var staigā t bez maksas, lai pastaigā tos Izraē lā – Eilatā . Bet tajā paš ā laikā Movenpick Taba ir daudzkā rt labā ka par blakus esoš o Hiltoni (rajons un pludmale ir lielā ka un labā ka, un, viņ i saka, ē diens ir labā ks).

Uz Eilatu bijā m vairā kas reizes. Pē c robež as š ķ ē rsoš anas ar taksi devā mies uz tirdzniecī bas centru. Taksistam teica - "uz Tirdzniecī bas centru". Viņ i prasa 20 dolā rus, bet nē sā.15.

Man patika iepirkties tirdzniecī bas centrā (labi lē ti oriģ inā lie trikotā ž as izstrā dā jumi).

Ejot Eilatā no iepirkš anā s centra tā lā k pa krastmalu, bū s liela aptieka (daudz labā ka un lē tā ka nekā divas, kas ir Tabā - Hiltones teritorijā un pā ri ceļ am pretī Movenpick).

Ļ oti gribē jā m doties ekskursijā s uz Izraē lu un Petru.

Mē s tikā mies ar viesnī cas gidu Ahmedu, viņ š izsniedza palagus ar ekskursiju cenā m. Cenas brī ž iem ir uzpū stas, Ahmeds nikni runā ar visiem. Kamē r cilvē ki neko nesaprata, viņ š liek aizpildī t vispā rī gu lapu ar informā ciju par pā rsū tī š anu atpakaļ un tajā paš ā vietā norā dī t, kuras ekskursijas dosies. Tad uzzinā jā m, ka pats Tez Tour nevienu neņ em ekskursijā s, bet tikai pā rdod tā lā k par piemaksu, apvienojot tū ristus ar citiem uzņ ē mumiem.

To dzirdē jā m, kā sarunā ar biedriem teica citas kompā nijas gids

"Tez Tour pirmajā dienā tū ristus apsedz ar iegurni, sit ar veseri pa galvu, apdullina un, kamē r cilvē ki neko nesaprot, ā tri pā rdod viņ iem ekskursijas. "

Un tos vairs nav iespē jams atcelt pat slimī bas dē ļ.


Atgriež oties Maskavā , atradu informā ciju un atsauksmes par vienu tū ri. No viņ iem mē s devā mies uz Izraē lu (uz Jeruzalemi un Nā ves jū ru). Rakstī ju sms uz norā dī to telefona numuru, man atbildē ja krieviski ar latī ņ u burtiem. Izrā dī jā s, ka krievu meitene Irina organizē ekskursijas. Liels paldies viņ ai! Ceļ ojums uz Izraē lu vienai personai maksā ja 75 USD. Pusdivos naktī mū s sagaidī ja autobuss no viesnī cas. Un, kad es tumsā nodevu naudu par mums trim ē ģ iptieš u eskortam putekļ ainā ceļ malā , mans vecā kais dē ls jautā ja: “Vai tu esi pā rliecinā ts, ko dari? "Tajā brī dī es arī nebiju pā rliecinā ts. Bet viss izdevā s labi. Tiesa, ī paš as emocijas Nā ves jū ra neizraisī ja - dubļ aina sā ļ a peļ ķ e, kurā tā dzē š ā dā . 6 no rī ta mū s atveda pie Nā ves jū ras. Gaiss vē l bija vē ss, bet ū dens silts. Ir tikai divas pā rģ ē rbš anā s kabī nes - kopē jā , vī rieš u un sievieš u. Arī dvē seļ u ir maz.

Kopumā no Nā ves jū ras mē s gaidī jā m vairā k)).

Krievu gids Slava Jeruzalemē sniedza forš u ekskursiju, mans 11 gadus vecais dē ls klausī jā s viņ u visu dienu ar vaļ ē ju muti. Nesapratu, kā izveidojā s tik maza cena par ekskursiju - nodoklim uz atgrieš anā s robež u pa ceļ am uz Tabu jā bū t 30$ visiem (izņ emot Movenpick), pieskaitiet š eit iekļ auto pusdienu izmaksas, garo pā rsē š anos. , un pati ekskursija...Vā rdu sakot, mums paveicā s ar cenu! Tabā mū s izlaida 20:00 nā kamajā dienā , un visi pā rē jie devā s uz savā m viesnī cā m Š arm eš Š eihā.

Kad š ķ ē rsojā m Izraē las robež u ar Tabu, Izraē las pusē mums iedeva baltas papī ra lapas ar zī mogiem. Mē s tos paturē jā m, un visas turpmā kā s reizes, kad braucā m uz Eilatu, viņ i mainī ja pret jaunā m (bez maksas), kad pa ceļ am uz Tabu gā jā m garā m Izraē las robež ai. Citā di Izraē las nodoklis ir 101 š eķ elis (trim - 303 š ekeļ i, kas ir 87 USD).

Mē s gribē jā m doties ar vienu ekskursiju uz Petru, bet mē s nepiestā jā mies daž u dienu laikā.

Muitnieks uz Jordā nijas robež as lika mums braukt ar taksi ne vairā k kā.110 USD par braucienu turp un atpakaļ . Tā arī izdarī jā m. Š ķ ē rsojot robež u, mē s ieraudzī jā m taksometru stā vvietu, viņ u menedž eris piegā ja pie mums un sā ka biedē t ar cenu 170 USD. Bet mē s turē jā mies, un rezultā tā viņ š mums iedeva pussalauztu fū ri (tā das ir visas maš ī nas) par 110 dolā riem. Vienojā mies, ka š oferis mū s sagaidī s Petrā , kamē r mē s tur ejam, un tad viņ š mū s aizvedī s atpakaļ . Biļ etes uz Petru vienai dienai maksā.126 USD vienai personai, bē rniem lī dz 14 gadu vecumam bez maksas. Biļ ete uz divā m dienā m maksā.72$, bet, lai to paņ emtu, kasē ar kaut ko jā apliecina, ka maksā jā t par viesnī cu Petrā . Bet, mū suprā t, divas dienas tur vienkā rš i nav ko darī t! Trī s stundas ir pietiekami, lai redzē tu.

Petra mums patika. Skaisti, noslē pumaini. (Tā pat kā piramī das Meksikā ).


Apskatī ja, nofotografē ja, aizgā ja atpakaļ . Gribē jā m redzē t arī Akabu, bet pē c kopē jā iespaida par Jordā niju pat negribē jā m turp doties.

20:00 tiek slē gta Jordā nijas robež a, ar to jā rē ķ inā s. Izbraucot no Jordā nijas, jā samaksā nodoklis 15 dinā ri no personas (1 dinā rs = 42.13 rubļ i = 1.4 $) Petrā pie biļ eš u kases ir valū tas maiņ as punkts, labā k nomainī t naudu, lai tur nomaksā tu nodokli. iepriekš . Jo cilvē ki rakstī ja, ka valū tas maiņ as punkts uz Jordā nijas robež as ne vienmē r strā dā , un viņ i ņ em nodokli tikai savā valū tā . Starp citu, kad uz Jordā nijas robež as samaksā jā m š o nodokli, un mums bija vairs nevajadzī gi dinā ri, valū tas maiņ as punktā , kas tajā dienā darbojā s veiksmī gi, tos samainī jā m pret dolā riem.

16:30 bijā m jau Eilatā pastaigā joties pa tirdzniecī bas centru. Ja uz Petru dodaties saviem spē kiem, ceļ š nemaz nav tik garš un grū ts, kā stā sta tū roperatori. Turklā t ietaupī jumi ir acī mredzami. Braucā m 20 minū tes vienā virzienā caur Eilatu lī dz robež ai ar Jordā niju, un tieš i 2 stundas caur Jordā niju lī dz Petrai, plus š ķ ē rsojot divas robež as (tas nemaz nebija ilgi).

Nu ja izdodas izrē ķ inā t dienu braucienam uz Petru, kad Tez tū re, Pegasus un tas pats viens tū re nenes. Tad uz robež as ir maz cilvē ku un nav rindu.

Izbraucot no Tabas, mums tika uzlikti nodokļ i par doš anos uz Izraē lu -

75 Ē ģ iptes mā rciņ as (par trim - 38 USD)

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums