Nepatika viesnīca. Netīrs! Nav koraļļu! Garlaicīgi!

Rakstīts: 1 novembris 2021
Ceļošanas laiks: 4 marta 2021
Viesnīcas vērtējums:
3.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 3.0
apkalpošana: 3.0
Tīrība: 2.0
Uzturs: 6.0
Infrastruktūra: 3.0
Mē s bijā m viesnī cā vē l martā . Biju domā jusi, ka ar laiku sliktais aizmirsies un, kā ierasts, paliks labi iespaidi. Bet nē . Aizmirsu, ka ē diens nebija sā tī gs, bet garš ī gs. Bet arī š eit neiztika bez muš iņ as. Tē ju un kafiju restorā nā deva tikai brokastī s, pusdienā s un vakariņ ā s bija jā iet uz bā ru pie reģ istratū ras. Stā vieties rindā un pē c tam ejiet lejā pa kā pnē m ar karstu tē ju plastmasas krū zē . Teikš u, kas vē l par nodarboš anos! Un iedeva dzert Sprite, kolu no pudelē m.
Reģ istrē joties viņ i teica, ka piedā vā vislabā ko numuru. Lieta bija vakarā , viņ i to neskatī ja. Es neuzskatu zirnekļ us un zirnekļ u tī klus stū ros. Bet es redzē ju plankumus un caurumus uz tills. Parā dī ju apkopē jai. Viņ š pamā ja. Pē c brī tiņ a viņ š norā dī ja uz tillu, teica, ka esot to izmazgā jis. Jā , vietu bija mazā k, un caurums pā rvietojā s no apakš as uz augš u, kas mums ar vī ru sagā dā ja lielu prieku. Tī rī š ana bija tik tā . Bet man nepatī k, kad tualetes podu un glā zes mazgā ar vienā m un tā m paš ā m rokā m. Dvieļ i balti. . . kā dreiz bija. Katru reizi mē ģ inā ju atrast dvieļ us ar mazā kiem traipiem. Nestrā dā ja.
Atraš anā s vieta attiecī bā pret jū ru ir 800 metri, bet tas ir labi, ja viss iekļ auts. Gultas bija pietiekami daudz. Tū ristu bija maz. Pludmales bā rā arī nebija ne ē diena, ne uzkodu - no restorā na atnestas bulciņ as. Pludmalē bija animā cija. Meitenes mē ģ inā ja kaut ko spē lē t. Un mē s nevarē jā m paspē t uz vakara diskotē ku. Daž reiz viņ i ieradā s vē lu, daž reiz agri, un š odien ir brī vdiena. Bē rniem bija dejas, un viņ i dejoja ar viņ iem. Bet animatori katru vakaru aicinā ja uz nakts diskotē ku, ja atmiņ a neviļ , par 15 USD. O jā ! 8. martā diskotē ka bija par 7 USD. Sī kums, bet jauki))) Bet mē s nedevā mies.

Jū ra. Tikai jū ra. Pontons ir, bet koraļ ļ u nav. Zivis peld, bet ne tas. Ja vē laties peldē t, jums jā dodas tieš i uz blakus esoš ā s viesnī cas teritoriju. Viņ iem, tā pat kā mū sē jiem, bija zilas rokassprā dzes)))) Un jū rā vē l ir ko redzē t. Tač u jā bū t gatavam, ka apsargi var nelaist cauri un prasī t naudu. Mē s to nedarī jā m.
Ē ģ iptē ir daudz viesnī cu. Uz š o viesnī cu nav vē rts doties pat par mazu naudu. Tikai dē ļ pieļ aujamā ē diena? Es neiesaku! Izvē lieties kaut ko citu. Mans padoms.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu