Skaists Albatross

Rakstīts: 27 septembris 2020
Ceļošanas laiks: 17 — 23 septembris 2020
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Biznesa braucieniem; Ģimenēm ar bērniem
Viesnīcas vērtējums:
10.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 10.0
apkalpošana: 10.0
Tīrība: 10.0
Uzturs: 10.0
Infrastruktūra: 10.0
Š ogad iemī ļ otajā Marsā iekļ ū t nebija iespē jams. Meklē tuvā kas iespē jas. Mums bija nepiecieš ams labs rifs ar mā jlopiem, atbilstoš a cena un lieliski apstā kļ i viesnī cā - tas viss atrodas Albatros Palace Resort Sharm El Sheikh 5 *.
LIDOJUMS
Sky Up lidoja pirmo reizi. Lidmaš ī nā m augš pusē ir ē rti un ietilpī gā ki bagā ž as nodalī jumi nekā Wind Rose un UIA. Attā lums starp sē dekļ iem ir nedaudz lielā ks. Viņ i nespieda sievieš u rokassomas slē pties zem krē sla vai bagā ž niekā . Ierodoties Ukrainā PCR izturē juš ie tika izdalī ti un nekavē joties nogā dā ti autobusā . Apmē ram 20% neizdevā s. Mē s viņ us gaidī jā m tajā paš ā autobusā.15-20 minū tes.

No lidostas lī dz viesnī cai aizņ em apmē ram 20-30 minū tes.
ISTABA
Pirms ieraš anā s uzrakstī ju Lese Gastrelation Hotel, lū dzot istabu 5. korpusa pirmajā stā vā (pie pontona). Bet viņ i man iedeva istabu 8. korpusā (bez papildu maksā jumiem), kas izrā dī jā s vienkā rš i lieliski! Brī niš ķ ī gs skats uz jū ru. Izeja no istabas ir gandrī z personisks mazs baseins - tu izej ā rā un flopē , lai atsvaidzinā tos.
Es ī paš i neprasī ju priekš laicī gu norē ķ inā š anos, gribē ju pā rbaudī t - viņ i apmetā s un pabaroja uzreiz !! !
Istabā viss ir jauns un ē rts. Vienkā rš ā kais seifs, ko esmu redzē jis. Milzī gs televizors, kuru vienreiz ieslē dzu, lai pā rbaudī tu.
Vannas istabā - pilns kosmē tikas komplekts, matu fē ns, dvieļ i tiek mainī ti katru dienu.
Gaisa kondicionē š anas sistē ma ir ļ oti ē rta - tā nepū š nevajadzī gā s vietā s))) Kad mē s ieradā mies istabā , bija 31 grā ds un temperatū ra pazeminā jā s ļ oti ilgu laiku. Domā ju, ka tā ir gaisa kondicionē tā ja problē ma. Izrā dā s, ka tev vienkā rš i bija jā gaida.
Istabā ir tē jkanna, krū zes, kafija un tē ja. Man neliela neē rtī ba - ļ oti lieli spilveni. Parasti ir viens liels un viens mazs.
VIESNĪ CA
Skaists izkā rtojums. Lieliska reģ istratū ra. 8 baseini, 1 ar dž akuzi (super), 2 ar ū denskritumiem, 1 ar bē rnu slidkalniņ iem. Pirmā viesnī ca, kurā izmantoju baseinus. Pie katras viesnī cas ir parakstī ts dziļ ums.

4 bā ri, 3 restorā ni. Viss tiek pastā vī gi mazgā ts un tī rī ts. Ļ oti ē rts ceļ š lī dz paš am pontonam cauri visai viesnī cai. Ē rta promenā de. Netā lu no viesnī cas ir veikali. Veikalā ar saldumiem/augļ iem cena tā da pati kā pilsē tā tirgū - mango 1-3 dolā ri, saldumi no 2 dolā riem. Ir golfa laukums. Arā bu tū ristu nav
INTERNETS, WIFI
Bezmaksas, laba kvalitā te visā viesnī cā . Istaba ir ideā la. Vienam pieteikš anā s vā rdam/parolei var pieslē gt 4 sī krī kus. 5. nav devis. Bija viegli skatī ties filmas. Ja kā dam ir jā strā dā , lū dzu, ņ emiet vē rā , ka VPN nedarbojas.
UZTURS
Ē st var no 7:00 lī dz 24:00. Dzeriet visu diennakti. Ir bē rnu ē dienkarte. Ir 3 bā ri ar labā m uzkodā m, ne tikai burgeriem un kartupeļ iem. Saldē jums no 12 lī dz 17.
Piemē ram, standarta pusdienas - kaut kas uz grila vienmē r ir ļ oti garš ī gs (pusdienā s, š ajā karstumā vienmē r bija grils), sautē jums, teļ a gaļ a, vista, gaļ a ar dā rzeņ iem - kaut kā tas viss bija skaisti nosaukts. Biež i kalmā ri, zivis.
Vakariņ as zivju restorā nā - grilē ts buri (mullet), tvaicē ta kefale, kalmā ri pastā vī gi pagatavoti perfekti (ne cieti), garneles, kotletes un zivju kotletes (nav garš ī gas), zivis pikantā mē rcē .
Es jau klusē ju par dieviš ķ o picu pludmales bā rā . Es Kijevā picu neē du vispā r. Bet bija kaut kā da plā na, gaisī ga mī kla un daudz pildī juma. Rindas nav. Viesmī ļ i ir super uzmanī gi.
Saldumi un augļ i - standarta - daudz un garš ī gi.
JŪ RA. snorkelē š ana
Jauni ē rti tī ri sauļ oš anā s krē sli, ž ogi, galdi. Pontons mani pā rsteidza - plastmasas, š ū pojā s pa viļ ņ iem. Esmu pieradis pie cietā m piestā tnē m. Bet tas nesagā dā ja nekā das neē rtī bas.

Albatrosa pontons tiek atvē rts pulksten 7:00. Apsargs sē ž blakus un nelaiž iekš ā . BET! Es devos uz Baron un Sensatori pontonu 5:30-6 no rī ta. un no turienes snorkelē ja. UZMANĪ BU - visi pontoni ir slē gti - Albatross, Montaza, Barons, Sensatori, BET Montaza, Baron, Sensatori pontonu tuvumā nav aizsargu. Mierī gi izgā ju cauri virvē m 5.30 vai 6:00 un peldē ju kā gribē ju. No Albatross lī dz Sensatori lē nā m ejiet gar krastu 30 minū tes. No rī ta ne stresa, bet iesildī š anā s. No pontona Albatross peldē ja, kā gribē ja un kur gribē ja - pret straumi uz Sensatori un atpakaļ , uz Meltonu un atpakaļ . Acī mredzot uz pontona nebija ī paš i uzmanī gi darbinieki))) viņ i nesvilpa, neapstā jā s. Un tikai pē dē jā dienā bija viens vē rī gs, piezvanī ja man un lika pierakstī ties ž urnā lā . Viņ š saka: "Tu peldi tā lu. Pieraksti. " Un viss : -)
Katru dienu viņ a peldē jā s ar milzī gu kartupeļ u grupē jumu - viņ a dzī vo starp Sensatori un Montazu, divas reizes viņ a redzē ja Napoleonu un barakudu, vienu reizi murē nu, daudzas reizes stingrajas, lauvu zivis un trigerus. Un pietiek ar pā rē jiem krā sainajiem sī kumiem. Skaisti koraļ ļ i sā kas pa kreisi starp Montazu un turpinā s lī dz Sensatori vai tuvā k Meltonai.
Lī dz Montazai peldē š ana aizņ em 5 minū tes, lī dz Sensatori no 30 minū tē m lī dz stundai (tas ir pret straumi). Atpakaļ.30-40 minū tes ļ oti lē ni, apbrī nojot.
30 minū š u burā š ana lī dz Meltonai. Jū s peldat pā ri ļ oti siltai zonai. Bet tad ir sadaļ a ar ļ oti spē cī gu strā vu. Atpakaļ , pret straumi kā das č etrdesmit minū tes.
Tiem, kas baidā s peldē t, paskaidroš u - es nemaz nemā ku peldē t, peldu viens un vienmē r valkā ju vesti. Š ajā lī cī nemaz nav grū ti peldē t pret straumi.
EKSKURSIJAS. IZKLAIDE
Laba animā cija viesnī cā pieauguš ajiem un bē rniem.
Snorkelē š anas cienī tā jiem noteikti vajadzē tu doties ekskursijā uz Ras Mohamed rezervā tu - patieš ā m skaistiem koraļ ļ iem un dzī vo radī bu jū ru. Ekskursijas ir trī s veidu, no 30 lī dz 65 dolā riem, izvē lies sev tī kamo. Devā mies apskates ekskursijā , apmeklē jā m brī niš ķ ī gu zivju restorā nu ar gardā m pusdienā m. Krabju, kalmā ru, garneļ u un gliemeņ u zupa ir ideā la! Nu otrais ē diens arī .

Beidzot notika iepazī š anā s ar Š arm eš Š eihu. Nā kamais mē rķ is ir Ras Um El Sid.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu