Lai jūs būtu informēts

11 Maija 2017 Ceļošanas laiks: no 02 Maija 2017 ieslēgts 10 Maija 2017
Reputācija: +32
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Jau 10 gadu atpū tos Ē ģ iptē , tik lielam ceļ ojumu skaitam esmu apkopojisnoderī gus padomus tū ristiem plā nojot ceļ ojumu uz Ē ģ ipte, vienalga, š ī ir pirmā vai desmitā reize. Varbū t kā ds, kurš nezinā ja par daž ā m š ī s valsts ī patnī bā m, ņ ems vē rā ko interesantu! Es atceros mū su pirmo atvaļ inā jumu Ē ģ iptē . Godī gi sakot, viņ i daudz nezinā ja un bija slikti sagatavojuš ies.

Tā tad, secī bā :

- Daudzi ē ģ iptieš i, kas dzī vo pilsē tā s un kū rortu centros, var sazinā ties angļ u valodā ; ceļ a zī mē s un ielu nosaukumos biež i tiek lietoti gan arā bu, gan latī ņ u burti. Kū rorta zonā s (ī paš i Hurgadā , Š arm eš Š eihā ) viesnī cu, veikalu, restorā nu un kafejnī cu darbinieki biež i vien var skaidroties krieviski, kā arī viesnī cas, kur daudzi krievu val. tū ristiem, visi uzraksti un sludinā jumi tiek dublē ti krievu valodā .


- Apmeklē jot klosterus un tempļ us, sievietē m jā aizsedz pleci un rokas, nevalkā ī sus svā rkus, š ortus valkā t aizliegts. Lai gan tagad piedā vā tik ilgu maksā t par naudu! ! ! Tikai vizī tes laikā man tas nav vajadzī gs, es neesmu gatavs inficē ties.

- Ir izdevī gi nē sā t lī dzi valū tu dolā ros vai eiro. Protams, neaizmirstiet savu bankas karti, mainiet naudu tikai valū tas maiņ as aģ entū rā s. Privā tpersonas ir nereā la valū tas kursa variants.

- Neaizmirstiet izgatavot dokumentu (pasu) fotokopijas, nozaudē š anas gadī jumā to bū s vieglā k atjaunot.

- Uzmanieties! Principā Ē ģ iptē nav satiksmes noteikumu. Autovadī tā jus vadā s pē c signā la – galvenais ceļ š ir tam, kurš zvana.

- Š eit ekskursijas ir nedaudz detalizē tā kas. Vairumā gadī jumu tagad ir izdevī gā k pirkt no vietē jiem gidiem, tas ir labā k nekā no operatora vai pā rdevē jiem pludmalē . Gidi, pirmkā rt, vē las nopelnī t naudu un tajā paš ā laikā iegū t lielu skaitu tū ristu, tā pē c viņ i ļ oti cenš as tū ristu priekam. Tū risma operators viesnī cā ieceļ savus viesnī cu ceļ vež us, kuri strā dā , lai nodroš inā tu, ka jums tiek nosū tī ta nauda, ​ ​ ​ ​ tā dē ļ jū s pastā vī gi baidā ties un baidā ties. Ī sā k sakot, smadzeņ u fragmenti ir viņ u darbs, bet mē s esam pieauguš ie. Es mierī gi pasū tu ekskursijas VKontakte no viena gida, pirms tam pasū tī ju pludmalē .

- Nedzeriet krā na ū deni un rū pī gi nomazgā jiet augļ us un dā rzeņ us.


Sarkanā jū ra ir brī niš ķ ī ga, tač u, peldoties Sarkanajā jū rā , mē ģ iniet ar rokā m neaiztikt nevienu no zemū dens pasaules, jo lielā kā daļ a zivju ir indī gas (ī paš i naktī , tā pē c peldieties). dienas laikā ), jū s nevarat noplū kt koraļ ļ us (sods lī dz 100USD). Koraļ ļ u eksports ir stingri aizliegts. Ē ģ iptē labā k izmantot ī paš us peldē š anas apavus, tos var iegā dā ties vietē jos veikalos. Atvaļ inā jumā Ē ģ iptē noteikti paņ emiet lī dzi masku un snorkelē jiet, Sarkanā s jū ras zemū dens pasaule ir ļ oti daudzpusī ga. Š ī s ierī ces var iegā dā ties arī uz vietas viesnī cas vai pilsē tas veikalos. Peldē ties kailam ir aizliegts visur, arī pludmalē s un baseinos, kas pieder viesnī cā m un klubiem. Esi uzmanī gs! Ī paš i bī stama saule ir no vienpadsmitiem rī tā lī dz trijiem pē cpusdienā . Ja jū su ā da ir ī paš i jutī ga, iesakā m pē c saules apdeguma uzkrā ties saules aizsargkrē mu un mitrinā tā ju krā jumos.

- Visur ir jā kaulē jas - nolaist cenu uz pusi ir diezgan vienkā rš i, bet, ja esi ļ oti neatlaidī gs, vari panā kt 4 vai pat 6 reizes cenu samazinā jumu. Vispā r, jo stingrā k noturē si savu pozī ciju, jo cieņ pilnā k pret tevi izturē sies, tas ir ne tikai ar tirgotā jiem, bet arī taksometru vadī tā jiem. Pirms nolī gstat taksometru vai kaut ko pē rkat tirgū , vienojieties par cenu un pē c tam nekā dā gadī jumā nepiekā pieties. Ja izmantojat taksometru pakalpojumus, noteikti iepriekš vienojieties par cenu, lai izvairī tos no iespē jamiem nepatī kamiem strī diem ar taksometra vadī tā ju. Negodī gi mikroautobusu vadī tā ji kū rortos daž kā rt aizved ā rzemju tū ristu uz galamē rķ i un pē c tam mē ģ ina iekasē t taksometra maksu. Alkoholu var iegā dā ties tikai viesnī cā s vai restorā nos. Labā kais variants ir pirkt alkoholu beznodokļ u rež ī mā.3 dienas pē c ieraš anā s, neaizmirstiet savu pasi, bez tā s nepā rdos.

- Gandrī z visā s Ē ģ iptes apmetnē s ir ī paš a tū ristu policija. Viņ as darbiniekus var redzē t pie aproces "Tū rists Policija". Policista pienā kums ir sniegt palī dzī bu, sniegt nepiecieš amo informā ciju un runā t angliski.

- Piektdien pirms pulksten 12:00 nerunā jiet tikš anos un neielauzieties slē gtajos veikalos. Kamē r viņ u ī paš nieki neapkalpos piektdienas lū gš anu, nekas nedarbosies. Viesnī cā s piektdienā s viss personā ls strā dā tā pat kā pā rē jā s dienā s.

- Neuztraucieties, ja jums jā gaida ilgi: ē ģ iptieš u "piecas minū tes" ilgst trī s stundas, tač u tā s ir sasodī ti lē nas! Mums tie visu laiku jā steidzina!! !

- Pieņ emot lē mumu jā t ar kamieli, jā atceras: ar to var braukt bez maksas vai 1 dolā ru, un, lai nokā ptu, ļ oti biež i ir jā maksā vismaz 20 vai vē l vairā k)).

- viesnī cas nav atbildī gas par jū su vē rtslietā m un naudu, tā pē c izmantojiet seifu — lielā kajā daļ ā viesnī cu seifs jau ir numurā , bet daž ā s reģ istratū rā .


- Iesaku arī atvaļ inā jumā Ē ģ iptē ņ emt lī dzi vieglas kokvilnas drē bes un cepuri. Arafatka palī dzē s pat karstā saulē un vē jā . Sievietē m, kuras ceļ o uz pilsē tu bez vī rieš u pavadī bas, apģ ē rba izvē lē ieteicams bū t konservatī vā kā m. Apskatei noder gari svā rki un kokvilnas krekli, kas nosedz rokas. Vasaras drē bes ir piemē rotas visiem gadalaikiem. Ziemas mē neš os apgabalos, kas atrodas uz ziemeļ iem no Kairas, ieteicams ņ emt lī dzi siltu dž emperi.

- Neraugoties uz to, ka tī kla nominā lais spriegums ir 220 V, labā k ir ņ emt lī dzi adapteru komplektu.

- Kad runa ir par cilvē ku (ī paš i arā bu sievieš u) fotografē š anu, vislabā k ir vispirms saņ emt viņ u piekriš anu, neskopojieties ar smaidiem un varbū t samaksā t nelielu bakš eš u ($).

- Sievietes, kas ceļ o vienas, Ē ģ iptei ir eksotika. Viņ iem ir grū ti atbrī voties no kaitinoš ā s vī rieš u pieklā jī bas. Kā cī nī ties pret ē ģ iptieš u vī rieš iem galvenokā rt ir atkarī gs no paš as sievietes. Piedā vā jumi no vī rieš iem sā kas jau lidostā . Bez izņ ē muma katrs vī rietis bildinā s sievieti un tā no viesnī cas direktora lī dz sē tniekam uz ielas! Man tas ir kļ uvis pazī stams, es varu no tā atbrī voties tikai ar tieš u atbildi ( Es nevē los tevi satikt, tu man nepatī k, liec mani mierā , teiksim ar nopietnu sejas izteiksmi), citā di tas nepamet , pat kļ ū t par uzmā cī gā k cilvē ku, ko sieviete var satikt. Stickler vī rietis Ē ģ iptē ir standarts.

- No valsts ir atļ auts izvest specializē tajos veikalos iegā dā tā s senlietas. Tajā paš ā laikā ir nepiecieš ams apstiprinā jums par pirkumu veikalā , lai gan es biež i lidoju un vilku draugiem daudzus suvenī rus bez č ekiem, jo ​ ​ skaidrs, ka man nav ī stas zelta faraona maskas.

Tas ir tik mazs saraksts, bet svarī gā kaisnoderī gs padoms tū ristiem Ē ģ iptē - protams, esi cilvē ks, izturies pret visu pozitī vi un viegli. Lai laba atpū ta un interesanti ceļ ojumi!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums