svarīgi izlasīt pirms ceļojuma uz Ēģipti!!!

10 Maija 2017 Ceļošanas laiks: no 01 Maija 2017 ieslēgts 08 Maija 2017
Reputācija: +53.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Esmu apmeklē jis Hurgadu jau 9 reizes, un mans apskats galvenokā rt ir paredzē ts tiem, kas ceļ o pirmo reizi un pamazā m vā c informā ciju tī klā (kā es pirms katra ceļ ojuma), cerot pavadī t atvaļ inā jumu ne pā rā k dā rgi (jebkurā gadī jumā lē tā k nekā citos tū risma galamē rķ os sezonas laikā ).

Pirmkā rt, viesnī cu teritorijas Ē ģ iptē kopumā un jo ī paš i Hurgadā vienmē r ir pietiekami lielas, lai tū ristam nebū tu ī paš as vajadzī bas doties Ā RPUS viesnī cas. Viesnī cu teritorijā (viss, ko esmu apmeklē jis, kas ir vismaz 4 zvaigznes) ir arī diskotē ka un veikali (suvenī ri, ā das izstrā dā jumi, rotaslietas + rotaslietas, apdruka, aptieka), maksas papildu restorā ni / kafejnī cas, tū risma aģ entū ra ekskursiju tirdzniecī bai, skaistumkopš anas salons un pirts (tajos ir pieejamas masā ž as un citas labsajū tas procedū ras).


Tajā s viesnī cā s, kur nav pieejams viss komplekts, tas nozī mē , ka pā rē jo atradī siet tieš i pā ri ceļ am no viesnī cas - tur parasti ir tirgi vai iepirkš anā s centri (kā pie mums, bet ar ē ģ iptieš u garš u).

Bet, tā kā es nepiederu pie cilvē kiem, kuriem vajadzī gas tikai pludmales brī vdienas un kuriem patī k apskatī t kaut ko citu, nevis to, ko piedā vā viesnī ca, visā m savā m brī vdienā m Hurgadā esmu apkopojis informā ciju, kas var noderē t tā diem cilvē kiem kā es. Zemā k dalos ar informā ciju tiem, kam patī k redzē t vairā k un tē rē t mazā k, protams, daž reiz peļ ņ as nolū kos upurē jot daž as lietas (kas man ir mazsvarī gas), bet tajā paš ā laikā vē rojot daudz ko interesantu:

1) CEĻ OJUMS.

Viss, kas tiek pā rdots viesnī cas teritorijā , ir 3 reizes dā rgā ks nekā tas pats Hurgadā (un viesnī cas, lielā koties, atrodas ap Hurgadu, nevis tajā paš ā . Paš ā Hurgadā ar skaistumu neatš ķ iras un komforts, klusums un citas priekš rocī bas). Tā pē c labā k pirkumus veikt Hurgadā , nevis viesnī cā , jo ī paš i tā pē c, ka izvē le ir lielā ka un daudzveidī gā ka. Tas attiecas gan uz lietā m, gan augļ iem un ekskursijā m.

Sliktā kajā gadī jumā , ja tev ir bail iet, vari iziet no viesnī cas un paskatī ties apkā rt, tuvumā ir daudz suvenī ru veikalu un, iespē jams, tū risma firma piedā vā zemā kas cenas, bet viņ i visi zina cenas viesnī cā un piedā vā tieš i to paš u. - jā kaulē jas (tas ir atseviš ķ s temats sarunai, te nerakstī š u. Bet kaulē š anā s smalkumus nevajag aprakstī t, bet gan just, lai to veiksmī gi izdarī tu. Maksimums, ko izmetī s ir 30.40%. TAS, ko tū ristiem var pā rdot 10 reizes lē tā k, ir pasaka.

2) Ja nolem doties uz Hurgadu, lē tā kais veids, kā to izdarī t, ir ar mikroautobusu. Viņ u ir milzī gs skaits, vienkā rš i stā viet netā lu no viesnī cas un, ieraugot viņ u, paceliet roku (lai gan bez š ī viņ a apstā sies potenciā lā pasaž iera tuvumā ).

Apgabalu vajadzē tu saukt par Sakkalu. Tā pē c sakiet: "Sakkala. 4 mā rciņ as. " Š is ir tū ristu rajons ar veikaliem, kafejnī cā m un daudz ko citu.


Vē l viena laba promenā de (un skaistā ka nekā Hurgadā ), bet ļ oti maza, atrodas netā lu no Sindbad Hotel. Tur jau gandrī z kā mū su iepirkš anā s centrā un lietas ir labā kas, bet cenas tā das paš as kā pie mums. Tur ir arī suvenī rs "Ramstore". Suvenī ri milzī gos daudzumos, nav dā rgi, cenas ir fiksē tas un kaulē š anā s ir nepiedienī ga. Tur var nokļ ū t tā pat, arī maksā.4 mā rciņ as, tikai vajag saukt nevis Sakkalu, bet gan: "Sinbad Aqua Park Hotel".

-otrais variants ir taksometrs, bet te vajag piekrist. jebkurš brauciens nevar bū t vairā k par 5$! ! ! jā , tagad viņ iem ir liels kurss.

3) IEPIRKŠ ANĀ S.

Man personī gi tur lietas neš ķ iet ī paš i kvalitatī vas, bet var rakņ ā ties un atrast labas somas. Tie maksā s tikai santī mu (ja jū s pareizi kaulē jaties), salī dzinot ar mū su cenā m (un lielā kajai daļ ai no mums ir tā das paš as cenas no vienas vietas). Es nopirku pā ris ļ oti labus, par katru dienu, par USD 20 gabalā (es domā ju pē dē jo ceļ ojumu). Ja kaulē sies nemaz, daudz nezaudē si, turklā t cena bez kaulē š anā s ir 2 reizes zemā ka nekā pie mums.

Kopumā produkti - amatierim. No tiem, kuriem es izspļ ā vu, mū su tantes vienkā rš i traucā s un pirka kā karstmaizes. Tā pē c tā ir gaumes lieta, te nevar ieteikt.

4) EKSKURSIJAS.

Ja jau esi devies no viesnī cas uz Hurgadu, paskaties apkā rt sociā lajos tī klos. . . redzē si labu privā to gidu lapas, ieiesi un raksti viņ iem darba lietā s. paskaties viņ u cenas? Esmu pā rliecinā ts, ka (tā dā m paš ā m ekskursijā m kā viesnī cā ) 2 reizes zemā ka. Jū s varat kaulē ties un izmest vē l daž us dolā rus par ekskursiju vai saņ emt dā vanā bezmaksas ! ! ! Mē s pastā vī gi pirkā m braucienu ar jahtu uz rifiem (ļ oti iesaku. 15 USD no cilvē ka Hurgadas uzņ ē mumā un 25-30 USD viesnī cā ) Nopirkā m ekskursiju no viena gida un bijā m apmierinā ti, bet pasū tī jā m otrais brauciens caur citu gidu, kuru varu ieteikt un iedot koordinatorus, ja vē laties. Kad devā mies uz El Gounu, gids mū s pā rsteidza ar savu valodu un labajā m vē stures zinā š anā m un pā rliecinā ja doties safari pa Luksori.

Mē s nopirkā m Luksoru no viņ a un bijā m ļ oti apmierinā ti (izcila ekskursija kopā par 30 USD, ļ oti iesaku, jū s tur redzē siet daudz ko).


Ar kvadracikliem devā mies arī pie beduī niem (nav slikti. Viesnī cā.30$ no cilvē ka, uz ielas = 25$ no cilvē ka un mū su gidam 20$ + dā vanā izjā de ar zirgu) laivā ar caurspī dī gu dibenu ( nepē rc, blē ņ as. Apakš ā - tas ir mazs stikla lodziņ š laivas apakš ā , nevis visas laivas dibens).

Mē s nedevā mies uz Kairu. Visi sū dzē jā s, ka tas ir nogurdinoš i un ne pā rā k patī kami. Lai apskatī tu Kairu un piramī das, jums jā dodas uz 6 stundā m ar nakš ņ oš anu autobusā .

-š eit ir SVARĪ GĀ KAIS. . . Visi viesnī cu gidu stā sti par š ā du ekskursiju zemo kvalitā ti ir tikai konkurentu intrigas. Uz visiem saviem braucieniem tur - neredzē ju nekā du atš ķ irī bu (pirku viesnī cā , pē c tam - uz ielas un arī no privā tajiem gidiem) un varu droš i teikt, ka interesantam un labi runā još am gidam ir paveicies. . . un viesnī cā ir tā di stulbi, ko pie velna vajag, bet uz ielas vietē jā firmā tā di ir - to labā ko nevar vē lē ties. Tā tad - naudas tam pietiek. Bet iesaku nodalī t izglī tojoš as ekskursijas un pastaigu ekskursijas. Iepirkš anā s no uzticamiem ceļ vež iem var palī dzē t š ajā jautā jumā .

Katrā ziņ ā , kur pirkā m ekskursijas, mū s savā ca no viesnī cas un atveda pē c - arī uz viesnī cu, bez problē mā m. Bet ar gidu var sadraudzē ties un braukt pa pilsē tu ar viņ a rakstā mmaš ī nu, viņ š neatsaka tū ristiem, viņ am ir svarī gi draudzē ties ar tū ristiem!

5) PĀ RTIKA.

Š eit es gribē tu kritizē t visus, kas raksta internetā par vienmuļ u ē dienu un tā tā lā k. . . Es pastā vī gi saskā ros ar š ā dā m ī paš ī bā m, izvē loties viesnī cu pirms ceļ ojuma. Lai arī cik es brauktu uz Ē ģ ipti, patieš ā m, ē dienu komplekts viesnī cā s ir ļ oti lī dzī gs un atkā rtojas. Bet vai š eit, mā jā s, traukus mainā m katru dienu?

Un tas, ka pusdienā s un vakariņ ā s katrā Hurgadas viesnī cā tiek piedā vā ta vistas gaļ a un salā ti un rī si un dā rzeņ i un liellopa gaļ a (jē ra gaļ a) ​ ​ un starp citu, zivis arī - nebū t nav nekas neparasts. . . tas vienkā rš i tiek piedā vā ts katru dienu VIENLAIDĪ GI! Mī ļ ie tautieš i kaut kā aizmirst par š o uzrakstī t. To visu tač u neviens nespiež ē st vienlaicī gi (tas ir pat kaitī gi, ja kā ds nezina)!


Piemē ram, atvaļ inā jumā ē dot, mē s neliekam visu kopā uz š ķ ī vja (makaroni ar vistu, tī taru, liellopu gaļ u un kartupeļ iem), bet pusdienā s ē dam, piemē ram, vistu un rī sus un vakariņ ā s liellopu gaļ u ar dā rzeņ iem. Lai gan tajā paš ā laikā restorā ns piedā vā visu kopā - viņ i cenš as ņ emt vē rā visas viesnī cas tū ristu masas vē lmes. Un kas tev liedz nā kamajā dienā likt š ķ ī vī makaronus ar tī taru, bet vakariņ ā s zivis un dā rzeņ us? Un tā dē jā di iegū t DAŽ Ā DU ē dienu? Es neredzu nekā das problē mas! Un tajā paš ā laikā nav jā taisa “atkritumu izgā ztuve” vē derā no daž ā diem produktiem un pē c tam jā bļ auj, ka ē diens tur katru dienu ir viens un tas pats.

Un vē l viena lieta: mans ceļ a biedrs (š oreiz nebraucu ar draugu, bet gan ar lī dzbraucē ju, kuru atradu internetā ) nemitī gi gaudojā s, lamā jā s un sū dzē jā s par mazu augļ u daudzumu. . . Nu tā . tieš i viņ u vajā ja, ka labā viesnī cā nebija VISUS augļ us, kas pastā v uz planē tas, kamē r viņ a nemitī gi teica, ka atrodas karstā valstī , kur š iem augļ iem vajadzē tu bū t "pē c noklusē juma" un lielos daudzumos un katrā viesnī ca.

Tā tad, zemeņ u, mango un vī nogu un visu veidu augļ u cienī tā jiem. . . To visu var iegā dā ties Hurgadā , tajā paš ā Sakkalas tū risma kvartā lā , par cenā m, kas ir nedaudz zemā kas nekā mū su lielveikalos. Garš a tā da pati. Pasakas par ī paš i saldajā m, dā rza zemenē m ir tikai

-Alkoholiskie dzē rieni, lai arī uz vietas raž oti, bet vienmē r un visur redzē ju tikai "Heineken" alu, tā du paš u kā mū sē jais. Daž i vī ni ir diezgan labi, it ī paš i vakariņ ā s, bet ne visas š ķ irnes. Gadā s, ka vienā viesnī cā , bet daž ā dos bā ros - viena un tā paš a vī na garš a atš ķ iras (varbū t viens ir atš ķ aidī ts ar ū deni, otrs nē , nepā rbaudī ju). Importa dzē rieni - par maksu gandrī z visur.

6) JŪ RA, PLUDMALES, KORĀ Ļ I.

Hurgada no Š arm eš Š eihas atš ķ iras ar jū ru un koraļ ļ iem ar to, ka Hurgadā praktiski nav palicis neviens dzī vs koraļ lis. Ja tā das ir, tad tā s ir tik maz un tik nenozī mī gas, ka tā s var arī nepamanī t. Tomē r tas ir dzī vī bas pilns. Koraļ ļ i iet bojā , jo jahtas, kas ved tū ristus jū rā peldē ties, pieķ eras pie enkura tieš i koraļ ļ a dē ļ . Un katram koraļ ļ u rifam ir tā da jahta (nu, varbū t ne visiem, bet - caur vienu). Š ogad to pilnī bā ievē roju, lai gan pirms 5 gadiem aina vē l bija pavisam cita (tajā paš ā Hurgadā ). Tā ka nav jē gas ž ē loties, ka jahta tevi atveda uz miruš u vietu, jo viņ š tevi pē c lū guma aizvedī s kaut kur citur, tikai tur viss bū s pa vecam.


Vē l viena atš ķ irī ba ir tā , ka Hurgadā ir ļ oti maz pludmales, kuru tuvumā , netā lu, ir kaut kā ds rifs ar zivī m. Tā pē c ļ oti iesaku stipri sagatavoties tam, ka ir vē rts doties ar jahtu. Pretē jā gadī jumā jū s vienkā rš i nekad nevarē sit novē rtē t Sarkanā s jū ras skaistumu.

7) LABS Ā RSTĒ Š ANAS PROCEDŪ RAS.

Masā ž as kurss notika kopā ar vī ru viesnī cas salonā . Diezgan pieklā jī ga masā ž a. Cenas nav lē tā kas kā pie mums. Mums izdevī gā k bija paņ emt arī caur gidu ieteica vienu salonu kur kvalitā te un cena ļ oti laba, pat bijā m š okā . Paņ ē mā m vairā kas procedū ras-jo dod kā rtē jo atlaidi. No mū su daudzajiem "profesionā ļ iem" neatš ķ iras. Viņ i var sniegt labu padomu. Protams, tā nav Taizeme un ne taizemieš u prof. masā ž a, bet arī laba. Ja jums patī k masā ž a un jums vienkā rš i nav laika doties uz to mā jā s, tad atvaļ inā jumā varat tai pievē rst uzmanī bu, jū s nebū siet vī luš ies. Tiesa, domā ju, ka labā k to darī t viesnī cā , nevis kaut kur citur, bet tagad zinu, pie kā vē rsties. š eit ik pē c 6 mē neš iem. Es eju uz masā ž u - nav savā dā k, starp citu. . .

Hamam, protams, Turcijā ir labā k nekā Ē ģ iptē...bet ja ļ oti gribas tvaicē t kaulus - tur var aizbraukt Hurgadā , jebkurā gadī jumā pē c hamam masā ž a ir produktī vā ka un efekts lielā ks.

Cool" DUTY FREE" Hurgadas lidostā .

Dzē rienu ziņ ā diezgan pieklā jī ga vieta. . . Tā kā kosmē tiku un smarž as tur nepirku, tad man tie nelikā s diez ko “uzticami”, bet nopirku Hennessy, Remy Martin un Courvoisier konjakus un tie maksā ja lē tā k nekā mū sē jie. . Un kvalitā te un autentiskums ir vienā di. Cena ir 2 reizes zemā ka nekā hipermā rketos (skatī t š odienas cenas). Mans vī rs nopirka litru dž inu - tas arī bija normā li. Draugs nopirka tekilu - izmē ģ inā ju, viss kā rtī bā . Tā tad ar dzē rieniem - nu, ar pā rē jiem - es nezinu.

Un visbeidzot:

Protams, š eit nav daudz rakstī ts tiem, kas ceļ o pirmo reizi...varat man rakstī t jautā jumus ar prieku, es atbildē š u.

Un tomē r, neesmu liela Ē ģ iptes un ī paš i Hurgadas fane, labprā t aizlidotu atvaļ inā jumā uz Seiš elu salā m vai Ibizu. . . Jā , iedzī votā ji tur nav eiropieš i, bet serviss, aprī kojums, jahtas, laivas , un tā tā lā k ir augstā kā s klases. Kad grasī jos iet, izlasī ju par to internetā...


kā pē c man patī k Hurgada?

- pirmkā rt, tas ir lē tā ks nekā citā s valstī s (lai gan neteiktu, ka ceļ ojumu aģ entū ru cenas bija godī gas), otrkā rt, gandrī z vienmē r - sezona. Treš kā rt, nav tā lu jā lido,...piemē ram, es ne vienmē r esmu gatavs 8-10 stundas tusē t debesī s (ī paš i, ja vajag tikai jū ru un sauli, pē c seansa un ar labā m ekskursijā m...es izvē los Ē ģ ipti š ā diem gadī jumiem).

Ja lidosi novē rtē t servisu vai kaut ko pā rbaudī t, strā dā tur par revidentu - tad sabojā si atvaļ inā jumu! Un, ja vē lies vienkā rš i atpū sties un izklaidē ties, nevajag nospļ auties uz visu, ko redzi un pie kā mā jā s neesi pieradis.

Es sniegš u daž us padomus, kas palī dzē s lieliski atpū sties:

Nepazī stamā valstī uzvedies tā , kā to dara bē rni! Tas ir - NEKO NEIZVĒ RTĒ no tā , ko redzi! Tā pat kā bē rni, atveriet acis plaš ā k un izbaudiet citu kultū ru, nepazī stamu virtuvi (lai gan tā jau ir pielā gota Eiropas virtuvei), no cita cilvē ka pasaules uzskata un reliģ ijas. . . Un tad jū s bū siet pā rsteigti, atklā jot, ka PASAULE SPĒ LĒ JAS AR DAUDZKRĀ SĀ M SPĪ GĀ M KRĀ SĀ M UN GAISMĀ M, kā bē rnī bā .

Vienkā rš i NENOVĒ RTĒ JIET neko, neapgrū tiniet sevi, ka š is kaut ko sliktu izdarī ja, bet š is labi, neelpojiet: "kā tas ir iespē jams" un "kā viņ š uzdroš inā s" - un atvaļ inā jums tū lī t bū s. kļ ū t brī niš ķ ī gs!! !

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums