Pavasara brīvdienas mājīgā viesnīcā Giftun Azur 3*

Rakstīts: 28 maijā 2023
Ceļošanas laiks: 3 — 14 maijā 2023
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Biznesa braucieniem; Ģimenēm ar bērniem
Viesnīcas vērtējums:
8.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 8.0
apkalpošana: 8.0
Tīrība: 7.0
Uzturs: 8.0
Infrastruktūra: 9.0
No 3. lī dz 14. maijam atpū tā mies viesnī cā Giftun Azur. Maija sā kums Hurgadā jū tas kā ī sta vasara! Naktī virs 20, dienā.30 - 36 grā di. Pū ta gandrī z vienmē r vē jš , brī ž iem viegls, brī ž iem stiprs, bet bija ē rti, nebija auksti. Reizē m uzvelku dž insa jaku un plā nā s bikses, lai odi nekož ) Ū dens jū rā apmē ram 22 - 24 grā di. Sā kumā š ķ iet forš i, tad negribas kā pt ā rā no ū dens)
Viesnī ca atrodas 10-15 minū š u brauciena attā lumā no lidostas. No Prā gas lidojā m ar Smartwings. Lidmaš ī nā var ienest ū deni, lidmaš ī nā iedeva arī glā zi ū dens. Beznodokļ u cenā s kronā s un eiro. Eiro - dā rgā k.
Kad lidojā m atpakaļ , viņ i Hurgadas lidostā paņ ē ma ū deni, man tas bija jā pē rk, lidostā pudele maksā ja apmē ram 2 USD. Neviena koferi netika pā rbaudī ti, tā pē c uz Prā gu atvedu visus medikamentus, tabletes, š ampū nus un kosmē tiku.

Mē s tikā m reģ istrē ti viesnī cā.9:00, gandrī z tiklī dz mē s ieradā mies. Uz tikš anos ar gidu nedevā mies tajā paš ā dienā.
Viesnī cā ir gliemež vā ki un bungalo ar burtiem no A lī dz X.
Biļ etes pirkā m internetā , nez kā pē c č etrstā vu ē ka bija lē tā ka nekā bungalo. Par biļ eti uz 12 dienā m samaksā ja ap 1500 eiro. To varē tu atrast lē tā k, tač u mums bija ierobež ots laiks.
Ļ oti priecā jos, ka dzī vojā m 3. stā vā ar skatu uz palmā m, baseinu un jū ru, nevis mazā bungalo. Daudzi bungalo atrodas tā , ka paskatā s uz kaimiņ u pretī.
Teritorijā ir daudz, vairā k nekā.20 kaķ u. Ir pat kaķ u stū rī tis, kur var spē lē ties un pabarot kaķ us. Viņ i ir daž ā di – un kautrī gi, un sirsnī gi, labi paē duš i. Kaķ i netraucē , nav augstprā tī gi.
Priecā jos par skaistajiem saullē ktiem uz balkona pie kafijas tases. Vairā kas reizes devā mies sagaidī t saullē ktu jū rā.
Man patika ļ oti zaļ ā zona, nopļ auta zā le un krū mi, daudzas augstas un zemas palmas, petū nijas, malvas, bugenvilijas un citas spilgtas krā sas. Bija odi, lai gan teritorija tika apstrā dā ta.
Gara smilš u pludmale ar palmā m - super! Un, ņ emot vē rā to, ka jū s varat staigā t pa blakus esoš o 3 viesnī cu pludmalē m un doties uz 2 piestā tnē m, ejot var viegli izdegt dedzinoš ajā saulē.

Laivas, kuru bija daudz viesnī cā m priekš ā , peldē ties netraucē ja. Nebija ne smakas, ne eļ ļ as traipu. Varbū t tas atkarī gs no vē ja, bet gandrī z visas 12 dienas vē jš pū ta uz jū ras pusi. Kad bija vairā kas mierī gas dienas, krastā izskaloti atkritumi, krū zes, augļ u paliekas, kuras, iespē jams, viesi vai darbinieki izmeta no jahtā m. Saulriets jū rā - tī ras patī kamas smiltis, zivju nebija. Vairā kas reizes novē rojā m, kā no ū dens izlē ca bariņ š daž u blā vi spī dī gu. Likā s, ka š ī s zivis var uzlē kt cilvē kam)
Bija iespē ja uzkā pt uz divstā vu ē kas X jumta un apbrī not skaistos jū ras skatus un saulrietu.
Iesaku bē guma laikā staigā t pa kreisi, pa smilš ainu iesmu, apmē ram 500 m jū rā no Siva Grand Hotel (var nā kties iedot sargam 1 USD).
Arī bē guma laikā varat vē rot sī kus krabjus Albatros White pludmales pludmalē , Albatros Blu Spa viesnī cas labajā pusē.
Ļ oti sarū gtinā ja tas, ka tieš i pirms mū su ieraš anā s viņ i sā ka taisī t remontu pludmales restorā nā , kur viesi mē dza ieturē t brokastis un vakariņ as ar skatu uz jū ru. Pa kreisi pludmalē bija vē l viens restorā ns, kur varē ja doties pusdienā s, bet ē dienu izvē le tur ir ļ oti maza.
Pē cpusdienā biež i uzkodā m paņ ē mā m saldē jumu, picu, saldos virtuļ us, svaigus frī kartupeļ us.
Pludmalē un pie lielā baseina ir duš a un tualete. Baseina dziļ ums ir 1.65 cm - 2 m Ū dens temperatū ra ir tā da pati kā jū rā , un ziemā tas tiek apsildī ts.
Bē rniem neliels peldbaseins, rotaļ u laukums un spē ļ u istaba, bē rnu animā cija vakaros.
Pludmale ir smilš aina, gara, sauļ oš anā s krē sli un saulessargi stā v 6 rindā s. Nav ī paš i ietilpī gs.
Pludmalē ir "sarkanā karoga" serviss tiem, kas nevē las tikt traucē ti un pastā vī gi tiek piedā vā tas ekskursijas, masā ž as, bizes, tetovē jumi.

Es vairs nebrī nos, ka no rī ta lielā kā daļ a sauļ oš anā s krē slu ir aizņ emti ar dvieļ iem. Lai atpū stos 1. –2. rindā , jums ir jā paspē j ieņ emt vietu no pulksten 7 lī dz 7.30. Jo tad pludmales puikas izlika dvieļ us, un par naudu iedeva vē lā k atnā kuš ajiem viesiem.
Vā cu vecmā miņ as un citi ā rzemju viesi pateicas 1-10 eiro par sauļ oš anā s krē slu, par dvieļ u atneš anu, par bezmaksas dzē rieniem un pat par bezmaksas tualeti pludmalē.
Dež uranti ir izlutinā ti, dolā rs vai š okolā des tā felī te telpas uzkopš anai neko neietekmē . Daž kā rt ā rzemju viesi dā vina eiro monē tas savam iecienī tajam galdam ē damistabā . Starp citu, ē damistabas galdi prasa labā ku tī rī š anu, tie vietā m ir lipī gi.
Mē beles istabā ir noguruš as un nav ī paš i tī ras.
Bet, zinot, ka Giftun ir veca viesnī ca, celta 1984. gadā un ka š ī ir Ē ģ ipte, es cenš os nepievē rst ī paš u uzmanī bu ikdienas sī kumiem. Galvenais, lai gulta, dvieļ i bū tu tī ri gan istabā , gan pludmalē . Grī da bez smiltī m un putekļ iem, balkons arī . Kosmē tiskā tī rī š ana ir labi veikta.
Ē kas telpā s ir bezmaksas seifs, bet bungalo nav seifa. Ir ledusskapis, kondicionieris, fē ns, pietiekami daudz kontaktligzdu, tē jkanna, tē ja/kafija/piena pulveris, ū dens (2 pudeles pa 1.5 litriem) tiek papildinā ts katru dienu. Uz balkona ir neliels veļ as ž ā vē tā js. Var ņ emt lī dzi savu virvi un drē bju š ķ ipsnas. Bezmaksas Wi-Fi reģ istratū rā , pie baseina, vā ji noķ erts uz balkona, daž reiz pludmalē . Bet mē s nopirkā m Vodafone SIM karti kā dā tirdzniecī bas veikalā un izdalī jā m to diviem tā lruņ iem. Lidosta negribē ja pirkt, jo jau janvā rī bija slikta pieredze, internets ā tri beidzā s.

Pagā ja ilgs laiks, lai pierastu pie tā , ka pludmalē pusmū ž a vā cu vecvecā ki, kuriem vienmē r bija vislabā kā s vietas pirmajā rindā , savus "pieticī gos" bikini kā apģ ē rbu tirgū karinā ja uz lietussargiem. Gribu skatī ties uz jū ru no 2-3 rindas, bet tu redzi peldkostī mus un peldbikses. Bet tas vā cu viesus netraucē ja.
Viesnī cā ir animā cija. Daž ā das aktivitā tes pastā vī gi notika vā cu valodā , retā k ar tulkojumu angļ u valodā . Katru vakaru pē c vakariņ ā m - š ovi un izklaides.
Man patika ē diens, daž ā das pusdienas un vakariņ as. Bet brokastī s tas pats - mē s taisī jā m daž ā das kombinā cijas) Viņ i nezina, kā tur pagatavot olu kulteni, tikai kaut kā ds nesaprotams maisī jums. Pirmo reizi ē du tikai vā rī tas olas! Biju pā rsteigta, ka 3* viesnī cā bija ē dieni ar lielā m garnelē m un kalmā riem. Es redzē ju krabjus uz galda, bet visticamā k tie bija likti skaistumam. Saldumi bija, daž ā das maizī tes, bet nekas ī paš s. Maizī tes daž reiz sajauc svaigas un vakardienas.
Viņ i nebija aizrautī gi ar alkoholu. Bija daudz alus. Vā cu viesi mī l alu un dzer to visu laiku!
Obligā ta dzimš anas dienas torte!
Viesnī ca atrodas skaistajā El Mamsha ielā ar dā rgā m viesnī cā m un daudziem veikaliem. Iela stiepjas 4 km garumā no Marlin Inn Azur lī dz Gravity (Samras lī cim). Tirgotā ji š ajā promenā dē nav ī paš i izvē lī gi. Ja jū s vienkā rš i staigā jat apkā rt un neskatī sities uz viņ u precē m, viņ i jū s nepamanī s. Uz ielas ir daudz savdabī gu skulptū ru no metā la un plastmasas, strū klakas, foto zonas.

Netā lu no viesnī cas (var pajautā t un paskatī ties Google kartē ) atrodas aptieka ar fiksē tā m cenā m (krieviski), Korfuras veikals un Abu Ashara tirgus. Tirgū nopirkā m garš ī gu gvajaves sulu un mango sulu, halvu, Vatika š ampū nus. Netā lu no viesnī cas - augļ u veikals, kas tika atvē rts pē cpusdienā.
Mums patika atpū ta Giftun Azur. 12 dienas paskrē ja ā tri. Bū s iespē ja, nā ksim vē l!
Pā rmaiņ ai devā mies ekskursijā uz Ē ģ iptes Maldivu salā m – Orange Bay. Ir ļ oti skaisti skati un fotoattē lu atraš anā s vietas. Pē c ekskursijas paē dā m pusdienas (salā ti, rī si, makaroni, zivis) un tie, kas vē lē jā s braukt ar "tableti" un "banā nu", peldē jā s ar zivī m pie rifiem. Piestā tne, no kuras kuģ ojā m, nav tā lu, nestrā dā još ā viesnī cā El Samaka Beach. Laivā atradā s ap 30 cilvē ku – vietē jie, ā rzemnieki un daž i krieviski/ukraiņ u valodā runā još ie. Ekskursija ir labi organizē ta. Pasū tī ju caur internetu.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu