El Gouna - Ēģiptes "Mazā Venēcija".

04 Jūnijs 2014 Ceļošanas laiks: no 08 Janvāri 2008 ieslēgts 28 Janvāri 2008
Reputācija: +5077
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

El Gouna - Ē ģ iptes "Mazā Venē cija".

Biež i atbildot uz jautā jumiem par to, ko redzē t Ē ģ iptē , pamanī ju, ka Turpravdā ir ļ oti maz informā cijas par El Gounu.

Tač u pirmajā Ē ģ iptes apmeklē juma reizē mums bija daudz laika – veselas 14 dienas un ekskursijā s mē s redzē jā m daudz Ē ģ iptes. Bet kā rtī bā.

Vē l 2008. gadā ziemā bē rni mums uztaisī ja dā vanu manai un sievai dzimš anas dienā - braucienu uz Ē ģ ipti uz 14 dienā m. Tas bija ceļ ojums uz Hurgadu, King Tut Hotel. Sfinksa vē l nebija uzbū vē ta, celtniecī ba notika arī mū su viesnī cas labajā pusē . Ē ģ ipte izjauca tū risma biznesu. Kā vienmē r, ierodoties mē ģ inā ja pastā stī t par mū s uzņ emoš ā s tū risma aģ entū ras “maigajā m” rokā m, kā das forš as ekskursijas piedā vā , tikai samaksā . Mē s par to neiekritā m, paņ ē mā m viņ u cenas un devā mies uz Hurgadas centru, lai pā rbaudī tu vietē jo tū risma aģ entū ru cenas. "Mē s" ir izveidota kazaku kompā nija 7 cilvē ku sastā vā.


Izstaigā jā m ceļ ojumu aģ entū ras (dabiski, ka sievietes nevarē ja palaist garā m veikalus), iegriezā mies ceļ ojumu aģ entū rā (nosaukums jau pazudis no atmiņ as), kur mū s ļ oti laipni cienā ja, cienā ja ar tē ju ar vietē jiem saldumiem. Mē s, protams, kaulē jā mies. Rezultā ts - 7 cilvē ku grupai un arī tas, ka viņ i paņ ē ma vairā k nekā vienu ekskursiju, mums atlaide izrā dī jā s viena bezmaksas ekskursija - uz jahtas ar caurspī dī gu dienu. Tur mē s devā mies ekskursijā uz El Gouna. Visas dienas ekskursija ar pieturu jū rā uz koraļ ļ u rifiem, ar makš ķ erē š anu un pusdienā m.

Daž i oficiā li dati. - El Gu? Na (arā bu valodā ?????? ? .

Kū rorts atrodas starp Sarkanā s jū ras ū deņ iem un Etbay kalnu grē du.

El Gouna pā rvalda Orascom Development, kas pieder ē ģ iptieš u miljardierim Samih Sawiris. Visas El Gounas kū rorta viesnī cas un ē kas atrodas uz mazā m saliņ ā m, kuras savstarpē ji savieno tilti pa kanā liem, pa kuriem kursē laivas. Kū rortā ir pludmales, viesnī cas un golfa laukumi. Aktivitā tes ietver braukš anu ar jahtu, makš ķ erē š anu, vindsē rfingu, kaitsē rfingu, ū densslē poš anu un nirš anu.

Tā tad, kā teica gids, š is miljardieris Sami Sawiris, par nelielu Ē ģ iptes valdī bas kukuli izsita tuksneš a gabalu Sarkanā s jū ras piekrastē , par nelielu naudu nolī ga ē ģ iptieš us, kuri El Gounā ar rokā m izraka kanā lus, padarī ja teritoriju cildenu, un pē c tam to visu nodeva ī rē š anai viesnī cu celtniecī bai. Interesants fakts ir tas, ka š is sā ms sā ka savu biznesu ar atkritumu savā kš anu un pā rstrā di Ē ģ iptē.

El Gounas kū rortā ir sava infrastruktū ra, pat lidosta un neliels akvā rijs ar vietē jiem zemū dens iedzī votā jiem. Kū rorts tiek apsargā ts visu diennakti.

Mū su ekskursija sā kā s ar mū su iekrauš anu minivenā , kas mū s nogā dā ja Hurgadas jahtu ostā , tad lī dz ē rtai jahtai un devā mies uz ziemeļ iem gar Hurgadas krastu. Pirms mums bija Hurgadas viesnī cu panorā ma, arī zem ū dens bija koraļ ļ u rifi. Jahta dodas uz Hurgadu, aiz mums lido ubagi - kaijas, lidojumā grā bj gabaliņ us no mū su uzkrā tajā m kū kā m.

Pa jahtas kursu pirmā parā dī jā s sala, kur bija tikai paš a Sami Sawiris apartamenti, tad iebraucā m lagū nā . Mū s pā rsē dinā ja motorlaivā un izsē dinā ja El Gounas centrā , kur atrodas visa El Gouna infrastruktū ra. Apskatī jā m akvā riju. Tas diezgan labi parā da Sarkanā s jū ras floru un faunu.


Pē c tam atkal motorlaivā un kuģ ojā m pa kanā liem zem tiltiem garā m daž ā da veida un kategoriju viesnī cā m, daž as stā vē ja paš ā s salā s, daž as bija bungalo uz pā ļ iem ū denī , bija daudz zaļ u golfa laukumu. To visu ievietoš u bildē s.

Kū rorts ļ oti tī rs, gids teica, ka viesnī cas pā rsvarā ir 5* un darī ts viss tā , lai nekas netraucē tu pā rē jiem naudas maisiem. Š aubos, ka ir jaunieš u Hangout sesijas.

El Gouna tū re beidzas, mū s gaida pusdienas uz jahtas, koraļ ļ u rifi atklā tā jū rā un makš ķ erē š ana. Pusdienas nebija sliktas, mū s izklaidē ja jahtas apkalpe, kas varē ja un gribē ja peldē t starp zivī m un ū denslī dē jiem (viņ u jahta bija netā lu). Makš ķ erē š anai mums iedeva auklu ar ā ķ iem, cilvē ki, kas gribē ja, sā ka mest š os rī kus ū denī . Es domā ju, ka viņ i visi noķ ē ra vienu zivi. Un tagad vakarā esam pie mola, minivens mū s aizved uz viesnī cā m, ekskursija bija veiksmī ga

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Рыбы Красного моря
Вот такие рыбки в Красном море
Обед у рыб.Официант - я, муть- это хлебные крошки!
Подводный мир с нами
Всё,что мы поймали
Обед на яхте
Чайки за кормой
Побережье Хургады (вид с яхты).Идем в Эль-Гуну.
И еще.На переднем плане -лодка по каналам Эль-Гуны
Еще отели
Входим в каналы Эль-Гуны
Бунгало на сваях
Центр Эль-Гуны, администрация, рядом почта, Аквариум
Гольфовые поля Эль-Гуны
Эти отели на берегу моря, все отели невысокие
Остров,где аппартаменты миллиардера.Крайний домик слева -
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums