Lieliska vieta atpūtai. Tāpat kā pārējā Dahaba.

Rakstīts: 1 oktobris 2018
Ceļošanas laiks: 21 — 30 septembris 2018
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Biznesa braucieniem
Viesnīcas vērtējums:
8.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 7.0
apkalpošana: 8.0
Tīrība: 8.0
Uzturs: 7.0
Infrastruktūra: 6.0
Noteikti Tropitel viesnī ca Dahabā nav piemē rota tiem, kuri:
1. Patī k trokš ņ aina atpū ta. Viesnī cā nav animā cijas, diskotē kas, vakara š ovi un citas izklaides. Š eit tiem nav nozī mes. Š ī ir vieta atpū tai, pā rdomā m un vientulī bai.
2. Viņ am patī k pretenciozi š iki kū rorti. Viesnī ca ir maza, glī ta, mē reni zaļ a, kā jau Dahabai, bet nekad nav grezna. Viss darbojas, viss ir pā rdomā ts, viss ir ē rti. Bet nekad lieliski. Š eit tas nav nepiecieš ams.

3. Mī l samtainas pludmales. Diemž ē l ieeja jū rā ir tikai no pontona. No pludmales nevarē sit iekļ ū t pat č ī bā s - tur ir cieta koraļ ļ u siena, un, starp citu, staigā t pa koraļ ļ iem ir aizliegts. Pontons ir ī ss, un uzreiz no tā paveras lieliski rifi abos virzienos. Pati pludmale ir piemē rota tikai roņ u atpū tai pē c kā rtē jā s peldes jū rā . Pludmalē bā ra nav (š eit nevajag), smilš u kā tā du nav - maza grants uz mā la pamatnes. Bet pludmalē ir vairā ki zaļ i zā lieni ar mī kstu zā li, kurā ir ļ oti forš i nodarboties ar jogu vai vienkā rš i gulē t palmu ē nā .
4. Mī l kulinā rijas gardumus. Tropitel barojas sā tī gi un no vē dera – gaļ ai, vistai, zivī m ierobež ojumu nav. Tač u negaidiet uz ī paš iem gardumiem un marinē tiem gurķ iem. Viss ir diezgan normā li. Lai gan, pā rsteidzoš i, krē mzupas ir ļ oti garš ī gas. Viss pā rē jais ir standarta. Nav garneļ u, krabju vai astoņ kā ju. Tas nav vajadzī gs.
5. Patī k alkohola tū risms. Baseina bā rā tiek piedā vā ts vietē ji raž ots alkohols. Un restorā ns pusdienā m un vakariņ ā m. Tač u pā rsvarā sabiedrī ba vai nu nedzer vispā r, vai arī aprobež ojas ar pā ris glā zē m alus vai glā zi vī na dienā . Te kompanjonus neatradī si : )
5. Nepatī k tū risti no Austrumu valstī m. Tā du ir daudz. Pē c maniem novē rojumiem, aptuveni treš ā daļ a viesnī cas iedzī votā ju ir ē ģ iptieš i, tikpat ir vā cieš i (visvairā k no Bavā rijas), pā rē jie ir Turcija, Izraē la, Č ehija, Polija, Itā lija, Baltijas valstis, a maza Skandinā vija un diezgan maza NVS. Papildus ģ imenē m, kas ieradā s nedē ļ as vai divu nedē ļ u ekskursijā , ir diezgan daudz vientuļ u (visbiež ā k ū denslī dē ju), kuri rezervē viesnī cu un ierodas uz trim lī dz piecā m dienā m. Lielā kā daļ a viesu ir vai nu veselī ga dzī vesveida vai snorkelu nirē ji, vai arī pirmie plus otrie. Ir daudz hipsteriska izskata jaunieš u, t. sk. ē ģ iptieš u vidū . Pensionā ru vidū dominē vā cieš i. Bet drī zā k atlē tiski pensionā ri, biež i vien ar aizspriedumiem nirš anā .

6. Patī k vakara promenā des un iepirkš anā s pilsē tā . Tropitel atrodas tā lu no pilsē tas centra - apmē ram 5 km. Ir pieejams marš ruta autobuss, kas ved uz centru un ved atpakaļ vairā kas reizes dienā . Paš ā viesnī cā ir veikals. Apkā rtnē atrodas pā ris viesnī cas un vairā ki nirē ju hosteļ i. Vairā k nekā nav. Tikai nedzī vi kalni un mū ž ī gi nemierī gā tirkī zzilā jū ra.
7. Patī k maigs laiks. Dahabā vē jš nav tikai dziļ umā , kur ū denslī dē ji rā po pa dibenu. Uz virsmas vienmē r ir vē jš . Karsts vē jš no Saū da Arā bijas (otrpus Akabai). Attiecī gi jū ra nekad nav mierī ga. Vienmē r ir vilnis, ne pā rā k spē cī gs, bet vienmē r. Sagatavojieties tam, ka sarkanais karogs uz pontona nekad netiek noņ emts. Tas netraucē izcilai nirš anai un snorkelē š anai.
8. Nepatī k jū ras dzī vī ba. Dahabas jū rā ir daudz daž ā du izmē ru zivju. Daž i nav ī paš i patī kami. Nav nekas bī stams, bet jums jā bū t uzmanī giem. Piemē ram, tieš i pretī Tropitel pontonam reģ istrē ta barakudas lī daka. Viņ a ir maza, bet tomē r plē soņ a. Apkā rtnē nav haizivju. Ir daž as murē nas, tač u tā s nav tik viegli atrast. Protams, murē nes ū delē ar rokā m kā pt nevajadzē tu. Ir arī lauvu zivis, bet meklē jiet tā s. Vispā r rifs pie viesnī cas ir diezgan dzī vs, zivju daudz, un vē l viens prieks ir vē rot ū denslī dē jus - arī viesnī cas apkā rtnē tā du ir daudz.
9. Patī k jautrī ba uz ū dens. Tropitelā nav ū densmotociklu, jahtu, paraplā nu, velkamo banā nu, kajaku un citu prieku. Ir nirš anas stacija "Lagona" un viss. Nav arī vindsē rfotā ju vai pū ķ u - atkarī gs no vē ja Dahabas klasterī Lagunā (Tirā na, Swiss Inn viesnī cas utt. )

10. Mī l milzī gus baseinus ar slidkalniņ iem un burbuļ vannā m. "Tropitel" ir neliels peldbaseins, un tas ir viens. Ģ itā ras formā lielā kais garums ir aptuveni 25 metri. Viena puse dziļ a - 195 cm, otra sekla - 65 cm Ap baseinu ir sauļ oš anā s krē sli un turpat neliels bā rs. Viss, tā patiesī bā ir visa viesnī ca.
-------
Kopumā atpū ta Dahabā pati par sevi ir lieliska ideja, un Tropitel ir lieliska izvē le relaksē još ā m nesteidzī gā m brī vdienā m ar uzsvaru uz snorkelē š anu un nirš anu.
Papildus viesnī cas "mā jas" rifam, kas ir ļ oti labs nirš anai, Kanjons atrodas tieš i ū denī - divsimt vai trī s simti metru taisnā lī nijā . Canyon Lagoon ir ļ oti patī kama vieta snorkelē š anai. Starp kanjonu un viesnī cas pontonu - skaistiem koraļ ļ u dā rziem - peldē ties nebū s garlaicī gi.
Tā pat netā lu no Tropitelas atrodas vē l divi Dahabas "kataloga" rifi - Abu Telha un Abu Hilal. Principā , ja nav slinkums, pie viņ iem var nokļ ū t pa ū deni, bet tas ir tā lu, labā k pastaigā ties gar krastu (700-800 metri), tā s atrodas netā lu no viesnī cā m Amigo un Daniela. Ļ oti interesantas lagū nas snorkelē tā jiem un nirē jiem, tā s parasti ir plaš as, nav tik pā rpildī tas kā Kanjonā un Zilajā caurumā . Starp citu, lī dz caurumam no Tropitel ir kā di 3 km, ar kā jā m var staigā t.
"Tropitel" ir ļ oti draudzī gs un neuzbā zī gs personā ls, viss ir diezgan tī rs un sakopts, un kopumā atmosfē ra ir ļ oti patī kama.
Telpas ir nedaudz noguruš as, bet ne kritiskas - viss darbojas.
Trenaž ieru zā le, kuras fotogrā fijā s nav, tā s vietā ir veranda tieš i pludmalē . Stienis, sols spieš anai guļ us, vairā kas hanteles, t. sk. salikums. Kas vē l vajadzī gs? . Ir velotrenaž ieris (salū zis) un divi skrejceliņ i - viens no tiem diezgan darba kā rtī bā .

Bet, kā man, patī kamā k ir skriet pa ceļ u - no rī ta, teiksim, uz pilsē tu un atpakaļ (pa Maiamibī č u skraida suņ u bars, bet tie tikai rej un nav bī stami), un vakarā . - uz Zilo caurumu.
Auditorija Tropitelā , kā jau teicu, ir specifiska. Cilvē ki ir noskaņ oti atpū tai un daudz, daudz nirš anas un snorkelē š anas. Daudzi no rī tiem skrien, nodarbojas ar jogu, pat skrituļ slidā m. Vestibila bā rs (atvē rts no 21:00 lī dz pusnaktij), kas visā s viesnī cā s vakaros parasti ir pā rpildī ts, ir visretā k apdzī votā vieta Tropitelā .
Lieliska vieta, kur izlē kt no pā rā k saspringtā s dzī ves, atpū sties, varbū t padomā t par kaut ko svarī gu. Jauka vieta.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu