Austrumi ir delikāts jautājums jeb Kā nesabojāt brīvdienas Ēģiptē

19 Septembris 2019 Ceļošanas laiks: no 01 Marta 2019 ieslēgts 15 Marta 2019
Reputācija: +3130
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ak, cik daudz mums ir brī niš ķ ī gu atklā jumu

Apgaismī bas gara gatavoš ana

Un pieredze, grū tu kļ ū du dē ls,

Un ģ ē nijs, paradoksu draugs

A. S. Puš kins

Sveiki, dā rgie draugi, lī dzī gi domā još ie un ceļ otā ji!

Es biež i pā rlasu jū su atsauksmes, un kļ ū st skumji pē c tik daudzā m sabojā tā m brī vdienā m. Tač u daudzē jā dā ziņ ā mū su svē tku panā kumi ir atkarī gi no mums paš iem. Nav nekas sliktā ks kā sabojā t atvaļ inā jumu par savu grū ti nopelnī to naudu. Vē lē jos palī dzē t tū ristiem, padalī ties ar savu pieredzi. Tas nav tā pē c, ka es bū tu tik gudrs, bet gan tā pē c, ka es pats esmu pieļ ā vis daudz nevajadzī gu kļ ū du, un no kļ ū dā m ir jā mā cā s. Labā k, protams, uz sveš iniekiem.


Atcerieties galveno: viesnī ca jums ir jā izvē las tikpat rū pī gi kā vī ram, jums bū s jā bū t kopā vismaz 7 savas dzī ves dienas. Un vē l viena lieta: nav absolū ti ideā lu viesnī cu, kā arī vī ru, un, ja ir, tad kaut kā du iemeslu dē ļ jū s to nesaņ ē mā t. Katram ir savi trū kumi, tikai jautā jums ir, cik š is trū kums ir pieņ emams tev.

Es jau esmu apmeklē jis Ē ģ ipti 22 reizes, un nedod Dievs, es vē l apmeklē š u. Es mī lu Sarkano jū ru! Vietnē biež i var lasī t no “kronē tajiem” vai tā diem ceļ otā jiem, kuri sevi iedomā jas par tā diem ceļ otā jiem, ka uz Ē ģ ipti brauc tikai “nelieš i” un labā k savā kt naudu un doties uz eksotiku, nevis vairā kā m brī vdienā m uz nī sto Ē ģ ipti. Neklausiet nevienu: mī liet eksotiku - dodieties uz eksotiku, mī liet Ē ģ ipti - atpū tieties Ē ģ iptē .

Ē ģ iptē ir daudz lojā lu fanu, piemē ram, ū denslī dē ji vai snorkelē tā ju maniaki (es piederu pie pē dē jā s kategorijas). Kas attiecas uz naudu, tad, ja jums tā s ir pā rā k daudz, jū s varat trakot Ē ģ iptē tik daudz, ka Seiš elu salas "negulē ja".

Ē ģ iptes priekš rocī bas: nav tā lu, lē ti, sezona gandrī z visu gadu, piemē rota gan pieauguš ajiem, gan bē rniem, sistē ma "viss iekļ auts", neticamas vē sturiskas ekskursijas un, protams, JŪ RA, ar kuru var salī dzinā t tikai Lielais Barjerrifs. Ja jū s tas viss interesē , tad sā ksim izvē lē ties kū rortu un viesnī cu, jo no tā lielā mē rā bū s atkarī ga jū su brī vdienu izdoš anā s.

Jums ir skaidri jā saprot, ko vē laties iegū t no pā rē jiem, nekavē joties pieš ķ iriet punktiem prioritā ti:

  • Vai jums ir vajadzī gas relaksē još as brī vdienas vai pastā vī ga ballī te? Ja tā ir ballī te, tad vislabā k ir braukt uz Š armu vai Hurgadu, turklā t š o kū rortu centrā lajos rajonos, kur ir promenā des, daudzi bā ri, restorā ni un diskotē kas. Ja jums ir nepiecieš ams aizbē gt no civilizā cijas, tad Soma Bay, Makadi, El Quseir, Safaga, Marsa Alam der.
  • Ja plā nojat ekskursijas, rī kojieties š ā di:
  • Mozus kalns, Izraē la, Jordā nija — rezervē jiet viesnī cu Š armā , Dahabā un Tabā . Ja ne no Sinaja pussalas, tad ekskursijā var nokļ ū t tikai ar lidmaš ī nu (un tas ir daudzkā rt dā rgā ks).
  • Kaira — Š arma, Hurgada, Elguna, Makadi.
  • Luksora — Hurgada, Elguna, Makadi, Somas lī cis, Elkuzeira, Safaga, Marsaalama.
  • Aswan un Abu Simbel — Hurgada un visi dienvidi.

  • Ja prioritā te ir milzī ga teritorija un pirmā rinda, tad Š armā un Hurgadā š ā das viesnī cas maksā s daudz. Bet "ciemos" nav spriedzes ar teritoriju.
  • Ja vajag krievvalodī gos darbiniekus un 70% tautieš u, tad lielā kā mē rā tā ir Š arma un Hurgada.
  • Smilš aina ieeja jū rā , bez koraļ ļ iem, "Kirillovka" visu gadu - Nā mas lī cis Š armā , Hurgadā , daļ ē ji Makadi, Soma, daļ ē ji Safaga.
  • “Forš i” koraļ ļ i — daž i Š armas, Dahabas, Tabas apgabali, daļ ē ji Makadi, daž as viesnī cas Hurgadā , liels skaits viesnī cu Marsa Alam.
  • Ē diens un alkohols nebū s atkarī gi no kū rorta, bet gan no viesnī cas.
  • Pakalpojums un tī rī ba ir atkarī ga no augstā kā s vadī bas un darbinieku apzinī bas.
  • Vai uzskatā t, ka atvaļ inā jums jā plā no paš am vai jā paļ aujas uz ceļ ojumu aģ entu? Atcerieties: atpū ta ir svarī ga tikai jums. Ceļ ojumu aģ entam var bū t sava gaume un vē lmes, nevis tas, ka tie sakrī t ar jū sē jo. Jū s tač u neprasī tu sveš iniekam izvē lē ties sev dzī ves partneri, vai ne?

    Kad bijā m Ē ģ iptē otro reizi, tā gandrī z kļ uva par pē dē jo, vilš anā s par ceļ ojumu aģ enta izvē lē to viesnī cu bija tik spē cī ga. Mē s, jauns, aktī vs pā ris, kas mī l koraļ ļ us un zivis, nokļ uvā m nomaļ ā Ē ģ iptes ciematā , ko sauc Safaga, senā un noplucis viesnī cā ar sliktu pā rtiku, pretī gu apkalpoš anu un izklaides trū kumu. Koraļ ļ u pilnī gi nebija, un, lai redzē tu vismaz kā du zivi, bija jā iet ū denī ar garu klaipu un jā gaida pusstunda. 98% no kontingenta bija gados vecā ki vā cieš i. Vā cieš i 60+ sauļ ojā s tikai topless, no kura mums nā cā s “izliet bailes” ar viskiju.

    Atvainojiet, es apjucis. Tā tad, mē s izlemjam par prioritā tē m un lasā m atsauksmes. Mē s lasā m daudz un uzmanī gi, ī paš i negatī vos. Kā pē c negatī vs? Jā , jo vai nu jū s izvē lē sities citu viesnī cu, vai arī bū siet garī gi sagatavoti daž iem trū kumiem, un pat ar vienkā rš u darbī bu palī dzī bu jū s varat tos samazinā t lī dz nekā . Es jums pastā stī š u ar piemē riem:


  • Ū dens baseinā ir ļ oti hlorē ts, baseins ir netī rs vai neapsildī ts - un, ja jums nemaz nepatī k baseini, jū s peldaties tikai jū rā , vai tas jums ir trū kums? Acī mredzot nē .
  • Nenokā rtojiet lī dz pulksten 14:00. Un jums ir ieraš anā s, piemē ram, 16.00, tad tā nav problē ma. Un ja pulksten 7.00, ko tad darī t? Daudzi tā dara: ierodas viesnī cā aitā das mē telī un zā bakos (piemē ram, decembrī ), sē ž reģ istratū ras priekš ā un urbina strā dniekus ar vanagu skatienu, un vē l labā k ik pē c 15 minū tē m lamā jas un kliedz. Vai arī samaksā krietnu naudu, kas arī tū ristam ir nepatī kami. Tā tad jums ir agrs lidojums. Lasā m atsauksmes, ja atsauksmē s rakstī ts, ka nereģ istrē jas agri, tad rokas bagā ž ā ņ emam vieglas lietas (kleita, š orti), peldkostī mu, peldbikses un lielu, bet plā nu dvieli. Pā rģ ē rbjamies tualetē , mazgā jamies, savedamies kā rtī bā . Savā cam vē rtslietas un naudu, bagā ž u atstā jam reģ istratū rā . Mē s noliekam dvieli uz sauļ oš anā s krē sla pludmalē vai pie baseina un sā kam atpū sties, netē rē jot dā rgo laiku. Un ja atsauksmes par to neraksta? Pē c tam jautā jiet par to vietnē .
  • Padoms: ja ierodaties Ē ģ iptē aukstajā sezonā , tad Ē ģ iptes lidostā pā rģ ē rbieties un pā rģ ē rbieties “vasaras” apavos.

  • Nebarojiet un nedzeriet, kamē r neesat iekā rtojies. Vai arī mē s nopē rkam brokastis un ū deni viesnī cā , vai arī no mā jā m rokas bagā ž ā ņ emam lī dzi sviestmaizes ar kaut ko nebojī gu, š okolā di, riekstiem, augļ iem utt. 2. rindkopas turpinā jums nebojā atvaļ inā jumu.
  • Maza teritorija. Atrodiet kā du promenā di pastaigā m. Š eit jū s neko nemainī sit, jums tas ir jā pieņ em kā tas ir.
  • Nedrī kst ē st starp ē dienreizē m. Paņ emiet no mā jā m riekstus, sē klas vai č ipsus. Pē rciet augļ us lielveikalā .
  • Trū cī gs ē diens — atrodiet kū rortā maksas kafejnī cas un "paē diet" tur vai ievē rojiet diē tu.
  • "Neglī ts" alkohols — pā rtrauciet dzert, atnesiet no mā jā m vai iegā dā jieties beznodokļ u.
  • Garlaicī ga, vā ja animā cija — iepriekš padomā jiet par izklaidi vakaram, paņ emiet lī dzi spē les, jautru kompā niju, dodieties pastaigā .

  • “Vā jš ” rifs — dodieties izbraucienos ar laivu, atrodiet “savvaļ as” lī ci netā lu no viesnī cas un peldiet uz blakus esoš ajā m viesnī cā m, tur varē tu bū t interesantā k.
  • Nav vannas piederumu, peldmē teļ u un č ī bu — ņ emiet lī dzi vai iegā dā jieties.
  • Trokš ņ ains — paņ emiet lī dzi ausu aizbā ž ņ us.
  • Netī rs, netī rs personā ls, zā dzī ba, saindē š anā s — izvē lieties citu viesnī cu.
  • Padoms. Izvē loties viesnī cu, noteikti apskatiet karti. Viņ a jums daudz pastā stī s: vai ir rifs, lī cis, pontons, cik tuvumā ir viesnī cas, veikali, restorā ni, cik tā lu ir apskates objekti.

    Trū kumi biež i vien ir subjektī vi, jums tas ir trū kums, bet kā dam tā var bū t priekš rocī ba. Ļ oti bū tiski, ka viesnī cas vē rtē jums ir atkarī gs no recenzijas autora, no viņ a iepriekš ē jā s pieredzes un pat no prioritā tē m un temperamenta. Vietne ļ auj doties uz katra tū rista personī go kontu un izlasī t visus viņ a iepriekš ē jos pā rskatus. Protams, es vairā k uzticos autoriem, kuriem ir daudz atsauksmju, un, ja autors apmeklē ja to paš u viesnī cu, kurā es, un mū su viedoklis sakrita, tad ī paš u uzmanī bu pievē rsī š u š ā da tū rista viedoklim. Ja lielā kā daļ a tū ristu atsauksmju ir negatī vas, turklā t viesnī cā m ar labu vē rtē jumu, tad, visticamā k, š ā da tū rista viedoklis manu izvē li neietekmē s. Arī manas prioritā tes, visticamā k, atš ķ irsies no "iesā cē ju" viedokļ a.

    Tū rista vē rtē jums lielā mē rā ir atkarī gs no ekskursijas cenas, jo tas, ko var un vajag "pievē rt acis" lē tajā viesnī cā , nav ī paš i pieņ emams "luksusa" lī meņ a viesnī cā s. Bet daž reiz gadā s, ka tū rists no lē tas 4 * sagaida kaut ko neticamu. Jo vairā k informā cijas par gaidā mo atvaļ inā jumu, jo labā k tam gatavojamies, jo reā lā kas ir cerī bas, jo mazā ka iespē ja mū s pievilt.


    Jums jā bū t ļ oti uzmanī giem attiecī bā uz viesnī cā m, par kurā m pē dē jo 12 mē neš u laikā saņ emtas daudz negatī vas atsauksmes. Un vispā r mazā k paskaties atsauksmes par iepriekš ē jiem gadiem, viesnī cā varē ja mainī ties ī paš nieks, vadī ba, š efpavā rs, koncepcija, un tas noveda pie lī meņ a krituma vai uzlaboš anā s. Biež i vien viedoklis par viesnī cu ir atkarī gs no personā la: kā viņ i uzkopj, gatavo, izklaidē , apkalpo, kopj teritoriju.

    Ja jums ir kā ds konkrē ts jautā jums par viesnī cu un atsauksmē s nav informā cijas, droš i jautā jiet. Diemž ē l daž i "eksperti" ieiet sadaļ ā "jautā jumi" strī dē ties vai "trollē t", nepievē rš uzmanī bu. Varat rakstī t privā tu ziņ u konkrē tam tū ristam.

    Padoms. Izvē loties viesnī cu, nepievē rsiet pā rā k lielu uzmanī bu vē rtē jumam zvaigznī tē s. Ē ģ iptē ir gan solī di dā rgie 4*, gan lē tie nepretenciozie 5*, daž i 3* vē rtē jumi ir augstā ki par daž iem 4* un 5*. Zvaigznes ir vairā k atkarī gas no viesnī cas lī nijas, teritorijas lieluma, istabu un baseinu skaita. Biež i vien 4 * virtuve ir labā ka nekā daž os 5 *, un daž os 5 * viņ i var bū t rupji tā , ka viņ i nevarē s 3 *.

                                                                                                               Kas

  • Teritorija. Daž as viesnī cas ir padarī juš as teritoriju par ainavu mā kslas darbu, savukā rt citas ir atstā juš as to nekoptu vai mazu. Skatiet, cik lielu prioritā ti pieš ķ irat tam.

  • Lī nija no jū ras — tā s ir 3.

    Pirmā ir viesnī ca piekrastē (tas ir lieliski, tač u š ā das viesnī cas ir dā rgā kas, un daž ā m viesnī cā m ir tik liela teritorija, ka tā joprojā m nav tuvu jū rai); otrs - lī dz jū rai 0.5-2 km, vai viesnī cu un jū ru atdala ceļ š ; treš ais - no 2 km (turklā t viesnī ca var bū t jebkuras kategorijas, pat 5 *). Lasiet atsauksmes, ja viesnī ca nav pirmajā rindā un jums vai nu patī k staigā t, vai arī viesnī ca baro tū ristu "nokauš anai", tad otrā rinda ir pat "pluss".

    Un, ja transfē rs uz pludmali ir labi organizē ts un ē rts autobuss kursē ik pē c 30 minū tē m, tad varat nebaidī ties izvē lē ties 2. vai 3. lī niju.


  • Lī cis vai atklā tā jū ra. Atš ķ irī ba ir tā da, ka atklā tā jū rā bū s ļ oti vē trains, ī paš i novembrī -martā , dienā varē s peldē ties maksimums pā ris stundas, un arī tad ne katru dienu, un slē gtos lī č os var peldē ties pat plkst. janvā ris. Ja neesat "ū densputns", tad varat droš i ņ emt viesnī cas bez lī č a (piemē ram, Š armā tas ir Nabkas reģ ions, Hurgadas reģ ioni). Viesnī cas tur ir klases lī meņ a, un pie ieejas jū rā parasti tiek iztī rī ti lī dz 2 metriem dziļ i “brokbaseini”, kuros var droš i “izmirkt”. Tiem, kam patī k snorkelē t Jaunajā gadā , lī cis ir labā ks. Karte palī dzē s jums izvē lē ties.

  • Rifs. Man personī gi š ī ir mana prioritā te #1. Problē ma ir sekojoš a: tieš i rifu apraksti atsauksmē s ir ā rkā rtī gi subjektī vi. Rifi Ē ģ iptē ir pilnī gi atš ķ irī gi, to struktū ra, palete un arhitektū ra var ļ oti atš ķ irties pat divā s blakus esoš ajā s viesnī cā s. Koraļ ļ us ir ļ oti grū ti aprakstī t vā rdos, daudzi tū risti vienkā rš i lieto vā rdus “wow” vai “super”, bet patiesī bā izrā dā s, ka 2 rindā s peld 5 tauriņ i. Ja tev tas ir svarī gi, tad noskaties zemū dens foto un video, ja kā ds tū rists saka, ka š is ir labā kais rifs, ko viņ š ir redzē jis, paskaties savā personī gajā kontā , kur bijis agrā k, vai uzdod jautā jumu.

  • Numurs. Neticiet tiem, kas saka, ka visā s Ē ģ iptes viesnī cā s ir vienā das istabas. Daž ā das viesnī cas apdarē izmanto gan austrumu, gan Eiropas stilus, biež i tiek pieaicinā ti dizaineri. Arī telpu izmē ri atš ķ iras.

  • Infrastruktū ra. Ir viesnī cas, ap kurā m ir tikai tuksnesis daudzu kilometru garumā , ir viesnī cas uz galvenajā m ielā m. Izvē le ir jū su ziņ ā .
  • Ē diens. Tas ir atkarī gs no pavā ru meistarī bas, daž kā rt izvē le ir maza, bet garš ī ga, kā mā jā s, un daž reiz ē diena vietā jums tiks piedā vā ta milzī ga izvē le ar daž ā diem, visdaž ā dā k sabojā tiem produktiem.

  • Alkohols. Ē ģ iptē tas nav ī paš i kvalitatī vs, bet daž ā s viesnī cā s to ir pilnī gi iespē jams izmantot, un daž ā s to var izmantot tikai tualetes mazgā š anai.
  • Ieeja jū rā – no krasta vai pontona. Ja nepiecieš ams vē ss rifs, tad labā k izvē lē ties pontonu un, uzvilcis ekipē jumu, nekavē joties ienirt jū ras valstī bā . Vienkā rš i paturiet prā tā , ka daž ā s viesnī cā s pontons var sasniegt 1 km garumu.


  • Pakalpojums. Pilnī gi neatkarī gi no viesnī cas zvaigznē m. Tas ir atkarī gs no vadī bas, un daž reiz tas ir atkarī gs no jums. Esiet draudzī gi, izturieties pret personā lu ar cieņ u, neaizmirstiet pateikties (arī finansiā li), un cilvē ki tiks piesaistī ti jums. Un, iespē jams, nevajadzē tu atgā dinā t, ka viesa rasistiski izteikumi nepadarī s viņ u uzturē š anos ē rtā ku. Vienmē r esi cilvē ks. Tač u diemž ē l gadā s, ka no viesa nekas nav atkarī gs, vienkā rš i viesnī cā ir pieņ emts bū t nepieklā jī giem.
  • Viesnī ca, kas orientē ta uz bē rniem vai pieauguš ajiem. Ir milzī gs skaits viesnī cu ar lieliskiem rotaļ u laukumiem, ū dens parkiem, maigu smilš u ieeju jū rā un bē rnu animā ciju. Kā pē c tad daž i vecā ki spī tī gi velk bē rnus uz garlaicī gā m "pensijas" viesnī cā m bez izklaidē m, bē rnu kompā nijas un iebraukš anas jū rā pa pontonu vai koraļ ļ iem, sabojā jot atpū tu sev un bē rnam? Ī paš i viesnī cā s ar kaskā des kā pnē m un bez lifta? Un, ja jū s esat pā ris vai vecā ka gadagā juma cilvē ks un jums ir nepiecieš ams miers un klusums, tad atklā ti neizvē lieties "bē rnu" un trokš ņ ainas viesnī cas. Ir viesnī cas, kuras var saukt nosacī ti “pieauguš ajiem” (izmitina gan pieauguš os, gan bē rnus, tač u apstā kļ i bē rniem nav ī paš i piemē roti, un tur ir maz bē rnu), un ir specializē tas viesnī cas tikai pieauguš ajiem, galvenokā rt tā s ir "luksusa" lī menī , izmaksu atpū ta tajos nav paredzē ta bē rniem.
  • Izklaide. Ir viesnī cas ar ļ oti "forš u" animā ciju, ir pilnī ga relaksā cija, kur teritorijā pat mū zika nespē lē jas. Izvē lieties savu.
  • Vē l daž as nianses:

  • Svarī gā kais ir 10 reizes pirms izbraukš anas pā rbaudī t pases, talonus, naudu (arī bankas kartes). Kopē jiet dokumentus un ievietojiet tos bagā ž ā , saglabā jiet kopijas elektroniskajos datu nesē jos. Paņ emiet naudu ar rezervi katram gadī jumam (ar kredī tkarti der). Paņ emiet arī skaidru naudu.
  • Uzmanī gi izlasiet atsauksmes par izvē lē to viesnī cu, apskatiet laika prognozi un pareizi izveidojiet lietu sarakstu: peldkostī mi, peldbikses, pludmales tē rpi un apavi, apģ ē rbs un apavi vakaram atkarī bā no laikapstā kļ iem, iespē jams, siltas drē bes. Viesnī cā s ir iespē jams vakara apģ ē rba kods, tač u visi droš i vien zina, ka uz restorā nu brokastī s un pusdienā s nav jā ierodas ar atvē rtu rumpi vai peldkostī mā (diemž ē l ne visi domā , ka tas attiecas uz viņ iem ). Dā rgā.5 * jū s izskatī sieties dī vaini "biksē s", un vienkā rš ā.3 * vakarkleitā nav gluž i piemē rota.

  • Pirmā s palī dzī bas aptieciņ a ir obligā ta — labā k ir uzkrā t papildu medikamentus un nekad neatvē rt aptieciņ u, nekā neņ emt kaut ko svarī gu. Ja jū su viesnī ca atrodas tuksnesī , tad zā ļ u cenas viesnī cā bū s "drakoniskas".
  • Peldē š anas aprī kojums — es uzskatu, ka tas Sarkanajā jū rā ir obligā ts. Tā du zemū dens pasaules skaistumu jū s neredzē siet nekur citur. Iesā cē ji var teikt, ka viņ us neinteresē koraļ ļ i un zivis un ka viņ iem nav vajadzī ga maska. Un kā zinā t, ka neinteresē , neesi mē ģ inā jusi? Iesā cē jiem ņ emiet vismaz vienkā rš u masku, vienu pret diviem. Un kaislī giem snorkelē tā jiem vienkā rš i vajadzī ga laba maska ​ ​ (parasta vai pilna seja - gaumes jautā jums). Garā m peldē m, ja patī k, spuras ļ oti noder. Pē rciet labas ī paš ā s vietnē s, izvē lieties sev atbilstoš i to funkciju aprakstam. Hidrotē rps ir nepiecieš ams, ja peldat ilgu laiku un salī dzinoš i aukstā sezonā . Tajā pat janvā rī var veikt kilometru peldē jumus un turklā t ietaupī t gan uz biļ eti, gan uz medikamentiem. Labs aprī kojums var kalpot 10 gadus un pilnī bā atmaksā ties. Es nesaprotu koraļ ļ u č ī bas, tajā s nevar peldē t kā pleznā s. Parasti viesnī cā s ar labu rifu ir pontons vai pat smilš aina ieeja, un, ja ieeja ir uz miruš a koraļ ļ u seguma, jū s joprojā m varat uzmanī gi ieiet un uzvilkt pleznas. Zemū dens kamera ļ aus tvert jū ras skaistumu gadiem ilgi un baudī t fotoattē lu un video apskati aukstajos ziemas vakaros.
  • Gidi viesnī cā . Es reti satiku labus ceļ vež us. Tipiska gida galvenais uzdevums ir "pā rdot" tū ri, par tevi vairs neinteresē . Ekskursiju cenas ir ievē rojami pā rspī lē tas, tač u kvalitā tes atš ķ irī bas nav. Tas ir ļ oti saniknojoš i, kad viņ i iebiedē , ir rupji vai dusmī gi, kad viņ i “spiež as iekš ā ”. Meklē jiet internetā video no daž ā dā m ekskursijā m, izvē lieties, kas jums patī k, atrodiet aģ entū ru tur vai uz ielas un vismaz pajautā jiet cenu. Tas ir ā rkā rtī gi reti, tač u notiek brī nums – gidam ir akcija, tā cena ir lī dzvē rtī ga ielu aģ entū ras cenai.
  • Viss iekļ auts un vairā k. Brī vdienā s daudzi tū risti cenš as atpelnī t biļ eti un pat nā k ar peļ ņ u, praktiski apmetoties bā rā vai restorā nā . Ir arī citi veidi, kā "atgū t" biļ eti. Sarī kojiet sev ekskursiju pa pilsē tu, atrodiet kā du interesantu vietu internetā un dodieties uz turieni paš i, ja iespē jams, izpeldieties blakus esoš ajos lī č os, atrodiet “savvaļ as” lī ci un tur snorkelē jiet. Izpē tiet karti. Vai varbū t dabas rezervā ts pie jums? Apmeklē jiet interesantu restorā nu, izmē ģ iniet kaut ko, ko nekad iepriekš neesat mē ģ inā jis. Beigā s no pā rē jā m "izspiediet" maksimumu.


  • Lirika. Austrumu valstī s, tostarp Ē ģ iptē , vietē jie vī rieš i ir ļ oti "mantkā rī gi" pret mū su sievietē m. Tas ir saistī ts ar reliģ iju un kultū ru: ē ģ iptietis nevar uzsā kt attiecī bas ar vietē jo musulmaņ u sievieti bez laulī bas, un laulī ba netiek formalizē ta, nemaksā jot nopietnu lī gavas cenu. Daž reiz vī rietis ir spiests vā kt naudu gadu desmitiem, lai apprecē tos. Tač u tū risma biznesā iesaistī tie ē ģ iptieš i ar lielu entuziasmu sā ka stā ties "brī vā s" attiecī bā s ar tū ristiem. Lai to izdarī tu, viņ i meistarī gi apguva olimpisko sporta veidu "braukš ana pa ausī m". Vā rdi “es tevi mī lu”, “mana karaleva” utt. tiek apgū ti uzreiz vā rdu “sveiks” un “uz redzē š anos” laukā . Pat ja jū s ieradī sities kā pā ris, tas neapturē s vietē jos kazaņ ieš us. Jū s varat apbē rt ar komplimentiem, pat neskatoties uz to, ka blakus nelaimī gi pū š "samovā rs". Nu, ja meitene atnā ktu viena. . . Tā ir kultū ras iezī me, neņ emiet tā du "lublu" pā rā k pie sirds. Viņ iem ir puse viesnī cas kā š ī .
  • Vē sturiskas ekskursijas ir tieš i tas, kas jums nepiecieš ams, lai vismaz vienu reizi apmeklē tu Ē ģ ipti. Š ai valstij ir patiesi lieliska vē sture, un senč i atstā ja unikā lus arhitektū ras pieminekļ us ē ģ iptieš iem. Jū s varat stundā m ilgi staigā t pa Kairas muzeju un nekad nenogurst brī nī ties par senā s Ē ģ iptes civilizā cijas diž enumu. Senā s arhitektū ras krā š ņ ums ir atseviš ķ s jautā jums. Protams, daž i kā akmeņ u kaudzi uztver Lielā s piramī das, Karnakas templi, Memnonas kolosus un citas kolosā las senatnes celtnes. Tomē r atcerieties, kad tieš i konstrukcijas tika bū vē tas, ar kā du primitī vu instrumentu un tehnoloģ iju palī dzī bu. Daudzi zinā tnieki joprojā m š aubā s, vai š ie darbi ir cilvē ka rokas. Vai tas nav daž u stundu atvaļ inā juma un daž u dolā ru vē rts? Vai tieš ā m nevē laties savā m acī m redzē t vienī go no izdzī vojuš ajiem Pasaules brī numiem?


  • Jū ras ekskursijas. Tie ir daž ā di: ir patieš ā m vē rtī gi braucieni uz unikā liem rifiem, kur var apskatī t krā š ņ us retus koraļ ļ us, peldē ties delfī nu barā , blakus bruņ urupucim vai dugongam. Un ir braucieni, es tos saucu par “izrā dī š anos”, tur nav nekā interesanta, parasti kā du salu sauc par “Maldī vijā m”, izkrauj tur kā du tū ristu un lē nā m “cep” zem svelmes saules pā ris stundas. Pē c tam iespē jama masā ž a vai putu diskotē ka uz jahtas. Parasti š ā das ekskursijas ir ļ oti dā rgas, un gids ar lepnumu ekskursijas nosaukumam pievieno priedē kli “super”, vai pat “super-duper” (turklā t tas nav joks). Izvē lieties pē c savas gaumes.

  • Kas attiecas uz nirš anu, Sarkanajā jū rā ir unikā las vietas ar nepā rspē jamiem rifiem, tā dā m dzī vā m radī bā m kā ā murgalva, tī ģ eris, valis, rifu haizivis, mantarajas, ē rgļ i, murē nas un citi jū ras faunas pā rstā vji, kā arī daudzi nogrimuš i kuģ i. . Tas ir ļ oti interesanti, jū s to nenož ē losit. Jū s varat iegū t apmā cī bu un iegū t nirš anas sertifikā tu jebkurā Ē ģ iptes kū rortā .
  • Š ķ irš anā s pieteikuma iesniegš ana viesnī cā ir ekstrē ms, bet daž reiz vienī gais efektī vais veids, kā ietaupī t atlikuš o atvaļ inā juma laiku. Ja kļ ū dī jā ties, izvē loties viesnī cu, bijā t rupjš , aplaupī ts, vajā ts un tī rī bas, ē diena un apkalpoš anas lī menis atgā dina elli, pieprasiet nomainī t viesnī cu. Š ajā jautā jumā jums vajadzē tu palī dzē t jū su ceļ ojumu aģ entam vai gidam no tū roperatora (tas pats, kurš pē c ieraš anā s jums piedā vā ja ekskursiju uz super-duper paradī zes salu “praktiski par velti”). Visticamā k, par taksometru bū s jā maksā paš am, un, iespē jams, arī pā rcelš anā s bū s ar papildu samaksu, izvē loties dā rgā ku viesnī cu. Bet vai nav vē rts pietaupī t atlikuš o svē tku daļ u? Tā pē c vienmē r paturiet kā du naudu rezervē un galvā viesnī cu sarakstu, kuras vē lē tos apmeklē t, vē lams š ajā reģ ionā . Viesnī cas vadī ba noteikti pievē rsī s uzmanī bu lielajam "iemī tnieku" skaitam un sā ks meklē t iemeslus un vainī gos. Varbū t tas sā ks pā rmaiņ as uz labo pusi.

  • Un visbeidzot es vē los lū gt jums nebū t slinkam rakstī t atsauksmes, jo vairā k to ir, jo objektī vā ks ir viesnī cas novē rtē jums, jo lielā ka iespē ja, ka vadī ba "piestrā dā s pie kļ ū dā m" un censties noturē t "augsto latiņ u". Jū s paņ ē mā t zinā š anas no š ī s "cū ciņ as", dalieties ar savā m. Papildus apskatam vietnē aizpildiet anketu viesnī cā . Bet, lū dzu, mē ģ iniet bū t objektī vi, neļ aujiet sevi apmā nī t ar darbinieku (ī paš i animatoru) lū gumiem likt "pieci", ja tas tā nav. Tas var atslā binā t vadī bu, un jū s citiem tū ristiem darī sit sliktu pakalpojumu.

    Es mē ģ inā ju ī si “aptvert bezgalī bu”, varbū t kā dam noderē s. Ja kā ds aspekts ir jā atklā j sī kā k, rakstiet. Bū s lieliski, ja padalī sieties ar saviem padomiem un novē rojumiem.

    Laba atpū ta, ja ir kā di jautā jumi, rakstiet, ar prieku atbildē š u!

    Pievienoju savu video, lai ilustrē tu stā stu

    https://www.youtube.com/watch? v=3rBbq0K5jnQ&t=10s

    https://www.youtube.com/watch? v=b8Tf4-vHe2g

    https://www.youtube.com/watch? v=z9DiAZyIvJ0&t=9s

    https://www.youtube.com/watch? v=WYpKO5LKOiE&t=20s

    https://www.youtube.com/watch? v=YzEBmSmm9pI

    https://www.youtube.com/watch? v=q0ba0w9huuA

    https://www.youtube.com/watch? v=8fhHIUylkes

    https://www.youtube.com/watch? v=VuR1Z-W8DRY

    Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
    Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
    Экскурсия риф Сатайа
    Восточный номер
    Черепаха
    komentāri (80) Atstājiet savu komentāru
    Rādīt citus komentārus …
    iemiesojums