JAUNS CEĻOJUMS UZ TALLINNU, ŠOREIZ AIZRAUJOŠS

29 Novembris 2014 Ceļošanas laiks: no 30 Oktobris 2014 ieslēgts 03 Novembris 2014
Reputācija: +592.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kā rtē jo reizi sveicu tū risma cienī tā jus un š oreiz vē los padalī ties ar iespaidiem par ceļ ojumu uz Tallinu ar sievu no 30.10. 14 lī dz 3.11. 14. Katram gadī jumam atgā dinā š u, ka š ī pilsē ta ir Igaunijas galvaspilsē ta, un, kā liecina prakse, ne visi to zina (pats brī nos, bet tā tas ir). Kā redzams no virsraksta, š is nebija mū su pirmais brauciens uz š o skaisto pilsē tu. Tač u iepriekš ē jā braucienā mums ne pā rā k labi izdevā s izbaudī t tā s skaistumus, apskates vietas un pat izklaides vietas. Un lieta tā da, ka mē s pē c tam iekritā m viena negodī ga turaga (kā vienmē r, nejaukt ar ieslodzī to) priekš likumu, un š is priekš likums izrā dī jā s, maigi izsakoties, ne pā rā k labs. Lai gan viņ i paš i varē ja nojaust, ka no 31. decembra lī dz 3. janvā rim pilsē tu ī sti nevar redzē t: galu galā.31. decembrī cilvē ki parasti svin Jauno gadu (starp citu, mē s toreiz svinē jā m Jauno gadu 2011).

, ja tas ir interesanti), un 1. janvā rī viņ i guļ nost, un daž reiz gandrī z lī dz vakaram. Un, ja kā dam nav nepiecieš ams ilgi gulē t, tad 1. janvā rī , kā likums, nevienā pilsē tā nav ī paš i ko darī t, jo gandrī z visas iestā des ir slē gtas, un daž as ir slē gtas arī.2. datumā . Un 3. ir laiks izgā zt, tā pē c ir nevis maz, bet ļ oti maz laika, ko var pavadī t saprā tī gi. Š oreiz pilsē tā pavadī jā m tikai dienu vairā k, tač u izvē lē jā mies daudz labā ku laiku, lai gan riskē jā m diezgan daudz: Eiropā novembris, kā likums, nelutinā s ar labiem laikapstā kļ iem, tā pē c viss ceļ ojums varē ja iet uz leju. notekas. Bet mū su gadī jumā tas nenotika, paldies, MTS simboli!


KĀ LASĪ T PĀ RSKATU

Pē c tradī cijas - neliela instruktā ž a. Uzreiz brī dinu, ka atskaite bū s bagā tī gi ar ž argonu piegarš ota (vai ne pā rā k bagā tī ga - tā sanā ks), t. sk.

paš a autora izdomā ts, bet š ķ iet intuitī vi saprotams iedzī votā jiem ar augstā ko vai ne pā rā k izglī tī bu (ja pē kš ņ i kā dam kaut kas nav skaidrs, jautā jiet, "iztulkos" : ) ). Tiem, uz kuriem vairā k iespaido grā matu un avī ž u valoda, ieteiktu aizvē rt š o lapu un izlasī t ko citu dvē selei. Esmu arī pā rliecinā ts, ka visi zina, ka lasī t manu ziņ ojumu ir viņ u tiesī bas, bet ne pienā kums, bet nez kā pē c daž i par to aizmirst un tad komentā ros sā k č ī kstē t, saka, kā pē c es to visu izlasī ju. Kopumā es atkā rtoju vē lreiz: katrs pats var izlemt, lasī t š o opusu vai ne. Tā tad pretenzijas par pasniegš anas stilu netiek pieņ emtas, bet daž ā di labojumi/papildinā jumi/precizē jumi PAR LIETA, gluž i pretē ji, ir apsveicami. Tā pat informē ju, ka ziņ ojums tiks sadalī ts rindkopā s, katrai no kurā m bū s virsraksts. Tas ir tā pē c, lai katrs varē tu izvē lē ties un izlasī t to, kas interesē , un izlaist to, kas neinteresē.

Vispā r tiem, kas vē l nav aizvē ruš i š o lapu, ierosinu izbeigt visu š o "lirismu" un sā kt lasī t paš u ziņ ojumu.

DOKUMENTU REĢ ISTRĀ CIJA

Savos iepriekš ē jos ziņ ojumos es diezgan detalizē ti aprakstī ju, kā mē s rezervē jā m viesnī cas, a / b, kā arī izsniedzā m vī zas un medicī nisko apdroš inā š anu, tač u š oreiz es to, visticamā k, nedarī š u: tū rists tagad ir pieredzē jis, viņ š zina visu, tā pē c š ie rindkopas, iespē jams, tiks izlaistas. Nu, kā da velna pē c, kā ds brī nā s, tad krā so š o visu? Atļ auš os tikai teikt, ka š oreiz mums jau bija derī gi š envī zi, un tā pē c mē s Igaunijas konsulā tā nevē rsā mies. Ja kā dam joprojā m nav ļ oti labas idejas par to, kā pieteikties vī zā m, medicī niskajai apdroš inā š anai (tostarp tieš saistē ), viesnī cu rezervē š anai un/vai aviobiļ etē m, š o informā ciju var atrast manos pē dē jos vismaz 5 pā rskatos.


Sā kotnē ji gribē jā m lidot uz Tallinu no 1. lī dz 4. novembrim, tas ir, uz brī vdienā m.

Tač u aviobiļ eš u cenas uz š iem datumiem bija diezgan kodī gas, un tā pē c nolē mā m ķ erties pie viltī bas: tā kā sieva jau bija atvaļ inā jumā , tad arī es atvaļ inā juma dē ļ (30. oktobris) nolē mu paņ emt 2 brī vas no darba. un 31), un mē s nolē mā m nedaudz pā rvietoties un paplaš inā ties, t. i. , lidot uz Tallinu no 30.10. 14 lī dz 3.11. 14.4. novembrī vē l ir papildu diena pirms darba, citā di tiksi pa taisno “no kuģ a uz balli”, kā diž ais Aleksandrs Sergejevič s gribē tu teikt, kaut kā par sū du.

1. diena, ceturtdiena, 30.10. č etrpadsmit

Uz Igaunijas galvaspilsē tu lidojā m ar pasaulē labā kā s kompā nijas Aeroflot palī dzī bu. Nu ko? Savē jais, padomju - kaut kā tas ir mī ļ ā ks un tuvā ks. Joks, protams, celms skaidrs. Viņ i, starp citu, lidoja kopā ar Estonian Air, tač u tam nav nozī mes. Ja kā dam ir interese, biļ etes mums maksā.24. 569.60 rubļ us. diviem abos virzienos, un mē s tos ņ ē mā m burtiski 3 dienas pirms ceļ ojuma (mē s mē ģ inā jā m ņ emt tos iepriekš : ja nu laiks saskrā pē un sabojā visas avenes? ).

Izlidojā m 9:15 no terminatora E Sharik, elektroniskā reģ istrā cija ar pasta zī mogu pagā ja iepriekš ē jā dienā , mums nebija lī dzi bagā ž as (tikai rokas bagā ž a), tā pē c varē jā m laiku. lidlauku un gulē t ilgā k. Muita, pasu kontrole un kratī š ana gā ja cauri diezgan ā tri, lidmaš ī na pacē lā s laikā , kopumā lidoja bez problē mā m.

PASKONTROLE TALLINĀ

Arī pasu kontrole pagā ja diezgan ā tri un pat bez tā diem jautā jumiem kā “cik? ", " par ko? ”, utt. Kaut kā pret krievu tū ristiem Igaunijas robež sargi izturas mierī gā k nekā pret Latvijas vai, it ī paš i, lietuvieš u.

TRANSPORTS NO LIDOSTAS UZ VIESNĪ CU

Pirms brauciena lasī jā m internetā , ka no Tallinas lidostas uz pilsē tu var nokļ ū t ar autobusu 90K. Tač u, ierodoties lidostā , uzzinā jā m, ka š is autobuss ir atcelts apmē ram gadu, un uz pilsē tu var nokļ ū t ar 2. autobusu, ko arī izdarī jā m. Vadī tā ja biļ ete maksā ja 1.


60 no cilvē ka (kā dā valū tā , manuprā t, nav nepiecieš ams precizē t; starp citu, tieš i š ajā valū tā turpmā k tiks norā dī tas visas cenas, ja vien nebū s norā dī ts citā di), un ī paš os kioskos - 1.10 (tur). vai tur ir biļ etes uz vairā kiem braucieniem ar atlaidē m, bet tā kā mē s tur transportu neizmantojā m, tad, atvainojiet, cenu neprasī jā m). Starp citu, sabiedriskajā transportā bez biļ etes labā k nebraukt, jo par bezbiļ etē m ir lieli sodi (precī zu summu gan nenosaukš u, bet interesenti vienmē r var rakņ ā ties pa internetu). Nobraucā m, ja nemaldos, 5 pieturas, un laikā - kaut kur 15 - 20 minū tes (mū su viesnī ca atradā s vecpilsē tā ). Autobusu pieturā ir saraksts igauņ u valodā . Un, lai gan es gandrī z nemaz nezinu igauņ u valodu (tikai ciparus un vā rdus, piemē ram, "sveiks", "paldies", "pā rbaudi lū dzu" utt. )

), sapratu, ka š ie autobusi nekursē tik biež i (3-4 reizes stundā ), tā pē c tiem, kas nevē las gaidī t, ir lieliska alternatī va - taksometrs. Taksometru vadī tā jiem tur gan, š ķ iet, ir daž ā das cenas, bet brauciens atpakaļ uz lidostu mums izmaksā ja 8, teikš u, skatoties uz priekš u.

MANA PILSĒ TA VIESNĪ CA

Tā sauc viesnī cu, kuru rezervē jā m labi zinā majā Booking (kā arī aviobiļ etes 3 dienas pirms ieraš anā s). Reģ istratū rā sē dē ja darbinieks ar š aurā m acī m, vai nu no Ketlas, vai no Koreikas, vai no kaut kur citur no tā m daļ ā m. Kā izrā dī jā s, viņ a nerunā krieviski boom-boom, bet angliski runā diezgan pieļ aujami, kas izrā dī jā s vairā k nekā pietiekami, lai mē s ar sievu reģ istrē tos viesnī cā . Tad pienā ca cita darbiniece, kas š oreiz runā ja krieviski, un jautā ja, vai viņ ai nav vajadzī ga palī dzī ba, bet es atbildē ju, ka vienosimies arī angliski. Tomē r, reģ istrē joties, radā s neliela problē ma: darbinieki nezinā ja ...ka mē s tur vispā r esam rezervē juš i istabu!

Tač u uzreiz nomierinā ja, ka ir brī vas istabiņ as un tik un tā tiksim izmitinā ti. Un tikai minū ti vē lā k tika atrasta "rezervā cijas" rezervā cija. Tad mums prasī ja aizpildī t veidlapas un samaksā t par viesnī cu vai vismaz ļ aut rezervē t vajadzī go summu uz kartes. Nolē mu uzreiz samaksā t par istabiņ u mā ju, pē c kā uzreiz saņ ē mā m 2 atslē gu kartes. Dabū jā m istabiņ u 3. stā vā ar skatu uz kazino, kura ē ka atgā dina teā tri (iespē jams, tas tur bija agrā k). Es nedomā ju, ka tas ir sliktā kais veids. Kad iegā jā m istabā un sā kā m pierast pie tā , es pamanī ju, ka lā de ir nevis ar kodu, bet gan ar atslē gu, bet es nezinā ju, cik tā ir brī va (nez kā pē c neskatī jos rezervē jot ). Atslē gas lā dē nebija, tā pē c nogā ju lejā uz reģ istratū ru un paprasī ju to no jau minē tā s dzeltenā dainā s darbinieces. Viņ a to uzreiz iedeva man, un, kad jautā ju, vai man jā maksā par lā des ī ri, viņ a daiļ runī gi atbildē ja. Nu, tas ir lieliski!

VIESNICAS ISTABA


Istaba diezgan plaš a (19 kvadrā ti), mā jī ga un silta, diezgan pieklā jī gas mē beles, mī ksta un ē rta gulta. Ir kondicionieris ar sienā iebū vē tu tā lvadī bas pulti, kā arī diezgan liels Samsung plakanā galda televizors ar USB ieeju (tā tad, ja laiks ir ļ oti slikts, var vismaz noskatī ties kā du filmu vai kaut kā du seryaku , kas iepriekš ierakstī ts zibatmiņ as diskā ). Mē s neuzzinā jā m, kā di kanā li tur ir, jo, pirmkā rt, mē s gandrī z nekad neskatā mies televī ziju, un, otrkā rt, laika apstā kļ i mū s ļ oti iepriecinā ja (labi, ja mē s, protams, labosim novembri : )). Istabā ir aizliegts smē ķ ē t, jo atbilstoš ā zī me brī dina: “Paldies, ka nesmē ķ ē jat š ajā telpā ! Ja tomē r nolemjat smē ķ ē t, mē s paturam tiesī bas iekasē t 200 eiro, lai kompensē tu zaudē jumus. Tiem, kas nepā rzina Dž ordž a Buš a valodu (Zvaigž ņ os un svī trā s bija tā ds preziks, ja kā ds ir aizmirsis), tas tulko apmē ram š ā di: “Paldies, ka nesmē ķ ē jā t š ajā telpā.

NEOBJEKTĪ VS RAZVODILOVO

Uz viena no naktsskapī š iem atradā s minerā lū dens pudele, kas tika piedā vā ta par rubli. Turklā t etiķ ete ar š ī ū dens aprakstu un cenu zī mi ir diezgan liela, un pati pudele ir viltī gi koniska forma, tā pē c zem š ī s etiķ etes š ķ iet, ka tas ir pusotrs litrs. Reā li pē c uzraksta uz etiķ etes tur ir tieš i 2x mazā k š ķ idruma. Blakus izlietnei gulē ja maza plastmasas pī le, kuru pē c vē lē š anā s varē ja paņ emt lī dzi tieš i par to paš u trī skā rš u. Starp citu, š ā ds triks ir raksturī gs ne tikai š ai igauņ u divstā vu mā jai: kad pē dē jā braucienā atpū tā mies Clarion Euroopa divstā vu mā jā , uz gultas atradā s adī ts jē rs, tomē r tas jau tika piedā vā ts par č ivinā š anu. Un, protams, kā tas varē tu bū t bez ļ oti izplatī tas razvodilovas, ko sauc par mini bā ru? Es pat, grē cinieks, ļ ā vu sevi š ā dā veidā nedaudz atš ķ aidī t, izdzerot 2 skalas viskija (katra 50 ml) pa 5.10.

Varē ja arī pa telefonu pasū tī t kā du zhrachka un/vai Bukhara uz savu istabu, bet š ā ds pakalpojums maksā ja vai nu 6 vai 8.

PIRMĀ CIETOJUMS PILSĒ TĀ

Laikapstā kļ i todien bija vienkā rš i ideā li: spī dē ja saule un tikai reti “mū ž ī gie klejotā ji” (kā viņ us dē vē tu Miš ka Borzoi) klā ja Igaunijas debesis. Turklā t bija silts – pustemperatū ras grā di pē c Celsija. Mē s gā jā m pastaigā ties pa R ielu? ? tli, kas tad gā ja kalnā , un nonā cā m vietā , kur ir veseli 3 skatu laukumi, no kuriem izdevā s labi nofotografē t saulaino Tallinu. Starp citu, blakus š iem skatu laukumiem atrodas slavenā Niguliste baznī ca (tulkojumā “Sv. Nikolajs”), kur mū zikas cienī tā ji var klausī ties ē rģ eļ u koncertus. Starp citu, bija tā ds slavens č alis, kuram patika dungot pie ē rģ elē m (tā dā nozī mē , ka muzicē t, nevis dunkā t, kā droš i vien daudzi domā ja; bet vispā r, kas zina, varbū t viņ š apvienoja biznesu ar prieku : ) ). Bahs bija viņ a vā rds.

Johans Sebastianovič s. Un viņ š bija no tā las valsts ar kreisā s puses satiksmi, ko sauc par Dā niju.


RATSMAS LAUKUMS

Izbaudī juš i Tallinas skatus no skatu platformas, devā mies uz saules izgaismoto Rā tslaukumu. Kā ds tas bija skaistums, salī dzinot ar tumsu, ko redzē jā m mū su pē dē jā ceļ ojumā ! Patieš ā m, laikapstā kļ i var ļ oti sabojā t vai, gluž i pretē ji, izrotā t jebkuru skatu. Starp citu, mums pat izdevā s uzkā pt rā tsnama tornī , tomē r diemž ē l ne pirmajā Tallinas uzturē š anā s dienā , bet gan pē dē jā , kad laikapstā kļ i vienkā rš i sabojā ja visu skatu. Bet labi, par š o uz dienvidiem. Jau pirmajā dienā mazliet izstaigā jā m laukumu un apkā rtē jā s ielas, baudī jā m skatus un tad nolē mā m, ka bū tu jauki nosvinē t savu ieraš anos.

ALUS NAMS RESTORĀ NS

Tā kā laiks jau bija ap 13:00 (un Maskavā vispā r 14:00), tad ir pienā cis laiks iedzert alu.

Ja gribē jā m vē l papusdienot, tad uzreiz dotos uz Peppersack, kas mums ļ oti patika pagā juš ajā reizē , bet, tā kā vē l nebija apetī te, devā mies dzert alu uz Alus mā ju, kas bija diezgan dī vaini, jo pagā juš ajā reizē mē s nebijā m apmierinā ti ar š o restorā nu. Es pat rakstī ju iepriekš ē jā ziņ ojumā , ka dzirdē ju, ka zemas kvalitā tes tē ja smarž o pē c mopa. Bet tā saka par alu...Nu, tieš i tā ds iespaids par alu man radā s Beer House. Vai nu iestā dī jums pē c tam uzlauza (viņ iem tur, starp citu, ir sava alus darī tava) un, noklausī jies manu ziņ ojumu, izlaboja (jokoju: ) ), vai arī pē c liela alus daudzuma es pē c tam sagrozī ju savu gaumi, bet tad Man bija tā da sajū ta. Š oreiz viņ u alus garš oja diezgan labi! Man ī paš i patika Medovar Honey (5.50), un es domā ju, ka M? rzen(4). Cenas norā dī tas par 0.5 litru tilpumu.


Vispā r alus š ajā restorā nā maksā kaut kur no 4 lī dz 6 par puslitru, un dā rgā kais alus (BH Premium) nav tas garš ī gā kais, manuprā t. Nu tā kā alus modina apetī ti, uzkodā m paņ ē mā m arī kū pinā tas ribiņ as pikantā mē rcē (8). Kopumā zhrachka cenas š ajā restorā nā ir diezgan augstas. Viesmī lis restorā nā runā ja ļ oti labi krieviski. Laikam tā pē c, ka viņ š bija krievs (vē lā k č ekā redzē jā m viņ a krievisko uzvā rdu).

PAR ALU TALLINĀ

Mū su ceļ ojuma laikā es biju vienkā rš i pā rsteigts par tik gardu alu daudzveidī bu Tallinā ! Nevienā , atkā rtoju, VIENĀ pilsē tā vē l neesmu satikusi tik daudz GARDĀ alus š ķ irņ u! Prā ga, kas tradicionā li tiek uzskatī ta par labā kā alus pilsē tu, vienkā rš i nervozi smē ķ ē malā ! Turklā t gardais alus pā rsvarā ir igauņ u. Š eit ir daž as š ķ irnes: "bronza" (sarkana) pie Peppersack, K?

nig Ludwig (gaiš ais nefiltrē ts) un Must Nunn (tumš ais un pat tulkots no igauņ u valodas kā "Melnā mū ķ ene") vā cu restorā nā Beer Garden (nejaukt ar jau pieminē to Beer House), M? nchen (sarkans) joslā P? rgu utt Un Latvijas Lido, kas arī tur ir izplatī jies, var dzert arī Latvijas Uzhavas, lai gan tur maksā dā rgā k nekā Rī gā . Vispā r mū s nemaz neapbē dinā ja tas, ka tur neatradā m melnrakstu Franciscanner, un pat nepaskatī jā mies uz pudelē s pildī to, kas vē l bija. Viņ u, starp citu, redzē jā m (gan gaiš o, gan tumš o) vienā no veikaliem, kur pā rdod ap 200 alus. Es tā dus veikalus tur skaitī ju vai nu 2 vai 3 gab.

GĀ JA TURPINĀ JUMS

Pē c "Birhouse" atkal devā mies uz skatu laukumiem, jo ​ ​ to bija diezgan daudz, un uztaisī jā m vē l vienu fotosesiju.

Bez skaistā m arhitektoniskā m celtnē m un pilsē tas skatiem nofotografē jā m arī vairā kas vā rnas - gan jū ras, gan parastā s, "zeme-gaiss" (jū ras vā rnas sauc par kaijā m, ja kā ds nezinā ja), kas iekrita kadrā . Jū ras, starp citu, dū š ī gs, kā vistas. Pa ceļ am uz apskates vietu nolē mā m izdzert glā zi karstvī na, ko tur tirgoja no stendiem trī nī š iem. Iedzē rusi malku karstvī na, sapratu, ka stā vu pretī selekcionā ram, jo ​ ​ tas izrā dī jā s bezjē dzī gi. Tomē r vē lā k man š ķ ita karstvī ns un jē gpilns, tomē r tas maksā ja 2 reizes vairā k. Tad lē nā m devā mies uz istabiņ u mā ju, lai atrastu kā du lielveikalu un tur nopirktu minerā lū deni. Tomē r izrā dī jā s, ka tas nav tik vienkā rš i!

LIDO RESTORĀ NS TALLINĀ


Apmetuš i diezgan krietnu apli, neatradā m nevienu lielveikalu un pat redzamī bas zonā ! Parasti tā das labestī bas pietiek uz katra stū ra, bet te - uz tevis!

Tač u lielveikala vietā uzgā jā m kaut kā du tirdzniecī bas centru, kurā cita starpā bā zē jā s viena no LIDO restorā nu tī kla filiā lē m. Un, lai gan š o Lidu mums izdevā s izbaudī t jau 1000 reizes Latvijā , tomē r nolē mā m aizbraukt uz turieni, lai paskatī tos, kā klā jas š ajā Lidā Igaunijā . Nu ko lai saka: tur viņ iem ir sliktā k. Tur viss ir dā rgā ks. Tur aizveda 0.33 Uzhavas, kas mums izmaksā ja pusč ipu (! ), t. i. , 2.50 par mazu krū zi! Salī dzinā jumam: pat Rī gas centrā š is alus Lidā maksā tikai 2.20, turklā t par 0.5 litriem. Un litra krū ze vispā r maksā s 3.80! Paņ ē ma arī tunč a salā tus ž elejas veidā (iekš , pat runā ja atskaņ ā ! : ) ). Gabaliņ š tik mazs. Par 1.95. Rī gā š is maksā ja 1.65.

PAR Ū DENI TALLINĀ , MINERĀ LU UN VĒ L

Lielveikalu neatraduš i, nolē mā m kioskā nopirkt pusotra litra minerā lū dens pudeli par 1.20. Un tikai tad, nejauš i uzdū ros lielveikalam, mē s tur, cita starpā , nopirkā m 1.

5 litru Everesta ū dens pudele tikai par 49 vietē jā m kapeikā m. Bet tas vē l nav viss: divstā vu istabā pā rskatot ē dienkarti un citus papī rus, izlasī ju, ka krā na ū dens Igaunijā ir ļ oti tī rs un to var droš i dzert, nebaidoties par savu veselī bu! Tā tad, varbū t, labi, ļ aujiet viņ ai doties uz dā rzu - š o minerā lū deni?

RESTORANS PEPPERSACK

Pē c ū dens iemetī š anas divstā vu mā jā un nedaudz atpū tuš ies istabā , mē s nolē mā m pusdienot Peppersack restorā nā . Bija jau ap 17:00 pē c vietē jā laika. Kopumā uz š o restorā nu ieteicams ierasties astoņ os vakarā , lai noskatī tos priekš nesumu – parodiju par bruņ inieku cī ņ ā m. Bet, tā kā negribē jā m gan gaidī t, gan skatī ties š ausmī gā s vardarbī bas ainas (un vē l jo vairā k stā ties pretī vietu trū kumam š o paš u ainu cienī tā ju pieplū duma dē ļ ), nolē mā m uz turieni doties agri. Vietu bija vairā k nekā pietiekami, tā pē c viesmī ļ i mū s sagaidī ja atplestā m rokā m.

Daudziem ē dieniem restorā nā ir izdomā ti nosaukumi.


Piemē ram, es pasū tī ju “Zobenbrā ļ u ieteikumu” (“liellopa filejas gabaliņ i, kas cepti vokpannā č ili mē rcē , ar ceptiem kartupeļ iem, pildī ti ar zaļ umiem un svaigu sieru un dā rzeņ iem” - pareizrakstī ba un gramatika saglabā ta) par 19, un mana sieva - "Vasala meditā cija" ("cepta pī les krū tiņ a ar bumbieri anī sa sī rupā , kartupeļ u biezeni un ķ irbju un upeņ u mē rci"). Katram no mums patika izvē lē tais ē diens. Nu, alus, protams, paņ ē ma. Alu tur pasniedz 0.24 litru un 0.5 litru traukos. Tagad uzskaitī š u tos ar daļ ē jā m cenā m: Peppersack light (3.60/4.90), Peppersack bronze (tā s paš as cenas), medus alus un zā ļ u alus (3.90/5.90), kā arī vē l kā ds bezjē dzī gs alus - pirmais solis uz gumijas sievieti, tā kā alu pat neuzskata. Visvairā k mums patika "bronza". Medus arī ir okei, bet kaut kā ds saldais (redz, mazliet par daudz biš u produktu tur pievienots).

Lai tur iekļ ū tu, var iemest 2 grivnas, 20 centu monē tu, piecdesmit dolā rus vai pat veselu ebreju, bet automā ts nedod sī knaudu. Nezinu, kā ir ar tualetē m tirdzniecī bas centros, bet mū su pē dē jā braucienā par tā m maksā ja. Tomē r tirdzniecī bas centros maksas tualetē parasti var ieiet bez maksas: tikai jā gaida, lī dz kā ds iznā ks. Tualetes visdaž ā dā kajos bā ros un restorā nos, kā likums, ir ļ oti pieklā jī gas, muzejos – vienkā rš ā kas.

PAR KRIEVU VALODU TALLINĀ

Situā cija ar krievu valodu Tallinā , es teiktu, ir ļ oti laba, lai gan sliktā ka nekā Rī gā . Rī gā vē l neesmu sastapis nevienu cilvē ku, kurš nerunā tu krieviski, kamē r Tallinā krieviski runā tikai kā di 90% iedzī votā ju (daž ā dā s pakā pē s). Tač u tie, kas nerunā krieviski, parasti runā angliski, tā pē c mums nebija valodas barjeras. Ē dienkartes restorā nos un uzraksti muzejos krievu valodā , kā likums, arī tiek dublē ti.

VALSTS JAUTĀ JUMS

Lai kā es rakstī ju un runā ju par nacionā lo jautā jumu Baltijas valstī s, tas viss bija bezjē dzī gi. Nu, vidē jais krievs nekā di nevar noticē t, ka attieksme pret krieviem (nu vismaz tū ristiem) Baltijā ir draudzī ga. Jā , tā bija labestī ga attieksme, nevis auksta akcentē ta pieklā jī ba. Es teiktu, ka draudzī gā ks nekā Č ehijā . Kā pē c ir Č ehija - Krievijā cilvē kiem ir attieksme vienam pret otru un vē l sliktā k! Esam bijuš i visā s trī s Baltijas valstī s un nekad, atkā rtoju, NEKAD neesam sastapuš ies ar negatī vu attieksmi pret mums! Kas attiecas uz igauņ iem, tad man vispā r ir viedoklis, ka viņ i ir ļ oti pieklā jī gi un labsirdī gi cilvē ki. Un, starp citu, nekā dā gadī jumā nav palē ninā ts, kā parasti tiek uzskatī ts. Pareizā k bū tu teikt, ka viņ iem nepatī k pā rmē rī ga až iotā ž a. : )

2. diena, piektdiena, 31.10. č etrpadsmit

BROKASTIS VIESNĪ CĀ


Brokastis viesnī cā diezgan garš ī gas un daudzveidī gas: sarkanā s zivis, siļ ķ e, š ķ iņ ķ is, siers, desiņ as, dā rzeņ i, cepts speķ is un tā s paš as desiņ as, kartupeļ i, olu kultenis, tikko ceptas vai vā rī tas olas, putras, visā das pā rslas, jogurts, kefī rs, biezpiens, sviests, medus, ievā rī jumi, svaigi un konservē ti augļ i utt. Ir kafijas automā ts, no kura var ieliet sev espresso vai americano. Varat arī ieliet sev pusķ ī misko sulu no apelsī na, ā bola, brū klenes un vē l kaut kā . Kopumā brokastis ir kā brokastis. Starp citu, kad rezervē jā m rooming house, bija iespē ja gan ar brokastī m, gan bez (bet š ķ iet, ka ar iespē ju dabū t par papildus samaksu shestaks no cilvē ka dienā uz vietas). Tomē r neviens neuzzinā ja, vai brokastis bija iekļ autas klienta rezervā cijas cenā . Vismaz darbinieki nevienam neprasī ja istabas numuru. Izskatā s, ka viss ir aprē ķ inā ts pē c klienta apziņ as.

SKATU PUNKTS UZ SV. BAZNĪ CU. OLAF

Pretē jā gadī jumā kā ds var pā rvē rtē t savus spē kus un nopelnī t kaut kā du hipertensī vu krī zi vai pat sirdslē kmi vai insultu. No bē niņ iem tieš i uz skatu platformu ved koka kā pnes (tur ir 15 pakā pieni, un arī tie, š ķ iet, ir iekļ auti tajā paš ā.258). Platformu papildus metā la sā niem ierobež o arī vairā kas stiepļ u rindas (nesatraucieties, tā nav dzeloņ stiepta un bez stresa). Iespē jams, tas ir tā pē c, lai potenciā lie debatē tā ji nevarē tu strī dē ties, kurš no š ī s vietnes izcelsies vistā lā k. Un tad galu galā kā ds no viņ iem var negaidī ti uzvarē t. Un fotogrā fi daž reiz izceļ as tā lu, tiecoties pē c skaista kadra. Un skats, starp citu, uz pilsē tu paveras tieš ā m satriecoš s, ī paš i saulainā laikā , kā tas bija mū su gadī jumā.

Kas attiecas uz medicī nu, piemē ram, galvaskauss tur ir uzrā dī ts un tā , lai bū tu redzami visi 29 kauli, no kuriem tas sastā v (nu, vismaz muzejs tā apgalvo), un citi kauli un orgā ni. Ir speciā las tabulas redzes pā rbaudei (kā oftalmologa kabinetā ), un arī tā ds interesants aparā ts kā televizors ar bildi, uz kura ir atvē rta grā mata ar redzamu tekstu, attā las ē kas un daž i citi neatslē gas elementi. Nospiež ot daž ā das pogas, jū s varat redzē t, kā pasauli uztver cilvē ki, kas cieš no tuvredzī bas, hiperopijas, kataraktas, astigmatisma vai nakts akluma. Ir arī svari, auguma mē rī tā js, jaudas mē rī tā js un arī ierī ce, kas pā rbauda, ​ ​ cik labi cilvē ks atceras daž ā du krā su secī bu. Nav jē gas to aprakstī t, jo katram vismaz vienu reizi ir jā bū t nokā rtotam š ā du pā rbaudī jumu. Vismaz datorspē les veidā.

Visi muzejā esoš ie raksti ir igauņ u, angļ u un krievu valodā s. Kopumā diezgan interesants muzejs.

KAUT KAS PAR MUZEJA SKAPĒ M


Igaunijas muzejos nav garderobes (vai, kā likums, nav), klienti paš i karina drē bes garderobē s, par kuru droš ī bu administrā cija neatbild, par ko brī dina atbilstoš ā s zī mes. Tač u ļ audis tik un tā savas drē bes tur atstā j: zagļ u tur nav ī paš i daudz, redz. Tikai vienā muzejā bez ierastā garderobes redzē ju arī skapī š us drē bē m.

RESTORĀ NS "AT BABUŠ KI"

Kas jums, lasī tā j, patika kultū ras programma? Tas ir labi, lai jū s varē tu atgriezties krogos-restorā nos (tur joprojā m bū s kultū ras programma, bū s, neuztraucieties). Vispā r nolē mā m aiziet uz vienu restorā nu Vanaema Juures, kas tulkojumā no igauņ u valodas nozī mē "vecmā miņ as". Tā atrodas: Rataskaevu 10/12.

Un restorā na interjers tieš ā m atbilst nosaukumam: viss ir kā vecmā miņ as mā jā no frotē Sovč u laikiem: pulksteņ i, pirmsū dens TV (tikai ne KVN), tikpat sena elektriskā galda lampa, vecas fotogrā fijas rā mjos. u. c. Kad ieradā mies š ajā restorā nā , tas kopumā bija tukš s, tā pē c vecmā miņ a priecā jā s mū s redzē t (tā nu sagadī jā s, ka restorā na ī paš niece (vai vienkā rš i darbiniece) bija diezgan padzī vojusi sieviete). Starp citu, vecmā miņ a tur nebija viena, bija cita darbiniece, jaunā ka vecuma. Tā kā pirms tam uz ielas paspē jā m nedaudz nosalt, nolē mā m paņ emt glā zi karstvī na. Nozī mī gi, protams. Trijatā . Tad sieva pasū tī ja kaut kā du cū kgaļ as vē dera ē dienu ar ceptiem kartupeļ iem, sautē tā m bietē m un paš taisī tu melno pudiņ u (14), bet es – zandarta fileju (man garš o š ī zivs! ) ar kartupeļ u biezeni un krē mī gu sē ņ u mē rci (13.50). Viss bija garš ī gi.

Ē dienreizes beigā s sieva pasū tī ja vē l vienu nacionā lo desertu uz jogurta bā zes par trī skā rš u, un es pasū tī ju puslitra krū zi Saku gaiš ā alus (testi) un pudeli tā da paš a tilpuma alus, tikai tumš o ( tas jau ir garš ī gā ks). Gan tas, gan cits alus maksā , kā arī natsdesertets, uz trojaka. Kopumā mums patika restorā ns, diezgan mā jī gs tur. Mē s pat gribē jā m tur atgriezties, lai nogarš otu tradicionā lo ē dienu - kaut kā du cepeti no vecmā miņ as, bet tas kaut kā nesaauga. Tač u, ja liktenis mū s atkal atvedī s uz Tallinu, tad noteikti brauksim.

BEER GARDEN RESTORĀ NS (NEJAUKT AR ALUS NAMU)


Kā jau rakstī ju, mums ļ oti garš oja pusdienas pie vecmammas, bet tā kā laiks jau bija tā ds, ka nebija skaidrs vai pusdienas vai jau vakariņ as, tad nolē mā m kā du stundu pastaigā ties pa pilsē tu (jau, varē tu teikt , naktī ), un tad ej dzert alu uz ALUS DĀ RZU.

Reklā mas materiā los š is restorā ns ir norā dī ts kā vā cu restorā ns ar lielu alus izvē li, un š is krogs atrodas Inseneri 1. Tas ir, ja iebrauc pilsē tā pa austrumu vā rtiem pa ielu. Vana-Viru, jā griež as pa labi uz ielu. Aia, un tad atkal tieš i uz Inseneri ielu (š ī ielu diez vai palaidī sit garā m, jo ​ ​ tur droš i vien redzē sit š o paš u alus namu). Nu ko lai saka, alus tieš ā m ir daudz, bet procentuā li diezgan daudz vā cu alus. Bez vā cu valodas ir angļ u alus, beļ ģ u, č ehu tumš ā kaza, bet joprojā m dominē vietē jais igaunis. Ieejot iekš ā , apsē dā mies pie bā ra, un mana sieva pasū tī ja vā cu gaiš o nefiltrē to "King Ludwig" (K? nig Ludwig) par 3.40, bet es igauņ u tumš o "Black Nun" (Must Nunn) par 3.70 (abas krū zes). no 0.5 l). Atceros, ka 2012. gada vasarā mē ģ inā jā m karali Ludvigu.

Maljorkā , tā s "vā cu" kū rorta zonā , tomē r, tā kā braucu, tad š o alu ī sti nogarš ot nevarē ju. Tagad man ir tā da iespē ja, un es varu teikt, ka alus ir patieš ā m labs. Bet "Mū ķ ene" man patika vairā k, un tad es dzē ru tikai viņ u. Tā kā ī paš i izsalkuš i nebijā m, pasū tī jā m tikai daž as vieglas uzkodas sev: fritē tas krabju nū jiņ as (4.50) un cū kas ausis (5.50). Un tad ē dienkartē ieraudzī jā m...ceptas kartupeļ u mizas! Uz trim. Un, iespē jams, tā pē c, ka bijā m jau nedaudz noguruš i, nolē mā m izmē ģ inā t š o "eksotiku". Nu ko lai saka? Ā da ir ā da. Pat ja tas ir cepts. Viesmī ļ i tur visi (vai gandrī z visi) runā krieviski, turklā t ļ oti labi. Viens no viņ iem pat saņ ē ma 5 punktu vē rtē jumu, jo viegli izturē ja “š ķ iroš anas testu” (skat. sadaļ u par PEPPERSACK). Tualete tur, starp citu, arī ir diezgan pieklā jī ga. Un tiem, kam patī k lutinā t savas plauš as, ir smē ķ ē tava.

Š ķ iet, ka "zviedru" razvodilovo tur nepraktizē . Tiem, kas nav lasī juš i manu ziņ ojumu par Stokholmu, atgā dinā š u “zviedru” neuzkrī toš ā dzeramnaudas trika bū tī bu: viesmī lis, izsitis klienta rē ķ inu, pieiet pie viņ a ar terminatoru, ievieto tur klienta karti un uzaicina klientu. lai pats ievadī tu summu. Klients, kā likums, nevē loties justies kā pē dē jais rā pulis, ievada nedaudz lielā ku summu, un š ī atš ķ irī ba iet uz viesmī ļ a galu. Kā du valū tu vislabā k ņ emt? Es ticu tam, kurā saņ em algu. Ja dabū pa dolā riem - ņ em dolā rus, ja rubļ os - ņ em rubļ os, tur arī ņ em (tikai nemaini lidostā plē sonī gā kursa dē ļ ; starp citu, arī š is attiecas uz dolā riem), bet, ja jū s to saņ emat ebrejos, tas vispā r ir skaisti! Jā , pat apmainī tā jos uzreiz jā tiek skaidrī bā , vai tur nav ķ ibeles, bet Tallinā tas neš ķ iet ī paš i izplatī ts, atš ķ irī bā , teiksim, no tā s paš as Stokholmas.


3. diena, sestdiena, 1.11. č etrpadsmit

IGAUNIJAS JŪ RAS MUZEJS

Š is interesantais muzejs atrodas Pikk, 70, un ieeja tur ir č ivinā t diviem. Vai puse č ivinā t vienam. Tiesa, tā tad kaut kur kilometrā no muzeja vē l ir kaut kā da osta, kuru var arī apmeklē t, bet š ajā gadī jumā ieeja maksā s 16 par snuķ i. Mums savukā rt uz ostu bija jā dodas kā lū ž ņ os, tā pē c nolē mā m aprobež oties ar ekspozī cijā m, kas atrodas tieš i muzeja ē kā . Jauks muzejs. Var apskatī t visā dus kuģ us, lielgabalus, lož metē ju manekenus atbilstoš ā apģ ē rbā , skafandrus, stū res, jū ras mezglus, vaļ a skriemeļ us, kapteiņ a kabī ni un pat zivju konservus, arī ar uzrakstu krievu valodā . Starp citu, arī paraksti uz eksponā tiem, kā likums, ir dublē ti krievu valodā . Muzejs aizņ em 4 stā vus, un pē dē jā ir izeja uz skatu platformu, bet laiks tajā dienā jau bija apmā cies, tā pē c bildes no turienes izrā dī jā s ne strū klaka. Nu, pats muzejs ir diezgan labs.

PILSĒ TAS MUZEJS

Tā kā laiks tajā dienā bija apmā cies un pilsē ta neizskatī jā s tik spož a, nolē mā m 3. uzturē š anā s dienu Tallinā veltī t muzejiem, tā pē c uzreiz pē c Jū ras muzeja devā mies uz Pilsē tas muzeju, kas atrodas uz ielas. Vene, kas iet paralē li ielai. Pikk atrodas viņ ai pa kreisi uz centru (starp citu, “vene” no igauņ u valodas tiek tulkots kā “krievu valoda”). Ieeja muzejā maksā.3, 20, un tiesī bas fotografē t joprojā m ir ebrejs, par kuru tiek izsniegts oranž s papī ra aplis, kas jā pielī mē pie drē bē m vai vismaz pie rokas (lai tas nebū tu manā ms fotogrā fijā s kā ds, kurš nolemj pats nofotografē ties š ajā muzejā ) . Arī š is muzejs ir interesants, ievē rī bas vē rts.

Vispā r nav nosē doš s muzejs, bet ļ oti cienī gs.

BEER GARDEN DOUBLE 2


Uz pulksten 14 jau bijā m apmeklē juš i 2 diezgan labus muzejus un nolē mā m kaut kur aizbraukt papusdienot. Un uz kurieni? Kur alus ir labs. Kur tas ir labi? In Peppersack. Bet tur ir dā rgi. Tā pē c nolē mā m labā k iepazī ties ar restorā na BEER GARDEN virtuvi, jo iepriekš ē jā dienā tur neē dā m gandrī z neko, bet dzē rā m tikai alu. Kad ieradā mies un apsē dā mies pie galdiņ a, pie mums pienā ca viesmī le, kura runā ja ļ oti labi krieviski, un pirms viņ a devā s pē c ē dienkartes, es pasū tī ju sev karaļ a Ludviga sievu un Melno mū ķ eni, uz ko viesmī le atbildē ja, cik lieliski. izvē le. Ē dienā pasū tī jā m salā tus ar jē ra fileju (8.50), zandarta fileju ar citronu risoto (13) un sē ņ u zupu (5.50). Es arī gribē ju pasū tī t laš a zupu ar garnelē m, bet tā pē c

dzē rā m diezgan daudz š ķ idruma (saprotiet, ka neaprobež ojā mies ar divā m alus krū zē m), nolē mu š o lietu atstā t vē lā kam laikam, bet noteikti ir jā pamē ģ ina š ī zupa (un ne velti teiksim, skatoties uz priekš u). Arī viesmī le bija ļ oti izpalī dzī ga: redzot, ka mums beidzas alus,

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums