Labas atmiņas par Tallinu

30 Oktobris 2014 Ceļošanas laiks: no 08 augusts 2014 ieslēgts 12 augusts 2014
Reputācija: +22
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Augusta sā kumā mē s ar draudzeni veicā m ceļ ojumu (protams, ne apkā rt pasaulei, bet tomē r) uz 10 klā ju kruī za prā mja "Princess Anastasia" marš rutā : Sanktpē terburga - Helsinki-Stokholma-Tallina-Sv. Pē terburga.

Es varu teikt, ka tas ir lieliski! Tevi uzreiz ieskauj neticami daudz gaisa un ū dens...Ir brī niš ķ ī gi, izejot uz augš ē jo klā ju, apbrī not jū ru, spož o sauli, mā koņ us, skriet pa krastiem, salā m.

Bū dama liela ceļ ojumu cienī tā ja, beidzot nolē mu pats atklā t Skandinā viju. Tam vajadzē ja bū t agrā k, bet kaut kā nesanā ca...No galvaspilsē tā m, kuras mums vajadzē ja apmeklē t, ir pazī stama tikai Tallina. Mī ļ otā Tallina...Uzreiz atcerē jos, kā.13 gadu vecumā to pirmo reizi apmeklē ju. Tā bija tā pati siltā vasara, jū lijs. Pā ris naktis pavadī jā m greznajā Viru viesnī cā , kas š odien ir viena no Tallinas raksturī gā kajā m iezī mē m.


Un no viesnī cas atvē rtā s terases paveras brī niš ķ ī gs skats uz pilsē tu. Atceros, kā iepretim Vecpilsē tas Vī rusu vā rtiem nopirkā m mazu maigu saldo zirņ u puš ķ i. Tas tieš ā m bija ī sts saldais zirnis ar savu elpu aizraujoš o smarž u...

Tallinai laiks š oreiz bija par maz. Kamē r VIP izkā pa no kuģ a, pē c tam organizē ja tū ristus, kuri iegā dā jā s ekskursijas, pienā ca mū su kā rta. Bija jau pē c 11:00. Pē c sasveicinā š anā s igauņ u valodā un pases pasniegš anas sastapu burvī gu robež dienestu pā rstā voš ā s meitenes smaidu, kura uzreiz man jautā ja: “Vai tu mā cī jies pie mums? ". "Nē, " es atbildē ju, "bet es ļ oti mī lu Tallinu. " Š oreiz viss atkā rtojā s - saldie zirnī š i pie Vecpilsē tas vā rtiem bija manā rokā!

Pat uz prā mja nolē mā m “ieč ekot” Tallinā , apmeklē jot Goodvin steiku namu. Man ļ oti patika ī stais steiks no ī stas gaļ as. Neejiet garā m - iesaku.

Atpakaļ uz prā mja mē s sē dē jā m pie Seven Seas bā ra loga. Bija laiks vakariņ ā m. Kuģ ojot, apbrī nojā m skatu uz Vecrī gu no jū ras ostas. Kā saka, bilde. Piecas viduslaiku smailes paceļ as debesī s, kreisajā pusē redzami Tallinas pilsē tas debesskrā pji, viesnī ca Viru. Bet starp tiem ī paš i izceļ as Olevistes baznī cas gotiskā smaile, kas ilgu laiku kalpojusi par ceļ vedi Tallinā ienā koš ajiem tirdzniecī bas kuģ iem. Un satriecoš s saulriets. Vakariņ ā s uz kuģ a tika pasniegta glā ze degvī na vai glā ze š ampanieš a. Pacē lā m glā zes uz Tallinu!

Somija. Nopirku pastaigu ekskursiju pa Helsinkiem. Vispā r man ļ oti patī k ar kā jā m izpē tī t nepazī stamas vietas. Š eit viss sakrita. Laikapstā kļ i atkal ir brī niš ķ ī gi. Ekskursija sā kā s pulksten 9 un ilga vairā k nekā divas stundas. Pē c tam paš i izstaigā jā m pilsē tu un ar to paš u tramvaju atgriezā mies uz prā mja. Tū risma vadī tā js ir ļ oti gudrs un zinoš s.


Protams, Helsinki ir pilnī gi moderna pilsē ta, jo ir trī s reizes pā rbū vē ta, bet pietiekami skaista. Vispirms no ostas braucā m ar 9. tramvaju lī dz pilsē tas centram, izbraucā m cauri interesantā kajā m Helsinku vietā m un apskatī jā m lielā ko pareizticī go baznī cu Rietumeiropā - Debesbraukš anas katedrā li un Senā ta laukumu, Torgovajas laukumu, vē sturiskā centra kvartā lus, Centrā lā dzelzceļ a stacija, Ateneum mā kslas muzejs, Somijas parlamenta ē ka, baznī ca klintī . Iespaidi ir labi, bet ir palicis daudz interesantu lietu, ko es vē lē tos apmeklē t. Domā ju, ka bija iespē jams pat uz Porvo aizbraukt atvē lē tajā laikā.

Jā , es pilnī gi palaidu garā m kaut ko, kas jā saka.

Jū s varat apbrī not visu Helsinku pilsē tas panorā mu un izdzert glā zi š ampanieš a savai drosmei no 12 stā vu ē kas augstuma, proti, augstceltnes celtnis, kas stā v pilsē tas centrā pie dzelzceļ a stacijas, paceļ as. platforma ar galdu, pie kuras š ajā augstumā sē ž aizrauš anā s meklē tā ji.

Zviedrija. Stokholma. Izdevā mies 3.5 stundu autobusa tū rē , kuras programmā bija brauciens uz Stokholmas salā m, lī dz apm. Djurgå rden, kas atrodas Stokholmas centrā lajā daļ ā . Piestā jā m pie skatu platformā m, no kurā m paveras brī niš ķ ī ga pilsē tas panorā ma no 30 metru augstuma. Iepazinā mies ar mū sdienu pilsē tas daļ u, apskatī jā m Rā tsnamu. Brī niš ķ ī ga ekskursija noslē dzā s ar interesantu, zinoš u gidu paš ā vecpilsē tas centrā.

Un jau pastaigu ekskursijā pa Vecrī gu iepazinā mies ar Karaļ a pils - vienas no lielā kajā m Eiropā , kas ir paš reizē jā Zviedrijas karaļ a oficiā lā rezidence, vē sturi.

Stokholmas iespaidi ir pā rsteidzoš i: neticami tī ra, zaļ a, sena pilsē ta, kas atrodas uz 14 salā m. Apsargus redzē jā m pie Karaļ a pils, Rā tsnama. Iegā jā m iekš ā ļ oti skaistā protestantu (luterā ņ u) baznī cā . Apskatī jā m katedrā li, Kungholmenu - Zviedru akadē miju - Nobela muzeju, Ziemeļ u muzeju, Melorē na ezeru. Apskatī jā m salas – Ostermalmu, Vasastanu, Gamlastā nu.

Izbraucot no Stokholmas, mē s ilgi, ilgi stā vē jā m uz augš ē jā klā ja un apbrī nojā m neskaitā mo salu skatus, kas izkaisī ti apkā rt.

Ir par ko sapņ ot un ko novē lē t sev.

Piemē ram, lai uz Ziemassvē tkiem atbrauktu uz Stokholmu. Vai pavasarī , kad zied ceriņ i, vai vasarā.

Bet noteikti atgriezieties kā dreiz un palieciet tur ilgā k.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums