Dominikānas Republikas Republika. Puntakanas lidosta. Bavaro. Tropical Clubs Bavaro Reso Hotel

02 Maija 2012 Ceļošanas laiks: no 28 Marta 2012 ieslēgts 08 Aprilis 2012
Reputācija: +99
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Dominikā nas Republikas Republika. Puntakanas lidosta. Bavaro. Viesnī ca Tropical Clubs Bavaro Resort 3 *.

Sā ciet no jauna. Jau ilgu laiku esam lolojuš i plā nus apmeklē t Atlantijas okeā na Karī bu reģ ionu. Rudenī maz lidojā m .

Divi pieauguš ie un divi bē rni - 4 un 7 gadi. Š o mū su vē lmju ī stenoš anai negaidī ti parā dī jā s gan laiks, gan nauda. Laika un naudas ietvaros iekļ aujas tikai ī paš ie piedā vā jumi. piedā vā jums š ai viesnī cai, nebija no kā izvē lē ties, izlasot mū su un burž uā zisko tū ristu informā ciju, viņ i nesaskatī ja ī paš as kontrindikā cijas un nolē ma - braucam.

Vispozitī vā kos iespaidus atstā ja Aeroflot č ā rterreiss. Mē s lidojam diezgan biež i, uz daž ā diem reģ ioniem. Un viss, piemē ram, "Transaero" no Domodedovas. Š oreiz, ierodoties Š eremetjevā , jau no paš a sā kuma bijā m patī kami pā rsteigti par kopē jo terminā ļ a darba organizā ciju. Ir daudz brī vas vietas, nav nekā das steigas, viss mierī gs un izmē rī ts.


Reģ istrā cija un bagā ž as reģ istrā cija pagā ja ā tri un bez nerviem, pasu un muitas kontrole arī bija kaut kā nemanā ma, izbraukš anas gaidī š anas zonā ir daudz tukš u vietu, nav aizņ emtas kafejnī cas, un principā tas ir pasū tī jums daudz patī kamā k bū t nekā Domodedovā . Tā lā k pā rsteigumi turpinā jā s lidmaš ī nā . Lidojā m ar Airbus 300. Ņ emot zinā mu pieredzi tā lsatiksmes lidojumos un atceroties, ka Transaero visas izklaides lidojumā maksā lielu naudu (visu reizina ar vismaz 2 vai pat 4), es nē sā ju lī dzi kaudzi daž ā du ierī č u priekš man paš am un bē rniem + papildus Baterijas viņ iem, vienalga, 12h vienā krē slā kaut kam pienā kas. Turpat, priekš ā esoš ā sē dekļ a aizmugurē , atradā s monitors, vadī bas panelis un brī va pieeja visam saturam: kinoteā tris ar lielisku daž ā du ž anru filmu izvē li. Spē les. Karikatū ras. Audiogrā matas. Mū zika.

Ne tikai, turpat USB un ligzda tī kla vadam – ja gribi pieslē gt portatī vo datoru, ja vē lies uzlā dē t telefonu vai planš etdatoru. Kopumā viss ir jū su ē rtī bā m. Iepriekš ē jā lidojumā , arī diezgan garajā , Transaero prasī ja 1000 rubļ u par multimediju izklaides centru. Ja nevē laties maksā t, skatā ties uz lidojuma shē mu monitorā . Tā lā kais ē diens lidmaš ī nā - "Transaero", tā lajos lidojumos nervozi kū p maliņ ā . Vienkā rš i pā rsteidzoš a atš ķ irī ba. Pasū tī jā m ī paš u bē rnu ē dienkarti. Un bē rni tika ē dinā ti pē c atseviš ķ as programmas. Ē dienu kvalitā te un daudzums atstā ja vispozitī vā kos iespaidus. Sulas un ū dens bija neierobež oti. Pē c noklusē juma tika iekļ autas segas un spilveni. Š ķ iet, ka Aeroflot, mū su personā , ir ieguvis pastā vī gos klientus. Kopumā lidojums bija vieglā ks nekā gaidī ts, lielā mē rā pateicoties Aeroflot.

Lidmaš ī nā iedod aizpildī t imigrā cijas kartes, tā s aizpilda visiem, arī bē rniem. Mē s ielidojā m, izgā jā m uz skrejceļ a un ar kā jā m iegā jā m lidostas ē kā . Lidosta organizē ta pē c bungalo principa, klā ta ar palmu lapā m, logu un durvju nav, viss izpū sts. Starp citu? Dominikā nas Republikā jau ir 7 starptautiskā s lidostas, Punta Cana ir privā ta lidosta, un tā ir orientē ta galvenokā rt uz Eiropu un Krieviju. Diezgan ā tri izgā jusi pasu kontroli un bagā ž as izsniegš anu, iegā zos autobusā un pē c 20 minū tē m jau bija viesnī cā . Saskaņ ā ar vietē jiem noteikumiem reģ istrē š anā s ir no pulksten 15:00. Un pē c 10 no rī ta mē s jau bijā m klā t. Reģ istratū rā , ieraugot mū su jaunā ko paaudzi, laipni sagaidī ja, un pē c 20 minū tē m jau vilkā m no kofera peldkostī mus un pā rģ ē rbā mies istabā . Mums bija jā maksā Superior, nevis standarta. Istaba ir diezgan liela, divas divguļ amā s gultas, patieš ā m liela, un viena vienvietī ga gulta.

Istabā ir pilnī gi slikts lielais skapis, nav plauktu, tikai telpa ar durvī m. Galds, kas sadalā s pie jebkura pieskā riena, naktsgaldiņ š starp gultā m arī nav mē beļ u mā kslas paraugs. Uz balkona ir plastmasas galds un trī s krē sli. Maksa par telpas nomaiņ u uz vietas pret labā ku ir 5 USD dienā vienai personai. Pati viesnī ca atrodas 200 metrus no okeā na, un tā it kā sastā v no divā m teritorijā m, no kurā m viena - galvenajā ir savs restorā ns, neliels baseins, un tā ir piepildī ta ar divstā vu mā jā m, kas iet cauri š ai teritorijai. 70 metrus nokļ ū stat divā s trī sstā vu ē kā s, kur tā s faktiski apmetas daž ā dos veidos, piedā vā jot ī paš us piedā vā jumus. Ir divi baseini, kaut kas lī dzī gs dž akuzi, un restorā ns. Jā ! Ir atseviš ķ a reģ istratū ra. Sakarā ar to, ka viesnī cā ir divas reģ istratū ras, pastā v pastā vī ga neskaidrī ba ar tū ristu ž ogu ekskursijā s. Gidi paš i mulsina un nosauc nepareizo tikš anā s vietu.


Otro reģ istratū ru nez kā pē c sauc par "Hotel Alision". Neviens nevienu negaida un nemeklē . Tu neesi klā t, kad piebrauca autobuss, paš i vainī gi - viņ i aizbrauc, pat nemē ģ inot tevi vismaz kaut kā atrast. Maigi izsakoties, š ī pieeja bija zinā mā mē rā š okē još a. Viesnī cas teritorija ir maza, viss ir pā rpildī ts un bez volā niem. Ē diens restorā nos ir vairā k nekā pieticī gs, brokastis ļ oti vienkā rš as, pat olu kulteni ne vienmē r cep, ir pilnī gi neē damas sojas desas un tas pats š ķ iņ ķ is. Daž ā di cepti, tvaicē ti, vā rī ti un tā tā lā k. Dā rzeņ u banā ni un ananā si. Par to, ka ir dā rzeņ u banā ni, man kaut kā iepriekš nebija ne jausmas. Nav iespē jams tos ē st neapstrā dā tus. Retas muļ ķ ī bas. Bet no tiem var pagatavot daudz daž ā du ē dienu. Lē ti un jautri. Neteikš u, ka garš ī gi, tas ir neparasti. Dā rzeņ u banā nu biezenis ir nedaudz lī dzī gs kartupeļ u biezenim.

Principā izsalcis nepaliksi, bet brokastī s baudu sagā dā tikai papaija un ananā si. Ļ oti garš ī gs. Pusdienas arī nav nekā ds frizieris, kaut kā da zupa. Zivis-gaļ a-vista. Biež i vien jū ras veltes - gliemenes, kalmā ri un citi tiem lī dzī gi. Rī si, makaroni, tvaicē ti dā rzeņ i, daž reiz kartupeļ i. Vakariņ as ir gandrī z tā das paš as kā pusdienas, ar to atš ķ irī bu, ka tajā s tiek izdalī tas porcijas no kaut kā uz grila cepta.

Principā gan mē s, gan bē rni vienmē r atradā m kaut ko garš ī gu un apmierinā ti izgā jā m no restorā na.

Jū ras veltes lietojā m ar lielu prieku, tā s vienmē r bija svaigas un garš oja savā dā k nekā mū su veikalos nopē rkamā s 20 reizes saldē tā s. Gandrī z vienmē r ir pieejams ū dens, dzē rieni, tē ja un kafija. Ļ oti garš ī gs kakao. Rež ī mā "Viss iekļ auts" no plkst. 10 lī dz 23 bez ierobež ojumiem tiek lieti vietē jā s raž oš anas alkoholiskie dzē rieni un kokteiļ i. Alus. Viss ir ļ oti pieņ emamā kvalitā tē.

Daž i mū su tautieš i no rī ta sā k liet alu, tad raiti pā riet uz rumu un lī dz pusdienas laikam vai nu guļ uz sauļ oš anā s krē sliem visnedabiskā kajos pozī cijā s, vai ar stiklveida acī m, klusi š ū pojoties, sē ž bā rā , skatā s apkā rtē jos. viņ iem. Reizē m nebija patī kami atrasties blakus. Kopumā viesnī ca atstā j labu iespaidu. Personā ls ir ļ oti draudzī gs un nav uzmā cī gs. Internetā ir informā cija par zā dzī bā m viesnī cā s pat no seifiem un aizslē gtiem koferiem. Viesnī cu administrā cija pienā cī gi nereaģ ē uz tū ristu izteikumiem par naudas un vē rtslietu pazaudē š anu to teritorijā . Ņ emot š o informā ciju no daž ā diem avotiem un par to diezgan baž ī damies, es paņ ē mu lī dzi plastmasas Pelican maciņ u, turklā t uzkā rot tam papildu slē dzenes. Sieva jokoja, ka ē rtā k bū tu visu nest uzreiz. Nav tik vienkā rš i. Tomē r ne reizi pat pieķ ē ru mē ģ inā jumus iekļ ū t koferos.


Daž kā rt dā rgie telefoni un fototehnika palika brī vi pieejami, nekas netika zaudē ts. Naudu paņ ē ma tikai no gultas, ko atstā ja kā dzeramnaudu istabenei. Jū s varat samaksā t par seifu 2 USD dienā , ieslē gt elektronisko slē dzeni un izmantot to. Bet, kā liecina prakse, seifs istabā nav aizsardzī ba pret viesnī cu zagļ iem. Man likā s, ka ideja ar ī paš o. lieta ir veiksmī gā ka.

Lai to atvē rtu, ir nepiecieš ams vismaz laiks un ī paš i instrumenti;

Gandrī z pludmalē ir vē l viena ē ka - kur ir numuri ar skatu uz okeā nu. Piemaksa par pā rcelš anos uz turieni ir USD 20 no personas dienā . Tam nav nekā das ī paš as nozī mes, visi nemitī gi staigā š urpu turpu pa š o ē ku, jā iet ē st, vienalga uz galveno teritoriju, plus brī ž iem smird pē c kanalizā cijas.

Pludmale, kas tiek uzskatī ta par viesnī cu, maigi izsakoties, atstā j neviennozī mī gu iespaidu - maigas baltas smiltis, palmas, BET blakus ir bū vlaukums, banā ls poligons, smuki BU sauļ oš anā s krē sli, plastmasas krū zes visur, kurā s visi dzē rienus lej bā rā . Aļ ģ es periodiski atrodas jū rā , tā s var arī gulē t kā liela trekna desa uz sē rfoš anas strī pas, tiek noņ emtas, bet kaut kā kū tri un lē ni. Vairā kas dienas ū denī bija tik daudz aļ ģ u, ka okeā ns izskatī jā s pē c ķ ī nieš u zupas. Peldē ties tur vienkā rš i nebija iespē jams. Jā , un principā atrasties pludmalē nav patī kami. Tomē r tas ne vienmē r notiek, daž reiz aļ ģ u nav vispā r un ū dens ir kristā ldzidrs. Acī mredzot tas ir atkarī gs no nemieriem okeā nā . Apmē ram 300 metrus okeā nā atrodas rifs, uz tā nemitī gi puto ū dens, tas norobež o krastu no spē cī giem viļ ņ iem un daž ā diem nelū gtiem jū ras iemī tniekiem - haizivī m pirmā m kā rtā m.


Vispā r ir stulbi atrasties viesnī cas pludmalē , tikai tā pē c, ka tuvumā ir bezmaksas dzē rieni. Ja jū s ejat 500 metrus pa kreisi (ar skatu uz okeā nu), tad dā rgas viesnī cas sā kas ar ļ oti tī rā m un skaistā m pludmalē m, un pats okeā ns tur ir tī rā ks un siltā ks, saskaņ ā ar vietē jiem likumiem 40 metri no sē rfoš anas ir izplatī ti, ja jū s neņ emiet viesnī cas sauļ oš anā s krē slus, nevienam nav tiesī bu kaut ko darī t, lai jū s uzdā vinā tu. Viens dedzī gs apsargs mē ģ inā ja mū s sū tī t tā lā k, viņ i saka, ka viesnī cas pludmale tika nosū tī ta, un pirms pusdienā m nostā dī ja palmu tieš ā apsardzes tuvumā , lai arī kā mē s iegā jā m viesnī cā un, nedod Dievs, nesē dē tu uz viesnī cas sauļ oš anā s krē sla . Tur arī ir kaut kas lī dzī gs tirgum, par lielu naudu tirgo principā visā dus atkritumus, ļ oti zemas kvalitā tes t-kreklus un š ortus, neglī tus un dā rgus. Kaut ko salī dzinoš i pieklā jī gu un nedā rgu (12-15 dolā ri par T-kreklu) var atrast jau pē c izbraukš anas no pludmales ciematā , veikalos.

Vietā m ir krieviski runā još as daiļ avas, pā rsvarā ar patstā vī gā m. Suvenī ri ir nož ē lojami, sudrabs maksā absolū ti briesmī gu naudu. Vispā r man nebija tā da sajū ta, ka Dominikā nas Republika ir nabadzī ga valsts, un dominikā ņ i veģ etē nabadzī bā , cenas parastos pā rtikas veikalos, piemē ram, Huan Dolio vai La Romano ir diezgan Maskavas, ceļ malas kafejnī cā s. , arī nevar teikt, ka tas ir lē ts. Bet svaigā m zivī m un jū ras veltē m cenas ir krietni mazā kas nekā pie mums. Arī apģ ē rbs un apavi ir nedaudz lē tā ki. Lai gan benzī ns maksā.2 USD par litru - bet viss ir automaš ī nā s vai mopē dos. Satiksme nav nekā di regulē ta, neviens nepievē rš uzmanī bu zī mē m. Apdzī votā s vietā s var viegli iestrē gt sastrē gumā , Taksometrs ir dā rgs. Dā rgā ks par Maskavu, pat oficiā ls. Interesanti, ka ceļ u policija strā dā lī dz 18.00, tad pilnī ga brī vī ba! Jū s varat iznomā t automaš ī nu no 40 USD dienā . Jā!

Neuzticieties paš taisī tā m kartē m, kurā s ir norā dī ta Karī bu jū ra netā lu no Puntakanas, un neklausieties tū risma nozares iedzī votā ju raidī jumos par Karī bu jū ras reģ ionu. Bavaro kū rorts ir Atlantijas okeā ns, visī stā kais un nepā rprotamā kais. Turklā t š ī ir tū ristu rezervā cija, no turienes nokļ ū t lī dz tai paš ai Karī bu jū rai ir diezgan ilgi un dā rgi. Sabiedriskā transporta tur nav. Ja uz savu, tad vai nu taksi vai auto nomu. Visā das ekskursijas no saimnieka puses maksā absolū ti nenormā lu naudu, un lielā ko daļ u laika pavadī si ceļ ā saspiestā autobusā , kamē r tevi vedī s uz š ausmī gi dā rgiem suvenī ru veikaliem, iepriekš pamatī gi izskalojot smadzenes, ka tā ir ka tikai ī sts rums, cigā ri utt. Jū s varat iztē rē t daž us dolā rus vairā k, bet varat bū t droš s...bla. . bla. . bla.

Precī zā k bū tu teikt, ka š ā dos veikalos par absolū ti vienu un to paš u preci maksā si tieš i divas reizes vairā k nekā parastā lielveikalā . Kopumā uzņ ē mē jas puses darba metodes un stils ir vē rts pie tiem pakavē ties atseviš ķ i. Jau no pirmajā m minū tē m pē c ieraš anā s jū s sā kat, maigi izsakoties, dezinformē ts. Uz vienkā rš u jautā jumu par to, kā ds ir peso kurss pret dolā ru, aci nepamirkš ķ inot, viņ i teiks: "Nū ū ū , tā pat kā Maskavā , 29-30 peso par dolā ru. " ..


Tā lā k uzreiz pē c iekā pš anas autobusā pē c minimā lā kā s obligā tā s informā cijas izrunā š anas par valsti tiksi konsekventi un mē rķ tiecī gi biedē ts, solot, ka, ja uzdroš inā sies pamest viesnī cas teritoriju, turpat ar tevi kaut kas notiks, kaut kas nelabs, vismaz paliksi bez naudas...Psiholoģ iskais spiediens neapstā jas, iesitī s galvā , ka vajag palikt viesnī cā , nu ā rkā rtē jos gadī jumos uz pludmali, un tad uzmanī gi! Esiet pastā vī gi modrs, nerunā jiet ar nevienu, ja kā ds pie jums vē rš as savā dzimtajā valodā - skrien neatskatoties. Tas noteikti ir krievu noziedznieks, kurš slē pjas Dominikā nas Republikā no tiesas. Galu galā starp Krieviju un Dominikā nas Republiku nav izdoš anas lī guma! Visa krievu noziedzī ba te silda vē deru un tikai skatā s, vai kā ds nemulsinā s. Nemitī gi tiek tiraž ē ta tē ma, ka salā drī kst nē sā t ieroč us, vietē jie staigā ar bisē m, mač etē m utt.

d ...viņ i saka, es atceros miljonu gadī jumu, kad ... ! Nepē rciet nekā das ekskursijas pludmalē , nepē rciet NEKUR - vismaz ekskursija vienkā rš i nenotiks, un ja notiks, tad noteikti kaut kur aizmirsī s, neatvedī s, aplaupī s pa ceļ am utt. cits Uz tieš i uzdotiem jautā jumiem; kā tur nokļ ū t? Kur iznomā t auto? Kur ir interesanti doties? Ko jū s varat redzē t paš i? Vai nu viņ i vispā r nereaģ ē , vai arī sā k nest muļ ķ ī bas, kas ir pilnī gi ā rpus pieklā jī bas robež ā m gan par ī res izmaksā m, gan par to, ka, ja ņ emat automaš ī nu, tad nomas birojs noteikti organizē s jums avā riju. , puika uz mopē da pakritī s zem taviem riteņ iem, ar tevi noplē sī s lielu naudu, un viņ i, protams, nevarē s palī dzē t š ā dā situā cijā . Viņ i stā stī s par ļ aunajiem haitieš iem, kuri, iestā joties krē slai, ļ auž u pū lī bloķ ē ceļ us, aptur maš ī nas, sit visiem pa galvu, ņ em visu, ko var.

(tajā paš ā laikā tiek aizmirsts, ka par dominikā ņ u brī vo ieroč u nē sā š anu paš as ausis š ķ indē ja, un ļ aunajiem haitieš iem ir diezgan ievē rojamas izredzes uzskriet uz š ā vienu vai pat magnum lodi no š ā di apturē tas automaš ī nas) Kas tu esi! Nav automaš ī nu! Tas izskatī jā s ī paš i jauki; kad gide, jauna skaista sieviete, kura nesen Hič koka stilā stā stī ja visas š ī s š ausmas, pē c pulksten 21 gandrī z pilnī gā tumsā izkā pa no ciema autobusa un brauca ar pavisam jaunu japā ņ u auto, acī mredzot ļ aunie haitieš i viņ u pazī st. pē c skata un neaiztiec viņ u! Nepiecieš amā informā cija ir jā atrod paš am. Turklā t administratori uzvedas ne visai skaidri. Jū s jautā jat parastā angļ u valodā : Mums ir jā iekļ ū st delfī nu pē tniekā , kā vislabā k to izdarī t? Viņ i sā k jums izlocī t broš ū ras un izskaidrot, kā nokļ ū t Delfī nu zemē , tas nav viens un tas pats.

Vispā r lidojiet ellē uz Lieldienu kū kā m, iztē rē jiet diezgan taustā mu naudu ceļ ojumā un sē diet piesietu viesnī cā vai staigā jiet kā kaza uz auklas, kur jū s vedī s, un saprotiet, ka viņ i cenš as visā di. atņ emt jums izvē les brī vī bu un ierobež ot to, ko tikai jū s nevarat vispareizā ko un adekvā tā ko laika pavadī š anu. Paš laik Dominikā nas Republika nez kā pē c tiek pozicionē ta kā pretsvars Ē ģ iptei. Un cenas pieklā jī gā m viesnī cā m Ē ģ iptē tika paceltas lī dz Dominikā nas Republikas budž eta lī menim (no tiem tieš i Tropical Clubs Bavaro Resort 3 *), un tagad, kurš varē ja atļ auties lidot uz Ē ģ ipti uz divā m nedē ļ ā m, dzer pē c sirds patikas. tur it kā bezmaksas alkohols, pieliekot klā t diezgan krietnu naudu, ieguva iespē ju nokļ ū t Atlantijas okeā na Karī bu reģ ionā ja ne uz divā m, bet uz vienu nedē ļ u. Ir aptuveni skaidrs, kā da auditorija biež i sastopama š ā da lī meņ a viesnī cā s?


Patiesī bā tā pē c, ka pirms daudziem gadiem mē s pā rtraucā m doties uz Ē ģ ipti, š eit tas parā dī jā s mū su priekš ā pilnā izaugsmē . Parasti mē s cenš amies nepā rmaksā t par viesnī cā m, jo ​ ​ mē s tā s vienmē r izmantojam tikai kā palaiš anas platformu. Turpat, ja gribi sajust visu tropu š armu, netē rē jot uz vietas ļ oti jū tamu naudu, pē c lielā kā s daļ as laika pavadī š anas viesnī cā , jā iet uz 5*, baigi dā rgi, bet nogriež visu ka "Ē ģ iptes" publika, kuru var apskatī t mā jā s pilnī gi bez maksas.

Tā lā k ekskursijā s un izbraucienos.

Parasti pē rkam vienu ekskursiju no saimnieka. Pā rē jo pē c saviem ieskatiem organizē jam paš i. Š oreiz tā bija ekskursija uz Saonas salu, ar pieturu pie miljonā ru pilsē tas, pieturas Atlantijas okeā na un Karī bu jū ras krustpunktā , mangrovju audzē m, jū ras zvaigznē m un visā diem citiem priekiem.

Tā ir laiva, kurā var vismaz normā li, bez saspieš anas pasē dē t un, ja vajag, piecelties kā jā s, izstaipī ties, kaut ko darī t, ir normā ls jumts virs galvas, tualete un vismaz kaut kā da iekš ē jā telpa. Ū dens un daž i dzē rieni ir klā t, tikai uz laivas, bet ļ oti ierobež oti, uz salas netiek piedā vā ts ē diens. Atceroties ekskursiju organizē š anu un vadī š anu Andamanu jū rā , turklā t vietē jā , nevis tū risma aģ entū rā , un ņ emot vē rā procesa izmaksas, radā s zinā ms pā rpratums par notiekoš o...Karī bu jū ra ir pavisam cita, vieta, kur tā un Atlantijas okeā na robež a ir ļ oti skaista, skaidrs, ka ū dens gan pē c struktū ras, gan krā sas ir daž ā ds, kā divu pasauļ u savienojums, vienkā rš i valdzinoš s. Tur ir sē klis, ko pirms daž iem gadiem uztaisī ja viesuļ vē tra, dziļ ums ir sekls, ū dens silts. Mangroves ar fregates putnu koloniju ir arī ļ oti iespaidī gas un neparastas.


Dzī vas jū ras zvaigznes, jū s varat tā s paņ emt, fotografē t ar tā m, neparasti gliemež vā ki ar jū ras dzī vi. Ž ē l, ka ar š ā du ekspluatā ciju tas viss novī st un izmirs, un galu galā , agri vai vē lu, tas pā rstā s tur atrasties. Atceroties, cik izlutinā ta un pieticī ga Š armelš eihas zemū dens pasaule, kas palicis pā ri no Ras Mohammed un Ras Um Sid koraļ ļ u rezervē m, no pagā juš ā gadsimta beigā m, neviļ us tiek vilktas analoģ ijas, un kļ ū st skumji. Pati Saonas sala, skaista ar baltā m tī rā m smiltī m pludmalē , silta mierī ga Karī bu jū ra. Palmas, tropu koki, blī vi krū mi. Sala piedā vā diezgan garš ī gas pusdienas, tostarp omā rus. Ir kaut kā di suvenī ri, T-krekli un š orti. Mums bija pusdienas. Mums nebija laika peldē ties un gulē t uz smiltī m - skrienot, skrienot uz kuģ i un atpakaļ ceļ ā . Galamē rķ a ostā tie skrā pē jas gar krastu ar maksimā lo ā trumu. Atkal ir saspiests autobuss un ceļ š atpakaļ.

Kopumā autobusā pavadī siet vismaz 6 stundas. Turklā t atceļ ā jū s piespiedu kā rtā aizvedī s uz suvenī ru veikalu, kura lī dzī bas, ja vē laties, var atrast pie katras viesnī cas, un jū s tur zaudē siet vismaz stundu. Kopumā Bavaro iezī mes ir tā das, ka uz turieni ir jē ga doties tikai tad, ja esi vē rsts tieš i uz pludmales brī vdienā m, vai arī braucat viegli un jū tat iespē ju pā rvietoties pa salu ar automaš ī nu, apmetoties viesnī cā s. Istaba par mū su naudu maksā apmē ram 1000 rubļ u. Novilkt nav problē ma. Mē s runā jā m ar cilvē kiem, kuri to darī ja - informatī vi, un tik gara ceļ ojuma jē ga ievē rojami palielinā s. Š oreiz maš ī nu nenoī rē jā m, bē rni ievieš daž as korekcijas savā dzī vesveidā.

Tā lā k turpat uz vietas satikā m mū su tautieš us, kuri jau vairā k kā.10 gadus dzī vo Bavaro, tur ir ģ imenes un profesionā li nodarbojas ar nirš anu, viņ i arī uzņ em tū ristus, organizē ekskursijas, izved pa apkā rtni. salas. Viņ i var ceļ ot ar jums saskaņ ā ar atseviš ķ u programmu, aizvest jū s kaut kur, parā dī t interesantas vietas vai palī dzē t jums visos iespē jamos veidos, lai nodroš inā tu jū su plā nu izpildi. Mē s ar viņ iem kuģ ojā m uz Katalinas salu. Š eit cena ir diezgan normā la un atbilst. No pieauguš ā par $ 70, bē rnam lī dz 5 gadiem ir bez maksas, virs $ 35. Peldē š ana bija uz parastā kuģ a, t. s. katamarā ns, daudz vietas, brī vs, jumts virs galvas, tualete ir. Ar pieturā m nirš anai, jū rā , kas vē las peldē t ar maskā m, vē ro zemū dens pasauli no augš as. Kas negrib - paliek laivā . Uz kuģ a tiek piedā vā ti dzē rieni, pē c nirš anas tiek pabaroti ar zupu, kas ļ oti noder.

Ierodoties Katalinas lī cī , ar motorlaivā m tiek nogā dā ti krastā , kur iekā rtojies pludmalē , nopeldies, jū rā ir vairā k dzī vu radī bu nekā Saonā . Ū dens ir dzidrā ks. Un, ja jū s atkā pjaties no sakā rtotā s pludmales, jū s nonā kat praktiski mež onī gā , neapdzī votā teritorijā , palmas, tropu augi, smaragda jū ras spogulis, tropiskā saule, un jū s gaida pirā tu brigas parā dī š anā s. . . ļ oti gleznaini. Bet vienalga, pē c 15 burā š anas atpakaļ ceļ ā , atceļ ā apkalpe ieslē dza mū ziku un sarī koja meistarklasi par “Flomengo? ”, ar prieku dejoja tū ristu sievieš u un bē rnu daļ a.


Paš ā Bavaro mē s devā mies uz Manati parku, tur vienojā mies ar taksistiem par 15 USD, un viņ š gaidī ja, kad mū s aizvedī s atpakaļ (tas ir vē l 20). Parks ir neliels privā ts zoodā rzs, ko bagā ts tē tis uzcē la savai meitai. Daudz skaistu papagaiļ u, jū s varat samī ļ ot iguā nas.

Tomasa Kuka ceļ vedī atseviš ķ i rakstī ts par Manati parku - delfī ni tur tiek turē ti ā rkā rtī gi sliktos apstā kļ os, baseini mazi, aizturē š anas apstā kļ i neatbilst nekā diem standartiem, dzī vnieki iet bojā neskaitot, tā vietā jū rā tiek noķ erti jauni. To visu redzot tieš raidē , kļ uva acī mredzama ceļ vež a patiesī ba. Nauda par dzī vniekiem tiek pelnī ta, neņ emot vē rā tos kā tā dus. Cilvē ka alkatī ba nepazī st ž ē lumu.

Tā lā k mē s paš i saviem spē kiem devā mies pie delfī nu pē tnieka - teritorijā lido lieli krā saini papagaiļ i, taisa skandā lus, cī nā s, vispā r dzī vo savu dzī vi. Ir birzis ar tropiskiem augiem, it kā savvaļ as, nevis kultivē tas. Pludmalē ir baltas tī ras smiltis un palmas. Izrā de ar delfī niem notiek dabī gā baseinā - diezgan liela jū ras teritorija ir norobež ota ar tī klu un sadalī ta sektoros, lielā kais sektors ar delfī niem, blakus atrodas haizivis - aukles, rajas un jū ras lauvas.

Pie izejas gatavā s fotogrā fijas maksā.10 USD. Neatkarī gi no daudzuma. No 10 gab par 9.90. Nav tirgots. Blā vas sejas. Es neatceros tā du, maigi izsakoties, ne gudru pieeju, burtiski visur no 5 gabaliem ir labs cenas kritums, un no 10 un vē l jo vairā k uz pusi. Nē , mē s labprā tā k izmestu lielā ko daļ u, bet mē s nepazeminā sim cenu. Ne citā di, kā arodu apguvuš i no azerbaidž ā ņ iem. Dolphin Explorer noteikti ir ceļ ojuma vē rts. Š ausmī gi dā rgi - bet ir pilnī gi viss, kaut kā ī sti nesaskan ar izmaksā m.

Bavaro teritorijā ir vairā ki lieli iepirkš anā s centri, piemē ram, mū su Auchans miniatū rā , un lielveikals un veikali ar visdaž ā dā kajā m lietā m. Piemē ram, rums, 0.5. litrs tur maksā.150 pesetas, savukā rt veikalos pie viesnī cas maksā.280-300. Ir daudz daž ā du punktu, kuru dē ļ ir jē ga nokļ ū t Sanhuanā (hipermā rketā ). Veikali ar firmas lupatā m vispā r nav pelnī juš i uzmanī bu.


Ja vien tu neesi saplē sis dž insus, par kuriem tu nesaproti, kā pē c tu saģ ē rbies, un tev nav ar ko lidot mā jā s. Es neredzu citu iemeslu, lai tur pirktu. Kaut kā uz salas nav sajū tas, ka atrodies tropos, augļ u ir maz, un to kvalitā te nav gluž i tā da, kā gaidī ts. Atkal daba, ne gluž i tropiska. Uz rietumiem no salas, kur ir ī sti lietus mež i un dž ungļ i, no Bavaro var nokļ ū t tikai tad, ja nospļ auties uz viesnī cu un veltī t tam vairā kas dienas. Uz galvaspilsē tu nedevā mies, nolē mā m bē rniem dot vairā k laika, ko pavadī t pie okeā na.

Pludmalē varat noorganizē t un personī gi peldē t uz laivas, lai snorkelē tu virs rifa, 3 stundas tas maksā.100 USD. Pirmkā rt, kaulē š anā s, protams, sā kas daudz dā rgā k. Vispā r tur nav ko redzē t. Kā iepazī š anā s braucienu atzī mē jiet izvē les rū tiņ u. Indijas okeā na atolu zemū dens pasaulei un vē l jo vairā k Sarkanajai jū rai skaistumā nav nekā tuvu.

Un tur bija interesanti peldē ties maskā un spurā s!

Manuprā t, noderī ga informā cija:

1. Viesnī cā ir Wi-Fi, lai gan rež ģ is ir aizsargā ts ar paroli, bet atslē gu dod reģ istratū rā , un tas ir viesnī cas tā lruņ a numurs (no vizī tkartes). Tas notika divā s viesnī cā s. Jū s varat iet tā lā k pē c analoģ ijas. Ir daudz atvē rtu ķ ē ž u, ī paš i kopienā s, restorā nos un kafejnī cā s. Skype un jebkuri SIP zvanī tā jprogrammas darbojas ar lielu spē ku! Video tiek pā rraidī ts bez bremzē m abos virzienos.

2. Ja nolemjat ceļ ot ar auto, noteikti paņ emiet lī dzi komunikatoru, planš eti ar SIM karti, vē lams ar lielu ekrā nu, uz vietas iegā dā jieties vietē jo SIM karti. (Atkal, ja ticē t gidiem, tas ir praktiski neiespē jami, par to un to, un š ausmī gi dā rgi tū ristiem) Patiesī bā tos pā rdod gandrī z jebkurā lielajā veikalā un ir salī dzinā mi ar mū sē jiem. Pievienojiet savam kontam 10 ASV dolā rus. Pietiekami krā jumi.

Nozī me - caur GPRS, Yandex vai Google detalizē tas salas kartes tiek diezgan ā tri uzpumpē tas. Navigā cijas darbi. Dominikā nas Republikas karte, ko lejupielā dē ju Navitel, bija š ausmī gs posts. Variants ar GPRS ir bez zaudē jumiem.


3. Visur rozetes pē c amerikā ņ u standarta, divi plakanie spraudņ i, tieš i tā di, uz kuriem biež i uzliekam adapterus sadzī ves tehnikai. Tī kla spriegums 110 volti 60 Hz. Apskatiet baroš anas avotus un lā dē tā jus. Teorē tiski š ajos tī klos darbojas visi mū sdienu komutā cijas baroš anas avoti. Tomē r klē pjdatoriem daž reiz ir izņ ē mumi attiecī bā uz 200–240 voltiem. Ar rozetē m istabā s nav bagā ts. (kā arī visur citur) Ja ņ em lī dzi aparatū ru, ar tā du spraudni labā k paķ ert pilota pagarinā jumu piecā m rozetē m. Par vienu problē mu mazā k. Jā , tur maksā.4-5 dolā rus. Un + tikt uz veikalu, biež i 10-15!

4. Ielu apgaismojuma praktiski nav.

Naktī s automaš ī nas un motocikli var pā rvietoties vispā r bez gaismas. Jums jā bū t ļ oti uzmanī giem. Ceļ u policija reaģ ē galvenokā rt uz droš ī bas jostas nepiesprā dzē š anos un runā š anu pa mobilo tā lruni kustī bā.

5. Mobilajiem tā lruņ iem jā atbalsta EGSM 850/1900 MHz standarts. Krievijā tā da nav.

6. Zvani uz dzimteni un jebkur caur vietē jā m SIM kartē m ir nesalī dzinā mi lē tā ki nekā viesabonē š ana. Es parasti klusē ju par IP zvanī tā jprogrammā m.

7. Peldoties okeā nā , atceries par ā trgaitas laivā m ar iereibuš iem tū ristiem.

Kopumā to var apkopot š ā di. Ļ oti interesanta, skaista valsts, ar draudzī giem un atvē rtiem cilvē kiem. Š ausmī gi dā rgi apmeklē tā jiem. Amerikā orientē ts. Pindosiem un kanā dieš iem tur atpū sties ir daudz lē tā k nekā Floridā , tā da ir viņ u veida Krima. Karī bu kū rorts Boca Chica ir piepildī ts galvenokā rt ar novecojoš iem Pindos darbiniekiem kompā nijā ar jauniem dominikā ņ iem un haitieš iem.

Bavaro viņ i arī daudz sauļ ojas dā rgu viesnī cu pludmalē s, un jaunieš i plosā s par budž etu. Krievu alkoholiķ i, vakardienas regulā rie Ē ģ iptē , ir vienkā rš i kultū ras paraugi salī dzinā jumā ar viņ iem. Es nevaru teikt, ka sajū ta ir tieš a "AH!! ! Gribu vē l un vē l! ! . Lai gan varbū t mē s vienkā rš i pasmī nē jā m, es nezinu, pē c Turcijas un Ziemeļ ā frikas Dominikā nas Republika š ķ itī s kā paradī ze zemes virsū . Tač u pē c Dienvidaustrumā zijas, salā m Andamanu jū rā , Indijas, tā s salā m, Maldivu salu arhipelā ga un daudz ko citu, Hispaniola pieticī gi meklē vietu savā dvē selē . Bē rni, tur esot, visi atcerē jā s Taizemi un Indiju, brī ž iem pat Tenerifi ar vē su okeā nu. Un jū s nevarat viņ us maldinā t ne ar ko un nekā dā veidā , tas ir droš ā kais rā dī tā js. Ja ir izvē le, un vilcinā š anā s dvē selē - Taizemes salas Andamā nā vai Taizemes lī cī , vai Hispaniola, tagad noteikti sliecamies uz pirmo.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums