Ekskursija uz Santo Domingo

23 Februāris 2011 Ceļošanas laiks: no 09 Februāris 2011 ieslēgts 10 Februāris 2011
Reputācija: +134
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š odien es runā š u par ekskursijā m uz Santo Domingo.

Izbraucam no Punta Cana uz Santo Domingo pusi. Pirmā interesantā vieta, ko satiekam savā ceļ ā , ir bazilika Higuejā , Svē tā s Altagracia templis, dominikā ņ u tautas patronese. 21. janvā ris ir š ī svē tā svē tki, brī vdiena. Bijuš ais pā vests Jā nis Pā vils II daudzkā rt ieradā s š eit, lai atzī mē tu š os svē tkus. Ļ oti interesanta un neparasta tempļ a arhitektū ra. Iekš ā ir Svē tā s Altagracia ikona, un katrs, kas ieiet templī , paceļ as pie altā ra, pieliek roku pie ikonas un lū dz palī dzī bu vai kā das visdziļ ā kā s vē lmes.

Pa ceļ am uz Santo Domingo piestā jam zivju tirgū , kur gatavo apbrī nojami gardas fritē tas zivis ar piedevu no tostoniem, saldajiem kartupeļ iem un avokado. Trauka izmaksas ir 200 peso (6 dolā ri), zivs svars ir 1.5-2 svari. Es nezinu vietas Dominikā nas Republikā , kur zivis var ē st lē tā k un garš ī gā k. Atkal jā sagatavojas tam, ka starp baltajiem bū si vienī gais.


Iebraucam Santo Domingo, pirmā interesantā vieta mū su ceļ ā ir akvā rijs, kur apkopota daž u Karī bu jū ras un Atlantijas okeā na iedzī votā ju kolekcija. Pa Akvā rija parka teritoriju klī st labsirdī gas un kautrī gas iguā nas. Pavisam ne tā , kā Ovjedo ezera salā s, Jaragvas nacionā lajā parkā , no kuras nā cā s bē gt, bet tas jau ir cits stā sts un ekskursija. Jū ras dzī vnieku kolekcija ir diezgan bagā ta - lielie jū ras un saldū dens bruņ urupuč i, haizivis, mazā s akvā rija zivtiņ as, piranjas, barakudas, dzeloņ rajas, skaistas krā sainas zivis, omā ri, murē nas, milzī gas dziļ jū ras zivis, Napoleoni, lidojoš ā s zivis, lodī š u zivis , akmens zivis, lauvu zivs ……………………… Es nevaru tos visus uzskaitī t.

Nā kamā mū su ceļ ā ir Kolumba bā ka. Monumentā la ē ka, kas celta 1992. gadā un kuru iesvē tī jis pā vests Jā nis Pā vils II. Bā ka celta templieš u krusta formā , pieminot faktu, ka H. Kolumbs bija Templieš u bruņ inieku bruņ inieks. Bā kas iekš pusē atrodas lā de, kurā atrodas H. Kolumba pelni (saskaņ ā ar dominikā ņ u leģ endu). Turklā t bā kā atrodas to valstu izstā ž u telpas, kuras piedalī jā s š ī s struktū ras bū vniecī bā .

Nā kamais mū su apmeklē juma punkts ir Santo Domingo vē sturiskā daļ a – koloniā lā zona. Galvaspilsē tas laika skaitī š ana tiek veikta kopš.1496. gada, kad H. Kolumba brā lis Bartolomeo Kolumbs uzcē la ………………………………. Bet tā s ir detaļ as. Galvenais un centrā lais laukums ir Kolumba laukums jeb parks, kur atrodas Kolumba piemineklis un atrodas katedrā le. Katedrā le ir interesanta no ā rpuses un skaista iekš pusē , tajā var redzē t daudz neparastu lietu. Templis ir ļ oti vecs, celts no 1521. lī dz 1543. gadam. Tā lā k ejam pa ielu garā m kardinā la mā jai un piebraucam pie militā rā forta - Fort Ozama, kas tiek uzskatī ts par vecā ko militā ro celtni Jaunajā pasaulē , celta no akmens (1503-1505). Pē c tam dosieties pa Dam ielu, kuras vē sturi pastā stī s Jū su gids. Jū s redzē siet pieminekļ us, konkistadoru mā jas, kuri devā s ekspedī cijā s no salas uz Latī ņ amerikas valstī m, lai iznī cinā tu indiā ņ us. Apmeklē jiet Nacionā lo panteonu, kur apglabā tas ievē rojamas Dominikā nas Republikas personī bas un varoņ i, klausieties stā stu par Dominikā nas Republikas karogu. Tā lā k mū su ceļ š ved uz Casas Reales pili, kur atradā s karaliskā pieņ emš anas zā le, gubernatora pieņ emš anas zā le, ģ enerā ļ u, kapteiņ u pieņ emš anas zā le, kur atradā s karaliskā aptieka. Tas viss ir saglabā jies sā kotnē jā formā , diezgan interesanta ekspozī cija. Pē c tam apmeklē jiet Alcazar de Colon, H. Kolumba dē la Djego Kolumba pili, kurš kļ uva par š ī s salas gubernatoru, pirmo no Kolumbu dinastijas. Un kā pē c H. Kolumbs nekļ uva par gubernatoru, lai gan viņ am bija vienoš anā s ar Spā nijas karali un karalieni? Jū su ceļ vedis jums pastā stī s par š o un daudz ko citu. Djego Kolumba pilī ir daudz interesantu eksponā tu, kas ļ auj iztē loties tā laika muiž niecī bas dzī vi un dzī vi, gandrī z visi eksponā ti ir ī sti. Š ajā pilī dzī voja piecas Kolumba paaudzes. Turklā t ir daudz citu interesantu vietu, piemē ram, Marijas Toledo laukums, Djego Kolumba sieva, Casa del Cordon - franciskā ņ u ordeņ a mū ku pils, kurā dzimuš i pirmie divi Djego Kolumba bē rni, naudas kaltuve. , Casa de las Gargulas utt……… . Un, protams, ir vē rts pastaigā ties pa gā jē ju ielu El Conde, kur koncentrē juš ies restorā ni un suvenī ru veikali. Š eit var labi kaulē ties un izvē lē ties sev tī kamus suvenī rus. Un neaizmirstiet lielveikalā rumu, kafiju un cigā rus, tā ir lē tā kā vieta, kur nopirkt.

Tā lā k, ja vē l ir laiks un spē ks, var apmeklē t Los Tres Ojos alas, bet man personī gi tā s ne visai patī k, tā s veidojuš ā s pirms nedaudz vairā k kā pusgadsimta zemestrī ces rezultā tā un tur nekas ī paš s tur nav.


Ekskursija ir interesanta zinā tkā riem, kuriem interesē vē sture, tā ir ļ oti bagā ta apskates vietu ziņ ā un informatī va.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums