Ko redzēt Berlīnē

16 Maija 2017 Ceļošanas laiks: no 25 augusts 2012 ieslēgts 25 augusts 2012
Reputācija: +93
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Motelī bija bezmaksas Wi-Fi, un dienu iepriekš mē s saņ ē mā m apstiprinā jumu pa e-pastu, ka esam apmeklē juš i Berlī nes Reihstā ga kupolu. Tiesa, no rī ta pirms brokastī m nā cā s paciesties, lai atrastu programmu, kas pareizi parā da ienā koš o pdf failu.

Brokastis bija 7-00.7-45 devā mies uz Berlī ni (116 km lī dz Berlī nei, 1499 km lī dz jū rai, 7480 km lī dz mā jā m).

Ā rā bija migla, brī ž iem pā rgā ja lietū .

Kamē r braucā m, mē s skatī jā mies dokumentā lo filmu par Berlī ni.

Kad 9-20 ieradā mies Treptovas parkā , laiks jau bija uzlabojies, iznā ca saule, kļ uva siltā ks. Mums tika dotas 20 minū tes, lai izpē tī tu parku.

Pē c tam braucā m gar "Austrumu sā nu galeriju" - Berlī nes mū ra gleznotajā m paliekā m, garā m Reihstā gam, Uzvaras kolonnai un pulksten 10-25 ieradā mies zoodā rzā .

Saņ ē muš i pē dē jos norā dī jumus no gida un atrā vuš ies no grupas, devā mies uz autobusa pieturu.


10-45 iekā pā m 100. autobusā , samaksa š oferim pie ieejas - 2.4E. Uzkā pā m otrajā stā vā un ar visā m acī m skatī jā mies apkā rt. 11-10 jau bijā m zā lienā pie Reihstā ga. Nobildē jā mies un devā mies doties uz kupolu. Mums bija pases un viedtā lruņ i ar ielū guma e-pastu. Tomē r uzaicinā jums bija uz vē lā ku laiku. Stingrais onkulis paskatī jā s uz burtiem viedtā lruņ u ekrā nos, pā rlapoja daž us sarakstus, nopū tā s, pasmaidī ja un palaida mū s cauri apskatei.

11-30 mē s izgā jā m cauri apsardzei un iekā pā m liftā un uzkā pā m augš ā . Apakš ā paņ ē ma krievu grā matu par Reihstā gu, augš ā paņ ē ma krievu bukletu, ē ku foto panorā mu, kas redzama no kupola. Turklā t mums iedeva krievu audio ceļ vež us, kas darbojas atkarī bā no atraš anā s vietas. Uz kupola pavadī jā m gandrī z 50 minū tes.


Nokā puš i lejā , nonā cā m pie Triumfa arkas plkst. 12-35.

Skatī jos fotosesijas ar puiš iem, kas tē rpuš ies militā rā s formastē rpos ar karogiem.


Tad mē s lē nā m devā mies uz dienvidiem uz Potsdamerplatz un pē kš ņ i kļ uva izsalkuš i. Atradā m turku kafejnī cu un pusdienojā m kaut kur no 13-00 lī dz 13-40, paņ ē mu nefiltrē ta Berliner alus paraugu un karbonā di ar frī kartupeļ iem.

14-05 mē s jau bijā m Potsdamerplatz pie pulksteņ a torņ a.

Apstaigā ju, dodieties uz Sony centru, uzņ ē mā m attē lus un devā mies uz daž iem veikaliem. Garā m pabrauca pā ris alus maš ī nas, kur jaunieš i dzer alu un min pedā ļ us.


14:55 mē s tuvojā mies Niederkirchnerstrasse mū ra paliekā m un Teroru topogrā fijas muzejam, gā jā m, skatī jā mies un devā mies tā lā k. Balons bija, bet neviens negribē ja braukt, Trabanta muzejā tā arī netikā m.


3-15 bijā m Č ā rlija kontrolpunktā .

Pā rbaude, fotografē š anā s un doš anā s uz Ž andarmu tirgu. 15-40 ierodamies un sē ž am ē nā uz Drā mas teā tra kā pnē m, skatā mies kā da kā zas un apskatā m abas katedrā les.

Pē c 10 minū tē m dodamies tā lā k, pa ceļ am dodamies uz dā vanu veikalu. Pē c tam, garā m Sv. Jadviga, garā m Frī drihsverdera sarkanajai baznī cai,

plkst. 14–22 mē s izejam uz liela zaļ a zā liena, no kura paveras skats uz Berlī nes katedrā li. Vispirms fotosesija, tad vienkā rš i sē ž am, apguļ amies, apbrī nojam.


Mē s turpinā sim pē c pusstundas. Dodamies uz katedrā les pusi, tur zā liena malā var redzē t daž as bumbas uz nū jā m. Uz bruģ a tiek uzzī mē ta Berlī nes karte, un š ī s bumbiņ as tiek ielī mē tas kartē . Kā mums vē lā k paskaidroja, tas viss ir par Berlī nes imigrantiem, kuri [sasniedza augstus rezultā tus militā rajā un politiskajā apmā cī bā (joks)] slavinā ja Berlī ni ar saviem sasniegumiem.

16-50 piegā jā m pie Marksa-Engelsa pieminekļ a. Kā ds ā rzemnieks man jautā : “Nu, tas kreisais ir saprotams, Marks. Un kurš ir labajā pusē ? " - Frī drihs Engelss, es saku. Pā rsteigtais ā rzemnieks dodas prom, un pulksten 17-00 krī tam pie Block House grila kafejnī cas galdiņ a Spandauer Strasse un Karl Liebknecht Strasse stū rī . Pasē ž am 40 minū tes, atpū š amies, dzeram.

Pē c tam garā m Sv. Marijas baznī cai un Berlī nes televī zijas tornim Ejam iepirkties uz Galeriju, kur izklī duš i pa 8 stā vu ē ku. Protams, ar vienu stundu bija par maz, bet bija jā atgriež as tikš anā s vietā .

19-23 (pē c autobusa biļ etes) iekā pā m 100. autobusā un devā mies uz Zoo, lai gan sā kumā gribē jā m braukt ar 200. autobusu, bet, spriež ot pē c tablo, bija jā gaida vē l 5 minū tes, bet mē s gribē jā m tai nopirkt ā trā ku ē dienu vakariņ ā m. Autobusā ieņ ē mā m visus priekš ē jos sē dekļ us otrajā stā vā un apbrī nojā m skatu.

Ap 20-00 ieradā mies zoodā rzā . Aizgā jā m uz ULLRICH lielveikalu zem dzelzceļ a tilta, nopirkā m pā rtiku, Burger King nopirku divus hamburgerus (vienu apē du, otro atstā ju brokastī m).

20-40 iekā pā m savā autobusā un braucā m uz Parī zi. Tā kā mums bija nakts pā rvā kš anā s, tad 21-25 veicā m pusstundu sanitā ro pieturu, lai sagatavotos saldajam sapnim. 22-00 - gulē t (1050 km lī dz Parī zei, 1442 km lī dz jū rai, 7533 km lī dz mā jā m).

Maksas autobā ni Vā cijā ir vienkā rš i krā š ņ i, lielisks pā rklā jums, vairā kas joslas, sadaloš ā josla, ceļ š norobež ots no dzī vniekiem ar rež ģ i, un tiem ir uzbū vē ti tilti pā ri ceļ am, un galvenais: nav ā truma ierobež ojuma. Man jau vajadzē ja aizmigt, bet es turpinā ju skatī ties un skatī ties uz š o ideā lo trasi...

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums